Results 1 to 18 of 18

Thread: Dragon Age: The Veilguard

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Default Dragon Age: The Veilguard

Fall 2024… από τα μεγάλα επιτέλους που έχω πει.

- - - Updated - - -

Meet your companions…

https://news.xbox.com/en-us/2024/06/...ur-companions/

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Gameplay trailer reveal σε λίγα λεπτάκια... 6μμ ώρα Ελλάδος

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Καλοδουλεμένο φαινεται, σιγουρα πιο action απο οτι εχουμε συνηθισει τη σειρα αλλα τουλαχιστον φαινεται ενα solid single player RPG.
    Παρολα αυτα να πω οτι προσωπικα με εχει κουρασει απιστευτα αυτο το flashy stylized artstyle τυπου fortnite. Ολο αυτο το καρτουνιστικο σε ολα τα ειδη πραγματικα εχει καταντησει αηδια για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον.
    Θα ηθελα κατι πιο ρεαλιστικο, πιο gory απο τη στιγμη που το σηκώνει και το συγκεκριμενο verse.

4. The Following User Says Thank You to hakoo For This Useful Post:

Valkyre (12-06-2024)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

^^ Συμφωνω και επαυξανω. Επισης, οκ ποτε δεν ημουν τρελος φαν της σειρας, αλλα να βγαζουν τωρα τη συνεχεια του παιχνιδιου μετα απο 10 ποσα ξερω γω χρονια.... ουτε που θυμαμαι τιποτα απολυτως απο ιστορια χαρακτηρες κλπ...

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Οπως και στο inquisition θα μπορεί να το παίξει και κάποιος που δεν ξέρει κάτι για τον κόσμο και το lore του παιχνιδιού, ούτε και για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα. Έτσι και αλλιώς αυτό γίνεται σε όλα τα Dragon age games. Κάθε φορά ξεκινάς με νέο ήρωα και χτίζεις νέα ομάδα, οπότε δεν νομίζω να ειναι πρόβλημα αυτό.

Σχετικά με το artstyle, και εμένα μου ξένισε κάπως το cinematic, αλλά το gameplay trailer αισθητικά ειναι πολύ κοντά στο inquisition.

Name
    Δημήτρης

Σιγουρα θα μπορεις να το παιξεις και μεμονωμενα. Απλα αν εχεις επενδυσει ποσες ωρες στα προηγουμενα παιχνιδια ε θα θελεις να θυμηθεις. Καλα δεν ειναι δυσκολο, θα υπαρχουν recaps. Δεν ξερω, απλα προς το παρον δεν με τραβαει για καποιο λογο. Υπαρχουν πολυ μεγαλες πιθανοτητες να το παιξω ουτως ή αλλως. Απλα δεν με τραβηξε και οπτικα/τεχνικα θεωρω.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Στο inquisition είχε και ένα ωραίο feature που έκανες import τις επιλογές που είχες κάνει στα προηγούμενα.
    Ωραία θα ήταν να γίνετε και εδώ.

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Στο inquisition ήταν μέρος του dragon age keep (ενα web site που είχαν φτιάξει για να βάλεις τις επιλογές σου). Στο veilguard θα είναι μέρος του character creator. Θα δηλώνεις τις αποφάσεις που πήρες στα προηγούμενα παιχνίδια και αναλογα θα ξεκινά και ο κόσμος. Θα μπορείς να φτιάξεις και το character model του inquisitor σου, για ακόμη μεγαλύτερο immersion.

Παντως στο inquisition ήταν φοβερό αυτό... έκαναν cameos χαρακτήρες ακόμη και απο το Origins και με πολύ ωραίο τρόπο.

Moderator enstikto's Avatar
    PSN ID
    enstikto
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by panos74gr View Post
    Στο inquisition ήταν μέρος του dragon age keep (ενα web site που είχαν φτιάξει για να βάλεις τις επιλογές σου). Στο veilguard θα είναι μέρος του character creator. Θα δηλώνεις τις αποφάσεις που πήρες στα προηγούμενα παιχνίδια και αναλογα θα ξεκινά και ο κόσμος. Θα μπορείς να φτιάξεις και το character model του inquisitor σου, για ακόμη μεγαλύτερο immersion.

Παντως στο inquisition ήταν φοβερό αυτό... έκαναν cameos χαρακτήρες ακόμη και απο το Origins και με πολύ ωραίο τρόπο.
    Α το έχουν ανακοινώσει αυτό; Very nice!

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Default Dragon Age: The Veilguard

Τελευταίο trailer πριν την κυκλοφορία του την Πέμπτη

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Name
    Δημήτρης

Not bad. Αλλα θα περιμενω προσωπικα.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Τα modern audience pronouns και inclusivity (trangender, surgery marks!!) δίνουν και παίρνουν βλέπω.

Με βγάζουν εντελώς εκτός κλίματος και ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο με την επιλογή να μπαλαμουτιαστείς με ίδιου φύλου χαρακτήρα όπως το mass effect.

Το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι να είναι ψήγματα, μπροστά στην όλη εμπειρία.
    Last edited by drifterx; 29-10-2024 at 11:05.

Name
    Δημήτρης

Eμενα το προβλημα μου ειναι τα σχολια που διαβαζω για το gameplay οτι ειναι και καλα παλαιας κοπης και δεν ξερω. Θελω περισσοτερο info.

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Παρακολουθώ reviews, βιντεάκια κτλ από το παιχνίδι, και δυστυχώς για την αγαπημένη μου bioware, το παιχνίδι μπαίνει σε κατάσταση αγνώστου μέλλοντος αγοράς.

Το modern audience περιεχόμενο δίνει και παίρνει και η γραφή του είναι ποτισμένη με αυτό.

For God's sake, παρακολούθησα μία σκηνή που κάποιος χρησιμοποιήσε λάθος pronoun και δίδαξε με ποιον τρόπο πρέπει να διορθώνουμε τόσο σοβαρά λάθη.

No, no, no, no τέτοιες βλακείες δεν τις ανέχομαι, ειδικά σε story heavy games, ακόμη και αν το gameplay είναι έπος.

Δεν το ξεγράφω ακόμη, αλλά σίγουρα έχει πιάσει πάτο στην wishlist.

Σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω και απόψεις από τους αξιοσέβαστους φορουμίτες.

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by drifterx View Post
    For God's sake, παρακολούθησα μία σκηνή που κάποιος χρησιμοποιήσε λάθος pronoun και δίδαξε με ποιον τρόπο πρέπει να διορθώνουμε τόσο σοβαρά λάθη.
    Διδασκει δηλαδη ευαισθητα κοινωνικα ζητηματα με παρομοιο τροπο που το κανει η αφροκρεμα του Χολυγουντ, οταν βεβαια δεν βρισκεται σε καποιο "freak off" party του Puff Daddy κλπ ε?

Tελωσπαντων ειναι μια πραγματικοτητα του σημερα... τι να κανουμε. Θα περασει.

Βαζω και το analysis του Digital Foundry. Αρκετα καλα λογια γενικα, αν και το FSR για μια ακομη φορα ειναι κατωτερο των προσδοκιων.

Παντως θα το κοιταζα κι εγω αν ειχα λιγο περισσοτερες αποψεις απο συμφορουμιτες. Αν εχει 2-3 τετοια βλαμμενα/παιδικα/γελοια σκηνικα οπως ειπες παραπανω παει στο καλο. Αν ομως γυρνοβολαει γυρω γυρω απο ολα αυτα επι τακτικης/μονιμου βασεως, κι εμενα να μου λειπει. Τα ξερω ηδη. Μου τα εχουν πει πολλες φορες δισεκατομμυριουχοι ηδη. Εχω εκπαιδευτει καταλληλως.

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Μιας και το inquisition ειναι το νο1 αγαπημένο μου παιχνίδι περιμένω με αγωνία να το ξεκινήσω το απογευμα... θα σας ενημερώσω.

19. The Following User Says Thank You to panos74gr For This Useful Post:

Valkyre (31-10-2024)

PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Λοιπόν … ας πιάσω τα τεχνικά πρώτα.

Το παχνίδι είναι τεχνικά πάρα πολύ άρτιο. Έχω παίξει 11 ώρες και δεν έχω συναντήσει το παραμικρό bug. Παίζω στα 30fps και τα γραφικά είναι από πάρα πολύ καλά προς εντυπωσιακά. Ίσως βοηθά και το εικαστικό αλλά πολλές φορές είναι σαν cgi με μηδενικό aliasing, δεν ξέρω τι έχουν κάνει αλλά πραγματικά μετά το star wars outlaws και τα DLC του Alan wake 2, εδώ το antialiasing (νομίζω FSR) παίζει τέλεια. Μουσική ήχος επίσης σε πάρα πολύ καλά επίπεδα αν και δεν έχω κάποιο πολυκάναλο σύστημα για να σας πω γνώμη ως προς αυτό.

Ως προς τα υπόλοιπα, το παιχνίδι είναι πιο πολύ ένα action adventure παρά ένα RPG. Τα προηγούμενα dragon age ξεκίνησαν από τυπικά RPGs και σιγά σιγά πήγαιναν προς το πιο action based κρατώντας όμως το RPG στοιχείο στους διαλόγους, την ελευθερία να παίξεις τον χαρακτήρα όπως θες (καλό, κακό, κλπ). Εδώ η μετάβαση στο action based έχει ολοκληρωθεί και το παιχνίδι θυμίζει μια μίξη god of war / AC odyssey και FF XVI. Έχει linear αποστολές και κάποιες περιοχές λίγο πιο ανοιχτές όπου μπορείς να εξερευνήσεις και να κάνεις κάποια side quests και άλλες δραστηριότητες. Μου λείπει όμως το πιο ανοιχτό exploration που είχε το inquisition που σε κατεύθυνε αρκετά και η περιέργεια σου. Και ενώ ο κόσμος είναι πολύ όμορφος δεν έχει αυτό που σε καλεί να τον εξερευνήσεις.

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά καλό και γρήγορο. Ίσως λίγο πιο γρήγορο από ότι το ήθελα με αποτέλεσμα προς το παρόν να αισθάνομαι ότι δεν έχω τον έλεγχο στο πεδίο της μάχης. Δεν φτάνει στην ποιότητα το God of war, ποιο πολύ θα το έλεγα σαν ένα AC odyssey με companions που μπορείς να τους κατευθύνεις στην μάχη παρόμοια με το mass effect. Πάντως δεν αισθάνομαι ότι οι εχθροί είναι spongy όπως διάβασα από εδώ και από εκεί.

Τώρα για ιστορία κλπ δεν μπορώ να πω και πολλά γιατί προς το παρόν. Ακόμη το παιχνίδι είναι στην φάση που κάνει introduce νέους χαρακτήρες αλλά δεν είμαι και ξετρελαμένος ούτε με την ιστορία ούτε με τους χαρακτήρες. Η γραφή που ήταν και από τα πιο δυνατά σημεία της bioware δείχνει να είναι πιο αδύναμη εδώ (χωρίς να είναι όμως και mass effect andormeda). Ειναι ακόμη όμως πολύ νωρίς.

21. The Following 5 Users Say Thank You to panos74gr For This Useful Post:

gonzalez (02-11-2024),hakoo (02-11-2024),Snk (02-11-2024),Valkyre (02-11-2024)

Bookmarks

Bookmarks