-
Ωραια τιπς ευχαριστουμε.
Εννοειται οτι κι εγω που εψαξα starting tips καταλαβα οτι αν θες να γινει δουλεια πας και κανεις ριφιφι. Το εκανα στον Taylor του Taskowitz. Με τα σωβρακα τον αφησα.
Βρηκα κρεβατι και σεντουκι. Βρηκα αλογο. Πηρα μια αξιοπρεπη πανοπλια. Εκανα Tomcat αλλα δεν εχω παρει ακομα την κινηση αυτη. Σκοπευω να παω και να κλεψω και ενα σεντουκι στη Semine που εχει της παναγιας τα ματια μεσα.
Και μετα λεω να αρχισω να προσπαθησω να παιξω "κανονικα" το παιχνιδι.
Παντως ολη η φαση "φαε,κοιμησου,πλυσου,repair" ειναι πολυ κουραστικη ρε παιδια... δεν χρειαζεται τετοιο management να πουμε. Καπου πρεπει να βρεθει και η χρυση τομη μεταξυ ρεαλισμου και παιχνιδιου. Δλδ οκ το επομενο βημα ποιο ειναι? Να πηγαινεις και τουαλετα?
Ελπιζω εστω καποια skills perks να βοηθανε με αυτα.
-
-

Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
Λέγεται masterstrike η κινηση αυτη. Βαζω στο spoiler πως την παίρνεις
-
The Following User Says Thank You to Snk For This Useful Post:
-
Μιας και έβαλα πρόσφατα Gamepass, είπα να το δοκιμάσω.
Ναι, κάνει μπαμ ότι είναι φοβερά προσεγμένη και μελετημένη δουλειά. Γραφικάρες, κόσμος, διάλογοι, ωραίο ξεκίνημα στην ιστορία.
Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρα τί θέλει ο καθένας. Έχει πει ο Valkyre ορισμένα πράγματα και συμφωνώ. Έχει πολλή "αγγαρεία" το παιχνίδι. Ωραίοι οι μηχανισμοί κι ο ρεαλισμός, αλλά πριν που ήμουν σε έναν smith και έφτιαξα ένα σπαθί, λέω "ρε συ, τί κάθομαι και κάνω τώρα". Βάλτο στη φωτιά για πυράκτωση, χτύπα με R2 τη μία πλευρά του, σε όλο το μήκος, μετά από την άλλη πλευρά το ίδιο, τράβα να το κρυώσεις, ξανά στη φωτιά, φυσητήρι κλπ. Επειδή αυτά είναι και υποκειμενικά, θα πω οτι , τουλάχιστον για εμένα μιλώντας, δεν παίζω videogames για να αναλώνομαι σε τέτοια.
Μετά, οκ, στα πλαίσια της εξομοίωσης, σου λέει βρες κρεβάτι να κοιμηθείς, κι αν μεινεις άυπνος, δεν τραβάει, αρχίζεις και τα βλέπεις θαμπά κλπ. Δεν βλέπω όμως, στα ίδια πλαίσια, να μου έχει να ξαπλώσω για καμία ώρα σε φύλλα στο δάσος - μην μου πει κανείς οτι δεν γίνεται - για να ανέβει λίγο η μπάρα και να μην χρειαστεί να περπατάω στου διαόλου τη μάνα, για να βρω κρεβάτι.
Άλλο πρόβλημά μου, έχει πολύ διάλογο. Ντάξει, λένε λένε λένε, οκ, πολλές γραμμές είναι χωρίς ουσία.
Πραγματικά, θέλω να το συνεχίσω, αλλά δεν το βλέπω. Είμαι σίγουρος οτι, αν το κάνω, μπορεί να αλλάξω γνώμη. Βλέπω και τα ποστ των παιδιών εδώ που το έχουν τελειώσει. Ωστόσο, πώς γίνεται να βάζω παιχνίδια 10ετίας και 15ετίας και να ανυπομονώ πότε θα ξαναμπώ την επόμενη ημέρα, και σε άλλα σύγχρονα να ανυπομονώ...να το κλείσω. Πρόσφατα και με το Crimson Desert, πραγματικά, γεμάτο πράγματα, αλλά σαν σύνολο μου φάνηκε απίστευτα αδιάφορο και βαρετό.
Δεν κατηγορώ κανέναν, γιατί διαλέγουμε και παίζουμε. Για αυτό και το έβαλα δοκιμαστικά και δεν το αγόρασα. Καλό είναι να υπάρχουν όλα, για όλα τα γούστα.
Last edited by toninio; 13-04-2026 at 01:00.
-
The Following 2 Users Say Thank You to toninio For This Useful Post:
Valkyre (14-04-2026),WolfRathmA (15-04-2026)
-
^^ Τα παραπονα που εχεις ειναι απολυτως φυσιολογικα και θεμιτα, παντα με βαση τα γουστα σου.
Δυστυχως το παιχνιδι παρολο που στην πορεια γινεται αρκετα streamlined και μεγαλο μερος της αγγαρειας βγαινει απο την εξισωση, εγω το εχω παγωσει. Θα το τελειωσω καποια στιγμη σιγουρα, αλλα δεν μπορω ευκολα να δικαιολογησω πολλα απο τα ατοπηματα του, σε τομεις μαλιστα που θελει να λεγεται οτι κανει την διαφορα με αλλα παιχνιδια. Οπως ας πουμε τον ρεαλισμο του. Θεωρω οτι το NPC AI που μου κανει εντυπωση οτι μαλιστα ο κοσμος το επαινει, εινιαι τραγικα κακο σε σημειο που καταστρεφεται ολοσχερως το immersion. Για παραδειγμα αν κανεις stealth σε ενα φρουριο και σε πιασουν οι φρουροι τοτε ενας προς ενας θα σου λενε ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα. Θα τους πεις εσυ το ακριβως ιδιο πραγμα και θα την σκαπουλαρεις (αν το επιτρεπουν τα στατιστικα σου) και η πλακα ειναι οτι ειναι τοσο ηλιθιοι οι φρουροι που ας πουμε αν σε κυνηγανε 2 διπλα διπλα, θα πεις 2 φορες τα ιδια πραγματα ακριβως ενω ο ενας ειναι διπλα στον αλλο.... μια φορα μου ετυχε αυτο το πραγμα με 10 φρουρους... ο ενας πισω απο τον αλλο....αδικαιολογητο ΙΜΟ.
Γενικα το παιχνιδι θελει να λεγεται ρεαλιστικο αλλα τελικα ειναι περισσοτερο περιοριστικο παρα οτιδηποτε αλλο. Το παραδειγμα του Τονινιο ειναι πολυ ευστοχο με το κρεβατι... Μπορει να κοιμασαι σε σταχια μεσα σε σταβλο αν το παιχνιδι το θεωρει "κρεβατι" ή σε κουρελια, αλλα προς θεου να ξαποστασεις κατω απο ενα δεντρο ειναι αδιαπραγματευτο αν εισαι ψοφιος απο την κουραση....
Τεσπα. Δεν ειναι για καποιους απο εμας απλα.
-
Εντάξει, εγώ που είμαι και φίλος του stealth, όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές ΑΙ, είναι εντελώς ξενέρωμα. Δεν πρόλαβα να τις δω, αλλά διαβάζω τι γράφεις και λέω ωχ. Δεν θα πετάξω ένα παιχνίδι για αυτό και μόνο βέβαια, αλλά όταν μαζευτούν διάφορα.....
Τα τελευταία χρόνια, είμαι σε ξεκάθαρη φάση, ότι δεν μου κάνει κλικ από την αρχή, το σουτάρω. Λάθος; Μπορεί, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για "χάσιμο". Το Kingdom Come 2 έχει πολλά καλά πράγματα, κάνει μπαμ. Δυστυχώς το σταμάτησα, με κρύα καρδιά, γιατί έχει φοβερό κόσμο και προφανώς έχει και καλό στόρι. Περνάω καλύτερα με άλλα παιχνίδια, οπότε δύσκολα θα το ξαναπιάσω. Δεν μπορούμε και να τα παίζουμε όλα.
-