Θαυμασιο το 1.04 patch στο ps5.
Οχι μονο δειχνει πιο καθαρο, εχει βελτιωθει και το framerate τοσο που πλεον σε resolution mode με RT on, ενεργοποιησα και το hair strands και το παιχνιδι τρεχει νερο. (Βεβαια δεν ξερω ποσο το vrr σωνει την κατασταση, αλλα επι του παροντος στα ματια μου τουλαχιστον ειναι αψεγαδιαστο ως επι το πλειστον)
Τέλος και από μένα το παιχνίδι.
Τελικές εντυπώσεις εξαιρετικές και όπως το είχα αναφέρει πιο πάνω, πλέον μπορώ να λέω ότι μου άρεσε το 4ο παιχνίδι της σειράς (αλλά το remake του)
Δυνατές ατμοσφαιρικές στιγμές που ταιριάζουν σε έναν horror τίτλο, πχ
Spoiler!
αλλά και αχρείαστες στιγμές δράσης ζαν κλοντ βαν νταμ, πχ
Spoiler!
Γενικώς δηλαδή αν εξαιρέσουμε τα 2 τελευταία κεφάλαια, που λίγο ξέφυγαν τα πράματα, μιλάμε για ένα εξαιρετικό σύνολο.
Θα το βάλω μάλιστα πάνω από το 3 remake, κάτι που στα παλιά παιχνίδια δεν το σκεφτόμουν ούτε για πλάκα.
Δηλαδή:
ΠΑΛΙΑ 1>2>3>4
REMAKES 1>2>4>3
ΥΓ. Όσοι δεν έχετε παίξει για κάποιο λόγο το remake του 1, παρακαλώ να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Υπάρχει σε τιμή χώμα στο resident evil origins collection για ps4.
Last edited by drifterx; 10-04-2023 at 08:56.
αρα το κανανε καλο?κατι αλλο αναβαθμισει απο ps4 εκδοση σε 5 πως γινεται αυτοματα βαζεις το δισκο και το κανει μονο του,?
Τις τελευταιες μερες εχω παθει Resident Evil-ιαση οπως εχω πει και εχω παει και εχω παρει ολα τα Resident που δεν ειχα με σκοπο να παιξω οσα δεν εχω παιξει και να ξαναπαιξω οσα εχω.
Εχθες τελειωσα (ξανα το 2) και επιασα το 3.
Για το Origins παιδια, το οποιο πηρα φυσικα, δε ξερω. Πλεον υπαρχει σε εμενα και ενα οριο του ποσο μπορω να δεχθω ενα game design δεκαετιας 90. Ωραια η hardcorια και η ιστορια αναμφιβολλα, αλλα να παιξω το "remake" (γιατι δεν το λες και remake μπροστα στο 2/3/4) του 1, με την στατικη καμερα, πραγματικα μου ειναι δυσκολο πολυ. Για την εποχη του κορυφαιο και σταθμος. Για τωρα, εγω, δεν μπορω. Να πυροβολας χωρις να βλεπεις? Δεν...
Δηλαδη για εμενα μετα τα Remake δεν υπαρχει ουδεμια συγκριση με την παλια συνταγη. Ειναι η μερα με τη νυχτα καλυτερο σε ολα, ειτε μιλαμε ατμοσφαιρα ειτε τρομο ειτε δραση, δεν υπαρχει επαφη.
Giannis1979 (10-04-2023)
Τι να σου πω Γιάννη, τόσα χρόνια πέρασαν που έπαιξα το πρωτότυπο, δε ένιωσα έτσι.
Δε θυμάμαι τέτοιο ψιλοχεσίδι που ένιωσα τώρα με το σκοτάδι, την απόλυτη ησυχία και τους θορύβους που με τίναζαν.
Στο remake υπήρχαν στιγμές που ήμουν αρκετά άβολα...
- - - Updated - - -
Ε καλά εννοείται, μιλάμε για 20 χρονών παιχνίδι (το remake του 1). Ειναι και τα γεράματα...
Υπάρχουν πλέον κάποιοι βλάσφημοι (εμού συμπεριλαμβανομένου), που έχουν μία κρυφή επιθυμία να πιάσει η ομάδα των σύγχρονων remake το 1ο και το κάνει re-re-re-remake.
^^ Αυτο θα το ηθελα ΠΟΛΥ!
Μετα τα 2/3/4 πραγματικα ακομα κι εγω που ειμαι εναντια στα remaster/remake milking, το συγκεκριμενο θα το ηθελα να συμβει. Παντως, το 1 δεν ηταν Remake αλλα Remaster σωστα?
No no no, remake κανονικότατο ήταν! Είχε βγει πρώτα στο gamecube.
Τσέκαρε στο google, μιλάμε για χαώδης διαφορά με το πρωτότυπο, με αλλαγές ακόμη και σε χαρακτήρες (εσένα κοιτάω Lisa που μου ανέβασες 180 σφυγμούς)
Εκτός αν συγκρίνεις το remake του gamecube με το remake του ps4.. Εκεί ναι είναι το ίδιο παιχνίδι με διαφορά στις αναλύσεις φωτισμούς κτλ.
Last edited by drifterx; 10-04-2023 at 11:53.
Παιδιά εγώ το Re4 δεν το είχα παίξει καθόλου. Μπορώ να συμφωνήσω σε αυτά που λέτε. Αλλά τρόμο δεν μου έχει προκαλέσει. Ειναι πανέμορφο ειναι φοβερό. Αλλά πιο πολύ action. Ακόμα και με το Village να το συγκρίνω δεν σε τρομοκρατεί. Εκείνο το κραξανε κάποιοι λέγοντας το ότι είναι πιο πολύ action. Εδώ όμως τι? Έχει κλωτσιές λαβές κτλ. Πόσο δηλαδή. Οπότε πιθανόν βγάλανε κακία λόγω αλλαγής σε πρώτο πρόσωπο όπως είχε γίνει και στο 7. Και μπορεί το Village να μην ηταν τόσο τρομακτικό αλλά από το Remake του 4 ήταν περισσότερο. Γνώμη μου πάντα. Ειδικά στην βίλα Beneviento.
Όπως και να έχει όμως το 4 Remake αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα RE που υπάρχουν.
Έχω ξεκλειδώσει και μαξαρει το handcannon και κάνω πάρτι.
Θα ήθελα Remake του πρώτου όπως επίσης και του Code Veronica.
Στάλθηκε από το M2102J20SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
^^ ρε συ εισαι σιγουρος? Παντου remaster βλεπω να το αναφερουν. Aκομα και σε επισημα μερη.
Αυτο εδω δεν ειναι?
Ναι σίγουρα!
Το πρωτο resident το ορθόδοξο ειχε κυκλοφορήσει το 1996 αν δε κάνω λάθος σε ps1.
Έπειτα έγινε remake του κερατά το 2002 για το gamecube.
Αυτό το remake λοιπόν του 2002 κυκλοφόρησε σε ps4 αναβαθμισμένο με αναλύσεις και φωτισμούς κτλ στο ps4 ως μερος της συλλογής resident evil origins collection. (Remaster του remake δηλαδή!!)
@ drifterx
Μαλιστα. Τωρα σε επιασα!
Thanks![]()
Πάντως ρε παιδιά, δεν ξέρω, μεγάλωσα; Χάζεψα; (χαχχααχ)
Αλλιώς τα θυμάμαι τα πράγματα το 2004. (που ήμουν πολύ πιο ενεργός gamer, έγραφα άρθρα για gaming ακόμα)
Όταν είχε βγει το RESI 4 (RESI τα λέγαμε τότε), είχε φάει το κράξιμο του αιώνα. Το IGN (που τότε ήταν σοβαρό) το είχε κράξει. Το eurogamer το είχε κράξει. Το gamespot επίσης. Τα ίδια και το computerandvideogames (μια ιστοσελίδα-συνέχεια του θρυλικού περιοδικού των 80ς και 90ς).
Είχαν κράξει ότι "δεν είναι horror", "δεν έχει καμία σχέση με το gameplay των 1-2-3", "είναι πολύ action-oriented και όχι puzzle/survival".
Γενικώς είχε φάει πολύ κράξιμο και δεν είχε πάρει υψηλές βαθμολογίες.
Δεν λέω ότι είχε πάρει χαμηλές, αλλά σίγουρα δεν είχε πάρει βαθμό στα επίπεδα των 1-2-3.
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά όλον αυτόν τον "ντόρο" που είχε γίνει, διότι ο κόσμος ήταν ήδη κάπως ενοχλημένος που είχε αργήσει πολύ να βγει το Νο 4 (κάτι Βερόνικες κλπ είχαν βγει ενδιάμεσα RESI 3 ---> RESI 4), οπότε το κοινό είχε ήδη διχαστεί (σε κάποιους άρεσαν αυτές οι ενδιάμεσες κυκλοφορίες, σε κάποιους όχι).
Συνεπώς όλοι τότε ζητούσαν ένα RESI 4 που να είναι στο ίδιο στυλ ατμόσφαιρας, mechanics και gameplay όπως τα 1-2-3, που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του PS2 και όχι αυτό το εντελώς διαφορετικό RESI 4 που έλαβαν.
ΥΓ: Σας παρακαλώ μην μου αναφέρετε τα σκουπιδο-διαφημιστικά-περιοδικά όπως gamepro γιατί αυτά απευθύνονταν σε παιδιά, με αναλογία 80-20 στις φωτογραφίες-κείμενο. Αυτά τα περιοδικά έκαναν πωλήσεις μόνο λόγω των demo disc, άντε πες και των φωτογραφιών που αρέσκονταν τα παιδάκια να βλέπουν. Στοιχεία δηλαδή που εμείς οι αρκετά μεγαλύτεροι δεν ενδιαφερόμασταν, είχαμε σελίδες στο Ιντερνετ επί πολλά χρόνια για άρθρα της προκοπής, φωτογραφίες και βίντεο.
Last edited by Lefteris_X; 12-04-2023 at 11:35.
Το θυμάμαι κι εγώ αυτό Λευτέρη,σαν φανατικός της σειράς από το πρώτο.
Το re4 δεν ήταν resident evil στην ουσία.
Σαν παιχνίδι ήταν πολύ καλό και εντυπωσιακό για την εποχή του,όχι όμως στο ίδιο είδος,έλειπε το horror όπως το είχαμε μάθει από τη σειρά,γενικά δεν φαινόταν σαν μέρος του franchise,γι αυτό και το κράξιμο τότε.Εκεί δηλαδή η σειρά πήρε τη κάτω βολτα και μετά ήρθαν οι υπερφλομπες,5 και 6.
Άσε που ειχαμε τα φοβερά silent hill τότε που κρατούσανε το είδος.
Αν το έβλεπες όμως σαν διαφορετικό παιχνίδι,ήταν οκ.
Το 7 και το village ήταν πάντως μεγάλη επιστροφή και ξαναγύρισε στα παλιά του. Επίσης στα remakes κάνανε φοβερή δουλειά,είχαν πολύ μεράκι και μπράβο τους, γενικά η σειρά έχει μεγάλη αναβίωση.
Το μόνο που απορώ απο τα remakes είναι γιατί δεν κάνουν ξανα το πρώτο και πάνε για το 5.
Last edited by mania; 12-04-2023 at 12:04.
drifterx (12-04-2023)
Brazhlias (24-04-2023)
Παιδια αυτο που λεει ο Λευτερης αλλα και ο Mania με τις κριτικες του οριτζιναλ 4, δεν το βλεπω εγω.
https://www.metacritic.com/game/game...critic-reviews
Gamespot εδωσε 96, Eurogamer 90, το δε IGN του εδωσε 98/100 και μαλιστα η συνοψη του λεει το εξης:
"This is simply the best survival horror game ever created. In fact, had it come out in 2004, it would have been my pick for Game of the Year...You don't own Resident Evil 4. It owns you. An absolute must-have."
Θυμαμαι σιγουρα κοσμο να λεει οτι ξεφευγει απο το υφος των προηγουμενων παιχνιδιων, αλλα γενικα για τον Α ή Β λογο εγινε για πολλους "favorite Resi".
Εξ'ου και ο διακαης ποθος τα τελευταια χρονια (μετα την ελευση του Resi 2 remake) για να γινει Remake το 4. Βασικα η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου ζητουσε remake το 4 και το Code Veronica, το οποιο επισης ειναι αγαπημενο για πολυ κοσμο.
Giannis1979 (15-04-2023)
Bookmarks