Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 28 of 28

Thread: Dragon Age: The Veilguard

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Ευχαριστουμε για τις εντυπωσεις! Στο Pro τι λεει Πανο? Εχω ακουσει μετρια λογια.
    fidelity το παιζω και ειναι μια χαρά. Δεν είδα κάτι να με ενοχλεί ή κάτι εμφανως βελτιωμένο σε σχέση με το ps5. το παιχνίδι ήταν παρα πολύ ωραίο και εκεί.

Στο performance ειχε κάποια θέματα με το PSSR. Θα τσεκάρω σήμερα αν έχει ακόμη γιατί πήρε κάποιο update που δεν έλεγε κάτι σχετικό ομως.

PS4forums Addict Snk's Avatar
    PSN ID
    Snk013
    Name
    Μιχάλης

Μεχρι ενα σημειο, λιγο πριν την μεση, ελεγα να μπει το παιχνιδι για πουλημα. Με ειχε χαλασει πολυ το fortnite στήσιμο που εχει σε πολλα πραγματα, οπως τα γραφικα, το gameplay και το looting. Στην πορεια ομως το ειδα με αλλο ματι και στο τελος οταν τελείωσε δεν ηθελα

57 ωρες μου πηρε για τα παντα σε normal δυσκολία. Η ιστορια του θεωρώ οτι ειναι το πιο δυνατο του σημειο γιατι κραταει το ενδιαφέρον μεχρι το τελος και δεν κουραζει. Και οι ιστοριες τον companions εχουν πολυ ενδιαφέρον στο πως εξελίσσονται. Αλλες πιο αστείες, άλλες πιο σοβαρές και με ανατροπές

3. The Following User Says Thank You to Snk For This Useful Post:

panos74gr (06-12-2024)

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Εγώ 76 ώρες και ακόμη δεν έχω φτάσει το point of no return, πρέπει να ειμαι κοντά ομως. Που να διαβαζα και τα codex entries...

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

https://unboxholics.com/news/gaming/...gia-schedon-50

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές.

Η bioware στα πρόθυρα διάλυσης, έμεινε μόνο το mass effect να καταστρέψουν.

Ο/η/οι/το director του παιχνιδιού ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ πηδάει από το καράβι λίγο πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πάτωμα των πωλήσεων, γιατί λέει βρήκε αλλού ευκαιρία να καταστρέψει και άλλο παιχνίδι.

Το mass effect είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν δεν το δουν αλλιώς, θα μείνουμε με το ένδοξο παρελθόν της.

Κρίμα...

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Quote Originally Posted by drifterx View Post
    Ο/η/οι/το director του παιχνιδιού ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ πηδάει από το καράβι λίγο πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το πάτωμα των πωλήσεων, γιατί λέει βρήκε αλλού ευκαιρία να καταστρέψει και άλλο παιχνίδι.
    H director του παιχνιδιού ανελαβε το παιχνίδι μετά από 2 reboots τον Φλεβάρη του 2022 και κατάφερε για μένα να το σώσει και να βγάλει ένα μέτριο dragon age αν το δεις έτσι, ή ένα αρκετά προς πολύ καλό action game στο τέλος του 2024. Το παιχνίδι το έσωσε... δεν το κατέστρεψε.

Με το που τελείωσε η αναπτυξη του DA: Inquisition και των DLCs του, το 2015, η βασική ομάδα του για 2 χρόνια δούλευε την συνέχεια του. Ενώ η ομάδα είχε φτάσει σε πολύ καλό σημείο και αναμένονταν ένα επικής κλιμακας DA, η EA αποφάσισε να το παγώσει για να το κάνει live service game το 2017. Μετά από αυτήν την απόφαση έφυγαν πολύ βασικοι συντελεστές του DA και η προσπάθεια του να γίνει live service game δεν πήγε και πολύ μακρυά. Έτσι το 2020 η EA αποφασίζει τελικά ότι θα το κάνει ξανά single player. Τρώει δευτερο reboot, φευγει και άλλος κόσμος. Ξεκινά εκ νέου η προσπαθεια για να βγει το DA: dreadwolf περίπου το 2020 και περίπου στην μέση της ανάπτυξης έρχεται η Corrine Busche (που ήταν στην EA ήδη 14 χρόνια, δουλευε στα Sims) και αναλαμβάνει ως director και το project παίρνει την μορφή που βγήκε τελικά ως veilguard.

Οπότε για μένα η Corrine Busche πήρε ένα project που για 8 χρόνια δεν πηγαινε πουθενά και το έκανε ένα παιχνίδι που στέκετε πολύ καλά. Αν ήθελα να της προσάψω κάτι, θα έλεγα ότι το γράψιμο δεν ήταν στα ίδια επίπεδα με παλαιότερα Bioware games. Όχι στο κομμάτι του lore, που είναι φανταστικό και ενώνει όλα τα DA, αλλά στο θέμα των χαρακτήρων. Αλλά αν το συγκρίνω με αλλα παιχνίδια, Horizon forbidden west, Assassins Creed κλπ είναι και πάλι πολύ καλύτερο.

Γενικά έχοντας παίξει το παιχνίδι 95 ώρες, αυτό που βλέπω από το αποτέλεσμα είναι ότι η Bioware έχει αυτη την στιγμή μια ομαδα που είναι πολύ καλή τεχνικά. Tο veilguard βγήκε με πάρα πολύ καλό τεχνικό τομέα και 0 bugs on day 1. Η frostbite που ήταν πρόβλημα για το inquisition το 2014 δεν είναι πρόβλημα εδώ και αρκετά χρονια. Το καλιτεχνικό ήταν φανταστικό στο veilguard. To gameplay ήταν πολύ καλό και πολύ κοντά στο mass effect gameplay, οπότε αυτά δεν τα φοβάμαι ιδιαιτερα για το επόμενο Mass Effect (εμένα μου άρεσε το gameplay και στο ME andromeda).

Ελπίζω να βρει και το συγγραφικό κομμάτι που το έχει χάσει λίγο. Και κυρίως ελπίζω η ΕΑ να έχει τελειώσει με τους πειραματισμούς της με την Bioware και να την αφήσει να φτιάξει αυτό που θέλει.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Πάνο δεν έχεις άδικο σε όσα λες για τις ακυρώσεις και τις κόντρα ακυρώσεις κτλ.

Όπως επίσης ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην ΕΑ και όχι στον director.

Από την άλλη δε μου βγαίνει από το μυαλό, ότι την πορεία του παιχνιδιού καθόρισαν ΚΑΙ οι ακτιβιστικές ιδεολογίες του director. Μπορεί να μην το κατέστρεψε 100%, αλλά 2,3,5,10 καρφιά στο φέρετρο της αποτυχίας, έβαλε. Και σίγουρα δεν είναι τυχαίο που έφυγε τώρα.
    Μάλιστα σε δήλωσή του μετά την αποχώρηση διάβασα ότι είπε ότι η bioware είχε ακόμη δουλειά να κάνει σε πολιτιστικό επίπεδο (still has a lot of work to do culturally).
    Ε οκ εμένα προσωπικά τέτοιες καταστάσεις με απωθούν, όπως και πολλούς άλλους.
    Το dragon age δεν είναι sims, όπου εκεί μπορείς να έχεις μια πιο μοντέρνα προσέγγιση των θεμάτων.
    Αλλά και πάλι στο τέλος δε φταίει αυτή, ποιος την όρισε director? Η ΕΑ.

Anyway σεβαστή η άποψή σου από τη στιγμή που έχεις περάσει τόσες ώρες στο παιχνίδι.

Ελπίζω μόνο το mass effect να κρατηθεί μακριά από ακτιβιστικές modern audiences μπούρδες που δεν κολλάνε πουθενά και να επικεντρωθούν στο καλό γράψιμο.
    Last edited by drifterx; 23-01-2025 at 16:18.

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Υπάρχει διαχυτη η αίσθηση ότι το παιχνίδι ειναι γεμάτο από forced ακτιβιστικές ιδεολογίες όταν μέσα στις 60-70-80 ώρες του, έχει μόνο ένα companion questline που είναι σχετικό (και όντως δεν ειναι καλογραμένο), εντελώς προεραιτικό και άντε να κρατάει 2-3 ώρες στο σύνολό του όλο το questline. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι με πάνω από 10-15 προεραιτικά questlines.

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Μετα το τελος του Outlaws και το μεγαλο δωρο του PS Plus ξεκινησα το Veilguard.

Εχω παιξει κοντα 6 ωρες και μπορω να πω οτι μαλλον και αυτο το παιχνιδι αδικηθηκε απο τον οχλο των influencers και των προβατων που ανακυκλωνουν οτι λενε ως πιστοι ακολουθοι τους...

Δεν βρισκω προς το παρον τουλαχιστον απολυτως τιποτα μεμπτο στο παιχνιδι.

Εχω φτιαξει Warrior και το ευχαριστιεμαι πολυ. Γραφικα/ατμοσφαιρα παρα πολυ ωραια (απενεργοποιησα το bloom και το vignette effect και το παιχνιδι ειναι μακραν πιο καθαρο και ομορφο) ωραιο voice acting και το combat ως warrior τουλαχιστον μου αρεσει πολυ θα ελεγα.

Μεχρι στιγμης ειναι αρκετα linear τα επιπεδα (ξερω οτι ανοιγει κατι τοις παραπανω πιο μετα) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει exploration και γενικα φαινεται πολυ hand crafted εμπειρια.

Αν το παιχνιδι συνεχισει σε παρομοιο υφος καθολη τη διαρκεια του, τοτε και 3-4 preachy moments να εχει στην πορεια (που ξερω οτι εχει) ε δεν χαλασε και ο κοσμος, ουτε προφανως και θα το θεωρησω προσβλητικο. Ειπαμε. Το θεμα ειναι το γενικοτερο παιχνιδι να σεβεται την νοημοσυνη σου. Και μεχρι στιγμης ξαναλεω, νιωθω οτι το κανει.

Αν λοιπον συνεχισει ετσι, τοτε θα ειναι πολυ κριμα, που αλλο ενα παιχνιδι επρεπε να πατωσει γιατι καποιοι στενομυαλοι ηλιθιοι με ξεκαθαρη ατζεντα προσπαθουν να σπειρουν ψευτικα νεα και μαλακιες.

Γενικα το κερατο μου μεσα εχω σιχαθει πια τα 2 ακρα και τις βρωμερες και σιχαμερες ατζεντες τους. Υπερβολη απο εδω υπερβολη απο εκει. Ψεμματα απο εδω ψεμματα απο εκει. Μια διαρκης διαστρεβλωση της αληθειας απλα και μονο για να προσηλυτησουν τον κοσμο... ουστ ολοι σας. Που πηγε η κριτικη σκεψη του κοσμου? Το ενδιαφερον του να ερευνησει αν αυτο που του λενε στεκει ή οχι? Τοσο αμασητα τα τρωμε ολα πια?

Σορρυ για την παραπανω παρενθεση αλλα νισαφι πια.

ΤLDR: Το Dragon Age Veilguard οσο εχω παιξει μου αρεσει αρκετα εως και πολυ θα ελεγα. Τωρα με το PS Plus δοκιμαστε το, δεν υπαρχει δικαιολογια. Αν ειναι τοσο καλο μεχρι τελους θα το παρω και retail.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Bookmarks