-
Ασχοληθηκα και το τελειωσα (το πλατιναρα βασικα) στις γιορτες, συγνωμη που θα το πω αλλα συμφωνω με τις θετικες αποψεις που διαβαζω παραπανω για το παιχνιδι και ειδικοτερα με το κομματι που ο Val αναφερεται στο status που εχει αυτη τη στιγμή το παιχνιδι στο ιντερνετ. Το status του παιχνιδιου αυτη τη στιγμη ειναι βtrashβ. Αν αυτο το παιχνιδι λοιπον ειναι σκουπιδι ειλικρινα εγω μαλλον ασχολουμαι με αλλο χομπι τα τελευταια 35 χρονια. Δεν μιλαω για αρνητικες κριτικες που εχουν βαση αλλα για ισοπεδωτικα πραγματα που δεν στηριζονται πουθενα.
Αν ανεξαρτητα με τα ελαττώματα (γιατι εχει αρκετα) ενα single player παιχνιδι με υψηλοτατα production values (εξαιρετικα γραφικα/ηχο/μουσικη), αξιοπρεπεστατο story, με τονους διαλογων και χαρακτηρων και ενα τεραστιο κοσμο να εξερευνησει ο παικτης στις μερες μας ονομαζεται σκουπιδι τοτε πραγματικα εχουν αλλαξει τα standards και η βιομηχανια μετατρεπεται σε κατι που για μενα τουλαχιστον ειναι απωθητικο.
Το παιχνιδι ουτε τον τροχο ανακαλυπτει, ουτε καμια επανασταση φερνει, ουτε δαφνες διεκδικει. Προκειται ομως κατα την ταπεινη μου άποψη για ενα αξιοπρεπεστατο single player προιον, τιμιοτατο που παιζεται πολυ ευχαριστα και θα ελεγα οτι ειδικα για τους fans του verse (εγω δεν) εχει πολλα να δωσει. Αρχικα σε επιπεδο σχεδιασμου θα ελεγα οτι ψιλοτολμα μιας και δεν εχει καν leveling up, ολα τα abilities εχουν να κανουν με questlines και in game activities. Το reputation system δεν ειναι δα και καμια φοβερη καινοτομια αλλα εχει αντικτυπο στο gameplay και δεν ειναι διακοσμητικο οπως στο 90% των περιπτωσεων. Production values top οπως προειπα. Το βασικο πρόβλημα με το παιχνιδι ειναι το ιδιο με το προηγούμενο παιχνιδι της massive, προσπαθει να προσφερει πολλα mechanics στον παικτη και σχεδον ολα ειναι επιφανειακα, υποφερει απο quantity over quality σε gameplay επιπεδο το οποιο το κατεβαζει σαν προιον μεν δεν το κανει σκουπιδι δε. Ουτε καν.
Το ιντερνετ το εχει παραξεφτιλισει με την περιπτωση της Ubisoft, με το ζόρι να εφαρμόσουμε το cancel culture.