-
Ναι, οκ, εντούτοις εμένα δεν με ελκύει η Ubisoft.
Δεν καταδικάζω πριν παίξω κανέναν τίτλο.
Όμως, το στυλ που εργάζεται/παράγει παιχνίδια εμένα δεν με ελκύσει. Έχει πολύ generic-ίλα να το χαρακτηρίσω;
Ίσως να παίζει ρόλο ότι δεν είμαι καθόλου άνθρωπος των τεχνών. Όχι απλώς δεν είμαι, αλλά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Επίσης, δεν μου αρέσουν καθόλου ιππότες, cyber-καταστάσεις, μεσαίωνας, αρχαιότητα (οποιουδήποτε λαού).....δηλαδή τα theme που καταπιάνεται η Ubi.
Έχω παρατηρήσει ότι αρκετοί προσπερνούν αυτό που ονομάζω generic-ίλα και τις όποιες τεχνικώς μέτριες προσπάθειες, επειδή τους αρέσουν όλα τα παραπάνω και το πως αποδίδονται. Συνεπώς λογικό δεν είναι να μην μου αρέσει σχεδόν τίποτα από την Ubi;
Και έχω παίξει (για λίγο όμως γιατί δεν μου έκαναν κλικ) σχεδόν όλα τα Assassin, λίγα Far Cry (αυτό, πραγματικά μου είναι απεχθές), Watchdogs (παγερά αδιάφορο από την κορφή ως τα νύχια).......αλλά έχω παίξει και το The Crew (αίσχος mechanics, απωθητικό το open world για αυτοκίνητα / για το γούστο μου πάντα).
Μοναδική εξαίρεση που το έλιωσα (από στόρυ δεν θυμάμαι τίποτα, ούτε με ένοιαζε κιόλας) το Black Flag. Πιο πολύ καταναγκαστικά, όχι επειδή μου άρεσε τόσο. Πιο σωστά: είναι το παιχνίδι της Ubi που είχε την λιγότερη αρνητική κριτική από μεριάς μου. Βαρετό όμως μέχρι αηδίας (και πάλι: για το γούστο μου, μην παρεξηγηθώ).
Οπότε..........όχι, για εμένα δεν χρειάζονται αυτά τα προϊόντα.
Και όλως περιέργως κάπως έτσι ήταν/είναι για εμένα, μετά την εποχή των 8-bit (που τότε έπαιζα σχεδόν τα πάντα), το gaming: μερικά sports, λίγοι ΑΑΑ άριστοι (υπερ-άριστοι) τίτλοι ανά τα χρόνια και that's it.
Το ξέρω, αποτελώ εξαίρεση....ανάμεσα στους πιο ενεργούς gamer.
Ανάμεσα στον απλό κόσμο (casual gamer), ε, έτσι είμαστε όλοι πάνω-κάτω.