22 Μαρτιου 2024
Είχα βάλει το 1 κάποια στιγμή, πέρυσι. Με είχε ψήσει ο κόσμος και το ύφος, αλλά δεν με κράτησε ρε γμτ, ίσως δεν ήμουν και σε φάση για κάτι τέτοιο. Είναι και το ότι πρόκειται για σχετικά παλιό παιχνίδι (2012), ενώ βρήκα αρκτά σπαστικό το ότι στο δρόμο συχνά σου την πέφτουν κάτι αγέλες από λύκους κλπ και δεν μου άρεσε όλο αυτός ο χαμός που γινόταν.
Όσοι το έχουν παίξει και τελειώσει, λένε ότι είναι διαμάντι.
Λογικά, θα έχουμε κάτι επίσης καλό τώρα.
https://www.metacritic.com/game/dragons-dogma-2/
Το παιχνιδι πηρε εξαιρετικες κριτικες...
Ναι αλλα 30 φπς, ουουουουου sixsixsix!
Dragonsplague is a special type of illness that can only be contracted by Pawns. If players don't realize one of their Pawns has Dragonsplague, or ignores the presence of the disease for too long, afflicted Pawns will eventually transform into a shadowy dragon when the player rests at an inn. When this happens, they'll "nuke" the entire town or city the inn is at, killing all NPCs
https://www.windowscentral.com/gamin...ruin-your-save
Μεγαλη βλακεια αυτο. Να μην το προσεξεις, να γινει έκρηξη να πεθανουν ολοι οι npcs στην πολη, να σου καλει λιμπα το save
toninio (26-03-2024)
WTF?
Χαχα τι τρολια ειναι αυτη?
Πολύ με ψήνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κάτι τέτοια βλέπω και έχω κωλώσει. Το αρχικό πάγωμα το έφαγα, όταν είδα ότι υπάρχει μόνο ένα save, ενώ μπορείς να σώσεις και στα Inns. Yπάρχουν και autosaves, όπως έχω δει.
Για εμένα, ένα προβληματικό ή περιορισμένο save system είναι game breaking. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι όποιοι developers δεν θέλουν να προστατέψουν το ίδιο τους το προϊόν, αλλά και τους users. Άσε με αδερφέ να σώζω όποτε γουστάρω, και με πολλά slots. Eίναι ο μόνος τρόπος να ευχαριστηθώ ένα παιχνίδι και να μην ταλαιπωρηθώ.
Τώρα το πολύ καλό συγκεκριμένο άρθρο λέει ότι μπορούμε να αγοράσουμε από το store κάτι πέτρες ανάστασης NPCs. Δεν θα ήθελα να συνδέσω στο μυαλό μου το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του Dragonsplague με το store.
Το θέμα είναι ότι αυτά δεν χρειάζονται και δεν βοηθούν σε τίποτα στο gameplay και γενικά. Διαφορετικά, αν θέλουν να κάνουν το παιχνίδι ρεαλιστικό, δύσκολο ή οτιδήποτε, δεν είναι αυτός ο τρόπος.
Valkyre (26-03-2024)
Μα αμα εχεις πολλα διαφορετικα saves δεν θα μπαινεις στο store να αγοραζεις πετρες νεκραναστασης με τα αληθινα σου τα λεφτακια.
EDIT: Λοιπον το εψαξα λιγο το θεμα με τα Microtransactions και βλεπω οτι μαλλον ο κοσμος εχει παρει το τοσο και το εχει κανει ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ.
Απο οτι φαινεται για εναν ηλιθιο και ανεξηγητο λογο η Crapcom εχει βαλει αυτα τα χαζα microtransactions μεσα στο παιχνιδι για αντικειμενα τα οποια δεν ειναι δυσκολο να αποκτηθουν και μαλιστα τα εχει βαλει σε περιορισμενες ποσοτητες.
Παραδειγμα:
Υπαρχει ενα Custom Fast Travel point το οποιο μπορεις να αγορασεις ΜΙΑ και μονο φορα απο το store.
Αυτο απο καποιους μεταφραστηκε και διαδοθηκε σαν "pay to fast travel"... που δεν ειναι αληθεια.
Αλλο παραδειγμα ειναι η νεκρανασταση καποιων NPCs και παλι ομως μπορεις να παρεις μονο συγκεκριμενο αριθμο απο αυτα τα αντικειμενα (νομιζω μονο 5), αντικειμενα που μπορεις φυσικα να βρεις μεσα στο παιχνιδι.
Δεν μιλαμε για σπανια αντικειμενα. Μιλαμε για common items.
Ειναι αποριας αξιο γιατι το εκανε αυτο η Crapcom, μιας και απο οτι φαινεται μονο ζημια εκανε στο παιχνιδι και απο οτι καταλαβαινω στην ουσια ειναι σαν ενα payable "STARTER PACK" σκηνικο, που αν θελεις μπορεις με τα αληθινα σου τα λεφτα να παρεις καποια αντικειμενα εξαρχης και να εχεις μια πιο smooth και ευκολη αρχικη εμπειρια με το παιχνιδι. Σαν αυτα τα digital extras που εχουν μερικες special editions των παιχνιδιων.
Να σημειωσω οτι καθως φαινεται το παιχνιδι σε κανενα σημειο του δεν σε ενημερωνει ή προσκαλλει να μπεις στο store και να αγορασεις αυτα τα in game αντικειμενα. Γενικα λιγο ραδιο αρβυλα η φαση και για μια ακομη φορα υπενθυμιση οτι πλεον ζουμε σε μια εποχη που πρεπει οτιδηποτε ακους να το επιβεβαιωνεις 2-3 φορες για να εισαι σιγουρος...
Dragonpaul (26-03-2024),panos74gr (27-03-2024),toninio (26-03-2024)
Σίγουρα, όπως λες, πολλές φορές το τόσο το κάνουν τόσο, οπότε χρειάζεται διασταύρωση πληροφοριών.
Ευχαριστούμε για το research και την χρήσιμη πληροφόρηση, εννοείται. Όχι ότι είχα ποτέ σκοπό να μπώ στο συγκεκριμένο ή οποιοδήποτε store για microtransactions, αλλά καλό είναι να ξέρουμε τί ισχύει.
Σχετικά με το save system, είδα τα εξής, σε σχετικά άρθρα: όταν χάνεις σε μάχη ή το κλείνεις και συνεχίζεις την επόμενη μέρα, σου δίνει 2 επιλογές:load last save ή load last Inn rest.
Άρα το παιχνίδι κρατάει κάθε φορά 2 saves:
1)To Last save θα είναι είτε το manual που έχουμε καΌνει εμείς (όποτε θέλουμε, νομίζω) είτε το Auto save του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι το auto save θα σβήσει ό,τι manual save έχουμε κάνει εμείς πριν. Άρα είμαστε έρμαιο των auto saves, που, όπως διαβάζω, γίνονται τακτικά, σε σημαντικές στιγμές, πχ πριν και μετά μια μάχη ή όταν θα μιλήσουμε σε κάποιον σημαντικό NPC.
2) Το Last Inn Rest είναι όποτε έχουμε κοιμηθεί σε Inn. Αυτό το save δεν σκεπάζεται από το Manual ή το Auto Save. Είναι ανεξάρτητο και σβήνεται μόνο από το επόμενο Last Inn Rest. Aκόμη, σημαντικό, το Last Inn Rest μπορεί να είναι και σε σπίτι που έχουμε αγοράσει στο παιχνίδι κι όχι μόνο στα Inns. Επίσης, η ξεκούραση σε campfire ΔΕΝ κάνει save.
Mπάχαλο και πρόβλημα. Όσο περιπλανιόμαστε και έχουμε μάχες, χάνουμε υγεία, η οποία, λέει, αναπληρώνεται μόνο σε Inn ή σπίτι μας. Δηλαδή ένα auto save, με υγεία 20%, μπορεί να μας αναγκάσει να φορτώσουμε το τελευταίο Inn save, που μπορεί να ήταν 2 ώρες πριν. Διαβάζω αλλού ότι ο user έπεσε από κάποιο ύψος κι όταν προσγειώθηκε, το παιχνίδι έκανε auto save, αλλά ο χαρακτήρας κόλλησε αναμεσα σε βράχια ή κάτι παρόμοιο και πάπαλα. Άχρηστο το autosave και αντίο και το όποιο manual είχε κάνει πριν.
Τεσπά, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι με το save system, αν και δεν θυμάμαι σε videogame να το έχουν αλλάξει ποτέ με κάποιο patch (ίσως να μην γίνεται). Τουλάχιστον, ας κάνουν κάτι με την ασθένεια......
Last edited by toninio; 26-03-2024 at 18:39.
Dragonpaul (26-03-2024),Valkyre (26-03-2024)
Αν δεν βγει στα 60fps δεν το παιζω. Πλεον με ζαλιζουν τα 30
Δεν παιζει να βγει στα 60 fps. Εδω απο οτι φαινεται τουμπανα PC και ζοριζονται. Δεν φαινεται να ειναι καλογραμμενο γενικα.
Απο οτι ακουσα ομως θα βγει 30 fps lock patch για τις κονσολες το οποιο ειναι τουλαχιστον καλο γιατι με unlocked framerate ειναι για τα μπαζα η φαση.
Οσοι εχετε το παχνιδι ποσο χαλια ή οχι χαλια τρεχει στο PS5?
Μπήκα στο θρεντ για εντυπώσεις, αλλά ας γράψουμε για το performance. Το πήρα στο Xbox X, αλλά νομίζω τα ίδια είναι πάνω κάτω, σύμφωνα με συγκριτικά. Το παιχνίδι δεν έχει καλή απόδοση, λόγω frame rate. To δοκίμασα και locked και unlocked, όχι όμως αρκετά ακόμα. Μου φάνηκε καλύτερο στο unlocked, γιατί σαν να είναι πιο smooth στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Δεν έχω όμως το κατάλληλο "τεχνικό" μάτι, για να πω με σιγουριά, και γενικά δεν πολυκοιτάω τον τεχνικό τομέα, εκτός αν κάτι με ενοχλεί πάρα πολύ. Κάποιος όμως που τα κοιτάει και δίνει βάση, θα ενοχληθεί πιστεύω.
Στο παιχνίδι τώρα, έχοντας παίξει κάπου 12-15 ώρες. Για εμένα, gameplay και γενικό concept, εξαιρετικά. Για να μην πω πολλά, η ουσία του παιχνιδιού είναι ο πανέμορφος κόσμος του, η εξερεύνηση αυτού και η φυσικότητα, με την οποία αποδίδεται η διάδραση με την ομάδα σου και με τους Npc γενικώς. Πριν το πάρω, έλεγα "πού να σέρνω κι άλλους μαζί τώρα..", κι όμως η τετραμελής ομάδα, δηλ, εσύ, το βασικό pawn σου, συν τα άλλα δύο (που συχνά τα αλλάζεις) είναι πραγματική ομάδα, με τα pawns να έχουν τη δική τους προσωπικότητα, τις συνεχείς παρατηρήσεις, σχόλια, την βοήθεια στην μάχη ή την καθοδήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού, ενώ εκτελούν με απόλυτη φυσικότητα συγκεκριμένες εντολές. Θα έλεγα ότι η αίσθηση της ομάδας και η απόδοση αυτής στο gameplay είναι από μόνος του ένας λόγος να παίξει κανείς DD2. Να σημειωθεί και ότι έχει υλοποιηθεί πολύ καλά η λειτουργία του να παίρνεις pawns αλλων παικτών, αλλα κι αυτοί το ή τα δικά σου, γιατί το κάθε pawn θυμάται τοπία, αποστολές, σημεία ενδιαφέροντος και δεν σταματάει να στο υπενθυμίζει.
Εξερέυνηση, καταπληκτική, στον ανοικτό πολύ ωραίο κόσμο, με δάση, βουνά, μονοπάτια, ποτάμια, κορφές, περάσματα, σπηλιές κλπ και παντού έχει πράγματα να βρεις.
Για το περιβόητο saving system, κι επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται, οι developers προφανώς αυτό ήθελαν να να δώσουν, ένα παιχνίδι που να σε κάνει να προβληματιστείς, να προσέξεις, να έχεις το νου σου και να προετοιμαστείς, πριν κάθε εξόρμηση, αλλά δίνοντάς σου και τα εργαλεία. Στο δείχνει καθαρά, δεν βγαίνεις για εξόρμηση ή να πας κάπου μακριά χωρίς να είσαι φουλ ξεκούραστος (όλη η ομάδα), χωρίς (οπωσδήποτε!) camping kits και χωρίς αναπληρωτικά υγείας, stamina και τα σχετικά, καθώς οι εχθροί, διαφόρων ειδών, είναι πολλοί και διάσπαρτοι. Μάλιστα, είναι σωστός ο μηχανισμός του να μην μπορείς να αναπληρώσεις με τροφή ή μαντζούνια κάποιο κομμάτι υγείας που έχασες σε μάχη ή πτώση, παρά μόνο με ύπνο. Όταν σε αρπάξει ο πεντάμετρος γορίλας και σε πετάξει σαν σκουπιδάκι κάτω, λογικό το βρίσκω. Απλά, για να μην λέω και μεγάλα λόγια, ίσως παραμονεύει κάπου και η στραβή, να χάσεις κάμποση ώρα (ελπίζω όχι ώρες) gameplay που έπαιξες, λόγω του autosave, δηλ. να σου σώσει αυτόματα σε σημείο που έχει γ@μηθεί η φάση. Ευτυχώς, δεν μου χει τύχει.
Η εξερεύνηση λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, είναι το άλλο μεγάλο ατού του παιχνιδιού.
Για την μάχη, ως τοξότης που είμαι, μέχρι τώρα πολύ καλές εντυπώσεις. Έχω βέβαια την εντύπωση πως το πιο πορωτικό και διασκεδαστικό vocation είναι μαχητής, αλλά ευτυχώς μπορείς να το αλλάξεις και να το αλλάζεις γενικώς. Λένε και για τον Thief ότι είναι πολύ καλό. Πάντως είναι σημαντικό στην ομάδα να υπάρχει τουλάχιστον ένας μάγος.
Το στόρι, απλό αλλά ενδιαφέρον ως τώρα, μου δείχνει ότι μπορεί και να έχει ζουμί, θα δείξει.
Είναι εξαιρετική περίπτωση, γιατί είναι ιδιαίτερο παιχνίδι (εγώ τουλάχιστον δεν έχω ξαναπαίξει κάτι τέτοιο), με πολύ καλά στοιχεία.
Last edited by toninio; 12-04-2024 at 22:16.
Να συμπληρώσω ότι τα microtrasactions δεν επηρεάζουν σε τίποτα την εμπειρία του παιχνιδιού , το αντίθετο την χαλάνε , χρησιμεύουν μόνο σε κάποιον που θέλει να κάνει το παιχνίδι να το τελειώσει πιο γρήγορα και εύκολα . Η εξερεύνηση είναι παρα πολύ καλη και το να ταξιδεύεις βράδι δίνει άλλη μαγεία στο παιχνίδι και στις καταστάσεις που δημιουργούνται μόνο το βράδυ , η δυσκολία ανεβαίνει και το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον .Εγω έχω βρει 4-5 κρυστάλλους για fast travel και έχω χρησιμοποιήσει μόνο έναν γιατί δεν θέλω. Η μάχη είναι το δυνατό σημείο του παιχνιδιού και ο κόσμος του και είμαι σχετικά στην αρχή ακόμα
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Κι εγω το πηρα τελικα και το εβαλα λιγο στην αρχη και μπορω να πω οτι μου αφησε πολυ θετικες πρωτες εντυπωσεις.
Φαινεται πολυ προσεγμενο και καλοφτιαγμενο παιχνιδι και ναι ειναι της λογικης της εξερευνησης και της ανακαλυψης και ειναι στημενο ολοκληρο γυρω απο αυτο το feeling. Νομιζω θα περασω καλα μαζι του.
Θα επανελθω φυσικα στο μελλον με αναλυτικοτερες εντυπωσεις οταν το ξεκινησω κανονικα, γιατι τωρα εχει σειρα το FFXVI expansion πρωτα.
toninio (26-04-2024)
Θα συμφωνήσω ότι το βράδυ είναι πραγματικό βράδυ στο DD2. Χωρίς λάμπα, είσαι εσύ, η ομάδα σου και το θεοσκόταδο, οπότε αναμμένη λάμπα και, ασφαλώς, πρέπει να έχεις μονίμως συμπλήρωμα flask oil. Αυτό που έχουν πετύχει είναι η αίσθηση της νύχτας, του "δεν βλέπω στα 15 μέτρα", του αυξημένου κινδύνου, ενώ ο έναστρος ουρανός είναι μαγεία, όπως και το ξημέρωμα. Το παρατηρούν και τα pawns αυτό :--))
Για τα ferrystones, παρομοίως έχω μαζέψει 3-4, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ ακόμα, για τον ίδιο λόγο. Φαντάζομαι αργότερα, που θα έχει ανοίξει όλος ο χάρτης και θα έχω δυναμώσει αρκετά περισσότερο, θα τα βάλω σε εφαρμογή κάποιες φορές.
Λοιπον μετα την ολοκληρωση της πλατινας στο FFVII Rebirth ασχολουμαι εδω και καποιες μερες κανονικα πλεον με τον συγκεκριμενο τιτλο.
Θελω να αφησω μερικες εντυπωσεις χωρις σποιλερ οπως παντα.
ΘΕΤΙΚΑ:
- Το exploration στο παιχνιδι ειναι το μεγαλο του ατου. Ειναι παρα πολυ καλοστημενο το παιχνιδι σε αυτο το θεμα και φαινεται οτι ειναι χτισμενο γι αυτο το σκοπο και οσον αφορα τα gameplay mechanics και ολα. Δεν ειναι το παραδοσιακο παιχνιδι που μεταπηδας απο το ενα σημειο στο αλλο με fast travel. Υπαρχουν αυτα και εδω, αλλα δεν ειναι με τον παραδοσιακο τροπο. Το παιχνιδι θελει να εξερευνεις, θελει να εισαι προσεκτικος και σε κανει πραγματικα να νιωθεις οτι στα αληθεια οταν ξεκινας να πας καπου θες να εισαι προετοιμασμενος. Δεν ειναι σε βαθμο εκνευριστικου (για εμενα παντα) ουτε με εχει κουρασει γιατι ολο και κατι καινουργιο ανακαλυπτω. Ειναι τοσο, οσο θα ελεγα. Και μπορω να πω οτι η επιβραβευση απο την εξερευνηση ειναι αρκετα καλη και σε loot.
- Τα γραφικα ειναι παρα πολυ ομορφα. Υπαρχει τρομερη λεπτομερεια και χαωδες draw distance σε full detail σε βαθμο υπερβολης και αχρειαστο (αυτο εχουν καταληξει ειναι και ο λογος που γονατιζει τα παντα το παιχνιδι, ειτε κονσολες ειτε PC). Φοβερα textures, ωραιο design και θα ελεγα καλη δουλεια στο Raytracing οσον αφορα ειδικα τους εσωτερικους χωρους
- Η νυχτα. Η καλυτερη νυχτα σε παιχνιδι εβερ. Οταν λεμε νυχτα εννοουμε την κανονικη, ρεαλιστικη νυχτα. Σβηνεις το φως οταν εισαι στην εξοχη και ολα πισα σκοταδι. Φοβερο feeling. Σε κανει να προσεχεις που πας και που πατας. Ειναι τρελη εμπειρια εκει που πας στο σκοταδι να ακους ξαφνικα βρυχηθμους τερατων και να μην ξερεις που ειναι και ποτε θα σου ερθει. Αυτο το τελευταιο δινει πασα στο επομενο:
- Ο ηχος. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ! Τρελο surround φανταστικο μιξαρισμα και φοβερη προσοχη στην λεπτομερια για το καθετι που ακουγεται ειτε προερχομενο απο χλωριδα ειτε πανιδα. Ειδικα την νυχτα ειναι τρομερη εμπειρια.
- Το combat. Στην αρχη μετα το Rebirth με ξινισε, ιδιως και με την ελειψη target lock, αλλα τωρα που το συνηθισα μου αρεσει. Ειναι πολυ εξυπνο που το παιχνιδι οχι μονο επιτρεπει αλλα ενθαρυννει να αλλαξεις πολλες φορες character class (vocation) και να δοκιμασεις νεα abilities. Ξεκινησα fighter και τωρα ειμαι Mystic Spearhand και πραγματικα το ευχαριστιεμαι παρα πολυ. Υπαρχει πολυ ποικιλια στο πως θα παιξεις τον καθε χαρακτηρα και μερικες εκπληκτικες κινησεις.
- Το save system. Μεχρι στιγμης μπορω να πω οτι καταλαβαινω γιατι το εκαναν ετσι και δεν με ενοχλει. βεβαια αν γινει καμμια μαλακια θα λεω αλλα, αλλα οκ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
- Silent Protagonist... ΓΙΑΤΙ??? Δεν το χωνευω αλλο μεσα μου αυτο το πραγμα σε παιχνιδια. Εχουμε εδω εναν character creator τοσο μα τοσο λεπτομερη που αν κανετε ενα γκουγκλαρισμα θα δειτε με ποση επιτυχια μπορουν καποιοι να φτιαξουν προσωπα διασημοτητων. Μιλαμε οι επιλογες που υπαρχουν ειναι υπερβολικα πολλες. Και αφου σου δινουν αυτη τη δυνατοτητα, μετα καταληγεις με ενα μουγκο, ανεκφραστο αβαταρ που συγνωμη αλλα δεν νιωθεις τιποτα απολυτως γι αυτο. Ειναι αισχος. Αδυνατω να κατανοησω πως καποιοι θεωρουν οτι αυτο ειναι ωραιο πραγμα να υπαρχει στα παιχνιδια του σημερα. Σου λεει "role playing ειναι, εισαι ΕΣΥ ο χαρακτηρας οποτε την μουγκαμαρα την συμπληρωνεις εσυ". ΑΜ ΔΕ! Πως την συμπληρωνω εγω φιλτατοι? Δεν λεω αυτο που θελω εγω. Λεω προκαθορισμενα πραγματα που εχουν αποφασισει αλλοι. Δεν υπαρχει δικαιολογια.
- Performance. Δυστυχως ενω το παιχνιδι ειναι σχεδον λοκαρισμενο στα 30 καρε και με παρα μα παρα πολυ καλο motion blur που βοηθαει να ειναι ομαλη η κινηση, το frame pacing ειναι αθλιο. Δεν ξερω τι ζορια τραβανε οι γιαπωνεζοι με το frame pacing μου φαινεται τρελο να εχεις καταφερει να κανεις το παιχνιδι σου να τρεχει σχεδον λοκαρισμενο στα 30 καρε (δλδ ολη η δουλεια αυτο ειναι) και να τα σκατωσεις με το frame pacing... δλδ ελεος.
- Pawn system. Δεν μου αρεσει. Δεν καταλαβαινω καν το concept του γιατι επρεπε τα party members να τα μεταχειριζεσαι κυριολεκτικα σαν πιονια, σαν ενα προιον καταναλωσης και τιποτα αλλο. Για ποιον λογο? Ουτως ή αλλως στο βασικο σου Pawn μπορεις και εκει να αλλαξεις Vocation. Που το δυσκολο να ειναι 4 βασικα party members που διαλεγεις εσυ και να τα αλλαζεις κλαση οποτε θες. Το περιεργο ειναι οτι υπαρχει πολυ banter οσο παιζεις αλλα ειναι πολυ δυσκολο να δεθεις με κατι το οποιο σε μερικες ωρες θα ανταλλαξεις για καποιο αλλο, μεγαλυτερου level. Θα πει κανεις οτι η μαγκια ειναι οτι καποια απο τα pawns αυτα εχουν γνωση για τα quest που μπορει να εχεις ή γνωση γυρω απο μια περιοχη και σε οδηγουν σε καινουργια μερη και ανακαλυψεις. Ισχυει μεν αυτο αλλα το βασικο στοιχειο ενος party ειναι η χημεια και η αναπτυξη χαρακτηρων. κατι που δεν υπαρχει καν εδω.
- Στορυ. Δυστυχως πολυ βασικα πραγματα. Και δεν βοηθαει καθολου οτι ο κεντρικος χαρακτηρας αλλα και ολοκληρο το party ειναι... αψυχα ρε γμτ. Εντελως. Ο κοσμος ειναι τουλαχιστον ενδιαφερον και σαν lore και σαν "Ζωντανια" αλλα τα βασικα στοιχεια εχουν μεινει πισω. Ιδιως με τα το Rebirth που εχει πολυ character development και μπλα μπλα, εδω ειναι πολυ μουντη η κατασταση.
MISCELLANEOUS:
- Η φαση με το monetization και microtransactions ειναι ΦΟΥΛ ραδιο αρβυλα. Δεν χρειαζεσαι απολυτως τιποτα, το παιχνιδι στα δινει ολα ευκολα, βατα και ομορφα. Δεν ξερω πως βγηκε τοση λασπη, ειναι εντυπωσιακο και συναμμα υπενθυμιση του ποσο πολυ επιρροη εχουν τα fake news.
- Το παιχνιδι γενικα το ευχαριστιεμαι αρκετα παρολα τα θεματα που εχω με χαρακτηρες στορυ, κυριως γιατι ειναι πολυ καλοφτιαγμενο σε ολους σχεδον τους υπολοιπους τομεις. Εχει πολλα mechanics τα οποια οδηγουν συχνα πυκνα σε ξεφρενα και εντυπωσιακα σκηνικα την ωρα της μαχης. Μεγαλο μερος του παιχνιδιου δεν ειναι scripted και αυτο βοηθαει πολυ.
Το τελείωσα κι εγώ, πάνε πολλές μέρες βέβαια, αλλά τώρα μπόρεσα να ξαναμπώ.
Δεν είχα σκοπό να πω πόλλά περισσότερα από το προηγούμενό μου ποστ, καθώς ισχύουν όλα, αλλά το αναλυτικότατο ποστ του Valkyre δίνει και την πλήρη εικόνα του παιχνιδιού.
Εννοείται ότι ο καθένας μας έχει κάποιες προτιμήσεις ή δίνει βάρος σε συγκεκριμένα πράγματα. Δηλ. δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι πρωταγωνιστής με ομιλία είναι κάτι που καλύτερα να υπάρχει.
Στο θέμα με τα pawns, επίσης είναι κάτι που γρήγορα κανείς θα σκεφθεί, ότι δεν δένεσαι με την ομάδα, αφού συνεχώς αλλάζεις pawns. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του καθενός το πόσο θα τον ενοχλήσει. Αποφάσισαν να του δώσουν τέτοια δομή. Από την άλλη, όλα τα pawns έχουν γούστο, ενώ οι διάλογοι μεταξύ της ομάδας είναι πάντα διασκεδαστική, οπότε εκεί κάπως ισορροπείται το πράγμα. Θα προτιμούσα όμως κι εγώ να φτιάχνουμε εξ αρχής μία σταθερή ομάδα.
Το θέμα που με ενόχλησε περισσότερο είναι.Spoiler!
Kι επείδη μου αρέσει που και που να βάζω κανένα βαθμό, είναι από τα παιχνίδια που δίνω 10, μόνο και μόνο για αυτό που έφτιαξαν και για αυτό που προσφέρει. Θεωρώ το Dragon's Dogma 2 μία εξαιρετική εμπειρία, που δεν μοιάζει με πολλές άλλες στο χώρο των videogames.
Valkyre (12-08-2024)
Bookmarks