Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 61 to 68 of 68

Thread: Clair Obscur: Expedition 33 (April 24)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

To Expedition 33 εννοειται οτι ηταν σιγουρη επιτυχια οπως κυκλοφορησε και οπως το εφτιαξαν οι δημιουργοι! Αυτο που εννοουσα ειναι οτι και αλλα παιχνιδια ειχαν καλη ιδεα, ειχαν καλες προθεσεις, αλλα η εκτελεση για τον Α ή Β λογο (πες το τυχη, πες το skills, πες το συγκοιριες) δεν επιασε. Και πατωσαν. Προσπαθω να πω οτι ειναι πραγματικα δυσκολο αυτο που καταφερε το Expedition 33 και δεν ειναι το συνηθες, ειναι το ξεχωριστο. Κανεις θεωρω οτι δεν μπορει να προβλεψει πως θα εξελιχθει μια ιδεα απο την γεννηση της μεχρι 5-6 χρονια μετα την ολοκληρωση της και ολους τους παραγοντες που την επηρεαζουν οχι μονο την ιδια αλλα και την γενικοτερη αγορα των βιντεοπαιχνιδιων.

Φυσικα και απο καπου θα ξεκινησεις και καπου θα παρεις ρισκο και καπου θα πιασει και καπου δεν θα πιασει. Δεν ειναι οτι οι αλλες μεγαλες εταιρειες δεν πηραν ρισκα. Το οτι δεν τους βγηκαν μπορει να ειναι κακος χειρισμος δικος τους, κακος χειρισμος των ομαδων κλπ. Ναι η Σονυ επιασε την Naughty Dog, και οχι μονο αυτην αλλα ειχε και αυτο το ρισκο του και θεωρω πολυ ανετα θα μπορουσε να μην ειχε συμβει αυτο αν 1-2 παιχνιδια της Naughty Dog δεν ειχαν και λιγο τυχη λογω συγκυριων. Kαι οι μεγαλοεταιρειες οι αλλες επιασαν καποια απο τα ρισκα τους. Το θεμα ειναι οτι το παιζουν safe και τα αρμεγουν συμπεριλαμβανομενης και της Sony. Δεν θα διαφωνησω σε αυτο. Αλλα γενικα δεν ειναι ευκολο να πιασει κατι απο μεγαλες εταιρειες.

Θεωρω οτι ειναι καλυτερα να μαζευονται 30-50 ατομα που δεν απευθυνονται σε μεγαλες εταιρειες, να τους καθοδηγει το προσωπικο συμφερον και το παθος και να δημιουργουν με ελευθερια παιχνιδια σαν το Expedition 33. Και μετα να τους προσεγγισουν μεγαλες εταιρειες δινοντας τους και την ελευθερια αλλα και τα λεφτα που χρειαζονται για επομενες δημιουργιες.

Ειμαι βεβαιος οτι ηδη την Sandfall την φλερταρουν πολλοι μεγαλοι παικτες.

Name
    Δημήτρης

Eνδιαφερον αρθρο πανω στο θεμα που συζηταμε.

Glen Schofield: Dead Space Wouldn’t Be Greenlit Today. Publishers Are Afraid to Take Risks

https://www.sector.sk/game-news/3143...take-risks.htm

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Δυστυχώς ή ευτυχώς το gaming έχει γιγαντωθεί πολύ. Μάλλον ευτυχώς θα πω γιατί δεν θα βλέπαμε αλλιώς παραγωγές επιπέδου TLOU, GTA6 κλπ.
    Αυτο βέβαια σαν αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερα κόστη παραγωγής άρα μικρότερο περιθώριο κέρδους. Οπότε οι εταιρείες πάνε φουλ στις safe επιλογές και λείπουν τα passion projects. Βασικά δεν λείπουν αλλά τα βλέπουμε σε indie παραγωγές.
    Τωρα για το expedition 33 δούλεψαν όλα τέλεια που πραγματικά ούτε σε σενάριο ταινίας κάποιος δεν θα το έγραφε έτσι. Μικρή ομάδα, συνθέτη από το souncloud, writer από το Reddit μιλαμε για το απόλυτο success.
    Εμένα το παράπονο μου από αυτή την γενιά και από τα τέλη της προηγούμενης είναι πως έλειπαν τέτοιες παραγωγές (τα λεγόμενα ΑΑ games) είχαμε indie παραγωγές και μετά μεγάλες παραγωγές και έβλεπα ένα κενό για εμένα στο τι παιχνίδια βγαίνουν. Και το Plague είναι τέτοιας κατηγορίας.
    Γενικα τώρα που έχουν εκτοξευθεί τα κόστη νομίζω είναι καλή ευκαιρία για παραγωγές με πιο μαζεμένο budget.
    θα ήθελα και την Sony να είχε πχ ένα τέτοιο πρόγραμμα 3-4 πιο μικρά στούντιο που να δουλεύουν σε πιο μικρές παραγωγές με μικρότερο κύκλο ανάπτυξης.

Γενικά εμείς οι «παλιοί» gamers μεγαλώσαμε μαζί με το gaming από τις αρχές του οπότε μάθαμε σε μια βιομηχανία που πειραματιζόταν και έπαιρνε ρίσκα. Για αυτό ίσως μας κακοφαίνεται.

Υ.γ. Δημήτρη και εγώ το ίδιο τέλος διάλεξα αν και μισή ώρα πριν το τερματίσω αν μου έλεγες έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα 2 θα σου έλεγα το άλλο. Εντέλει και εγώ χάρηκα που επέλεξα αυτό.
    Spoiler!

4. The Following 2 Users Say Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

PDS (12-06-2025),Valkyre (12-06-2025)

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Συγνώμη .. αλλά οοκ !!
    Wtf..
    15 πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και ξεκινάει έτσι ;;;
    Είπα και γώ να το ξεκινήσω έτσι να το απολαύσω και πάρε μια θλίψη και στεναχώρια από το ξεκίνημα!
    Δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται σεναριακά.
    πφφφφφ
    Δεν είμαι και στα καλύτερα μου lately..

6. The Following 3 Users Say Thank You to obione For This Useful Post:

mihalis13 (16-06-2025),Valkyre (16-06-2025)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Είσαι τυχερός, θα απολαύσεις μια παιχνιδάρα!!
    Spoiler!

8. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

obione (20-07-2025)

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Είναι πολύ καλό παιχνίδι .Δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Μολις το τελείωσα και δυστυχώς το έτρεξα λίγο από χθες Παρασκευή διότι δεν έχω αρκετό χρόνο οπότε βρήκα ευκαιρία το ΣΚ που κάθομαι να το τελειώσω.
    Λογικά θα επιστρέψω στο χάρτη ετσι να εξερευνήσω περισσότερο τον κόσμο του .
    Τι να πω .. μια στεναχώρια και πίκρα πάλι .. LOL
    Διάβασα και τα ποστ σας , είδα και τα σπόιλερ σας .. τα έχετε αναφέρει όλα ενδελεχώς.
    Βασικα αυτό που θα κάνω είναι να επιμείνω σε κάποιους φίλους μου που δεν τους αρέσουν τα turn base παιχνίδια να του δώσουν μια ευκαιρία διότι πραγματικά αξίζει !
    Επισει έφαγα πολύ ξύλο … μα πολύ ξύλο οπότε μια εξάσκηση την θέλει !
    Το έπαθα το σοκ μου μια χαρά ..
    Μπραβο στην ομάδα ανάπτυξης που τελικά κατάφεραν και μας έδωσαν αυτό το αριστούργημα!

10. The Following 2 Users Say Thank You to obione For This Useful Post:

mihalis13 (20-07-2025)

Ισχύουν 100% όσα έχετε γράψει και όσα γράφονται, για το παιχνίδι, το οποίο τελείωσα εχθές. Είναι 10άρι, ασχέτα με τις ατέλειές του, γιατί είναι κάτι ξεχωριστό, που σου μένει. Κι αυτός ο Lorien Testard, τι μουσική έγραψε. Γνωστός είναι? Πρώτη φορά τον ακούω. Κι εγώ έχω παίξει ελάχιστα, έως καθόλου, turn based, αλλά είναι πολύ καλοφτιαγμένο και μου άρεσε η μάχη. Οι ενστάσεις μου:
    Spoiler!
    Aυτά. Μακάρι να βγαίνουν τέτοια παιχνίδια γενικώς.

Name
    Δημήτρης

Ευχαριστηριο DLC μετα την σαρωση στα Game Awards.

13. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (13-12-2025)

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Bookmarks

Bookmarks