-
Δεν διαφωνώ. Απλά λέω γενικά πως σκέφτομαι πλέον για τα παιχνίδια. Προσωπικά δεν έχω παίξει το 3 οπότε για εμένα είναι καλή ευκαιρία να το απολαύσω στην καλύτερη μορφή του.
Απλά επειδή κάποτε είχα μπει στο τριπάκι να κοιτάω τέτοια βίντεο πραγματικά εγώ είδα πως δεν ευχαριστιέμαι τα παιχνίδια έτσι, οπότε αποφάσισα να τα κόψω εντελώς. Και για εμένα δουλεύει, δεν με ενδιαφέρει αν τρέχουν 60, αν το performance είναι καλύτερο από το quality πραγματικά απλά βάζω το παιχνίδι και το παίζω. Λες και έχω PS2 lol!
Τα περισσότερα παιχνίδια τα παίζω στο quality, μόνο κάτι fps στο performance και μόνο αν δω balanced mode επιλέγω αυτό. ¶σχετα αν ένα mode γράψουν πως είναι καλύτερο.
Για να μην παρεξηγηθώ δεν έγραψα το ποστ σαν κριτική προς όσους βλέπουν DF ή τέτοια βίντεο, απλά το ότι εμένα δεν μου λειτούργησε αυτό και είχα χάσει τον λόγο που ασχολιόμουν με τα games.
Λευτέρη σε ότι λες συμφωνώ 100%. Το ότι πολλές φορές πληρώνουμε πολλά χρήματα για ατελή παιχνίδια είναι μια αλήθεια και δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό.
-
-
Οχι Μιχαλη δεν το παρεξηγησα καθολου, ουτε και απαντησα επειδη πιστευω οτι δεν κανεις καλα που δεν δινεις σημασια.
Απλα επειδη το συγκεκριμενο ειναι ιδιαιτερη περιπτωση και για καποιον που εχει παιξει το παλιο (πολλους δηλαδη) το μονο που μας τραβαει να το ξαναπαιξουμε ειναι τα ανανεωμενα γραφικα. Ε και οταν τα εχουν κανει λιγο μπαχαλο στο κομματι αυτο απλα αναρωτιομαστε ποιο το νοημα. Για εσενα και αλλους που δεν το εχετε παιξει, ειναι μια μεγαλη ευκαιρια να το ζησετε!
-
The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:
-
Πάντως και εγώ αν δεν έβρισκα την special δεν θα το αγόραζα Day One, έχω τόσο backlog που σπανίως παίζω πλέον παιχνίδια Day One (Το mafia που το αγόρασα, δεν ξέρω πότε θα το παίξω μιας και τώρα ασχολούμαι με το DS2)
Έχω πάρει και την Collection αλλά ασχολήθηκα μόνο με τα 2 πρώρα (το πρώτο οκ το έχω παίξει στο PS1 πάρα πολλές φορές), το 2 τότε πιτσιρικάς το είχα αγοράσει και το είχα παρατήσει όταν κατάλαβα πως δεν θα έχω τον snake (λάθη της νιότης) ε μιας και θα έβγαινε το remake αποφάσισα το 3 να μην το παίξω και να περιμένω το remake
-
The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:
-
To MGS2 απλα να πω οτι ειναι ισως το πιο προφητικο παιχνιδι ολων των εποχων και δεν ειναι δικη μου αποψη αυτο..
Το συγκεκριμενο παιχνιδι 25 σχεδον χρονια πριν που το κυκλοφορησε ο Κοτζιμα προεβλεψε κυριολεκτικα τον κοσμο που ζουμε σημερα. Το αποτελεσμα ειναι στις ημερες μας να ειναι απο τα ελαχιστα βιντεο παιχνιδια εκει εξω τα οποια απασχολησαν φιλοσοφους καθηγητες πολιτικους κλπ. Εχουν γραφτει ολοκληρες διατριβες γυρω απο τα θεματα που καταπιανεται και μαλιστα εφτασε στο σημειο να διδασκεται.
Ειναι εξωφρενικο το ποσο πολυ προσπαθησε να προειδοποιησει και τελικα προεβλεψε το τι συμβαινει ΤΩΡΑ στον κοσμο. Θυμαμαι οταν ειχε κυκλοφορησει τοτε ο κοσμος το εκραζε και ιδιως αυτα που ελεγε ο Κοτζιμα αντιμετωπιστηκαν ως μπαρουφολογια και μπουρδολογια.
Ομως σημερα ακους τι λεει το παιχνιδι για τα memes, τους αλγοριθμους, το ΑΙ, τα fake news, τα social media, το information control.. και απλα αντριχιαζεις. Και το κορυφαιο ειναι οτι το παιχνιδι προτεινει και την «λυση» αυτου που ζουμε σημερα ή τελωσπαντων την «ελπιδα», αν τουλαχιστον ειμαστε διατεθιμενοι να δρασουμε πριν να ειναι αργα..
Αν καποιος δεν ειχε παιξει αυτο το παιχνιδι οταν κυκλοφορησε και ξανα τωρα προσφατα δυστυχως δεν μπορει να αντιληφθει το impact που εχει ο τιτλος αυτος. Απο την αλλη αν καποιος το παιξει πρωτη φορα αυτο το παιχνιδι και εχει στο μυαλο του οτι αυτα που θα δει γραφτηκαν πριν την εποχη του facebook ειμαι σιγουρος θα ανατριχιασει εξισου.
Και ναι.. το οτι δεν παιζεις με τον Snake ειναι εσκεμμενο εντελως οχι μονο για την ιστορια του παιχνιδιου αυτη καθεαυτη αλλα και τον ιδιο τον user ο οποιος μεσω 4th wall breaking «ζει» αυτο που θελει να πει το παιχνιδι. Οπως εκανε και το MGSV αλλωστε.
Η παρακαταθηκη του παιχνιδιου αυτου θα μεινει στην ιστορια και δεν ειναι τυχαιο οτι τοσα χρονια μετα ο κοσμος το εκτιμαει περισσοτερο απο ποτε. Το ΜοΜA αναγνωριζοντας την αξια του ως τεχνη το συμπεριελαβε ως εκθεμα στο χωρο του.
-
The Following 6 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:
hakoo (26-08-2025),Lefteris_X (25-08-2025),mihalis13 (24-08-2025),obione (24-08-2025),WolfRathmA (01-09-2025)
-
^^Συμφωνώ μεχρι τελευταίου κόμματος, το Sons of Liberty ηταν και το πρωτο MGS που επαιξα, στην psone era δεν ειχα παιξει καν το original γιατι θεωρουσα οτι τα stealth games ηταν βαρετα (που να ξερα).
Με τα παιχνιδια του Kojima εχω μια περιεργη σχεση (καποια τα βαζω στο top 10 ever, αλλα μου ειναι αδιαφορα) αλλα οφειλω να παραδεχθω οτι ειναι ο πρωτος δημιουργος της βιομηχανιας που ειχε καταλαβει την πραγματικη δυναμη του μεσου απο πολυ νωρις και αντιμετωπισε τους gamers με σεβασμο και σαν σκεπτομενα ατομα και οχι επιφανειακα.
Εθετε θεματα που απασχολουν την συγχρονη κοινωνια πριν σχεδον 25 χρονια (!) σε ενα μεσο που τοτε σνομπαρε ο καλλιτεχνικος κοσμος, respect.
-
The Following 3 Users Say Thank You to hakoo For This Useful Post:
mihalis13 (26-08-2025),Valkyre (27-08-2025),WolfRathmA (01-09-2025)
-
Γενικά τα παιχνίδια του πάντα είναι καινοτόμα και πρωτοποριακά και σεναριακά και τεχνολογικά αλλά και τεχνικά !
Υποστηρίζει πάντα την νέα τεχνολογία από τα πρώτα του βήματα !
Εγω τον έμαθα από το πρώτο metal gear solid για το PlayStation .
Και απλά τι να πω …
Παρε μια τρολια να ψάξεις να βρεις τον κωδικό της Μέριλ (ακα πειρατές τρέχετε να βρείτε το original κουτί )
Και η φοβερή τρολια με την ΤV ( δεν λέω τι και πως , όλοι που το παίξαμε την πατήσαμε και βρίζαμε τα πάντα )
Γενικα σε έβαζε εσένα τον παίκτη από το σπίτι να τραβάς το λούκι λιγάκι και όχι τον Σνεικ οπότε όλο αυτό ήταν πραγματικά mind blowing για την εποχή .( εννοείται έχει χίλια δυο μέσα το παιχνίδι)
-
The Following 3 Users Say Thank You to obione For This Useful Post:
mihalis13 (27-08-2025),Valkyre (27-08-2025)
-
Γενικα ειναι δημιουργος που σκεφτεται "outside the box" πολυ. Και προσπαθει αυτο να το κανει οχι μονο ως προς το design του τιτλου και το χειρισμο του χαρακτηρα, αλλα ταυτοχρονα και την μεταχειρηση του ιδιου του παικτη. Μερικα απο τα παιχνιδια του θα μπορουσες ανετα να τα βαφτισεις κυριολεκτικα "manipulative simulations" της θεματολογιας τους. Ειδικα MGS2 και MGSV (ενα ακομα παιχνιδι που οσο περναει ο καιρος ο κοσμος αντιλαμβανεται την αξια του ως θεματολογια και οχι μονο ως gameplay).
Γενικα του αρεσει τα παιχνιδια του να συζητιωνται καιρο μετα αφου βγουν. Εχει δηλωσει πολλακις οτι δεν τον ενδιαφερουν οι διθυραμβοι και προτιμαει η αποψη του κοινου για το εργο του να ειναι διχασμενη, αρκει αυτο να σημαινει οτι ο κοσμος συζηταει και σκεφτεται τα παιχνιδια του χρονια μετα.
Και τουλαχιστον ως προς αυτο, τα εχει καταφερει 100%. Και το κυριοτερο: δεν το εκανε με ψευτοκουλτουρε ή με διδακτικο/υπεροπτικο τροπο, αλλα τιμια, με σεβασμο στη νοημοσυνη του ακροατη.
-
The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:
-
Με το χθεσινο πατς φαινεται πως η εκδοση PS5 Pro εχει πλεον διορθωθει καθωσπρεπει και πλεον πρεπει να ειναι το μοναδικο μερος που μπορει να τρεξει κανεις το παιχνιδι με σχεδον λοκαρισμενο 60αρι framerate.
Το παραπανω βασιζεται σε μια προχειρη ενασχοληση μου για 1 ωρα σε 2 stress points του παιχνιδιου.