Η πιο ξευτίλα gaming era.
Γεματη remakes και false specs απλα για να πουλησουν απο τη πρωτη εκδοση του Ps5.
Η πιο ξευτίλα gaming era.
Γεματη remakes και false specs απλα για να πουλησουν απο τη πρωτη εκδοση του Ps5.
Νομιζω οτι η Sony με τις κινησεις της σε αυτη την γενια προσπαθει να γκρεμισει οτι εχτισε 30 χρονια.
Ισως για την ωρα να μην φαινεται αυτο, αλλά με το ξεκινημα της νεας γενιας (PS6) και με τον κοσμο να εχει την πληροφορια οτι το ecosystem της δεν προσφέρει πλεον κάτι ξεχωριστο που δεν μπορεις να το βρεις αλλου (τόσο γιατι δεν πουσάρει το hardware, αλλα και γιατι βγάζει τα παιχνιδια της αλλού) και με κόστος τρελό πλεον για τις κονσόλες της, δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά.
Tις οποίες κονσόλες τις πουλαγε παλιοτερα με χασουρα, γιατί ακριβως ο στόχος της ηταν να μπει κοσμος στο ecosystem της και να ψωνίζει εκεί. Ενα PS ecosystem που η αξία του φθειρεται χρονο με τον χρόνο και δεν ξερω αν αυτη η τιμη του pro ειναι μια παραδοχή οτι προς τα εκει το πάνε. Δεν θα μου προκαλέσει εντύπωση αν δεν πουλάνε πλέον κονσόλες με χασούρα, με οτι αυτο συνεπάγεται για το κόστος τους και για εμας.
.
Στο τελευταιο που λες Βαγγελη για την χασουρα ειναι το μονο που εχει λογικη να μην κανει με μια κονσολα οπως το προ. Το προ δεν απευθυνεται σε νεους χρηστες playstation 5, απευθυνεται ξεκαθαρα σε αυτους που θελουν να κανουν upgrade. Δεν ειναι για να χτισει βαση χρηστων. Οποτε σου λεει η Sony απο αυτη τη κονσολα οσο πουλησω δε θελω να εχω πλεον χασουρα οπως ειχα με το απλο. Λογικο μεν αλλα 400€ διαφορα δε, δυσκολο να πιστεψω οτι τοσο θελει για να ρεφαρει. Δε με πειθει.
Εμένα με προβληματίζουν 2 πράγματα .
Αφού κανει 800 η φτηνή έκδοση του PRO που είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 5 πόσο θα κάνει το PS6?
1200??
Και δεύτερον αφού φτάσαμε σε τόσο εξωφρενικές τιμές γιατί όχι νέα γενιά στην τετραετία ?
Δηλαδή θα δώσω τώρα 800 και σε 2-3 χρόνια χιλιάρικο για το 6?
Όχι ρε μπρο με τίποτα
Ούτε σαν σκέψη δεν πρόκειται να τους τα δώσω.
Όνειρο να δω ότι πάω να το αγοράσω θα ξυπνήσω έντρομος πριν τα δώσω
Στάλθηκε από το 23021RAA2Y μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
john (10-09-2024)
Οταν βγει το ps6 (αν βγει ετσι οπως παμε) η Σονυ παλι θα το πουλησει με χασουρα. Δεν θα ειναι καθολου παραξενο το ps6 να ειναι σημαντικα φθηνοτερο απο το ps5 pro..
panos74gr (10-09-2024)
Αυτό όμως θα είναι ανωμαλία ακραίας μορφής .
Δεν γίνεται να πωλείται το PS5 pro 900 ευρώ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο να βγει η Sony και να πει "Σταματάμε την παραγωγή του Pro
Αγοραστέ από το Νοέμβριο το. PS6 που ανακοινώσαμε περισυ στα 500 η 600 ευρώ".
Θα βγαίνουν meme για 100 χρόνια
Θα γίνει διεθνώς περίγελος .
Η παρουσίαση της MS το 13 μπροστά σε αυτή θα είναι από τις πλέον σοβαρές .
Δεν το βλέπω με τίποτα .
Για μένα πρόκειται ξεκάθαρα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής .
Η Sony νιώθει ακριβώς όπως ένιωθε πριν την κυκλοφορία του 3.
Παντοδύναμη και ότι δεν απειλείται από κανέναν.
Last edited by Giannis1979; 10-09-2024 at 21:55.
Δεν είπα ότι θα μπορεί το 4K60. Απλά θα βοηθήσει η νέα τεχνολογία της Sony. Pssr. Τώρα από εκεί και πέρα σίγουρα είναι πανάκριβο. Αλλά εκτός αυτών που υποτίθεται θα δίνει παραπάνω το ps vr2 πώς μπορεί να το μπουσταρει. Και τελευταίο που ξανά ρώτησα όσο αφορά το disk drive. Θα δέχεται ως περιφερειακό ή όχι. Γνωρίζουμε?
Στάλθηκε από το 2311DRK48G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εγώ ενώ μέσα μου το είχα σίγουρο ότι θα το πάρω, τελικά μετά την παρουσίαση (που όντως δεν ειπε τίποτε) και την τιμή, ειμαι σε φάση no no no.
Πραγματικά το σκέφτονταν; Υπάρχει κόσμος που θα το πάρει με τέτοια τιμή;
Αν τα ps4 pro που πουλήθηκαν ήταν το 20% όλων των ps4, το ps5 pro βλέπω να πιάνει πάνω από 5%
cocous (10-09-2024)
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως μια τόσο ακρίβη κονσόλα όπως το 5 PRO θα προλάβει μέσα σε μια διετία να πέσει τόσο πολύ στην τιμή ώστε να είναι φτηνότερο από ένα PS6 το οποίο θα έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του και το οποίο θα προορίζεται για κλασσική τιμή λανσάρισματος κάπου στο 500ρικο.
Τεσπά θα τα δούμε όλα αυτά.
Θα έχει τρομερό ενδιαφέρον πάντως γιατί όπως ακούγεται η MS πάει για νέα γενιά το 25 και αν βγάλει μια πραγματικά Next Gen κονσόλα στα 500 κάπου ευρώ θα έχει τρομερό ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος .
Πάντως σίγουρα η Sony δίνει τεράστια ευκαιρία στη MS για Comeback .
Κι εγώ βλέπω αν δε γίνει καμία κωλοτουμπα ολκής με την τιμη του pro, η τιμή του PS6 θα ξεκινάει μίνιμουμ απο το 800αρι. Η Σονουλα δημιουργεί δεδικασμένο.
800 ρε, ακόμη να υο χωνέψω!
Ευχομαι απο καρδιάς να έρθει στα συγκαλά της η ms και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία..
Και η Nintendo να τα διαλύσει όλα!
Ακου ρε 800 ευρώ και 920 για να παίξεις και ολα τα αγορασμένα παοχνιδια σου!
ΟΥΣΤ!
ΥΓ. Το ps4 pro αν δε κάνω λάθος πούλησε περί τα 15 μύρια, δηλαδή λιγότερο απο 15% των πωλήσεων του PS4. Αν το ps5 pro πουλήσει πανω από 2-3 μύρια με αυτή την τιμή θα μου κάνει τρομερή εντύπωση!
Last edited by drifterx; 10-09-2024 at 22:26.
Νομίζω ότι αν κόψω κλήρους του ενός ευρώ για το blu ray drive μου θα γίνω πλούσιος ...
By the way όταν είχα πάρει τη slim αν θυμάσαι είχα προβλέψει ότι το αποσπώμενο drive έχει ξεκαθαρο ορίζοντα το pro και θα χρησιμοποιηθεί είτε ως marketing trick ώστε να μπορούν να το δώσουν φτηνότερα , είτε ως δυνατότητα όσων έχουν τη slim να το μετακομίσουν στο pro.
Γ αυτό έλεγα τοτε ότι η αγορά digital κονσόλας slim και ξεχωριστή αγορά του drive είναι πιο έξυπνη κίνηση .
Βέβαια τέτοιος τιμές δεν σκεφτόμουν .
Ούτε καν
Last edited by Giannis1979; 10-09-2024 at 22:32.
Φθηνότερο! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Όσοι φίλοι δεν το εχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, μιλάμε για σχεδόν 80% διαφορά τιμής σε σχέση με το απλό μοντέλο! 450 με 800!
Κατσε να το ξαναπώ: βρε ΟΥΥΥΥΥΥΣΤ!
obione (11-09-2024)
Παντως με το ps4 pro δεν φαινεται να εκανε το ιδιο. 400 ειχε το PS4, 400 το εδωσε και το pro, ρίχνοντας την τιμη του απλού ps4. Φαινεται οτι το εδινε με χασουρα δλδ.
Kαλα η γενιά έχει οριακά καταργηθεί ούτως ή αλλως. Παιζει το ps5 pro να του φερθούν επιτέλους σαν ps5 περισσότερο απο το vanilla ps5
.
Μου αρέσει που κανένας δεν ξεστόμισε το "The Apple Effect".
Τι έκανε η Αππλε την πρώτη φορά που παρουσίασε Προ μοντέλο; Μικρές διαφορές στα σπεκς, μεγαλύτερες στο μέγεθος οθόνης/μπαταρίας. Διαφορά στην τιμή αρκετούτσικη.
Συνέχισε έτσι για 2-3 μοντέλα, μέχρι που έφτασε στο εξής: το base μοντέλο έχει ιδιαίτερη διαφορά στα σπεκς σε σχέση με το Προ, μόνο που πλέον έχει αυξηθεί ΚΑΙ η τιμή του base ΚΑΙ η τιμή του Pro αλλά ΚΑΙ η μεταξύ τους διαφορά.
Ξεκάθαρα η Σονυ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ PS5 base.
Τα παραπάνω σπεκς του Προ (τα οποία είναι GPU μικρο-μεσαίας κλίμακας αύξηση, RAM μικρής κλίμακας αύξηση ταχύτητας, CPU μηδαμινή αύξηση), και τα 2ΤΒ του SSD ναι μεν δικαιολογούν μια αύξηση τιμής, αλλά όχι 80% αύξηση δε.
Εμφανέστατα η Σονυ, όπως πολύ σωστά ένας μόνο εντόπισε, θέλει να δημιουργήσει δεδικασμένο.
Όσο για το PS6, μην ακούω/διαβάζω "μετά το Προ θα περάσουν 2 χρόνια και θα πληρώσω για το PS6;"........Σόρρυ αλλά PS6 πριν το 2028 δεν θα υπάρξει, ΕΚΤΟΣ κι αν οι πωλήσεις του PS5 base/pro είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΤΟΣ.
Το PS6 θα έρθει το νωρίτερο, το ΠΟΛΥ νωρίτερο, γύρω στα τέλη 2027. Πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι 2028 Άνοιξη έως Xmas.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟΤΕ ΤΟ PS5 Pro θα πέσει στα 500 ευρώ, το PS5 base δεν θα προσφέρεται καν.........αλλά για ετοιμαστείτε: το super duper PS6 που θα είναι δυνατότερο και στα πάντα καλύτερο από το PS5 Pro θα πωλείται στα 800 ευρώ!
Καλό ε;
Πιάσατε το νόημα πως θα πάει η τιμολόγηση;
Και φυσικά το PS6 Pro παίζει να διατεθεί στα 1200 ευρώ.
Δεδικασμένο κύριοι.
New world economics.
Από εμένα, ετοιμαστείτε..........ΑΚΥΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ: Παρουσίαση (άθλια, παραπλανητική, άνευ παραμικρής ουσιαστικής πληροφόρησης), τιμή ΑΙΣΧΡΗ, έλλειψη BD-drive (απεχθάνομαι την επιβολή με το στανιό του digital).
Fuck new world economics.
Κουμαντο στην τσεπη κανενος δεν κανω και ουτε κρινω καποιον που θελει να το παρει, να το ξεκαθαρισω γιατι υπαρχει και αυτο το κουλο (οχι σε μας αλλα γενικα στα σχολια που ειδα) να αποφασιζουμε για το πως θα διαθεσει τα λεφτα του ο καθενας. Εβγαλε το ιντερνετ το πορισμα και οποιος δεν ακολουθησει στην πυρα, ο,τιναναι πραγματικα.
Για μενα λοιπον απ οπου και να το πιασεις το ολο ps5 pro εγχειρημα ειναι παρανοικο. Η τιμή ειναι εξωφρενικη για κονσολα προφανως, ποσο μαλλον για ενα revision. Δεν μπηκα καν στη διαδικασια να δω αναλυτικα τα specs αλλα ακομα και να δικαιολογούνται αυτη τη στιγμη στα χαρτια το θεωρω απλα ανεφικτο επιχειρηματικα να προσπαθει μια εταιρια να πουλησει ενα mainstream προιον σε αυτη τη τιμη. Θα μπορουσα να το δικαιολογησω μονο αν ηταν καποια συλλεκτικη εκδοση της κονσολας ξερω γω η κατι πολυ niche για μερικους enthusiasts.
Απο κει και περα για να ειμαι εντελως ειλικρινης, το βασικο προβλημα μου δεν ειναι η τιμη, αλλα το οτι οπως δεν εβλεπα το λογο να παρω ps4 pro ετσι και τωρα δεν βλεπω το λογο για αναβαθμιση. Μιλαμε για μια κονσολα που 4 χρονια μετα ειναι φουλ στην crossgenιλα και οι τιτλοι που εκμεταλλευονται τις πραγματικες δυνατοτητες της κονσολας μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου. Αν δεν μπορεσε τοτε να με πεισει οτι χρειαζομουν ps4 pro ( που η αληθεια ειναι οτι υπήρχαν τιτλοι που ειχαν ξεζουμίσει την base κονσολα) δεν βλεπω πως θα τα καταφερει τωρα που δεν εχουμε δει τιποτα. Ξαναλεω, δεν κρινω κανεναν αλλα για μενα το να εχω πιο σταθερα framerates και αναλυση και καλυτερη υλοποιηση raytracing δεν μου λεει τιποτα. Το μονο που μου υπενθυμίζει ειναι γιατι ποτε μου δεν ασχοληθηκα σοβαρα με το gaming στα pc, κατι που φυσικα δεν προκειται να αρχισω τωρα στα 40φευγα επειδη η Sony αποφασισε να βγαλει απο τη μύγα ξυγκι.
Και μιας που τους ανεφερα να πω οτι το τιμιο πλεον απο πλευρα τους θα ηταν να βγαζουν ολα τα παιχνιδια day one στο PC και να ριξουν τις τιμες. Το μοντελακι που εχουν αυτη τη στιγμη ειναι κοροιδια και για τους μεν και για τους δε.
Επισης καλο θα ηταν θυμηθουν οτι το brand εγινε αυτο που ειναι απο το software και οχι απο το hardware, 4 χρονια τωρα πολλη κουβεντα για psvr2, ps portal, ps5 pro και απο παιχνιδια ελαχιστα πραγματα.
Δειξτε επιτελους next gen παιχνιδια που θα εκμεταλευονται το base ps5, αυτο θέλει να δει ο κοσμος και οχι πανακριβα revisions για να τρεχουν καλυτερα τα cross gen και τα indies.
Κι εγω ειμαι πεπεισμενος οτι δεν προκειται να δουμε ps6 σε 2 χρονια, ουτε καν δηλαδη.
Εξακολουθω ομβς να πιστευω οτι οταν βγει το ps6 δε θα θελεις 900€ για να το αποκτησεις. Αλλιως δεν ξερω πως ακριβως η Σονυ θα περιμενει να αποκτησει βαση χρηστων της ταξεως ανω των 100 εκατομυρίων οπως γινεται με καθε γενια. Επισης διατηρω μια ελπιδα οτι θα κανουν κωλοτουμπα.. εδω εκλεισαν ολοκληρο Concord 2 βδομαδες μετα την κυκλοφορια του, τρελο φιασκο. Γιατι να μην κανουν πισω αν ο κοσμος κραζει ανελεητα τις επομενες εβδομαδες; Ηδη γινεται χαμος παντου.
Ειναι πραγματικα απαραδεκτη η ολη σταση τους και ειλικρινα απορρω τι ακριβως περιμεναν να συμβει ανακοινωνοντας μια τετοια τιμη.
Βεβαια, να πουμε και του στραβου το δικιο, αν βαλεις κατω πληθωρισμους κλπ, η τιμη κυκλοφοριας του ps3 ηταν χειροτερη. Αλλα τουλαχιστον εκει ελεγες, «μπαινω σε νεα γενια», ενω τωρα μπουρδες.
Δεν ξερω πως θα πανε οι επομενοι μηνες μεσα μου σε αυτη τη φαση παντως μεχρι κι εγω ειμαι αρνητικος. Το drive πραγματικα μου τη εσπασε παρα πολυ. Ειναι τρελο middle finger στους OG ps5 early adopters που εχουν χτισει ολη τους τη συλλογη σε retail μορφη. Καφριλα χοντρη. Μακαρι να παθουν στραπατσο.
Επόμενος κινούνται σε pro ( my ass ) μοντέλο λογικής όσα αρπάξουμε από fans και όχι από την μάζα διότι δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά να δώσω 900$ για PlayStation να τα δώσω αλλά όχι για το ps5 pro .
Δεν μου δίνουν απολύτως τίποτα να έχω να λιγουρεύομαι το ps5 pro . Τίποτα όμως .Προσωπικα πάντα δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω την κονσόλα .
Επισης αν το 6 είναι μόνο digital και βγει στην αγορά με ότι ισχύει σήμερα ( ακριβές τιμές σε παιχνίδια και πολλά μα παρά πολλά μουλτιπλατφορμ ) θα το σκεφτώ πολύ καλά πριν αγοράσω κάτι .
Εκτός πια αν βγάλει ταααααα παιχνίδια που αμφιβάλλω .Μια χαρά το ps5 μου κάνει την δουλειά μου .
Εχω όμως απογοήτευση μέσα μου .
να δωσεις 800+ για μια κονσολα που θα σε παει 3 χρονια, που θα βγει η επομενη?
τεσπα, οποιος τα εχει...μια χαρα ειναι το base model μεχρι τοτε για μενα.
Bookmarks