Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 51 of 51

Thread: Crimson Desert

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by mihalis13 View Post
    Θα πω το Hot take μου και είμαι έτοιμος να με κράξετε lol!
    Έχοντας παίξει 15 ώρες πάνω κάτω Zelda BOTW δεν βλέπω σε κάτι που να μην είναι πιο ωραίο η καλύτερο το Crimson.
    Αν δεν ήταν τόσο τεράστιο παίζει να το είχα αγοράσει ήδη, αλλά κρατιέμαι για το saros και έκανα και κάποιες αγορές από διάφορα games το τελευταίο διάστημα.
    Για μένα το μεγαλύτερο αγκάθι για να δοκιμάσω το Crimson Desert είναι ο τεράστιος όγκος του. Και ξέρω πως είναι παιχνίδι που θα μου φάει μήνες για να το παίξω.
    Βέβαια ακούω συνέχει καλά λόγια οπότε παραμένει στο ραντάρ μου, αλλά πίσω πίσω..
    Δεν ειναι hot take αυτο που λες, αλλα επειδη περασα πολυ προσφατα απο το λουκι των Zelda games και αυτο ειχε τα πανω και τα κατω του σαν εμπειρια, μπορω νομιζω να εκφερω μια αποψη του γιατι ΔΕΝ ειναι Zelda, ασχετο αν αυτο τελικα λειτουργει για καλο ή για κακο για καποιους.

Το παιχνιδι ειναι σιγουρα εμπνευσμενο απο το Zelda (οπως και απο πληθος αλλων παιχνιδιων παραλληλα), αλλα δεν νομιζω οτι αγγιζει την φιλοσοφια ή τον χαρακτηρα του. Ισως σε ενα βαθμο ναι. Αλλα οχι στην ουσια του.

Το Ζελντα ειναι πολυ ιδιαιτερο παιχνιδι. Θελει πολυ χρονο για να μπεις στο νοημα του. Θελει λιγο να το παιξεις με πιο αντισυμβατικο τροπο απο οτι εχεις συνηθισει να παιζεις. Αυτο δεν ερχεται ευκολα σε εναν βετερανο, ειδικα των open world games.
    Το Ζελντα δεν εχει πολλα mechanics. Εχει λιγα. Το combat δεν εχει combos, skills, upgrades κλπ. Ειναι basic stuff. Αλλα ειναι αρκετα ωστε να μπορεις να κανεις πολυ δημιουργικα πραγματα μαζι τους. Τοσο οσο πραγματικα σε λιγα παιχνιδια. Η πλοηγηση στον κοσμο του ειναι ενα μεγαλο Puzzle απο μονο του.

Το Crimson Desert οσο εχω δει και καταλαβει δεν εχει καμμια σχεση με αυτο. Εχει ενα σκασμο απο mechanics, overly complicated πολλα απο αυτα, χωρις να εχουν απαραιτητα συνοχη μεταξυ τους ή ακομα χειροτερα να μην υπαρχει σωστο balance.
    Εχει ενα γιγαντιο κοσμο, οπου το navigation μονο Puzzle δεν ειναι και εστιαζει παρα πολυ στη μαχη, σε ισως εξουθενωτικο βαθμο θα ελεγα μιας και στα camp φαινεται να υπαρχουν αμετρητοι εχθροι απο βιντεος που βλεπω και καπου κουραζει το ατελειωτο πετσοκομμα.

Eνα αλλο πραγμα που δεν εχει το Crimson Desert ειναι "charm". Οκ αυτο επαφιεται στο γουστο του καθενος, αλλα για εμενα (και φανταζομαι πολλους) το visual style/art του Ζελντα τραβηξε πολυ κοσμο.

Το Crimson θεωρω οτι κανει απλα ζημια στον εαυτο του με οοοοολα αυτα που εκανε include. Δεν χρειαζονται ολα αυτα ΙΜΟ. Τα πολλα features δεν συναδουν απαραιτητα με την ποιοτητα. Καλυτερα να κανεις 5 πραγματα ΚΑΛΑ παρα να κανεις 35 πραγματα πασαλιματεκ φαση.

Περιμενω να δω πως θα εξελιχθει τους επομενους μηνες και ειναι αρκετα πιθανο να το παιξω καποια στιγμη γιατι ειμαι sucker για μεγαλα Open world games και το ξερετε. Ειδικα οταν ειναι τοσο ομορφα σε τεχνικο επιπεδο.

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Πχ εμένα το Art Style του Zelda δεν μου άρεσε καθόλου, ο λόγος που προσπάθησα να το παίξω ήταν τα διθυραμβικά σχόλια. Εντέλει δεν είδα τίποτα στο παιχνίδι που να μπορεί να με κρατήσει.
    Αλλά βλέπω στο Crimson Desert πως έχει επηρρεαστέι από τον τροποτ εξευρεύνησης του Zelda και από άλλα χαρακτηριστικά του.
    Το Crimson Desert σαν art με ψήνει, αλλά αυτός ο massive κόσμος με απωθεί. Πλέον όταν ακούω παιχνίδι πως διαρκεί 10-15 ώρες λέω "φέρτο!" τα μεγαλά open world με κούρασαν. Για αυτό δεν άγγιξα Ghost Of Yotei και πολλά αλλά τα προσπερνώ πλέον.
    Ένα open world πρέπει να έχει κάτι να με ψήσει φουλ. Οχι απραίτητα να ειναι GOTY. Πχ το Outlaws μόνο και μονο που είναι Star Wars πάντα το είχα στο μυαλό μου, αλλά όχι για Day One.

Από podcasts και reviews που έχω διαβάσει το Crimson Desert πιστεύω θα μου άρεσε αλλά θα με έπνιγε με το τόσο μεγάλο κόσμο του. Τα πολλά mechanics δεν μου είναι πρόβλημα, αλλά οι τεράστιοι κόσμοι μου ειναι.
    Εδώ το Elden Ring παράτησα για αυτό τον λόγο.. έχω την ελπίδα πως θα το ξαναπιάσω βέβαια...
    Spoiler!

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Εγώ πάντως έχω βρει τη συνταγή για τα open world εδώ και κάμποσο καιρό. Stick to the main story και τελείωσε η μπουγάδα.

Είναι κάτι που βγαίνει πλέον αυτόματα από μέσα μου. Μεγάλωσα, δεν έχω άπλετο χρόνο, οπότε δε θέλω να τον σπαταλάω ανούσια. Ξεκινάω με όρεξη, θέλοντας να κάνω το παραμικρό side quest, αλλά μετά από 2-3 ώρες αυτό φεύγει και μένω απλά και μόνο με την ιστορία.

Το ίδιο ακριβώς κάνω τώρα που έχω ξεκινήσει το Hogwarts Legacy. Το έβαλα και στο easy να μη με απασχολεί και το level που ΔΕ θα ανεβάσω λόγω μη ολοκλήρωσης αρκετών quest και τελειώσαμε.

Αφήνω ένα ελάχιστο παραθυράκι για περιπτώσεις που τo optional περιεχόμενο έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον.

Τώρα όταν το main story είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε (γκουχ BOTW), το παρατάω γενικώς και πάω παρακάτω.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πλέον κυνηγάω τα πιο συμμαζεμένα παιχνίδια, βλέπε requiem, mafia κτλ.

4. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

mihalis13 (26-03-2026)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Στα του θέματος το παιχνίδι πούλησε 3 εκατομμύρια αντίτυπα! Not bad!

6. The Following 2 Users Say Thank You to drifterx For This Useful Post:

cocous (26-03-2026),mihalis13 (26-03-2026)

PS4forums Addict cocous's Avatar
    PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Καλησπέρα παιδιά. Ξεκίνησα εχθές το Crimson Desert και πραγματικά έχω να πω ότι σκέφτομαι πότε θα πάω σπίτι να συνεχίσω. Έχει κάτι που σε τραβάει. Και παρόλο που είναι στο 2ο chapter που ακόμη μαθαίνω, μου αρέσει αρκετά. Παίζω σε PS5 Pro performance και δείχνει πανέμορφο. Απλά ελάχιστες φορές μπορεί να πέσουν λίγο τα fps. Σε balance ή quality το δοκίμασα αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το Performance το οποίο δείχνει πιο ωραίο. Όσο για κάποια πρόβληματα στον χειρισμό που ακούστηκαν,δε με ενόχλησε κάτι πέρα απ' το ότι θα ήθελα να τρέχω με το L3 και όχι με το X αλλά υπάρχουν και άλλες κινήσεις που δεν θα βόλευαν μετά. Πραγματικά πολύ φιλότιμη προσπάθεια που σίγουρα θα πάρει και αρκετές βελτιώσεις από την στιγμή που το studio ακούει την κοινότητα.

Στάλθηκε από το 25102PCBEG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To πήρα κι εγώ, στο PC.

Έχει πέσει σίγουρα πολλή δουλειά από την ομάδα ανάπτυξης, που διάβασα ότι είναι και πολύ μεγάλη, αλλά με πολλές υπο-ομάδες.

Από εκεί και πέρα, εγώ στο 6-ωρο, uninstall, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει. Τα κλαίω τα λεφτά, αλλά οκ, είναι μέσα στο παιχνίδι να την πατάμε κάποιες φορές. Δεν περίμενα να είναι το παιχνίδι της 10ετίας (πρώτη προσπάθεια single player από ένα στούντιο που φτιάχνει multiplayer).
    Eίχα αρχίσει να στραβώνω από τα trailer, με έναν πρωταγωνιστή ονόματι Cliff, κλασική φιγούρα ήρωα με το το μουσάκι του, το μαλλάκι του, ωραίος και δυνατός κλπ. Καμία πρωτοτυπία, κανένα ενδιαφέρον, και φυσικά για το main story, όχι πολλές κουβέντες και promotion. Ωστόσο, λέω οκ, μια κάποια ιστορία θα την έχει και φυσικά ο κόσμος και η εξερεύνηση θα είναι εκεί. Έπαιξα τόσο λίγο, που δεν ξέρω για την ιστορία, αν και νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε.

Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι μου φάνηκε τόσο αδιάφορο, που δεν είχα όρεξη να συνεχίσω. Υπερβολική διάδραση και μηχανισμοί, πολύ κακό για το τίποτα. Δεν μου δίνει κάτι, δεν με ελκύει. Κι από στυλ και αισθητική, δεν μου λέει τίποτα.

Και κάτι άλλο. Τα γραφικά μου φαίνονται κουραστικά. Δεν το παίζω ultra, αλλά ούτε και low. Παίζω high και κάποιες ρυθμίσεις medium, ray tracing on. Βλέπω κάτι σαν ημι-πιξελιασμένο (ειδικά σε κάτι κοντινά) παστέλ αποτέλεσμα, με χάλια φωτισμό σε σημεία, πχ εσωτερικούς χώρους, που σε συνδυασμό με την βαρειά κίνηση/physics, δεν ξέρω, δεν μου αρέσει.

Δεν με έπεισε και η μάχη, με πολλούς npc να σου πετάγονται, αλλά να πέφτουν πανέυκολα. Εντάξει, πιο μετά σίγουρα θα έχει πρόκληση.

Γενικώς, υπάρχει μεγάλο backlog, με παιχνίδια που έχουν περισσότερη ουσία, για τα δικά μου γούστα πάντα, οπότε θα προτιμήσω να παίξω αυτά. Είναι και τεράστιο το Crimson και θέλει άπειρες ώρες, οπότε θα ήθελα κάτι να με κρατάει να τα κάνω όλα αυτά. Σίγουρα όμως, θα έχει φοβερό κόσμο και τοποθεσίες, οπότε ίσως να αξίζει για αυτό.

9. The Following User Says Thank You to toninio For This Useful Post:

Valkyre (27-03-2026)

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Το εχω παρει κι εγω στο pc και συμφωνω σχεδον σε ολα με τον toninio. Εχω παιξει γυρω στις 12 ωρες. Το παιχνιδι ειναι ενα mixed bag σχεδον σε ολους τους τομεις.

Στον τεχνικο τομεα, τα γραφικα του και οι φωτισμοι στους εξωτερικους χωρους ειναι ωρες ωρες εντυπωσιακα, αλλα στους εσωτερικους εχει θεματα γενικα, και παιζω σχεδον maxed out ολα.
    Εχει επισης πολυ εντονο pop-in. Παρα το οτι βλεπεις πολυ μακρια, σε mid distance βλεπεις να φορτωνονται πραγματα, απο shadows/φωτισμους, μεχρι και npcs.

Οι πρωτες καμποσες ωρες επισης, με εξαιρεση την πολυ αρχη που εχει ενα ενδιαφερον απο αποψη story, ειναι αρκετα κακες. Τα πρωτα quests δεν εχουν καμια συνοχη, δεν καταλαβαινεις γιατι σε πηγαινει απο το ενα στο αλλο, και εκει θεωρω ειναι πολυ ευκολο να πει καποιος οτι το παιχνιδι δεν ειναι καλο και να παει παρακατω. Και story-wise δλδ κανει μια τερατια κοιλια.

Το UI επισης και ο χειρισμος δεν ειναι καλος. Το συνηθιζεις σιγα σιγα, αλλα εκει φαινεται αρκετα η απειρια του studio.
    Επρεπε να δω ενα videaki για να μπορεσω να συμμαζεψω καποια πραγματα, ακομα και για το πως να κανω level up καποια attributes (πχ stamina), σε 10 ωρες μεσα, δεν ειχα καταλαβει/προσεξει που πατας για να γινει.

Το combat ειναι "fancy", αλλα δεν εχω καταληξει ακομα αν μου αρεσει ιδιαιτερα. Οπως ειπωθηκε, γενικα ειναι αρκετα ευκολοι οι κοινοι εχθροι, καποιοα bosses βεβαια μπορει να σε δυσκολεψουν αρκετα.
    Εχει βεβαια αρκετη ποικιλια.

Παρα τα ολα αρνητικα βεβαια που εχω πει, το παιχνιδι εχει αυτο το "κατι" που με κανει να θελω να συνεχισω να παιζω. Ενα θετικο πχ, ειναι οπως και στο Elden Ring, εχεις διαφορα να βλεπεις στον οριζοντα, και σου κινει αρκετα την περιεργια να πας να εξερευνησεις. Σαν σχεδιασμο κοσμου δλδ, ως τωρα τουλαχιστον, ειναι στα πολυ θετικα.

Γενικα εχει πολυ ξεκαθαρες επιρροες απο πολλα παιχνιδια, πχ Zelda, Red dead, Shadow of War., βεβαια στην εκτελεση καποια πραγματα δε δουλευουν τοσο καλα οσο θα περιμενες με βαση τις επιρροες.

Δε θελω να κουρασω αλλο, σιγουρα το παιχνιδι εχει μεγαλο περιθωριο βελτιωσης. Η αρχη βεβαια δεν ξερω πως μπορει να διορθωθει. Πρεπει να αλλαξει τελειως, και ειναι κριμα, γιατι οι περισσοτεροι το παρατανε στις πρωτες ωρες.

Αυτο που θα συμβουλευα οποιον το ξεκιναει τωρα, ειναι να δει ενα βιντεακι οσο spoiler free γινεται, να καταλαβει λιγο πως δουλευουν καποια πραγματα, και να δει τι πρεπει να ξεκλειδωσει απο την αρχη για να κανει τη ζωη του λιγο πιο ευκολη. Και υπομονη στις πρωτες ωρες!!
    Last edited by gonzalez; 27-03-2026 at 13:31.

11. The Following 3 Users Say Thank You to gonzalez For This Useful Post:

cocous (27-03-2026),toninio (28-03-2026),Valkyre (27-03-2026)

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Το παιχνιδι οσο προχωραω γινεται πολυ καλυτερο. Γενικα θελει πολυ χρονο να συνηθισεις τους μηχανισμους του.
    Το combat μου εκανε πλεον κλικ και μπορω να πω οτι μ αρεσει αρκετα, μπορεις να κανεις πολυ ωραια combos χωρις το button mashing που ειναι το κλασσικο σε ολα τα αλλα παιχνιδια.

Βγηκε και ενα πολυ σημαντικο patch, που εκτος του οτι διορθωσε πολλα graphical glitches αλλα και αλλα improvements, εκανε tweak το stamina comsunption (το μειωσανε δραματικα σε καποιες περιπτωσεις), πραγμα που βελτιωνει παρα πολυ το traversal.

Το story, οκ, δεν ειναι και το καλυτερο, αλλα δεν ειναι και εντελως αδιαφορο. Επισης, ενω παρα πολλα quests ειναι πολυ generic, καποια, ακομα και side, εχουν ενδιαφερον.
    Το πιο ωραιο κομματι του παιχνιδιου ειναι το exploration και το combat. Ο χαρτης ειναι τεραστιος, αλλα παρολαυτα ο κοσμος ειναι αρκετα ζωντανος. Εχει και καποια ωραια puzzles.

Αυτο που δεν εχουν κανει καθολου καλα ομως, ειναι το πως σηκωνεις αντικειμενα απο κατω. Ειναι πολυ κουραστικο, και θα ταιριαζε πολυ περισσοτερο αν το παιχνιδι ηταν first-person με mouse/keyboard, και αυτο δε νομιζω οτι φτιαχνεται καπως δυστυχως.

Οποιον τον ενδιαφερει το game και κρατηθηκε η δεν το εχει παιξει ακομα, νομιζω σε λιγο καιρο θα το δει πολυ βελτιωμενο.
    Ακομα και τωρα δλδ με τα patches που βγηκαν, αξιζει να το ξεκινησει καποιος.

13. The Following 2 Users Say Thank You to gonzalez For This Useful Post:

toninio (01-04-2026),Valkyre (Yesterday)

Name
    Δημήτρης

Oλα ωραια και καλα αυτα που μας εγραφες μεχρι που ειδα να λες οτι επρεπε να ειναι 1στ περσον!

Οχι ρε συ, δεν αντεχω τα first person RPG games. Ειλικρινα δεν νομιζω οτι εχω παιξει 1st person game με σπαθια/melee και λοιπα και να εχει ωραιο combat.

Δεν ξερω βεβαια ακριβως τι εννοεις με το προβλημα του να σηκωνεις αντικειμενα στο Crimson Desert, αλλα να βρουν μια αλλη λυση ρε φιλε οπως τοσα 3rd person games εκει εξω!

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Oλα ωραια και καλα αυτα που μας εγραφες μεχρι που ειδα να λες οτι επρεπε να ειναι 1στ περσον!

Οχι ρε συ, δεν αντεχω τα first person RPG games. Ειλικρινα δεν νομιζω οτι εχω παιξει 1st person game με σπαθια/melee και λοιπα και να εχει ωραιο combat.

Δεν ξερω βεβαια ακριβως τι εννοεις με το προβλημα του να σηκωνεις αντικειμενα στο Crimson Desert, αλλα να βρουν μια αλλη λυση ρε φιλε οπως τοσα 3rd person games εκει εξω!
    Ειναι το πιο εκνευριστικο κομματι του παιχνιδιου, και γενικα το κομματι εστιαζω σε κατι. Πχ εχει πολλα μικρα αντικειμενα πανω σε ενα τραπεζι η καποια notes σε ενα board, και για να εστιαστεις στο σωστο θελει πολυ προσπαθεια.
    Η ξερω γω εχει 3 συρταρια το ενα πανω απο το αλλο, και για να μπορεσεις να κετραρεις να τα ανοιξεις ενα ενα κουραζει.
    Παιζει να εχω αφησει αρκετο loot μονο και μονο η γιατι δεν το ειδα, η γιατι ειναι κουραστικο να προσπαθεις να το βρεις και να το σηκωσεις.

Το first person δεν το εννοω για το combat, μονο για το κομματι του loot/κεντραρω σε κατι. Κατα τ αλλα ειναι πολυ καλο το 3rd person για το combat.
    To combat τωρα που το καταλαβα, πραγματικα μ αρεσει, και ειναι αρκετα διαφορετικο σε λογικη. Δλδ κρατας πχ το R1 και εκτελει combo. Κατα τη διαρκεια του combo, μπορεις να πατησεις καποιο αλλο κουμπι και να το γυρισει σε αλλο combo, ειναι εντυπωσιακο.

Name
    Δημήτρης

Ειναι απο τους τιτλους που ο ΒΕΤΑ τεστερ κι ομως θα παρει καθυστερημενα.

Για την ωρα στο στοχαστρο ειναι Saros και Pragmata (αν παει καλα στα reviews).

Αν δεν βαριεσαι, μας κρατας ενημερους για τις περαιτερω εντυπωσεις σου!

17. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

gonzalez (Yesterday)

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Bookmarks

Bookmarks