Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 45

Thread: Assassin's Creed Shadows

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Για τους κατόχους του ps5 pro:

What anti-aliasing and/or image reconstruction technique is used on console?

We use our own TAA implementation that we've continuously refined - though we'll add support for PSSR on PS5 Pro in a future update.

Why did you not choose to use FSR 2 or 3 on Xbox Series X and PS5, and initially not choose to offer PSSR on PS5 Pro?

Simply speaking, the cost of FSR compared to our proprietary TAA implementation was the decision factor. We have a higher pre-upscale resolution compared to FSR.

In terms of PSSR, we analysed PSSR and TAA dat the time of shipping AC Shadows and found better results with our TAA solution. However, PSSR is a new upscaler and after an in-depth collaboration with Sony over the past few months, many issues have been addressed, mostly around moving vegetation and water - problems that other titles have faced. We're now confident that the image quality with PSSR will always be better than with TAA.

With PS5 Pro specifically, why are RT reflections are present in quality mode but not in balanced mode?

RT reflections were developed after the initial delay to AC Shadows. Given the shift in our release window, we wanted to make sure we remained competitive on high-end PCs and PS5 Pro. We had an extremely motivated team that had learned a lot developing the RTGI solution, and felt confident in achieving the objective of shipping RT reflections with a 30fps performance target on Pro. For launch, our priority was quality mode specifically to ensure it didn't prompt graphical artefacts or other issues. We've continued to optimise RT reflections and the game in general, and we're happy to say that a future update will enable RT reflections on PS5 Pro's balanced mode.

https://www.eurogamer.net/digitalfou...n-taa-and-more

2. The Following User Says Thank You to panos74gr For This Useful Post:

Valkyre (23-03-2025)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Ας αναφερθω λιγο στα θεματακια που εχω συναντησει στο παιχνιδι.

Το πρωτο ειναι οτι ενω το perfomance mode και το quality mode ειναι πολυ βελτιωμενα σε σχεση με το απλο PS5 Pro, παραδοξως το balanced mode ειναι εντελως ξεχασμενο. Ενω η Ubisoft δηλωνε οτι το balanced mode θα εχει τα εξτρα ray tracing features του quality mode, τελικα δεν τα εχει. Το αποτελεσμα ειναι το balanced mode του Προ να ειναι ιδιο με του PS5. Και δυστυχως ειναι το mode που εγω προσωπικα προτιμαω να παιξω το συγκεκριμενο παιχνιδι. Και ενας απο τους λογους ειναι οτι εχει καλυτερα settings (draw distance, foliage density κλπ) και επισης γιατι η μεταβαση απο το hideout στον ανοιχτο κοσμο ειναι πολυ πιο ευκολη απο την αποψη οτι 30 καρε με 40 καρε πιο ευκολα το δεχεσαι απο το να πηγαινεις απο 30 σε 60 αν χρησιμοποιεις το performance mode.

To hideout ειναι 30 καρε ανεξαρτητα απο τι mode χρησιμοποειται και ειναι λογικο να υπαρχει αυτος ο περιοριμος καθως εκει ο παικτης ειναι ελευθερος να χτισει οσο θελει και λογικα αν καποιοι το παρακαναν το framerate θα πηγαινε περιπατο αν το επετρεπαν στα 60.

Για το balanced mode ειδα οτι αναφερθηκε το θεμα και καποιοι devs ειπαν οτι «ισως το παιξαμε πολυ safe με το συγκεκριμενο και θα εξετασουμε να το βελτιωσουμε και αυτο.

Στον τεχνικο τομεα το μονο πραγμα που μου χτυπαει ασχημα ειναι σε μερικα cutscenes νιωθω οτι ο φωτισμος στα προσωπα των χαρακτηρων καπου πασχει. Δεν ξερω αν φταιει το raytracing global illumination ή οτι δεν εχουν επιμεληθει custom φωτισμους για τους διαλογους, αλλα σε καποιες σκηνες (οχι παντα δηλαδη) ο φωτισμος μου φαινεται φλατ και νιωθω οτι «σβηνει» εντελως ολη τη λεπτομερεια που εχουν τα προσωπα. Γιατι εχουν πολυ λεπτομερεια αν πλησιασεις με το photo mode. Θα ηθελα να γινουν μερικα tweaks εκει αν γινεται αν και να ζηταω custom φωτισμους σε οοοολες αυτες τις σκηνες ειναι μαλλον υπερβολη.

Ενα αλλο «θεματακι» ειναι οτι το παιχνιδι εχει καποια options τα οποια απο default ειναι απενεργοποιημενα και κατα την ταπεινη μου αποψη αν τα πειραξεις το παιχνιδι παιζει πολυ μα πολυ πιο ευχαριστα. Ψαχτε το λιγο.

Bugs εξακολουθω να μην εχω βρει τιποτα μεχρι στιγμης μετα απο 12 ωρες. Το μονο που βρηκα ειναι ενα ορθογραφικο λαθος σε ενα codex. Κατα τα αλλα κανενα θεμα.

Γενικα να ξερετε το παιχνιδι θελει χρονο για να παρει μπρος. Απο την μια το δικαιολογω λογω του οτι πρεπει να θεσουν τις βασεις για ενα επικο στορυ, απο την αλλη νομιζω οτι σε καποια πραγματα παρακανει αργα να τα βαλει μπρος.

Εχοντας πει ολα αυτα περναω μια χαρα με το παιχνιδι και ανυπομονω να δω τι γινεται στη συνεχεια.

Name
    Δημήτρης

Το παιχνιδι με ενθουσιαζει ολο και περισσοτερο οσο παιζω και ιδιως με το main story του. Υπαρχει παααααρα πολυ πραγμα και πολυ υλικο. Ουτε ο Κοτζιμα να εκανε τα cutscenes τοσο εκτενη που ειναι.

Η ομορφια του κοσμου ειναι εκπληκτικη και ο ρημαδης ο Yasuke ειναι τανκς κανονικο ο τυπος. Ξαναλεω δεν περιμενα να μου ειναι ωραιο αυτου του τυπου το gameplay αλλα γουσταρω. Και το καλο ειναι οτι οποτε θες να αλλαξεις τροπο παιχνιδιου το κανεις με το πατημα ενος κουμπιου και αλλαζεις χαρακτηρα.

Δεν ξερω ποσα ατομα δουλευουν πανω σε αυτα τα παιχνιδια αλλα πρεπει να ειναι παρα μα παρα πολλα.

Επισης τελικα λιγο αφοτου εγραψα πιο πανω σχολιο οτι εβγαλα τους ιαπωνικους διαλογους, μετα τους ξανα ενεργοποιησα και απο τοτε δεν το εχω γυρισει πισω στα αγγλικα. Παιξτε το ετσι παιδια. Ειναι πολυ immersive και ευτυχως δεν εχει πολλους διαλογους κατα τη διαρκεια μαχων.

Ειμαι στις 24 ωρες και δινω πονο λεμε.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (24-03-2025),mihalis13 (24-03-2025)

Name
    Δημήτρης

Μερικες φωτο ετσι προχειρα:

7. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (24-03-2025),panos74gr (24-03-2025)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Το παιχνιδι δεν το εχω παιξει ουτε σκοπευω για το αμεσο μελλον μιας και εχω παιχνιδια στο backlog που προηγουνται.
    Εριξα μια ματια σε καποια reviews/εντυπωσεις και απο αυτα που γραφει ο Δημητρης εδω καταλαβαινω οτι προκειται για ενα αξιολογο παιχνιδι, με τα flaws του εννοειται. Αλλα καλο, νομιζω συμφωνουν ολοι.
    Ε, το ποσα reels χλευαστικα και τρολιστικα εχω δει τις τελευταιες μερες δεν λεγεται, ποσα βιντεακια μου προτεινει το youtube με γενικο νοημα ubisoft is doomed; Αμετρητα.
    Ξεκαθαρα αυτο που λεγαμε και με το outlaws, μιλαμε για bias κανονικοτατο.

9. The Following 2 Users Say Thank You to hakoo For This Useful Post:

mihalis13 (24-03-2025),Valkyre (24-03-2025)

Name
    Δημήτρης

Ειναι δεδομενο πια Hakoo.

Δυστυχως.

Εγω ξαναλεω οτι φτιαχνονται τετοια παιχνιδια εμενα με κανει να τριβω τα ματια μου.

Ειναι φθινοπωρο τωρα και δεν το γνωριζα αυτο αλλα τα φυλλα πεφτουν ΟΝΤΩΣ απο τα δεντρα και αυτα σιγα σιγα μενουν ξερα οπου μετα ερχεται ο χειμωνας και γεμιζουν χιονι. Προς το τελος του χειμωνα το χιονι σιγα σιγα λιωνει σε πραγματικο χρονο..

Η ομορφια του, η λεπτομερια του ειναι εντυπωσιακη. Δεν ξερω τι θελει πια ο κοσμος αλλα εχω βαρεθει τις καθυστερημενες και κυριως «πειραγμενες» συγκρισεις με παιχνιδια που βγαινουν μια φορα την δεκαπενταετια και εχουν πισω τους ενα budget της ταξεως του μισού δισεκατομμυρίου. Αν ο κοσμος θελει πραγματικα τετοια κατασταση απο ολη τη βιομηχανια να μου το πει να αλλαξω χομπυ.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Είμαστε σε μια εποχή που κυριαρχούν τα άκρα παντού οπότε και στο gaming, που (κατά την γνώμη μου) έχει και την πιο τοξική κοινότητα.
    Πλέον κράζουν τα πάντα σαν Woke αλλά πιο πολύ την Ubisoft και την ND. Αλλά τους τελευταίους μήνες δεν τους έχει ξεφύγει τίποτα, τα πάντα είναι Woke.. Έκραζαν το Kingdom Come Deliverance 2, το Split Fiction επειδή έχει 2 γυναίκες σαν χαρακτήρες.
    Απλά με την ubisoft είναι ακόμα πιο μεγάλο το κράξιμο. Μάλλον και επειδή είναι πιο "αγαπημένη" σειρά.

Σαν προσωπική άποψη πάντως γενικά για την Ubisoft είναι πως στην εποχή του PS4 με κούρασε μετά απο ένα σημείο... Ένιωθα πως όλα της τα παιχνίδια ήταν ίδια και απλά ήταν reskin.
    Είχαν την ίδια δομή, ωραίους κόσμους αλλά άψυχους οπότε σταμάτησα να ακολουθώ αρκετά της παιχνίδια. Far Cry μέχρι το 4 έπιασα και μετά δεν ασχολήθηκα, Ac μετά το ΙΙΙ μόνο το Unity και το Odyssey, Watchdogs 2 το τελείωσα με το ζόρι.
    Και σαν εμένα είναι αρκετός κόσμος, οπότε θεωρώ πως πολλοί βγάζουν με άσχημο τρόπο την απογοήτευση τους για την εταιρεία. Γιατί πολλές φορές έχουμε πει "πάλι μια από τα ίδια"

Στο AC θεωρώ πως η επιλογή του να είναι ετήσιες κυκλοφορίες έκανε ζημιά στην σειρά. Οχι εμπορικά σε πωλήσεις κλπ αλλά σαν Brand. Και το θεωρώ λογικό, όταν κάθε χρόνο μου βγάζει ένα παιχνίδι δεν γίνεται να είναι συνέχεια με καινούριες ιδέες. Η Ubisoft απλά πήγαινε πολλές φορές με την λογική "bigger is better".
    Δεν θεωρώ κανένα Ac κακό παιχνίδι, ολα τους είναι καλά παιχνίδια αν τα δεις μεμονομένα. Αλλά αν τα παίζεις κάθε χρόνο λογικό είναι να σε κουράσει.
    Και TLOU να έβλεπα κάθε χρονο θα με κούραζε.

Τώρα για το Shadows εμένα μου αρέσει και στους επομενους μήνες θα φροντίσω να το αγοράσω, αλλά το backlog μου είναι τεράστιο και τώρα δεν παίζει. Φανταστείτε τώρα ξεκίνησα το FF7 Rebirth που το είχα αγορασμένο από Day One.
    Ο,τι έχω δει στο AC Shadows μου αρέσει. Και σαν γραφικά και σαν gameplay. Έχω να παίξω και 6-7 χρόνια AC οπότε θα ήθελα να πάρω την δόση μου
    Spoiler!

Name
    Δημήτρης

Ειπα κι εγω να σπασω λιγο πλακα με τα τρολακια του ιντερνετ και να διαβασω μερικα σχολια.

Νομιζω πραγματικα μακραν το αγαπημενο μου ειναι να ακουω ατομα που λενε «βαρεθηκαμε το Assassins Creed» να παραπονιουνται οτι το Shadows «δεν ειναι Assassins Creed» λογω Yasuke προφανως. Δλδ πιασε το αυγο και κουρευτο ενα πραγμα.

Αποφασιστε τι θελετε παιδακια και μετα καντε το ειδικη custom παραγγελια.

13. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (25-03-2025),mihalis13 (25-03-2025),panos74gr (25-03-2025)

Name
    Δημήτρης

Οι παρακατω φωτο ΔΕΝ ειναι τιποτα σποιλερ απλα επειδη εχω ηδη βΛει αρκετες ισως ειναι ενοχλητικο οποτε τις βαζω σε σποιλερ μονο και μονο για να μην ξεχειλωνει η σελιδα.

Spoiler!

Απλα ειναι τοσο ομορφο το ρημαδι που ολο σταματαω να παιρνω φωτογραφιες... η βλαστηση και η πυκνοτητα της, ο φωτισμος, η νυχτα που πραγματικα μοιαζει με νυχτα και το ποσο δυναμικα ειναι τα παντα με τα εφφε του καιρου. Φυλλα πεφτουν απο τα δεντρα, η βροχη στεγνωνει, το χιονι λιωνει... ειναι πολυ καλοδουλεμενο ολο το οπτικο πακετο.

Name
    Δημήτρης

Photos

Spoiler!

16. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

panos74gr (08-04-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Χάρμα!

Name
    Δημήτρης

Νεο patch με quality of life improvements και PSSR option για το PS5 Pro + specular raytracing στο balance mode αποκλειστικα.

https://www.ubisoft.com/en-us/game/a...-release-notes

Name
    Δημήτρης

Δεν ξερω αν τα ματια μου με γελουν, ξερω οτι σιγουρα η Ubisoft εχει συνεργαστει προσωπικα με την Sony για την εκδοση PSSR που βλεπουμε στο Assassins Creed Shadows και οτι ειναι απο τις τελευταιες εκδοσεις αν οχι η τελευταια.

Ε εμενα μου φαινεται ισως το καλυτερο PSSR που εχω δει. Ξαναλεω μονο 2 ωρες το ειδα αλλα δεν ειδα ιχνος απο τα «γνωστα» θεματα του συγκεκριμενου upscaler. Μου φαινεται αψογο, πεντακαθαρο. Τωρα φανταζομαι ατελειες θα εχει αλλα αμα δεν φαινονται απο νορμαλ συνθηκες ποσως με ενδιαφερει. Ειναι παντως σιγουρα καλυτερο απο τον upscaler που ειχε πριν (και ακομα εχει ως επιλογη) καθως δεν εχει ολα αυτα τα artifacts οταν κουνας την καμερα.

Στο balanced mode με ολα τα καλουδια ειναι ονειρο οπτικα το παιχνιδι.

20. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (09-04-2025)

PS4forums Addict cocous's Avatar
    PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Θα με κάνεις να δώσω 100αρικο για την full έκδοση. Είπα να περιμένω την πρώτη έκπτωση του παιχνιδιού αλλά με αυτά που ανεβάζεις και γράφεις έχω ψηθεί άσχημα. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Στάλθηκε από το 2311DRK48G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    Last edited by cocous; 09-04-2025 at 06:23.

Name
    Δημήτρης

Εγω 60€ παντως το πηρα. Το special edition.

23. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (09-04-2025)

Name
    Δημήτρης

Ενα update για την εκδοση PSSR στο Assassins Creed μιας και που μπηκα να δω αν ειναι μονο δικη μου εντυπωση ή οχι. Βλεπω ο κοσμος συμμεριζεται την αποψη οτι ειναι πολυ καλο και ειναι τρομερα περιορισμενα τα μελανα σημεια που εχουμε δει σε αλλα παιχνιδια αλλα ως ψεγαδι του αυτη τη στιγμη αναφερεται υπο συγκεκριμενες συνθηκες φωτισμου ενας βαθμος posterization οταν βλεπεις με την καμερα τον ηλιο τα συννεφα κλπ.

Εγω οσο επαιξα δεν το παρατηρησα, αλλα καποιες φωτογραφιες που ποσταραν καταλαβα τι εννοουν. Φανταζομαι ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα. Το συγκεκριμενο posterization υπηρχε και σε αλλα παιχνιδια με PSSR και αν θυμαμαι καλα υφισταται μονο υπο συγκεκριμενες συνθηκες φωτισμου και μονο αν χρησιμοποιεις HDR.

25. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (09-04-2025)

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Χμμμμμ μυρίζομαι ότι κάπως το PSSR παρεμβάλλεται στην διαδικασία υλοποίησης/προβολής στην εικόνα της τεχνικής sub-surface scattering. Σε απλά λόγια αυτή η τεχνική κάνει το φως να «διεισδύει» το ανθρώπινο δέρμα και να διαθλάται υπό αυτού (όπως συμβαίνει στην αληθινή ζωή). Η παρεμβολή που υποθέτω ότι λαμβάνει χώρα από το PSSR ουσιαστικά ακυρώνει την τεχνική. Το αποτέλεσμα (η έλλειψη/εξάλειψη της τεχνικής) είναι τα πρόσωπα να φαίνονται «παλιάς τεχνολογίας» ή αν θέλετε πιο ψεύτικα ή πιο καρτουνίστικα. Στα σύγχρονα ιντερνετς το αναφέρουν και ως ποστεραϊζέισιον.

Name
    Δημήτρης

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι στα προσωπα η διαφορα αλλα στον ουρανο, δλδ τον ηλιο και τα συννεφα.

Αλλοι το ονομαζουν banding αλλοι posterization. Δεν ξερω ποιο απο τα δυο ειναι σωστοτερο ή οχι.

Eνα παραδειγμα που βρηκα:

Click image for larger version. 

Name:	pssr-major-color-banding-brightness-and-shimmering.imgissues-.img.jpg 
Views:	37 
Size:	1,008.3 KB 
ID:	13346

Advanced Member nikosarg's Avatar
    PSN ID
    k-r-o-n-o-s666
    Name
    Νικος

Μερικα λογια για το shadows, το οποιο μολις τελειωσα και το εκανα και platinum:
    Α. ειναι μια συνταγη στα πλαισια των 3 προηγουμενων (origins, odyssey, Valhalla), πιο κοντα στην δομη του odyssey. Δουλεμενο στον κοσμο του, πολύ καλη ατμοσφαιρα, ωραιο στην περιηγηση. Σιγουρα καλυτερο από Valhalla, στα επιπεδα των 2 πρωτων.
    Β. σαν ιστορια όχι κατι ιδιαιτερο, με καλυτερη ιστορια και background αυτό του Yasuke (προσωπικη εκτιμηση).
    Γ. Πολύ ευχαριστο και αγχολυτικο παιχνιδι, δεν σε τσιτωνει και μπορεις να χαθεις με ησυχια στον κοσμο του χωρις να αισθανεσαι διαρκη πιεση για να τελειωσεις κατι η να επιβιωσεις από αποστολη σε αποστολη η μαχη με μαχη. Η Ubisoft ξερει το κοινο των τελευταιων AC και θεωρω σκοπιμα εχει δωσει κατι που μπορεις να παιξεις χαλαρα μετα απο μια κουραστικη μερα, χωρις να είναι βαρετο. Η δυσκολια του είναι πολύ μετρια, ολοι οι παιχτες ανεξαρτητως ικανοτητας θα το βγαλουν χωρις να τους σπασουν τα νευρα.
    Δ. Πολύ λιγα bugs, glitches και θεματα.
    Ε. Η μεγαλη διαφορα στο gameplay μεταξυ των 2 χαρακτηρων τελικα δεν μου αρεσε. Στην αρχη το βρηκα ενδιαφερον, μετα καταληξε ότι θα ηταν πιο καλο ενας χαρακτηρας να τα κανει όλα και απλα να επιλεγεις φυλλο.
    ΣΤ. Δεν είναι πραγματικο open world, δηλαδη δεν μπορεις να πας από το ένα waypoint στο άλλο χωρις να ακολουθησεις καθορισμενο μονοπατι. Ενας υπεροχος κοσμος, αλλα με αρκετα σημεια στην πραγματικοτητα κλειστα και απροσπελαστα.
    Σαν καταληξη, το παιχνιδι κανει μπαμ από μακρια ότι ηταν προιον μιας πολύ αγχωμενης εταιρειας που επρεπε να παει καλα αλλιως θα ηταν ταφοπλακα. Για αυτό λοιπον είναι πολύ δουλεμενο, απευθυνεται σε ευρυ κοινο, είναι πολύ ευχαριστο, αλλα ταυτοχρονα συντηρητικο και με περιορισμους στη δομη του. Μου αρεσε παρα πολύ και το βρηκα πολύ πετυχημενο για casual gaming.

29. The Following 2 Users Say Thank You to nikosarg For This Useful Post:

Snk (22-04-2025),Valkyre (22-04-2025)

Name
    Δημήτρης

Nικο πολυ ωραια συνοψη και μπορω να πω συμφωνω με ολα εκτος ισως αυτο για τη διαφορα μεταξυ των 2 χαρακτηρων. Αλλα οκ αυτο το εχω ηδη πει.
    Μου φανηκε ομως περιεργο το ΣΤ σχολιο οτι δεν ειναι πραγματικο open world. Δεν νομιζω οτι πολυκαταλαβα πως το εννοεις. Αν εννοεις οτι δεν μπορεις να πας μεσα απο τα χορταρια/βλαστηση σε διαφορα σημεια του χαρτη και οτι πρεπει απαραιτητα να πας απο προκαθορισμενο μονοπατι, αυτο δεν ισχυει. Μπορεις κανονικα. Βεβαια θα πρεπει να πας λιγο δεξια λιγο αριστερα αν η πλαγια εχει μεγαλη κλιση ας πουμε, αλλα μπορεις να το κανεις. Εγω δηλαδη πολλες φορες το εκανα. Πηγα στο waypoint μου σκαρφαλωνοντας πλαγιες βουνων εντελως εκτος μονοπατιου.

31. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

nikosarg (22-04-2025)

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Bookmarks