-
Συμφωνω με τα πιο πολλα που λετε ομως πρεπει κατα την ταπεινη μου αποψη να μην μπαινουν ολα στο ιδιο σακι.
Οπως με τα σχολια που διαβασα πααααρα πολυ τις τελευταιες μερες μετα την ανακοινωση της καθυστερησης του GTAVI, τυπου "σε αντιθεση με αλλους devs η Ροκσταρ αυτο και εκεινο και το αλλο", ετσι και εδω η περιπτωση του Expedition 33 ειναι λιγο ιδιαιτερη και δεν ειναι applicable για το πως θα επρεπε να λειτουργει η βιομηχανια εν γενει.
Η ομαδα αναπτυξης ειναι σε μεγαλο βαθμο πρωην Ubisoft devs οι οποιοι ξεκινουν κατι δικο τους και θελουν να αφησουν το στιγμα τους στο χωρο. Ειναι λογικο να ειναι παθιασμενοι και αφοσιωμενοι σε αυτο και αυτο με τη σειρα του να παιζει το ρολο του στο αποτελεσμα που τελικα εδωσαν.
Οπως το καλυτερο γαλακτομπουρεκο μπορει να το φτιαχνει ο Κυρ Μανωλης στο μαγαζακι του που μπορει να μην ξερει κανενας, αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει θεση στην αγορα και ενα πιο τυποποιημενο γαλακτομπουρεκο. Δεν μπορεις να περιμενεις να εχει το ιδιο παθος η Sandfall Interactive με την Αctivision ή την ΕΑ ή την Ubisoft. Δεν ειναι λογικο. Αλλο να εχεις το δικο σου μαγαζακι που το πονας, αλλο να εισαι απλα ενα γραναζι σε μια μεγαλοεταιρεια.
Η βιομηχανια για να ειναι υγιεις ομως χρειαζεται και τον Νονο αλλα χρειαζεται και τα Transformers.
Αν θελαμε ολα τα παιχνιδια να ειναι GTAVI και Expedition 33, τοτε η ξηρασια που θα ειχαμε καθε χρονο απο παιχνιδια θα ηταν αδιανοητη. Και το αποτελεσμα θα ηταν συρρικωνση του gaming κοινου, χαμηλοτερος τζιρος και στο τελος δεν θα εβγαινε ουτε GTAVII ουτε τιποτα. Γιατι πολυ απλα δεν θα μπορουσε να δικαιολογηθει η αναπτυξη τετοιων project σε μια βιομηχανια η οποια ειναι συρρικνωμενη.
Οποτε εχω μαθει να "αγαπω" και τα FIFA, και τα Call of Duty και ολα αυτα (και ας δεν τα εχω ακουμπησει ποτε) γιατι ξερω οτι το GTA και το Last of Us και ολα τα υπολοιπα καλα οφειλονται σε εναν βαθμο στα προαναφερθησα παιχνιδια και τα λεφτα που φερνουν στο χωρο.