Originally Posted by
Valkyre
Η γνωμη μου για το αν αξιζει ή οχι εχει να κανει με το ποιες ακριβως ειναι οι προσδοκιες του καθενος.
Αν καποιος θεωρει οτι με το Προ θα δει γραφικα που θα πατανε το PS5 θα απογοητευθει πληρως, αλλα στην περιπτωση αυτη δεν φταιει κατα τη γνωμη μου το μηχανημα αλλα οι εσφαλμενες προδοκιες του εν λογω ατομου.
Οπως εχω δηλωσει στο παρελθον και οπως το εχει δηλωσει και η ιδια η Σονυ το Προ δεν απαραιτητο για να ευχαριστηθεις τα παιχνιδια και σε καμμια περιπτωση δεν κανει το απλο PS5 να μοιαζει παρωχημενο.
Εχοντας πει αυτα εγω δεν εχω μετανιωσει ουτε στο ελαχιστο την αγορα του.
- Παιζει την συντριπτικη πλειοψηφια των παιχνιδιων καλυτερα? Ναι.
- Υπαρχουν παιχνιδια που εχουν σημαντικες οπτικες διαφορες? Υπαρχουν.
- Τηρει στο μεγαλυτερο μερος την υποσχεση της Σονυ "παιζεις το quality mode του PS5 στα 60 καρε"? Βεβαιως. Καποιες φορες κανει και εξτρα βημα.
- Υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις που τα παιχνιδια λογω κακου παντρεματος PSSR με συγκεκριμενες μηχανες γραφικων δημιουργουν περιεργο αποτελεσμα? Υπαρχουν.
- Ειναι κονσολα που φαινεται να εχει "μελλον"? Ναι, γιατι το machine learning, το PSSR και ιδιως το επερχομενο FSR4 ειναι πολλα υποσχομενα για ακομη καλυτερα αποτελεσματα και μονιμως αναβαθμιζονται.
- Προσφερει και 2 ΤΒ εσωτερικο χωρο το οποιο μεταφραζεται και αυτο σε ενα Α κοστος/μπονους. Οπως και καποιες βελτιωσεις σε image quality σε παιχνιδια PS4/PSVR2.
Σαν κονσολα δεν αντικαθιστα το PS5, απλα προσφερει περισσοτερες επιλογες και "φινιρισμα" ας πουμε.
Τωρα η τιμη του, τι να πω οπως το βλεπει κανεις. Η ουσια ειναι οτι τα εξαρτηματα που εχει, μαζι με το R&D cost και την τρεχουσα αγορα, δεν δειχνει να ειναι εκτος πραγματικοτητας. Απο εκει και περα οπως το νιωθει κανενας.
Γνωμη μου ειναι οτι οποιος ειναι σε διλλημα, η απαντηση ειναι να ΜΗΝ το παρει. Νομιζω οτι τετοιες κονσολες που ειναι niche απο την φυση τους, δεν ειναι για διλληματα, αλλα για ατομα που εξαρχης ειναι πληρως συνειδητοποιημενα στο τι θελουν και τι ειναι διατεθιμενοι να πληρωσουν γι αυτο.
Ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν ενα σωρο ατομα που το αγορασαν και εχουν απογοητευθει απο αυτο. Δεν ανηκω σε αυτους σε καμμια περιπτωση. Οχι ομως οτι δεν ειναι σεβαστο και το συναισθημα των ανθρωπων που εχουν απογοητευθει.
Bookmarks