Θα συμφωνησω σε ενα βαθμο σιγουρα.
Ο Chadley ηταν (Remake) ειναι (Rebirth) και θα ειναι (Part 3) ο πιο εκνευριστικος νεος χαρακτηρας που προστεθηκε στο παιχνιδι. Τωρα βαλαν και αυτη τη ΜΑΙ... αλλο φρουτο. Δεν παλευονται ουτε οι φωνες τους, ουτε αυτα που λενε και κυριως το συνεχες και τελειως ΗΛΙΘΙΟ voiceover την ωρα της μαχης... αν ειναι δυνατον... αυτος που καθησε και εγραψε τις ατακες τους, πιστεψε στα αληθεια οτι την ωρα της μαχης θα ακουμε τι λενε και το κυριοτερο, θα δινουμε προσοχη??
Γενικα μου γυρνανε τα αντερα οσον αφορα το θεμα του χαρακτηρα της υποθεσης.
Απο εκει και περα ομως, μιλαμε για ενα open world παιχνιδι. Καλως ή κακως χρειαζεται κατι να εχει ο κοσμος μεσα. Δεν γινεται να εχει μονο sidequests. Το FFXVI (το λατρευω) δεν ειναι "open world". Στο Rebirth θεωρω οτι προσπαθησαν να το κανουν καπως διαφορετικα λιγο απο την πεπατημενη.
Πρωτον η καθε περιοχη εχει το δικο της χαρακτηρα και το δικο της level design το οποιο επηρεαζει το exploring και το gameplay γενικοτερα. Αυτο ηταν πολυ καλη φαση για εμενα. Εδινε φρεσκαδα σε καθε περιοχη και επρεπε να το υπολογισεις οταν εξερευνουσες απο εκει και απο εδω.
Δευτερον, η καθε περιοχη ειχε εκτος απο τα ξεχωριστα sidequests της και καποια exclusive και διαφορετικα open world πραγματα να κανεις. Ειτε μιλαμε για mini games ειτε για αλλα activities unique στην τοποθεσια εκεινη.
Εχοντας πει αυτα, υπαρχουν φυσικα τα στανταρ activities τα οποια ισχυουν για ολες τις περιοχες ανεξαρτητως. Για εμενα τα βαρετα ειναι τα Lifespring wells πως λεγονται (αν και δινουν lore που ειναι ωραιο να το διαβασεις), τα καθιερωμενα Towers που ξεκλειδωνουν νεα activities και καποιο αλλο που δεν θυμαμαι.
Μετα εχουμε τα monster tasks πως λεγονται που συλλεγεις data απο μαχες με συγκεκριμενους τυπους εχθρων, τα οποια λιγο πολυ ειναι τα Monster Hunts του Rebirth και τα οποια προσωπικα μου αρεσουν.
Εχουμε τα Mogs activities τα οποια ειναι ΑΘΛΙΑ αλλα ευτυχως ευκολα αν και εκνευριστικα ωρες ωρες.
Εχουμε τα exclusive mini games που γενικα μου αρεσαν
Τα protorelics που αυτα γενικα ειναι διαφορετικα και ξεχωριστα σε καθε περιοχη και μου αρεσαν στο συνολο τους.
Και το Blood Queen card game που προσωπικα το γουσταρα πολυ.
Γενικα προσπαθησαν να δωσουν μια φρεσκαδα πιστευω. Δεν διαφωνω οτι καποια απο αυτα καλο θα ηταν να ελειπαν οπως τα towers ας πουμε που δεν μπηκαν καν στην διαδικασια εστω απο platforming αποψης να τα κανουν ενδιαφεροντα.
Ας ελπισουμε στο 3ο μερος να το refine περισσοτερο στα σημεια που χωλαινει αυτο.
Bookmarks