Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 40 of 88

Thread: Silent Hill 2 (08/10/2024)

PS4forums Addict Error Flynn's Avatar
    PSN ID
    Error__Flynn
    Name
    Βασίλης

Για μένα είναι πρώτη μέρα αγορά.

Δεν είμαι και ο πλέον αντικειμενικός κριτής βέβαια καθώς είμαι σούπερ φαν της σειράς από το πρώτο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει και εν συνεχεία σε όλους τους τίτλους που ακολούθησαν ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς ήταν απογοητευτικοί.

Αυτό που βλέπω είναι εξαιρετικά καλοδουλεμένο και με σαφέστατα αμέριστη αγάπη και σεβασμό προς το αρχικό αλλά ευτυχώς με παραμετροποιήσεις που το φέρνουν στα σημερινά στάνταρντ των παιχνιδιών και με κάποιες έξυπνες από όσο έχω καταλάβει νέες προσθήκες που θα εμπλουτίζουν την εμπειρία σε επίπεδο τοποθεσιών και ίσως ιστορίας.

Καποια μικρά ατοπήματα που λέτε πιο πάνω τα προσπερνώ πολύ εύκολα καθώς προσωπικά το να κάνω την τρίχα τριχιά το μόνο που έχει σαν αποτέλεσμα είναι να γκρινιάζω και να μην απολαμβάνω. Αν το σύνολο είναι τόσο δυνατό δε πειράζει να υπάρχουν και δυο τρεις αστοχίες.

Κάτι που δε συμβαίνει στην περίπτωση του Alan Wake 2 πχ που αναφέρει ο Μιχάλης πιο πάνω.

Ένα τέλειο παιχνίδι τεχνικα αλλά πό κει και πέρα τι προσέφερε ;
    Μια σούπερ δήθεν ιστορία, ακαταλαβίστικη και μπερδεμένη - το έχουν τελειοποιήσει αυτό εκεί στην Remedy - για ακόμη μια φορά μπας και περάσει ως ¨ψαγμενη¨ και πρωτοποριακή. Μονότονο gameplay και δήθεν εξερεύνηση με στοιχεία εγκληματολογικά κλπ.

Μη πω ότι απογοητεύτηκα όμως, μια χαρά ήταν το παιχνίδι με μια δυο brilliant στιγμές, μέχρι εκεί όμως.

Το όμορφο περιτύλιγμα δε με ξεγελά πλέον.

Αρκετα με το AW2 όμως…

Back to Silent Hill 2.

Ανυπομονώ !

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Και γώ θα το τιμήσω το silent hill .
    Έχω και το resident evil 4 VR να παίξω ( και θα το κάνω διότι είναι vr χαχαχαχα)
    γενικα εχουνε μαζευτεί πολλά πάλι .

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Famitsu Review: 35/40

・The sense of realism and creepiness brought by the beautiful visuals and sound is incredible
    ・The Japanese dubbing is comfortable and makes you concentrate on the game, which is actually a joy
    ・Evasion makes the battles more fun and you'll be absorbed in defeating enemies one by one
    ・The character details and the revamped puzzle solving make it more mentally taxing
    ・As this is a work from over 20 years ago, there are many scenes that feel like flag setting, but thanks to the overwhelming realism and stress-free play feel, you hardly notice it
    ・The unique atmosphere is simply amazing
    ・It takes 16 to 18 hours to clear the first time
    ・You'll want to go on because you're curious to see something scary
    ・A great remake, the original and the additional elements are well balanced, so it can be enjoyed by both experienced and inexperienced players

4. The Following 4 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

drifterx (04-10-2024),Error Flynn (03-10-2024),Lefteris_X (04-10-2024)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Default Silent Hill 2 (08/10/2024)

https://www.metacritic.com/game/silent-hill-2/

Απ οτι φαινεται τα καταφερε η Bloober, πολυ καλες βαθμολογιες.

6. The Following 4 Users Say Thank You to hakoo For This Useful Post:

drifterx (04-10-2024),Lefteris_X (04-10-2024),panos74gr (04-10-2024),Valkyre (04-10-2024)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Μπράβο χάρηκα πολύ και γιατί ήθελα να είναι καλό το παιχνίδι, αλλά και γιατί τους πιστεύω αυτούς τους μπλουμπεράδες!

Η προπαραγγελία μένει στη θέση της ως έχει! Μάλιστα πήρα από το πουθενά και ένα ωραίο steelbook που δεν το περίμενα!!

Name
    Δημήτρης

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Πολύ χάρηκα που βγήκε καλό!

Δεν έχω παίξει κανένα Silent hill αλλά έχω ακούσει τόσα πολλά που έλεγα μακάρι να βγει καλό να μπω και εγώ στον κόσμο του.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Κι εγω χαρηκα γιατι αφενος θα παιξουμε ξανα σε πολυ ωραια μορφη ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια ολων των εποχων (γιΆαυτους που δεν το εχουν παιξει δεν το συζητω, μεγαλο δωρο), αφετερου η Bloober εχει φαει τρελα τοξικο hate και ειναι ωραιο μια στο τοσο να τρωνε τα μουτρα τους τα τρολακια. Την κριτικη την καταλαβαινω, κι εμενα δεν μου γεμιζαν το ματι και ειχα παρα πολλες αμφιβολίες αλλα το ιντερνετ οπως παντα ξεπερασε καθε οριο. Καταρες, βρισιες,ισοπεδωση κτλ, καπου ωπα.
    Απο εκει που ημουν πολυ αρνητικος και μονο βλεποντας τοσο hate ηθελα να τα πανε καλα.

11. The Following 2 Users Say Thank You to hakoo For This Useful Post:

chronohill (07-10-2024),panos74gr (05-10-2024)

Name
    Δημήτρης

Προφανως εχω χασει επισοδεια, για πιο λογο φαγανε κραξιμο οι συγκεκριμενοι; Ποια η αφορμη;

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Το κακο ξεκινησε απο το the medium αν εχω καταλαβει καλα μιας και κατηγορηθηκαν για ενα σωρο πραγματα, για το οτι κακομεταχειριστηκαν το θεμα των mental illnesses, οτι ξεφτιλισαν τα θυματα κακοποιησης και διαφορα αλλα. Ξεκαθαριζω οτι δεν επαιξα ποτε το συγκεκριμενο παιχνιδι αλλα ακομα και τα θεματα να τα προσεγγισαν λαθος το πραγμα ξεφυγε αρκετα θεωρω, γινονταν συζητησεις περι κανονικοποιησης της κακοποιησης εκ μερους τους και του βιασμου και της παιδοφιλιας και δεν ξερω γω τι αλλο.
    Ξεφυγε η κατασταση οπως συμβαινει συνηθως και γραφτηκαν φοβερα πραγματα. Ξαναλεω, δεν εχω αποψη για το παιχνιδι μιας και δεν το επαιξα αλλα σε καθε περιπτωση τοση τοξικοτητα και τοσες καταρες για ενα παιχνιδι δεν δικαιολογουνται. Κριτικη πρεπει να γινεται, αν σοβαρα θεματα τα διαχειριστηκαν επιφανειακά προφανως και πρεπει να γινει συζητηση αλλα ειδα με τα ματια μου εμετικα σχολια που δεν δικαιολογουνται.
    Απο κει ξεκινησε, ε μετα περασαμε στο οτι ειναι σκουπιδια ολα τα προιοντα τους (δεν εχω παιξει κανενα btw), οτι θα επρεπε να ντρεπονται που ειχαν το θράσος να αναλαβουν το silent hill, που υπαρχουν κτλ

14. The Following User Says Thank You to hakoo For This Useful Post:

Valkyre (05-10-2024)

Name
    Δημήτρης

Α καλα καταλαβα..

θυμιζει τον κακο χαμο που ειχε γινει με το Cyberpunk και ενα in game poster/advertisement το οποιο λιγο πολυ κατεληξε στα γνωστα μερη να εχουν ολοκληρο disclaimer πριν ποσταρεις το οτιδηποτε καθως επρεπε να ενημερωθεις για το ποσο τρανσφοβικη ειναι η CDPR και απαγορευεται εστω να το αμφισβητισεις. Τραγικα πραγματα.. υπερβολη στο μεγαλειο της κυριολεκτικα..

Κατι παρομοια εγιναν και στο Harry Potter στο οποιο μαλιστα «ακουσον ακουσον» απαγορευτηκε η παρουσια του στο φορουμ ειτε το πιστευει κανεις ειτε οχι! 2023 να απαγορευεται συζητηση γυρω απο ενα προιον ελευθερης αγορας.. σε φορουμ! Tο κερασακι στην τουρτα; Ο Admin του εν λογω δημοφιλους forum και δε βαριεσαι το λεω στεγνα : Resetera αποκαληφθηκε οτι επαιξε κανονικα το Hogwards Legacy ενω το banαρε στο φορουμ του για πολιτικους λογους..

Ο ορισμος της λογοκρισιας και της υποκρισιας..

Χαιρομαι διπλα λοιπον για την blooper και το Silent Hill 2.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

hakoo (05-10-2024),panos74gr (06-10-2024)

Advanced Member balabanis's Avatar
    PSN ID
    BalaJim

Ξεκίνησα να παίζω γεμάτος περιέργεια και ενθουσιασμό.
    Έπαιξα 2 ώρες περίπου και έχω να πω πως το παιχνίδι είναι ένα άξιο και προσεγμένο remake. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως ανατριχιαστική, ο οπτικός τομέας πολύ καλός και η μουσική τρομερή!
    Μη νομίζετε ότι θα δείτε κατά γράμμα όλα όσα περιμένετε, το παιχνίδι προσθέτει αρκετά πράγματα, εξερεύνηση και γρίφους στο gameplay και κάνει την εμπειρία ακόμη πιο τέλεια.

Θα έχω να πω περισσότερα καθώς το προχωράω.

Παίζω σε PS5!

18. The Following 4 Users Say Thank You to balabanis For This Useful Post:

chronohill (07-10-2024),hakoo (07-10-2024),mihalis13 (06-10-2024),Valkyre (06-10-2024)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Έβλεπα και χθες livestream και όντως φαίνεται πολύ καλό. Αλλά για κάποιο λόγο δεν με ψήνει..
    Είχα παίξει στην εποχή τους SH1 και SH2 αλλά από 1 φορά το καθένα οπότε μετά από τόσα χρόνια είναι σαν να μην τα έχω παίξει.
    Βλέποντας το χθεσινό Livestream μου είδα ότι όντως είναι καλοδουλεμένο με ωραία γραφικά, ήχο, ατμόσφαιρα αλλά μου έβγαζε πως αν το παιχνίδι ήταν ένα νέο franchise και όχι remake πως δεν θα ενθουσίαζε τόσο.

Για παράδειγμα εγώ ποτέ δεν είχα παίξει το RE4 και έπαιξα το remake στο PS5 που βγήκε. Να σημειώσω πως το RE2 remake το είχα λατρέψει (το original από τα αγαπημένα μου στο PS1).
    Όμως το RE4 remake δεν μου είπε τίποτα.. Ένιωθα πως παίζω ένα παλιακό παιχνίδι με γραφικά της σημερινής γενιάς. Ενώ πιστεύω πως αν είχα παίξει το αρχικό RE4 θα ήμουν ενθουσιασμένος με το remake.

Κάπως έτσι νιώθω και με το SH2. Φαίνεται ωραίο αλλά δεν μου βγάζει ενθουσιασμό. Επίσης κάπου πήρε το μάτι μου για διπλάσια διάρκεια και μου φάνηκε περίεργο.. Ελπίζω να μην έχουν κάνει κάτι με την ιστορία όπως στο
    Spoiler!
    Spoiler!

Name
    Δημήτρης

Xωρις να το εχω παιξει το SH2 ξερω ομως οτι εχουν προσθεσει gameplay μεσω νεων περιοχων, γριφων κλπ. Οχι ομως οτι αλλαξαν την ιστορια. Απλα εκαναν την πολη πιο "ζωντανη" και πιο προσβασιμη. Δηλαδη κτιρια τα οποια δεν μπορουσες να μπεις στο original, τωρα μπορεις κλπ.

Νομιζω οτι σε τετοια remakes ειναι λιγο δεδομενο οτι θα πρεπει να περιμενεις το gameplay και το game design να δειχνουν την ηλικια τους.

Δηλαδη και το Metal Gear Solid Delta στο game design θα φαινεται αρκετα η ηλικια του, πχ με τις περιοχες που θα ειναι ξεχωριστες και οχι σαν μια φυσικη συνεχεια.

Παρολαυτα βαζουν ρετουσαρισμα συγχρονου gaming, οπως τα shooting combats refinements στο SH2 αλλα ακομα και το MGSV style gameplay στο MGS Delta.

Αλλα ναι το καταλαβαινω αυτο που λες. Παρολαυτα στο RE4 Remake δεν μου φανηκε να σου πω την αληθεια οτι σε καπου υστερουσε μπροστα σε συγχρονα games του ειδους.

21. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

hakoo (10-10-2024),mihalis13 (09-10-2024)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Το παίζω εδώ και 5-6 μέρες (εννοείται φυσικώς).

Δηλώνω τρομερά απογοητευμένος που ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΩ.

Παιδιά όσοι μπορείτε αγοράστε το και στηρίξτε bloober team. Παρά τα τεχνικά θεματάκια του, το παιχνίδι ξεχειλίζει από μεράκι και αγάπη για το OG (μέχρι στιγμής τουλάχιστον)!

23. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Valkyre (21-10-2024)

Name
    Δημήτρης

Και να θελουμε δεν μπορουμε

Νταξ θα το παρουμε ολοι ντιτζιταλ! Εισαι ενταξει με αυτο?

25. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

drifterx (21-10-2024)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Βρε περίμενε εσυ βρε ανυπόμονε!

Θα έρθει που θα πάει!

Μη μου μιλάς για digital και με αναγουλιάζεις μεσημεριάτικα!

27. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Valkyre (21-10-2024)

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Και να θελουμε δεν μπορουμε

Νταξ θα το παρουμε ολοι ντιτζιταλ! Εισαι ενταξει με αυτο?
    Εδω φαινεται διαθεσιμο παντως: https://www.theconsoleclub.gr/index....90378&Itemid=0

29. The Following User Says Thank You to gonzalez For This Useful Post:

Valkyre (21-10-2024)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Μη πω καμιά καλή κουβέντα ο γκαντεμόσαυρος.

Μου έτυχε game progression bug στο σημείο με τους λαβύρινθους, και δεν μπορούσα να προχωρήσω.

Η λύση ήταν να κάνω uninstall το παιχνίδι, να το ξανακάνω install ΧΩΡΙΣ όμως το update. Με το build του δίσκου 1.0 προχώρησε κανονικά!!

Αγαπητοί digitalάκηδες, τα φιλάκια μου!
    Last edited by drifterx; 23-10-2024 at 10:43.

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Ναι, οπως φαινεται με το 1.04 patch, μαζι με τα fixes ηρθε κι αυτο το bug. Πιστευω θα παιχτει hotfix αμεσα.

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Bookmarks

Bookmarks