Sequel του Ghost of Tsushima.
Sequel του Ghost of Tsushima.
First details
In 1603, a new Ghost named Atsu sets out on a journey in the lands surrounding Mount YΕtei, an area filled with sprawling grasslands, snowy tundras, and unexpected dangers. Ghost of YΕtei comes to PS5 in 2025.
Today we are so happy to announce Ghost of YΕtei, the latest game from Sucker Punch and the introduction of our new hero, Atsu. When we set out to make a new Ghost game, we wanted to maintain the core pillars established in Ghost of Tsushima: playing as a wandering warrior in Feudal Japan, offering freedom to explore at your own pace, and highlighting the beauty of the world
We also wanted to continue to innovate. To create something fresh but familiar, we looked beyond Jin Sakai's story and the island of Tsushima, and shifted our focus to the idea of the Ghost instead. At Sucker Punch we love origin stories, and we wanted to explore what it could mean to have a new hero wearing a Ghost mask, and uncovering a new legend. This led us to Ghost of YΕtei: a new protagonist, a new story to unfold, and a new region of Japan to explore
While we aren't diving into story specifics yet today, we can reveal that Atsu's journey takes place in 1603, more than 300 years after the events of Ghost of Tsushima. Our story is set in the lands surrounding Mount YΕtei, a towering peak in the heart of Ezo, an area of Japan known as Hokkaido in present day. In 1603, this area was outside the rule of Japan, and filled with sprawling grasslands, snowy tundras, and unexpected dangers. It's a far cry from the organized samurai clans who lived in Tsushima, and it's the setting for an original story we can't wait to tell.
This is also Sucker Punch's first game built from the ground up for PlayStation 5, and we're excited to build on the visual foundation we established in Ghost of Tsushima by making the world feel even more real. We have massive sightlines that let you look far across the environment, whole new skies featuring twinkling stars and auroras, even more believable movement from wind on grass and vegetation, and more improvements we'll share in the future. Our new setting also gives us the opportunity to introduce new mechanics, gameplay improvements, and even new weapons.
PDS (25-09-2024)
Φαντάσματα, να γινόμασταν φαντάσματα!
Ωραίο και άκρως αναμενόμενο, οπτικά είναι κούκλαρος!
Το Female lead στο συγκεκριμενο παιχνιδι με ξινιζει καπως. Κατα τα αλλα σαφως και το περιμενω με αγωνια οπως και επομενες παρουσιασεις.
Ο Hakoo το μαντεψε παντως χαχα!
Και 2025 απο οτι βλεπουμε, οποτε αυτο που ειπα σε παλαιοτερο σχοκιο, η Σοβυ πλεον τα ανακοινωνει κοντα στην κυκλοφορια και οχι αιωνες πριν. Κατι ειναι και αυτο. Μονο μην κανουν καμμια μαλακια με το release date και πεσουν κοντα στο GTAVI και παει ακλαυτο εντελως..
Η εγω εχω το κληρονομικο χαρισμα η η Sony ειναι τραγικα προβλεψιμη με το PR και το damage control που κανει οχι τωρα, απο την αρχη της γενιας. Ημουν σιγουρος οτι θα κανει μια ανακοινωση, αν δεν ηταν αυτο (που ηταν το λογικο μιας και ειναι το επομενο major first party) θα ηταν καποιο αλλο.
Στο παιχνιδι τωρα, απλα υπεροχο. Η αισθητικη του trailer ειναι φοβερη, καλλιτεχνικα ενταξει αν στο πρωτο πηραμε για τα καλα μια ιδεα του ποσο βαση δινουν στην ομορφια του περιβαλλοντος εδω τι να πουμε. Η σκηνη μπροστα στο βουνο ειναι πινακας ζωγραφικης…
Επιτελους, ανυπομονω για το συγκεκριμενο!
Τελικα αρχιζει και με ενοχλει αρκετα το female lead στην προκειμενη περιπτωση...
Μερικες φορες πρεπει να μπαινει και μια τελεια, ενα κομα, κατι... δεν ειναι κακο.
Οπως και να το δω δε μου ταιριαζει εποχιακα...απο τη λιστα δεν βγαινει γι αυτο το λογο, αλλα ρε γμτ απλα δεν... και φοβαμαι οτι το narrative θα στηθει παααααρα πολυ γυρω απο αυτο και τα παρελκομμενα του, αντι απλα να εστιασει σε μια ιστορια με χαρακτηρες, χωρις να νιωθει την αναγκη να "διδαξει" χιλιοειπωμενα κλισε με παιδικο τροπο...
Τρελός φαν του Ghost δεν υπήρξα. Το απόλαυσα έπαιξα και το dlc αλλά δεν με τρέλανε.
Μου άρεσε η βασική ιστορία και το εικαστικό του και το setting προφανώς αλλά σαν open world μου φάνηκε αρκετά basic αν και είχε κάποιες ιδέες που μου άρεσαν (αυτό με τον άνεμο πχ).
Τώρα για το καινούριο θα το πάρω σίγουρα απλά δεν ξέρω day one, αλλά αυτό θα ίσχυε αν και ο πρωταγωνιστής παρέμενε ο ίδιος..
Θα περιμένω να δω μάλλον previews/reviews και gameplay videos.
obione (27-09-2024)
Στο βασικό παιχνίδι μου άρεσε πολύ το σύστημα μάχης και το εικαστικό κομμάτι. Σαν ιστορία, χαρακτήρες και κυρίως σαν ανοιχτός κόσμος (εκτός από το εικαστικό) δεν μου είπε τίποτε και γρήγορα πέρασα από το εντυπωσιασμένος στο βαριέμαι. Ελπίζω το δεύτερο μέρος, εκτός από τα γραφικά/εικαστικό, να έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά στο κομμάτι ιστορία και ανοιχτός κόσμος
mihalis13 (26-09-2024)
Ουτε κρυο ουτε ζεστη με την επιλογη για female lead, καταλαβαινω αυτο που λεει ο Val αλλα και στο πρωτο με τον Jin τα αντιστοιζα male κλισε εδωσαν και πηραν κατα τη γνωμη μου. Με τη σχεση με τον πατερα του και την αντρική ενηλικιωση και τα γνωστα που τα εχουμε δει 650 χιλιαδες φορες. Θελω να πω για εμενα προσωπικα ο Jin δεν ηταν το Ghost of Tsushima ουτε εχω στο μυαλο μου τον συγκεκριμενο χαρακτηρα συνυφασμένο με το franchise. Μπορω ανετα να το δω με καποιον αλλο μιας και απολυτος πρωταγωνιστης ειναι ο κοσμος για μενα στο συγκεκριμενο, το story ηταν καλο οχι τιποτα ιδιαιτερο ομως. Επισης χωρις να εχω παιξει το dlc, το arc του Jin τελειωσε δεν τελειωσε;
Καταλαβαινω ξαναλεω τους προβληματισμους απλα δεν ειναι deal breaker για μενα σε καμία περιπτωση.
Αν μου ελεγες για Horizon χωρις την Aloy η για GOW χωρις Kratos ας πουμε θα δυσκολευομουν να το «δω», εδω οχι τοσο…
Lefteris_X (27-09-2024),mihalis13 (27-09-2024)
Θα πρέπει λοιπόν το παιχνίδι να έχει κάτι παραπάνω να δώσει από απλά μια νέα ιστορία σε gameplay και μηχανισμούς.
Δειχνει όμορφο πάντως .
και το πρώτο ήταν φοβερό καλλιτεχνικά
Και εμένα σαν ιστορία δεν μου είχε πει κάτι. Μου είχε μείνει το κλισέ.
Μου άρεσε πολύ καλλιτεχνικά και όντως είχε ωραία μάχη, αλλά επειδή τότε είχα παίξει το Nioh (ναι διαφορετικά παιχνίδια) δεν με είχε εντυπωσιάσει η μάχη του μιας και όταν είχα ακούσει για stances περίμενα κάτι αντίστοιχο με το Nioh.
Προσωπικά και εμένα δεν με χαλάει καθόλου η αλλαγή χαρακτήρα και ούτε πως είναι γυναίκα. Αν το παιχνίδι έχει να δώσει κάτι ευχαρίστως θα το αγοράσω και θα το λιώσω.
Απλά «φοβάμαι» πως θα είναι ίδιο με το πρώτο.
Mπορει να ειναι κλισε, ομως ειναι η απολυτη πραγματικοτητα της εποχης εκεινης και ενα πιστευτο πλαισιο αφηγησης. Ειναι πολυ πιθανο να μην υπηρχε σπιτι εκεινη την εποχη που να μην προσπαθουσε ο γιος να ενηλικωθει και να αποδειξει στον πατερα του την αξια του.
Ετσι ηταν τα πραγματα.
Το να μου σκασει τωρα γυναικα σαμουραι (απο μονο του ξεκιναει λαθος) και να μου σκασουν τα απανταχου φεμινιστικα κλισε οπου κλασσικα οι αντρικοι χαρακτηρες θα πρεπει να την υποβαθμιζουν να την χλευαζουν και να την υποτιμουν ε δε μπορω με ενοχλει.
Αφου θελουν progressive story και χαρακτηρες, τοτε να εφαρμοσουν το ιδιο στα παντα ελπιζω εγω. Να ειναι progressive και οι ανδρικοι χαρακτηρες. Να μην υποτιμουν την ηρωιδα. Να την αντιμετωπιζουν ως ιση. Αν γινει αυτο, τοτε εγω ειμαι μια χαρα γιατι καταλαβαινω οτι πλεον εστιαζουμε στο ζουμι της ιστοριας και το arc των χαρακτηρων, αντι να δω μια φεμινιστικη μπουρδα που ως επι το πλειστον στη σημερινη εποχη μοιαζει να ειναι κομμενη και ραμμενη για 12αχρονα.
ΥΓ: Δεν με ενοχλει που τελειωσε ο Jin. Κι εγω θεωρω οτι ειναι ολοκληρωμενη η ιστορια του. Δεν εχω προβλημα με αυτο. Φυσικα συμφωνω οτι αν βγει Horizon 3 και δεν παιζω με Alloy θα ξενερωσω καθως η ιστορια της δεν εχει τελειωσει. God of War παντως χωρις τον Kratos δεν θεωρω οτι δεν γινεται μιας και πραγματικα νομιζω οτι ο χαρακτηρας εχει αξιοπρεπη επιλογο ηδη απο το Ragnarok.
Lefteris_X (27-09-2024)
Αρνητικος ουτε εγω ειμαι, πιο πολυ ανησυχω αρκετα μην δω κατι το οποιο ειναι σεναριακα κομμενο και ραμμενο στις "αναγκες" της εποχης. Απο εκει και περα αν απλα εστιασουν σε μια ενδιαφερουσα ιστορια με τιμιους χαρακτηρες και οχι απλα να υπαρχουν για να εξυπηρετησουν χαζομαρες, ειμαι μεσα με τα μπουνια.
Οπως ειπα η ελλειψη του Jin ειναι ξεκαθαρα θετικο για εμενα καθως δεν μπορουσα να βρω ενα λογο να συνεχισει.
Bookmarks