Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

Thread: Silent Hill F

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Default Silent Hill F

Καινουργιο παιχνιδι της σειρας

2. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (14-03-2025),Slay (14-03-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Ανατριχίλα.

Δε βγάζει ακριβώς silenthillα, αλλά περισσότερο fatalframeίλα!

My eye is fixed on that. Αν βγει καλό δε θα με πειράξει που χρησιμοποιεί το όνομα, θα αγοραστεί πιθανόν άμεσα!

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Ναι σιγουρα παραπεμπει σε fatal frame περισσοτερο αυτο που βλεπω παρα σε silent hill. Αν το παιχνιδι ειναι καλο κανεις δεν ασχοληθει περαιτερω με το οτι ειναι εκτος Silent Hill, αν δεν ειναι καλο θα συνεχιστουν οι συζητησεις και γιατι το εκαναν αυτο κτλ κτλ.
    Αυτο που ειδα δεν παραπεμπει ειναι η αληθεια αλλα μου αρεσε.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Κυκλοφορει σχετικα συντομα, ωραιο φαινεται απο τεχνικη αποψη, ατμοσφαιρα κτλ. Δεν τρελαινομαι για τα combat κομματια φαινεται αρκετα choppy.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Αγαπητοί silenthillάδες.

We're soooo back!

https://www.metacritic.com/game/silent-hill-f/

7. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Valkyre (22-09-2025)

Name
    Δημήτρης

O Βασιλης θα κανει παρτυ!

Advanced Member balabanis's Avatar
    PSN ID
    BalaJim

Για κάποιο λόγο εμένα δεν με ενθουσίασε. Μάλλον επειδή είχα λιώσει το Fatal Frame… δε ξέρω!

10. The Following User Says Thank You to balabanis For This Useful Post:

mihalis13 (23-09-2025)

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Δεν μου ήμουν και πολύ φαν των Silent Hills. Το 1 δε το συμπάθησα πότε όταν είχε βγει, αλλά το 2 το λάτρεψα (τότε, το remake δεν το έχω παίξει ακόμα). Και το 3 μου άρεσε αλλά δεν το ολοκλήρωσα ποτέ, δε θυμάμαι γιατί (έπαιζα πολλά τότε, οπότε μάλλον κάτι άλλο θα μου κέντρισε την προσοχή και το παράτησα).

Πάντως για το συγκεκριμένο λένε οι critics ότι είναι το καλύτερο Silent Hill το f.
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - SVS SB1000Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos | PS5 |

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

PS4forums Addict Error Flynn's Avatar
    PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Το ξεκίνησα εχθές με μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονησία.
    Έπαιξα δυο ώρες και έχω μια αρχική, σύντομη αλλά και ως ένα βαθμό κάπως εμπεριστατωμένη άποψη.

Οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες. Μου αρέσει το setting, μου αρέσει η εποχή αλλά το υπόλοιπο είναι προβληματικό.
    Από την κάμερα που μερικές φορές δε λειτουργεί καλά, τα mechanics του gameplay, το ότι βάζει στοιχεία που προσωπικά δε θέλω να δω σε τίτλο SH πχ κάρτες που χρησιμοποιείς κλπ.
    Δε ξέρω έχω την αίσθηση πως αν ο τίτλος δεν λεγόταν Silent Hill και ήταν κάτι άλλο θα μου άρεσε περισσότερο.

Για να μη παρεξηγηθώ πριν να το πιάσω στα χέρια μου δεν είχα καμία ένσταση στο ότι πχ δεν είναι στον δυτικό κόσμο, αισθητικά δε θυμίζει αυτό που ξέρουμε όλοι από το lore του SH κλπ.
    Παίζοντας το όμως απλά δε μπορώ να μπω στον κόσμο του και να χαθώ σε μια SH εμπειρία. Μου βγάζει ένα τελείως διαφορετικό vibe.

Ακόμη και τα animation δεν είναι τόσο σωστά ώρες ώρες.
    Έτυχα σε σημείο όπου η ηρωίδα είχε κολλήσει χωρίς κανένα λόγο και δε μπορούσα να κουνηθώ, κάποιες άλλες ενώ έτρεχα σταματούσε πάνω σε αόρατα εμπόδια αλλά δεν είναι κάτι που συνέβη τακτικά.

Απλά υπογραμμίζω ότι δεν είναι τόσο polished και αλήθεια ρε παιδιά, γιατί αυτές οι διθυραμβικές κριτικές ;
    Σαφώς και περιμένω με αγωνία να δω πως θα εξελιχθούν τόσο η υπόθεση όσο και οι χαρακτήρες. Σίγουρα θα έχει κρυμμένους άσους το παιχνίδι, είμαι στην αρχή εξάλλου.

Γνώριζα επίσης πως το σύστημα μάχης τίνει περισσότερο σε μια κατάσταση Souls χωρίς να είναι τέτοιο παιχνίδι σίγουρα.
    Αλλά το να μπορείς να λοκάρεις σε έναν από τους αντιπάλους σου, να πρέπει να κάνεις perfect timing dodge κλπ, γιατί ;

Στον τεχνικό τομέα ναι είναι όμορφο. Είναι πανέμορφο όπως διάβασα δεξιά και αριστερά ; Όχι δεν είναι. Είναι πολύ ικανοποιητικό όμως και δε κολλάω σε αυτό.
    Σε αυτό που σίγουρα κολλάω όμως είναι στην πολύ κακή εφαρμογή του PSSR ξανά - όπως αντίστοιχα κακή περίπτωση ήταν στο patch που είχε πάρει σαν Pro Enhanced το remake του Silent Hill 2.
    Εύχομαι σύντομα να βγει update που να αφαιρεί παντελώς το PSSR και ας το παίξω όπως θα το έπαιζα στο base PS5.

Με χαλάει αυτό ως προς τις συνολικές εντυπώσεις που έγραψα πιο πάνω ;
    Δε μου αρέσει να το βλέπω που και που αλλά δεν έχει συντελέσει στη διαμόρφωση της προς ώρας εντύπωσης που έχω για τον τίτλο.
    Άλλοι είναι οι λόγοι που το παιχνίδι σκοντάφτει και κάποιους τους έγραψα πιο πάνω.

Επιφυλάσσομαι και θα επανέλθω καθώς θα το προχωρήσω περισσότερο και σίγουρα η άποψη μου θα είναι πιο σωστή.

(δυστυχώς δε γνώριζα πως κάποια καταστήματα έδιναν ως bonus για τα preorder και το steelbook και ενώ το είχα κάνει προπαραγγελία μήνες πριν,
    το κατάστημα που είχα συνεννοηθεί δεν έδινε το steelbook. To ψάχνω δεξιά και αριστερά μπας και κάποιος δεν είναι τόσο φαν και θελήσει να το πουλήσει κάποια στιγμή.
    Αν κάποιος πάρει χαμπάρι κάτι ας στείλει κανένα μήνυμα αν θέλει.)

Το έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος από εδώ παιδιά ;
    Θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλες γνώμες.

ps. το παίζω με ιαπωνικό voice over. Το προτιμώ μακράν.
    Last edited by Error Flynn; 26-09-2025 at 11:42.

13. The Following 2 Users Say Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

PDS (26-09-2025),Valkyre (26-09-2025)

PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

σόρρυ για το κάπως εκτός θέματος ποστ.

βρήκα το steelbook από το f οπότε αν κάποιος είχε κάτι κατά νου, ευχαριστώ εκ των πρωτέρων αλλά δεν υπάρχει λόγος πλέον.

PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Εχθές το βράδυ έκανα ένα τρίωρο session με το παιχνίδι και πολλά πράγματα αναδιαμορφώθηκαν στην συνολική εντύπωση που είχα.

Ίσως να παίζει και έναν ρόλο στο ότι άρχισα να συνηθίζω τον μηχανισμό μάχης του αλλά δε μου φαινόταν τόσο "ξένο" όσο στην αρχή.

Ίσως να έπαιξε και έναν ρόλο στο ότι είχα ένα μεγάλο κομμάτι παιχνιδιού το οποίο είναι πιο κοντά σε αυτό το οποίο θεωρώ "παραδοσιακό" Silent Hill.

Ίσως πάλι στο ότι η υπόθεση έχει αρχίσει να δένει και να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Το σίγουρο είναι πάντως πως το ευχαριστήθηκα πολύ και ανυπομονώ να το συνεχίσω.

Θα σας κρατώ ενήμερους.

16. The Following 3 Users Say Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

gonzalez (01-10-2025),obione (30-09-2025),Valkyre (01-10-2025)

Name
    Δημήτρης

^^ Θελω τις τελικες εντυπωσεις σου Βασιλη οταν το τελειωσεις.

Εχω δυο παιχνιδια στο στοχαστρο και δεν ξερω ποιο απο τα δυο να διαλεξω πρωτο.

Yotei
    Silent Hill F

18. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Error Flynn (01-10-2025)

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Παιδια εγω ψηνω παρα πολυ το Ghost of Yotei, αλλα επειδη κατι με επιασε το προηγουμενο διαστημα και αγορασα διαφορα, παιζω ηδη 3 ταυτοχρονα.
    Κατι πρεπει να τελειωνω σιγα σιγα, μν αρχισω και 4ο.

Απο την αλλη, αυτο που βλεπω οι περισσοτεροι να λενε για το Silent Hill ειναι οτι το combat και τα encounters καταντανε βαρετα, αλλα το story πρεπει να ειναι καλο (και βαρυ).
    Αυτο θα το αφησω σιγουρα για αργοτερα εγω.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Το ξεκίνησα και εγώ καπάκι μετά το τέλος του cronos.

Έχω παίξει περίπου 1,30-2 ώρες. Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική (που ίσως σε κάποιους δεν αρέσει) και δε ξέρω μου βγάζει ότι δεν είναι ποιότητας silent hill 2 remake.

Παρόλα αυτά με κράτησε, το έκλεισα μόνο για να κοιμηθώ. Έχει εξιτάρει την περιέργειά μου.

21. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Valkyre (06-10-2025)

PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Ακόμη ένα απολαυστικό session σήμερα.

Αισίως έχω φτάσει στις 6 ώρες παιχνιδιού το οποίο δε μπορώ να πω αντικειμενικά πόσο αντιστοιχεί σε story progress
    καθώς σε πολλές των περιπτώσεων δεν τρέχω και πάω με απλό περπάτημα γιατί μου δίνει κάτι έξτρα σε όλη την ατμόσφαιρα, στο pace κλπ.
    Γενικότερα αποφεύγω σε τέτοιου είδους παιχνίδια να τα τρέχω και πολλές φορές χαζεύω λεπτομέρειες κλπ.

Το παιχνίδι έχει δέσει ακόμη περισσότερο σε σχέση με την ιστορία του, κάνω κάποιες εικασίες από το ύφος των διαλόγων αλλά είναι αυτό και μόνο, εικασίες.

Εξακολουθεί και είναι σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια Silent Hill με κάποια εμβόλιμα κομμάτια που αγγίζουν λίγο παραπάνω μια ιαπωνική προσέγγιση (από όσο αντέχω) κυρίως ως προς τους χαρακτήρες
    αλλά είναι σωστά ενσωματωμένα μέσα στο σύνολο που δε με ενοχλούν σχεδόν καθόλου. Και είναι και πολύ μικρά αυτά τα κομμάτια σε σχέση με το σύνολο.

Σταμάτησα σε μια περιοχή που δε θα αναφέρω τι αφορά, είναι πολύ κλασική σαν τοποθεσία σε πολλά από τα παιχνίδια του horror genre
    όπου τα έχω βρει λίγο μπαστούνια καθώς έχω κολλήσει και δε ξέρω τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσω.
    Δε θέλω σε καμία περίπτωση να δω οδηγό αλλά πρέπει να ήμουν από δωμάτιο σε δωμάτιο και να πηγαινοερχόμουν κοντά στα τρία τέταρτα μέχρι που αποφάσισα να κάνω save.

Ίσως να είμαι και κουρασμένος και την επόμενη φορά να προχωρήσει πιο αβίαστα.

Είναι ένας τίτλος που όσο προχωράω τόσο περισσότερο αισθάνομαι πως μπορώ να τον προτείνω σε όποιον τον ενδιαφέρει.

Μόνο μελανό σημείο το combat κομμάτι του, που ναι μεν το έχω συνηθίσει πολύ περισσότερο σε σχέση με την αρχική μου εμπειρία,
    αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι που με τρελαίνει και μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Είναι απλά οκ. Θα μπορούσε σίγουρα να ήταν καλύτερο,
    αλλά αυτό δεν αφορά κακούς μηχανισμούς, αφορά καθαρά φιλοσοφία gameplay που εμένα δε με βρίσκει ιδιαίτερα φίλο.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Βασίλειε, το story progress μπορείς να το δεις με ένα ποσοστό στην κεντρική σελιδα του παιχνιδιού, δίπλα στις ώρες που έχει γράψει.

Οκ υποθέτω ότι είναι στο περίπου, αλλά παρακολουθώντας το, δεν έχω δει μεγάλες αποκλίσεις!

Στα δικά μου τώρα, συνεχίζω με βραδείς ρυθμούς. Στο τελευταίο session οριακά ήμουν να το κλείσω και να πετάξω το δισκάκι από τον 2ο όροφο. Χέστηκα πάνω μου σε κάποια σημεία (κυρίως από jump scares)
    Last edited by drifterx; 06-10-2025 at 14:14.

PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Ετσι για την ομορφιά.

Πήρε και αυτό τη θέση του στην υπόλοιπη SH συλλογή.

Click image for larger version. 

Name:	IMG_6350.jpg 
Views:	48 
Size:	782.9 KB 
ID:	13367

25. The Following 5 Users Say Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

hakoo (07-10-2025),obione (13-10-2025),Snk (08-10-2025),Valkyre (09-10-2025),WolfRathmA (09-10-2025)

Name
    Δημήτρης

Με "κουρασατε" με τη φαση και το πηρα το παιχνιδι και εγω.

Εσεις φταιτε κυριοι που το Yotei πηρε εξτρα αναβολη... ακουσον ακουσον...!

27. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

hakoo (07-10-2025),MajereMP44 (09-10-2025)

PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Με "κουρασατε" με τη φαση και το πηρα το παιχνιδι και εγω.

Εσεις φταιτε κυριοι που το Yotei πηρε εξτρα αναβολη... ακουσον ακουσον...!

Silent Hill f ‘τραβατεμεκιασκλαιω» edition

29. The Following 2 Users Say Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

hakoo (08-10-2025),Valkyre (07-10-2025)

Name
    Δημήτρης

Ξεκινησα το παιχνιδι. Οχι οτι επαιξα πολυ. Αλλα προς το παρον ολα καλα πανε. Δεν εχω και τοσο θεμα με το combat, δλδ δε με χαλαει, ισως φταιει οτι το περιμενα πολυ χειροτερο απο τα σχολια που διαβαζα.

Λιγο δεν μου αρεσει που η κινηση του χαρκατηρα μοιαζει λιγο ρομποτικη, δεν ξερω πως να το πω. Σαν να ειναι ξυλαγκουρο ενα πραγμα. Η πολυ περιορισμενη εκφραστικοτητα των κινησεων επηρεαζει επισης.

Κατα τα αλλα το setting μια χαρα μου φαινεται και τρεχει απροβληματιστα.

31. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Error Flynn (09-10-2025)

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks