Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 47 of 47

Thread: Ghost of Yotei

PS4forums Fanatic MajereMP44's Avatar
    PSN ID
    MajereMP44

Οντως το Expedition 33 (που δεν το έχω παίξει) ειναι το παιχνιδι που μεχρι στιγμής ξεχώριζε στη χρονιά,

Βασικά δυσκολα εως ποτε δεν θα πω σε καποιον να αγορασει ενα παιχνιδι ή να προτεινω κατι κλπ κλπ κλπ Πιστευω όμως το Yotei ειναι safe με τη λογικη οτι αργα ή γρηγορα θα το παιξεις. Δλδ δεν μπορω να διανοηθω οτι κατοχος ps5 δεν παιζει το 90% των major exclusives στην 8ετία ζωής της κονσόλας.. Αυτό που δεν περίμενα με τίποτα ειναι να κολλήσω πιο πολύ απο το Tsushima. Δεν εχω χρονο να παιξω και το σκέφτομαι και το συζητάω με συναδέλφους στη δουλειά που καίγονται με το παιχνίδι και είχα καιρό να το πάθω αυτό.

Ο ήχος που λέει παραπάνω ο WOLF ... δεν παιζεται ...δεν υπάρχει. προσθετει στο παιχνιδι τόσα πολλά που ακομα και τα πολύ απλά σημεία του έχουν ενδιαφέρον.

Ειναι πολλά αυτα που δεν φαίνονται μέσα στον καταιγισμό απο βιντεο που κυκλοφορούν για ολα τα παιχνιδια και που ζουμε σε μια εποχη που όλα μας φαινονται τα ιδια και ειμαστε overwhelmed.. Έχει όμως κάτι special το συγκεκριμένο...που δεν αποδίδεται αν δεν το παίξεις. Και φυσικά νασαι σε mood για τέτοιου είδους παιχνίδι. Δλδ εαν περιμένει κάποιος να τον τραβηξουν μονο τα γραφικά και να μεινει κόκκαλο μονο με αυτο δεν ειναι αρκετό - μπορέι και να απογοητευτεί (λέμε τώρα)...

Πολύ ωραία υλοποίηση επίσης στο χειριστήριο και στο haptic feedback. Ειδικά οταν περνάς μέσα από χόρτα ή απο νερά, βγάζει αυτό το κάτι σαν ηχο η δόνηση κλπ ειναι εντυπωσιακό και αυτό!

**Υπόψιν πρόσφατα ξεκόνησα και το Indiana Jones - αγαπημένες ταινίες κλπ το παιχνιδι το θεωρώ καταπληκτικο και δεν περίμενα οτι θα δούλευε η προοπτικη πρώτου προσώπου , ευτυχώς πρόλαβα το τερμάτισα πριν το Yotei . Μου έχει μείνει το Order of the Giants dlc που το είχε μέσα η deluxe edition που έχω αλλα τώρα φοβάμαι ότι θα το φάει η μαρμάγκα. Δεν έχω μυαλό για κάτι άλλο πέραν του Ghost...
    Satan has left his killing floor
    PS4

2. The Following User Says Thank You to MajereMP44 For This Useful Post:

mihalis13 (08-10-2025)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Φέτος μιλάμε για τρομερή χρόνια από games και ειδικά σε πιο μικρομεσαίες παραγωγές. Και για εμένα αυτές είναι φαβορί (Expedition 33, Silksong, Hades 2) και ας έχω παίξει μόνο το πρώτο μιας και ούτε το πρώτο Hades με ξετρέλανε αλλά ούτε και το Hollow knight 2 φορές που έκανα την απόπειρα.

Το ιδιο θα πω και για το Yotei, καλά είχα περάσει με το Tshushima αλλά ήταν ένα παιχνίδι που δεν μου έμεινε από την προηγούμενη γενιά. Μου έμεινε το ωραίο εικαστικό του και τα ασύλληπτα γρήγορα loading times στο PS4!
    Αλλά σαν ιστορία και combat δεν με κέρδισε. Προτιμώ τα αλλά 2 open world της Sony (Horizon και Days Gone) παρά το Ghost.
    Έτσι πραγματικά το Yotei το άφησα εντελώς και δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ μαζί του. Ίσως αν το βρω φθηνά ή σε κάποια συνδρομή. Ίσως και αν δεν ήταν τόσο πλούσια η χρόνια από video games να το αγόραζα. Τώρα είναι ένα παιχνίδι όμως που ξέρω πως είναι καλό, αλλά είναι για αυτούς που τους άρεσε το Tshushima.

Και μακάρι να έχουμε χρονιές σαν και αυτή, δεν προλαβαίνουμε να παίζουμε games και να βγαίνουν το ένα μετά το άλλο.
    Spoiler!

4. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

MajereMP44 (08-10-2025)

PS4forums Fanatic MajereMP44's Avatar
    PSN ID
    MajereMP44

Για τα loading times που δεν μππηκα στον κοπο να το αναφέρω γιατι μου φανηκε φυσιολογικο... εδώ μιλάμε για 1' . Ειναι ακαριαιο το fast travel. Καμια φορα βγαζει και καλα ενα μηνυμα "tip/hint" αλλα δεν νομιζω οτι το εβαλαν για να καλυψουν το loading ειναιι random και απλά πατας Χ και προχωράει παρακάτω. Στο 90% μιλαμε για ακαριαιο fast travel.
    Satan has left his killing floor
    PS4

6. The Following User Says Thank You to MajereMP44 For This Useful Post:

mihalis13 (08-10-2025)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Mετα το Silent Hill F ηρθε η ωρα του Yotei...

Εχω παιξει 1-2 περιοχες στην ουσια μονο, αλλα οι εντυπωσεις μου μεχρι στιγμης ειναι θετικοτατες.

Το παιχνιδι αν μπορω να το χαρακτηρισω με ενα μονο τροπο θα ηταν οτι "δεν με αφηνει να θελω να αφησω το χειριστηριο κατω". Αυτο απο μονο του ειναι τεραστια επιτυχια θα ελεγα και τα λεει πανω κατω ολα. Η εικονα, ο ηχος, το gameplay αλλα και ο κοσμος του ειναι φτιαγμενα με εξαιρετικη λεπτομερια και μερακι.

Οπου και να εισαι οτι και να κανεις ολο και κατι θα συμβει στον κοσμο του. Θα συναντησεις random events, θα μιλησεις με καποιον NPC και ολο αυτο θα οδηγησει σε ενα quest, σε μια διαμαχη, σε μια ανακαλυψη. Το pacing του, ειδικα υπολογιζοντας οτι ειναι open world game ειναι θεσπεσιο!

Οπως και στο πρωτο ο χαρτης ειναι ανοιχτος και ο παικτης ειναι ελευθερος να κοιταξει γυρω του, και να στηριχθει στα ματια και τα αυτια του για να εξερευνησει τον κοσμο. Στη διαθεση του πλεον υπαρχει και ενα spyglass με το οποιο μπορει να μαρκαρει τοποθεσιες στον χαρτη και να εντοπισει απο αποσταση σημεια ενδιαφεροντος. Μπορει να ακουγεται σε καποιους αγγαρεια, αλλα η ολη φαση ειναι τοσο seamless και το navigation τοσο ευκολο με την εξαισια ιδεα του ανεμου που σε καθοδηγει, που απο ενα σημειο και μετα θα βλεπετε απο χιλιομετρα μακρια ενα σημειο ενδιαφεροντος που θα ξερετε ξεκαθαρα οτι θα βρειτε κατι εκει.

Το στυλ του παιχνιδιου, ο κοσμος του, τα πολυ απλα, αλλα πολυ στιβαρα mechanics του και ταυτοχρονα το μεγαλο βαθος του συστηματος μαχης, δημιουργουν ενα τρομερο συνολο που δυσκολα του αντιστεκεσαι. Το παιχνιδι ειναι γεματο υλικο, στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων ποιοτικο. Ολο και καποια καινουργια ιστορια θα δεις, ολο και καποια τρομερη ανακαλυψη θα κανεις και σε καθε περιπτωση θα επιβραβευφθεις γι αυτο.

Τα γραφικα ειναι ως επι το πλειστον εξαισια, με χαοτικο draw distance, πυκνη και ζωντανη βλαστηση και πολυ ωραιο art direction. Μπορει να μην εχει τον φωτορεαλισμο του Assassins Creed Shadows αλλα τα χρωματα και η γενικοτερη ζωντανια του ειναι κορυφαια. Ειναι το πρωτο παιχνιδι που εγω τουλαχιστον παιζω που ενω βλεπεις ενα δασος στο βουνο Yotei κυριολεκτικα 8 χιλιομετρα μακρια απο εκει που εισαι, τα δεντρα ολα κουνιουνται απο τον αερα φυσικα και εχουν και shadows... με κουφανε αυτο οσο και αν φαινεται χαζο σε καποιους να ξεχωρισω αυτο σαν λεπτομερια.

Μου αρεσουν τα παιχνιδια με character optimization οσον αφορα την εμφανιση του χαρακτηρα μου (ναι ειμαι gaming fashion whore) και εδω ο τιτλος οπως και ο πρωτος εχει μπολικη γκαρνταρομπα να διαλεξεις.

Απο main story δεν θελω να πω πολλα γιατι αληθεια με εχει απορροφησει τοσο ο ανοιχτος κοσμος και το Point to point gameplay και η εξερευνηση που δεν εχω ασχοληθει πολυ. Οσα main missions εχω παιξει μπορω να πω οτι ειναι εξαιρετικα σχεδιασμενα επισης.

Γενικα αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω και σιγουρα μαζι με Expedition 33 και Death Stranding 2 ειναι GOTY contender.

8. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (21-10-2025),MajereMP44 (20-10-2025),panos74gr (20-10-2025)

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Έχετε βάλει να παίξετε με την λειτουργία με περισσότερο αίμα και λάσπη;

Από περιέργεια απλά ρωτάω

Επίσης σε PS5 Pro, δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη υλοποίηση για Ray Tracing σε 60fps. Αν και θυσιάζει κάτι σε ανάλυση, αλλά δεν παρατηρείς τίποτα.
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - SVS SB1000Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos | PS5 |

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Δεν το εβαλα προσωπικα. Ειδα πως ειναι σε βιντεο και μου φαινεται βλακεια εντελως. Τιγκα χωμα και αιμα σε εντελως υπερβολικο βαθμο. Επισης η καμερα πλησιαζει ακομα περισσοτερο με αποτελεσμα να γινεται ενοχλητικη η μαχη.

Εννοειται οποιος εχει προ η επιλογη 60 FPS Raytracing ειναι μονοδρομος. Η οποια θυσια γινεται στην αναλυση ειναι μη αντιληψιμη ελεω πολυ καλου και σωστου PSSR και οι βελτιωσεις ειναι αρκετα δυνατες.

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Εγώ το έβαλα στην αρχή, δε με χάλασε το περισσότερο αίμα. Αλλά με χάλασε η περισσότερη λάσπη (LOL) και η κοντινή κάμερα. Η κοντινή κάμερα δίνει μια καλύτερη αίσθηση στις μάχες, ζεις την μάχη από κοντά και βλέπεις την λεπτομέρεια, αλλά σε κουράζει όταν είναι πολλοί οι εχθροί.

LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - SVS SB1000Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos | PS5 |

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Bookmarks