-
-
The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:
-
PlayStation 5 Pro - 07/11/2024 800 Euro (no disc/no stand included)
Last edited by panos74gr; 26-09-2024 at 01:00.
-
Sony's throwback PS5 Pro bundle sells out just as quickly as fans find out how much it actually costs
https://www.gamesradar.com/platforms...ctually-costs/
Η τιμη δεν ανακοινωθηκε επισημα ποτε... Ολοι μαθανε ενω περιμενανε στην ουρα για να πληρωσουν...
Ξεπουλησε σε δευτερολεπτα...κυριολεκτικα.
-
-
Ο πόλεμος τον bots στην κυριολεξία όμως .
Δεν νομίζω εδώ στην Αμερική να υπάρχει κανονικός άνθρωπος ( χαχαχα) που να μπόρεσε να πάρει ένα .
Εμεις οι θνητοί φάγαμε τρελή πόρτα για κάτι που στην ουσία δεν αξίζει το τόσο buzz
-
-
Ηλιθιωδώς βλακώδης κίνηση από τη sony να δώσει ανοιχτά για αγορά τόσα λίγα κομμάτια.
Θα έπρεπε να δοθούν με μορφή πρόσκλησης.
Έβαλα τον ξάδερφο να προσπαθήσει από Ολλανδία, μπήκε στη σειρά από τους πρώτους και μέχρι να πατήσει checkout είχαν εξαφανιστεί (τα 50-60 κομμάτια που έστειλαν εκεί υποθέτω..)
Η sony επέτρεψε μία τρελή γιορτή για τους σκαλπερς.
Εύχομαι σε όλους αυτούς και στη σόνυ να πάνε στον αγύριστο.
Τουλάχιστον από το αξίοπιστο πλάισιο, πρόλαβα ενα απλό slim anniversary που θα μπει στο ράφι αφού πουλήσω το ήδη υπάρχον.
EDIT. Μόλις είδα ότι ΟΛΑ τα προιοντα anniversary edition (κονσόλα, dualsense, edge, portal) έχουν ξεπουλήσει από όλα τα ελληνικά καταστήματα! Δεν το περίμενα, τελικά έχουμε και εδώ πολλούς σκάλπερς, να πάνε και αυτοί στον αγύριστο!
Last edited by drifterx; 27-09-2024 at 10:12.
-
The Following 2 Users Say Thank You to drifterx For This Useful Post:
Lefteris_X (27-09-2024),obione (28-09-2024)
-
Οταν λες με μορφη προσκλησης τι εννοεις? Με τι κριτηρια? Επισης ενας scalper δεν μπορει να εκμεταλλευθει και το συστημα της προσκλησης/λοταριας δε ξερω κι εγω τι?
Νομιζω η Ελλαδα ειναι ενα καλο παραδειγμα. Πιστευεις οτι ολοι αυτοι που τα ξεπουλησαν στην Ελλαδα ηταν bots? Εγω νομιζω ηταν ο Λακης και ο Σακης. Ο Λακης μπορει να ειναι scalper ο Σακης ομως μπορει να ειναι εσυ κι εγω. Δεν μπορεις να εμποδισεις ουτε τον ενα ουτε τον αλλο.
Εγω νομιζω οτι αν εκαναν καποια μορφη προσκλησης τοτε παλι θα κραζαμε και ακομα περισσοτερο γιατι πολυ απλα θα λεγαμε οτι τα κριτηρια ηταν αδικα ή το ενα ή το αλλο, σιγουρα κατι θα βρισκαμε...
Τηρουμενων των αναλογιων νομιζω εκαναν οτι καλυτερο μπορουσαν απο την αποψη οτι το εδωσαν μονο μεσα απο το δικο τους website και επετρεπαν μονο ενα κομματι αν πελατη. Ε νταξει δε νομιζω οτι θα γυρισουν και τον κοσμο αναποδα για ενα επετειακο Limited edition sale. Eπισης θα συμφωνησω με τον obione, δεν αξιζει τοσο buzz η φαση. Το μονο που πραγματικα ζαχαρωνω ειναι ενα απλο dualsense. Αλλα και να μην κλαην.
-
-
Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Δημήτρης, δυστυχώς τους scalpers δεν μπορείς να τους αποφύγεις.
Ακόμα και να ήταν μόνο σε καταστήματα χωρίς δυνατότητα παραγγελίας.
Το έχουμε δει σε όλα τα προϊόντα (κινητά, κονσόλες κλπ)
Ίσως ένας τρόπος να αποφύγεις τους scalpers ήταν να έβγαλες anniversary faceplates, οπότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για αγορά κονσόλας.
Εγώ λογικά πρόλαβα ένα χειριστήριο και το portal. Μακάρι να έβγαζαν και την βάση φόρτισης ξεχωριστά, θα την ήθελα δίπλα στην κονσόλα μου
-
-
Εδώ που φτάσαμε αν θες να αποκτήσεις ένα προϊόν την ημέρα που κυκλοφορεί ή έστω λίγες μέρες μετά, υποχρεωτικά θα πρέπει να το προ-παραγγείλεις είτε online, είτε (επειδή Ελλάντα) online + να πας από το μαγαζί να το επικυρώσεις / συνεννοηθείς σωστά (μπορεί κιόλας να πληρώσεις προκαταβολή).
Μόνο έτσι -πλέον/δυστυχώς- είσαι σίγουρος.
Που φτάσαμε.....αίσχος.
Πάνε οι εποχές που πήγαινες ωραίος και κύριος, χωρίς άγχος, στο μαγαζί.....και χωρίς να περπατάς γρήγορα έφτανες στο τμήμα με τις κονσόλες και πριν καν φτάσεις έβλεπες τις ντάνες με σωρούς τα κουτιά των κονσολών το ένα πάνω στ' άλλο. Έπαιρνες το κουτί σου, πήγαινες ταμείο και ήσουν έτοιμος! Τόσο απλά, νορμάλ, πράματα.
-
The Following 2 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:
panos74gr (27-09-2024),Valkyre (27-09-2024)
-
^^ Eνας ακομη παραπανω λογος που οι τιμες ειναι εκει που ειναι. Οταν υπαρχει προβλημα διαθεσιμοτητας και αυξημενη ζητηση, τοτε καλα κρασια...
-
-
Πχ θα μπορούσαν να σταλθούν προσκλήσεις σε λογαριασμούς psn αναλόγως την παλαιότητα ή το playtime. Μας έχουν φακελωμένους, ξέρουν!
Εννοείται ότι στην πλειοψηφία τους οι σκάλπερς είναι νέοι λογαριασμοί που απλά δημιουργήθηκαν για να αγοράσουν κονσόλα.
Δηλαδή αυτοί δε μπορούσαν να μπλοκαριστούν?
Δεν υπάρχουν συστήματα που μπορούν να αναγνωρίσουν bots? αμφιβάλλω
Το άλλο βέβαια που θα μπορούσε να κάνει (κοίτα να δεις μια εξαιρετική ιδέα), ήταν ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. Μη κάνεις κυρία μου 12,300, κάνε 123,000. Να υπάρχει ένα περιθώριο μιας μέρας για να παραγγείλουν όσοι το θέλουν. Πάλι θα γίνει sold out, μη μου φοβάσαι.
Το 500 milion ps4 pro που βγήκε 50,000 κομμάτια δεν είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Θυμάμαι υπήρχε καναδυό μέρες για online παραγγελία, εγώ σίγουρα δεν το παρήγγειλα μόλις ανέβηκε!
Τώρα αυτό που λεει ο Μιχάλης για τα faceplates ενδεχομένως να ισχύει, γιατί με την limited edition ps5 spiderman (που είχαν κυκλοφορήσει και τα αντίστοιχα faceplates) υπήρχε στα καταστήματα στοκ για πολλές μέρες. Αλλά δε ξέρω πόσα κομμάτια έβγαλε εκεί.
Last edited by drifterx; 27-09-2024 at 12:14.
-
-
Διαφωνω ιδιως για το κομματι "φτιαξε περισσοτερα κομματια". Ειναι limited με συγκεκριμενο σκοπο. Το μοντελο αυτο δεν βγαινει για να βγαλει λεφτα η Sony ειναι στην ουσια ενα μαρκετινγκ τρικ για να ενισχυσει το brand name της. Ακριβως επειδη το Playstation σαν brand ειναι τοσο δυνατο, κανει μια τετοια κινηση.
Ουτε οι 123,000 θα εφταναν αν και καταλαβαινω που το πας.
Το οτι το ηθελες τοσο πολυ και εχεις ενοχληθει επισης το καταλαβαινω. Αλλα τα Limited stuff απο ισχυρα brands παντα ετσι ηταν.
Ρε συ ειναι τελειως αδικη η λοταρια που λες στο PSN. Αντιλαμβανεσαι το τι θα γινει αν ο γειτονας μου που δεν θελει PS5 Pro limited edition παρει προσκληση κι εγω δεν παρω και συνηδειτοποιησει το τι σημαινει που εχει προσκληση σε κατι τοσο ποθητο? Ακριβως το ιδιο πραγμα θα συμβει και ακομα χειροτερα θα ελεγα...
-
-
Καλά δεν κατέβασα και μαύρες πλερέζες.
Μάλλον δεν το εξηγώ καλά, δε θα σκεφτώ και ολόκληρο το σύστημα για να είναι δίκαια μία τέτοια μοιρασιά τόσο λίγων κομμάτιων. Η σόνυ έχει περισσότερο ικανούς ανθρώπους να το σκεφτούν, απλά δεν ασχολείται.
Στέλνεις προσκλήσεις και λες διαθέσιμες για μία ώρα, αν δεν την χρησιμοποιήσεις πάει στον επόμενο.
Σόρυ δε μπορείς να βάζεις στο ίδιο σακούλι εμένα που έχω γράψει χιλιάδες ώρες γκειμιγκ στο psn με έναν που έκανε λογαριασμό όταν ανακοινώθηκε το πακέτο.
Τα 123,000 μπορεί να μην έφταναν, αλλά θα έδιναν περισσότερες πιθανότητες σε αυτό το άδικο σύστημα κάποιος να εξυπηρετηθεί! Συλλεκτικά, αριθμημένα και αυτά.
-
-
Δεν ειναι αξιοκρατικο αυτο που λες "βαζεις στο ιδιο σακουλι εμενα με τις χιλιαδες ωρες" κλπ.
Ποιες χιλιαδες ωρες? Πηγαινε στο PSN profiles και δες πως γραφουν χιλιαδες ωρες οι trophy hunters Που εχουν λογαριασμους που παιζουν παιχνιδια 24/7 365 μερες το χρονο... ολα αυτοι θα τα επαιρναν και πιστεψε με δεν δινουν δεκαρα για το Playstation brand...
Τι λεμε τωρα.
Επισης απο που κι ως που εγω που εχω παιξει 1 εκατομυρριο ωρες εχω περισσοτερο δικαιωμα απο εσενα που εχεις 100,000 να εχω προσβαση σε ενα προιον που κυκλοφορει ελευθερα στην αγορα. Ειναι εντελως ανηθικο αυτο, τσουβαλιαζει κατηγοριες ανθρωπων και στα ματια μου ειναι απαραδεκτο.
Πιστευεις οτι οι bot-αδες και οι scalpers εχουν φρεσκους λογαριασμους bots και οχι αλλους τροπους να κανουν τη δουλεια τους? Στην τελικη στο ξαναλεω, η εναλλακτικη δεν θα ελυνε το προβλημα. Και παλι θα το επαιρνα εγω που θελω απλα να βγαλω τρελα φραγκα και ας εχω παιξει εκατονταδες χιλιαδες ωρες playstation. Δεν θα δωσουν ολοι οι playstation fans αξια σε μερικα χρωματισμενα πλαστικα μερη μια συσκευης που κανει το ιδιο πραγμα με αυτο που εχουν ηδη... τα λεφτα μετρανε περισσοτερο...
Τελος, η Σονυ δεν θα κατσει να στησει ολοκληρο σκηνικο τωρα για να λυσει την σπαζοκεφαλια του scalping για ενα limited edtion προιον 12,300 κομματιων...
ΥΓ: Disclaimer: Ακολουθει πικαντικο σχολιο καλοπροεραιτης και φιλικης "σποντιτσας" με διαθεση χιουμορ:
Παντως στο θρεντ του Pro κραζαμε τιμες, χαρακτηριστικα, πολιτικες εταιρειας το ενα το αλλο και εδω τωρα νευριαζουμε που δεν μπορεσαμε να παρουμε ενα ακομη ακριβοτερο Limited edition του ιδιου προιοντος!
-
-
Δημήτρη διαφωνούμε καθέτως-οριζοντίως και διαγωνίως! Δεν έχει σημασία, ο καθένας έχει τη γνώμη του και δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε φυσικά!
Σου έδωσα ένα εντελώς απλοποιημένο κριτήριο επιλογής πρόσκλησης για αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση η οποία ουδεμία σχέση έχει με το απλό pro. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα κριτήρια που μπορούν να βάλουν στο καζάνι και να κάνουν ένα ακόμη πιο δίκαιο μέσο.
Και συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτή η έκδοση αφορά τους φανς (που έχουν την οικονομική δυνατότητα φυσικά) και όχι τους σκάλπερς. Έτσι όπως το έκανε η σόνυ, το έκανε να αφορά ΜΟΝΟ τους σκάλπερς.
Εγώ λοιπόν που είμαι φαν και ήθελα να το αποκτήσω νιώθω αδικημένος γιατί δεν έχω τα εργαλεία που έχει ενας σκάλπερ για να εξασφαλίσει 2-3 κομμάτια. Άρα λοιπόν αν εσύ αισθάνεσαι ότι οι ώρες παιξίματος ή οποιοδήποτε άλλο αντικειμενικό κριτήριο είναι αδικία, φαντάσου τον οποιοδήποτε που προσπάθησε όμορφα και τίμια να το αποκτήσει, αλλά επειδή δεν έχει τα εργαλεία, τον έφαγε ο σκάλπερ...
ΥΓ. Όσον αφορά την τιμή, η άποψή μου είναι η ίδια. Το pro ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να το αγοράσω στα 800 ευρώ. Εδώ όμως μιλάμε για άλλο πράμα εντελώς και αν έχεις και λίγο το μικρόβιο της συλλογής μέσα σου, θα καταλάβεις ότι η απόσταση των 2 προιόντων είναι όσο η Γη με τον Κρόνο ξέρω γω!
Last edited by drifterx; 27-09-2024 at 13:01.
-
-
Να ειμαι ειλικρινεις δεν το καταλαβαινω αυτο που λες για την τιμη και την Γη με τον Κρονο, αλλα οκ ειναι πως το βλεπει ο καθενας οποτε cool.
Λιγο που ειδα στο resetera παντως αρκετα παιδια προλαβανε και πηρανε. Εννοω κονσολες κανονικα.
Κι εγω μπηκα σε λιστα για το dualsense τελικα με το πλαισιο. Αν κατσει εκατσε.
-
-
Αν δε μπορείς να συμφωνήσεις με τον τρόπο που το σκέφτομαι, δεκτό και κατανοητό!
Αν δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα, εννοούσα ότι δε μπορείς να κρίνεις με ίδια κριτήρια το value μιας κονσόλας μαζικής παραγωγής που τη βρίσκεις παντού και μίας limited που έχει πέσει δουλίτσα σε λεπτομέρεια και μεράκι.
Πλάκα πλάκα το πακέτο, το οποίο έκανε 1100 ευρώ είχε
1) ΠΡΟ = 800 ευρω
2) Egde = 250 ευρω
3) βαση = 30 ευρω
4) φορτιστη = 30 ευρώ
5) αλλα καλουδια που δε ξερω το κόστος, αλλά επειδή σόνυ, άνετα τα χρέωνε κανα 50αρικο.
Συνολο 1160 ευρώ
Το λες και bargain!!
-
The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:
-
Οκ τωρα που καταλαβα, ναι δε συμβαδιζω με το σκεπτικο σου, χωρις να σημαινει κατι αυτο. Απλη κουβεντα γινεται χωρις να πρεπει ντε και καλα να πλευσουμε μαζι στο θεμα. Λεμε καμμια μαλακια να περασει η ωρα δηλαδη ειναι η φαση κυριολεκτικα. Δεν υπαρχει σωστο λαθος. Ισως υποσυνηδειτα να προσπαθουσα με τον τροπο μου να σου πω "νταξ μη χολοσκας κλαην", αλλα μεχρι εκει.
Εγω λοιπον παροτι βρισκω πολυ ομορφο σιγουρα το PS5 Pro limited, δεν βλεπω την εξτρα "αξια" του οπως εσυ. Προφανως και παιρνει αξια απο την φυση της περιορισμενης επετειακης εκδοσης. Εξ ου και ο χαμος.
Αλλα στο δικο μου το μυαλο ειναι ενα PS5 Pro με διαφορετικα faceplates και 1-2 αλλες λεπτομερειες. Δεν νομιζω ενας designer της Sony να αφιερωσε πανω απο 1-2 ωρες δουλειας. Τα χρωματα ειναι ετοιμα, ενα logo σχεδιασε και its done. Αληθεια δεν βλεπω πουθενα την εξτρα λεπτομερεια. Ισως μου διαφευγει κατι.
Το δε κοστος, στα δικα μου παλι φτωχα ματια δεν μπορω να το δω bargain, εκτος και αν το δω απο την σκοπια ενος... scalper. Ως καταναλωτης που θελει να το χρησιμοποιησει το προιον και οχι να βγαλει λεφτα απο αυτο, παιρνω μεν μια σπανια εκδοση, απο την αλλη δεν καταλαβαινω γιατι ειναι bargain να το παρω σε 50 ευρω ακριβοτερη τιμη απο το να τα παρω ολα ξεχωριστα. Το αντιθετο θα ελεγα. Ασε που δεν τα θελω ολα αυτα που εχει το πακετο!
Τωρα οκ οπως σωστα λες αλλιως νιωθει καποιος το αισθημα "εχω μια σπανια εκδοση ενος συνηθισμενου αντικειμενου" και αλλιως καποιος σαν εμενα που λεει "ω ρε πστη, πολυ ωραιος χρωματικος συνδιασμος, θα το ηθελα, τι πρεπει να κανω για να το παρω? Α καλα αστο, θα παρω aftermarket faceplates θα τα βαλω απανω και ενταξει θα κανω τη δουλεια μου να μου φυγει η κ**λα". Προφανως δεν ειναι το ιδιο το να βαλεις aftermarket faceplates, εννοειται αυτο μιας και σε αλλα μερη επισης εχει αλλα χρωματα το limited, αλλα you get my point.
Γενικα με τα limited stuff δεν τρελαινομαι, δεν μου λενε κατι, ουτε απο αποψη συλλογης. Και το dualsense που το προπαραγγειλα, το εκανα καθαρα γιατι μου αρεσουν τα χρωματα. Τιποτε απολυτως παραπανω.
-
-
Εντάξει αξία έχει μόνο και μόνο επειδή είναι περιορισμένα τα κομμάτια.
Που εύκολα σε λίγο καιρό θα βρίσκουμε custom faceplates με το ίδιο χρώμα και σχέδιο.
Τώρα για το θέμα προτεραιότητας πραγματικά πιστεύω όποιον τρόπο και να έβρισκαν τους scalpers δεν τους γλιτώνουμε.
Εδώ όλα τα επετειακά εξαντλήθηκαν αμέσως, πόσο μάλλον τα PS5 pro…
Ακόμα και αυτό με τις ώρες να έμπαινε πάλι θα υπήρχε γκρίνια.. εγώ πχ που έχω με το ζόρι 1-2 ώρες ελεύθερες κάθε μέρα και όχι πάντα διαθέσιμες για gaming δεν θα ένιωθα αδικημένος;;
-
The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:
-
-
-
Υπάρχει και μεγάλη μερίδα ανθρώπων που μπήκε ( όπως πχ εγώ και όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί που μαζευτήκαμε για χαβαλέ και live streaming) και ενώ τελικά καταφέραμε να μπούμε κάποιοι , ότι και να κάναμε ενώ το προ ήταν στο καλάθι δεν περνούσε ταμείο .
Σεγκεκριμενα εγώ είχα ένα προσπαθήστε αργότερα συγνώμη για την αναστάτωση και kick out από το room .
Είχα acces σε όλα τα 30 anniversary.μα τίποτα δεν λειτουργούσε.
φυσικα μετά όλα τα προ έγιναν καπνός .ολα τα άλλα ήταν ακόμα διάθεσιμα έως τις 9:30 το πρωί από τις 7 που άρχισε εδώ σε εμάς .
7και 15 το πρωί στο eBay υπήρχαν 85 κονσόλες already .
Επίσης λογαριασμοί με 10 και 15 διαθεσιμότητα.
Είναι λίγο ξενέρωμα η κατάσταση εδώ όχι μονο για το συγκεκριμένο.
Μια Barbie βγήκε της προάλλες με 10 $ και έγινε καπνός από παντού για την βρεις 50 σε πλειάδα στο eBay .
Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει όμως κάτι θα υπάρχει .
πχ ένας αλγόριθμος συνεχόμενης αλλαγής σε είδος αριθμό κτλ κάτι που να μην μπορεί να σύστημα να ανοίξει αυτόματα .
Να πρέπει δηλαδή να μπεις εσύ μέσα .
Για τα άλλα άλλοι είχαν 2 λεπτά πχ αναμονή και μετά ξαφνικά είχαν 25 λεπτά η 1 ώρα .
Και ρωτάνε όλοι τώρα .
Τι νομική κάλυψη υπάρχει για όλο αυτό το φιάσκο;;
Θα θες να αγοράσεις κάρτα για το pc πχ και θα τρέχεις σε Κύπρο και ξέρω γώ άλλες χώρες μπας και βρεις τίποτα
Το ps5 που πήρα day 1 σε pre order μας πήρε από της 12 το βράδυ έως της 3:25 το πρωί να πατάμε συνέχεια το continue το payment . Συνέχεια όμως ώσπου να γίνει η αγορά .
Φαντασου τώρα για κάτι limited ..
Last edited by obione; 28-09-2024 at 01:13.
-