Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627
Results 521 to 528 of 528

Thread: PlayStation 5 Pro - 07/11/2024 800 Euro (no disc/no stand included)

  1. #521
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,326
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Παιδια η φαση ειναι αρκετα καλη με το PSSR2 toggle.

    Αν κρινω απο μερικα προχειρα δειγματα που ειδα οπως το παρακατω σε παιχνιδια με μεγαλα θεματα, η κατασταση ειναι μακραν βελτιωμενη!

    Αυτο πρακτικα επαληθευει οτι το μοντελο οσο εξελισσεται θα ειναι εφαρμοσιμο σε προηγουμενα παιχνιδια χωρις να χρειαζεται να κανει κατι ο developer!

    Τωρα ισως αναρωτηθει κανεις: "και γιατι τοτε καποια παιχνιδια οπως αυτα που βαλαμε σε προηγουμενο βιντεο (Rebirth, Silent Hill, Alan Wake 2 ) εχουν specific PSSR2 patch?"

    Η απαντηση ειναι οτι με το system toggle του PS5 αυτο που γινεται ειναι απλα να αντικαθισταται το PSSR1 απο την νεα εκδοση PSSR2 και να μην αλλαζει τιποτα αλλο σχετικα με τις αναλυσεις, ταγραφικα κλπ.

    Ομως! Μια νεα εκδοση PSSR2 με πολυ βελτιωμενο upscaling abilities δινει την δυνατοτητα στους devs αν επιθυμουν να κανουν ενα "εξτρα" βημα και ας πουμε να μειωσουν την εσωτερικη αναλυση ενος τιτλου απο 1080ρ (λεω εγω τωρα) σε 900ρ και να δωσουν με αυτον τον τροπο περιθωριο στο συστημα να βελτιωσει αλλα πραγματα σε ενα παιχνιδι οπως framerate, εξτρα effects, textures κλπ. Δηλαδη το PSSR2 μπορει να δωσει καλυτερη ποιοτητα εικονας απο χαμηλοτερη αναλυση σε σχεση με το PSSR1. Οποτε αυτο ελευθερωνει πορους συστηματος. Αλλα κατι τετοιο χρειαζεται ειδικη παρεμβαση απο devs για να συμβει.

    Γενικα ειναι καλη φαση. Αν τυχον εχουμε και frame generation μεχρι το PS6 θα ειμαστε αρχοντες.



    Το εν λογω παιχνιδι ειχε σημαντικοτατα προβληματα εικονας και τωρα φαινεται πολυ πιο καθαρο και ολα αυτα απλα με το PSSR2 toggle και χωρις πατς.

  2. #522
    Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13,792
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

    Default

    Εγώ εχθές έβαλα για λίγο το Alan Wake 2. Συγκεκριμένα το δοκίμασα στο Balanced mode στα 40 καρέ. Από μέσα μου έλεγα ότι δεν πρόκειται να παίξω κάτι ξανά κάτω από τα 60 καρέ. Και ας χάνω σε άλλα πράγματα, όπως ray tracing κτλ.

    Γενικά όμως το παιχνίδι, τρέχει νεράκι. Πράγμα που δεν το περίμενα να πω την αλήθεια. Και η εικόνα είναι απλά crystal clear... Θα πρέπει να το δω και παρακάτω πως είναι μεν για να μπορέσω να κρίνω καλύτερα.
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

    Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/



    Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789


  3. #523
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,326
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Εγω δοκιμασα στα πεταχτα:

    Alan Wake 2
    Avatar
    Outlaws

    Γενικα οντως υπαρχει βελτιωση ακομα και με το toggle, καθως αυτα τα παιχνιδια δεν εχουν πατς.

    Βεβαια τα αποτελεσματα ποικιλουν. Πχ παρατηρησα την καλυτερη βελτιωση στο Avatar το οποιο τωρα ειναι χαρμα οφθαλμων στο dedicated Pro mode.
    Απο την αλλη το Outlaws εχει μεν σαφη βελτιωση, αλλα ακομα εχει τα θεματακια του.
    Το Alan Wake επισης ειναι αρκετα πιο καθαρο αλλα καποια προβληματα με το Raytracing εχουν να κανουν θεωρω με τη μηχανη γραφικων και οχι το PSSr αυτο καθεαυτο.

    Γενικα ειναι σιγουρα πολυ καλυτερα τα πραγματα.

  4. #524
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,326
    Name
    Δημήτρης

    Default



    Ενα ακομα ξεκαθαρο παραδειγμα της βελτιωσης του PSSR2.
    Δειτε απλα στην αρχη του βιντεο τα μαλλια του κοριτσιου οταν πλησιαζει και γυρναει η καμερα. Κοιταχτε ποσο πιο σταθερη ειναι η εικονα με το PSSR2. Σχεδον εξαλειφει πληρως την "μουτζουρα" του PSSR1.

  5. #525
    Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    13,792
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	Screenshot_2.jpg 
Views:	36 
Size:	23.1 KB 
ID:	13380

    Φαίνεται όντως η διαφορά.
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

    Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/



    Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789


  6. #526
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,326
    Name
    Δημήτρης

    Default


  7. #527
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    32,326
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Εχουμε πλεον αρκετες μερες που εχουμε στα χερια μας το PSSR2. Και η αληθεια ειναι οτι ειχε πολυ μεγαλο Impact γενικα.

    Αρκετοι αναλυτες πλεον λενε οτι ειδικα στα πιο καινουργια παιχνιδια το PSSR2 κανει τοσο μεγαλη διαφορα σε καποια modes (κυριως performance modes) οπου πλεον το PS5 Pro κανει ακομα μεγαλυτερη διαφορα σε σχεση με το PS5 απο οτι εκανε το PS4 Pro Με το PS4.

    Σε καποια παιχνιδια που εχει δουλευτει αποκλειστικα το PSSR2, το performance mode εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας ακομα και απο το native 4k οσο παλαβο και αν ακουγεται αυτο.

    Ας πουμε στο Crimson Desert το DF λεει ξεκαθαρα οτι το performance mode παρολο που τρεχει σε χαμηλοτερη αναλυση, λογω PSSR2 εχει καλυτερη ποιοτητα εικονας απο το native 4K του quality.

    Κατα τη γνωμη αρκετων, η αξια της κονσολας εχει αλλαξει αρδην.

    Και ολα αυτα ενω επεται και συνεχεια, περαιτερω βελτιωση στο μελλον.

  8. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

    PDS (Yesterday)

  9. #528
    Moderator PDS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Athens
    Posts
    20,532
    PSN ID
    PDS_13

    Default

    Oταν αγόρασα το ps5 pro σκεφτόμουν να γράψω τις εντυπώσεις μου, οι οποιες δεν ήταν και τoooσο θετικές. Μου φαινόταν αρκετά χειρότερο απο το ps4 pro, ενώ είναι σημαντικά ακριβότερο το upgrade. Ισως το απέφυγα γιατί σκεφτηκα οτι μόνο γκρινιάζω κατα την διάρκεια αυτης της γενιάς : P

    To PSSR2 αλλάζει σημαντικά την κατάσταση, αφού πραγματικά τις περισσότερες φορές, το performance mode του Pro, φαινεται να ξεπερνά το quality mode του ps5. Η εκπληξη είναι οτι το pssr2 ειναι πιο ελαφρύ απο το pssr1, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ένα μικρό boost 2-3 frames.

    Φαντάζομαι οτι στην νέα γενιά θα έχει τελειοποιηθεί και ειναι εντυπωσιακό πόσο σύντομα φτάσαμε κοντά στην ποιότητα του DLSS.

    .

Page 27 of 27 FirstFirst ... 172324252627

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •