Βρε δε πα να διορθώσουν ότι θέλουν!
Αν δε πέσει η τιμή όσο το περιεχόμενο του δισκακίου, ή αν δε βάλουν όλο το περιεχόμενο στο δισκάκι, δεκάρα τσακιστή δε θα δουν απο εμένα!
(Παρόλου που θέλω!)
Βρε δε πα να διορθώσουν ότι θέλουν!
Αν δε πέσει η τιμή όσο το περιεχόμενο του δισκακίου, ή αν δε βάλουν όλο το περιεχόμενο στο δισκάκι, δεκάρα τσακιστή δε θα δουν απο εμένα!
(Παρόλου που θέλω!)
Το τσίμπησα τώρα στα 50€, λέω χαλάλι
Ρε γμτ δηλαδή πόσο πιο χάλια ήταν αυτό στο release;
Και ξέρετε, εγώ συνήθως ούτε γκρινιάζω ιδιαίτερα με τα τεχνικά χαχα
Αλλά εδώ αντιμετωπίζω δύο θέματα:
Το πρώτο είναι αυτό το θέμα:
https://reddit.com/r/FallenOrder/s/ADdQwnlsMw
Πολύ σπαστικό στους κλειστούς χώρους ιδιαίτερα
Και το δεύτερο είναι το frame rate των cutscenes! Ενώ στο performance mode τρέχει νεράκι το gameplay, ξεκινάει το cut scene και είναι μικρότερο! Και υποθέτω όταν το μάτι έχει συνηθίσει στα 60fps, μετά στα καπάκια σου κακό φαίνεται πάρα πολύ
Εντάξει κατά τ' άλλα αρκετά καλό όπως το περίμενα, ειδικά για sw fans άχαστο, δεν νομίζω ότι μιλάμε για goty material βέβαια
Sent from my RMX3741 using Tapatalk
Ξεκίνησα και εγώ το παιχνίδι, μεταχειρισμένο βεβαίως για να σβήσω το πάθος μου για καλό star wars παιχνίδι.
Εκτός από το γνωστό 100αρι gigabyte κατέβασμα με το καλημέρα και η αναμονή μίας μέρας για να κατέβει (που ομολογώ ότι με βοήθησε να επινοήσω καινούριες βρισιές για να έχω στο ρεπερτόριό μου!), αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ είναι το παιχνίδι.
Παίζω σε fidelity mode me 30fps (XAXAXAXAXA!) και ομολογώ ότι έχω πολλά χρόνια να δω τόσο χάλια τεχνικό τομέα.
Από τρελά frame drops σε σκηνές με νερό (παίζει να έπεφτε και στα 15 fps ξερω γω), ως κάτι περίεργα artifacts σε εσωτερικούς χώρους που χτυπάνε πολύ έντονα μέχρι και στο δικό μου μάτι που πολλές φορές τα προσπερνάει.
Τόσο άμπαλη ποια η respawn?
Δε ξέρω, δε θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι να μου έχει κάνει τόσο αρνητική εντύπωση..
Μόνο μια εξαιρετική ιστορία θα το ξελασπώσει. Που μέχρι τώρα 8 ώρες μετά δε τη βλέπω. Για να δούμε.
Lefteris_X (22-01-2024)
εγω πριν κανα διμηνο που το επαιξα στο ps5, σε performance mode δεν προσεξα κατι ιδιαιτερο. Μια χαρα επαιζε το παιχνιδι.
ωραιο το παιχνιδακι. Μου αρεσε πολυ το level design του για open world παιχνιδι. Σε σχεση με το 1ο παιχνιδι η εξερευνηση ηταν και πιο ωραια και πιο rewarding.
Lefteris_X (22-01-2024)
Χμμ ίσως να φταίει το fidelity mode τότε?
Το δοκίμασα το performance για 2 λεπτά, ξέρασα με το ντοκιμαντέρ που έβλεπα και το άλλαξα πίσω.
Θα κοιτάξω να το δοκιμάσω περισσότερο.
καλα δεν ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος παικτης , πρεπει να γινονται τραγικα πραγματα για να ενοχληθω και προσωπικα δεν παρατηρησα κατι.
Ετσι και αλλιως σε 1080p παιζω οποτε χεστηκα για το fidelity.
Ομολογώ ότι με το performance mode, τα πράματα φαίνονται λόγο καλύτερα στο μάτι μου.
Τώρα αυτό που χτυπάει άσχημα, είναι μόνο το τραγικό texture pop-in από εποχές ps3. Μιλάμε για πλήρη εκμετάλλευση του ssd!
Η ιστορία δε λέει να πάρει μπρος και είναι αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα.
Όπως επίσης και το πήγαινε-έλα στους ίδιους πλανήτες.
Αν δε γίνει κάτι συνταρακτικό, το fallen order είναι πιο ψηλά στα μάτια μου.
Παιζω κι εγω τωρα το παιχνιδι και μπορω να πω οτι μου αφηνει παρα πολυ καλες εντυπωσεις. Γνωριζω οτι οταν κυκλοφορησε ειχε πολλα προβληματα ομως τωρα, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων τρεχει απροβληματιστα (λιγο tearing εδω κι εκει σε πολυ συγκεκριμενα σημεια). Και μπορω να πω οτι ειναι πανεμορφο το ρημαδι.. φοβερος οπτικος τομεας, πολυ δυνατο animation και γενικα μεγαλη ποικιλια σε περιβαλλοντα και λεπτομερεια.
Αλλα και σαν στησιμο, gameplay, ιστορια με κραταει πολυ καλα προς το παρον. Κατι που σπανια βλεπεις σε παιχνιδι ΑΑΑ ειναι οτι εχουν κανει lip sync facial motion capture για καθε τι που ξεστομιζει ο χαρακτηρας! Οχι μονο οταν μιλαει σε cutscenes αλλα ακομα και μια ατακα που θα πει στη μεση του πουθενα επειδη κατι παρατηρησε. Επισης ωραιο acting θα ελεγα.
Γενικα περναω καλα και θεωρω οτι στην παρουσα μορφη του ειναι ενα πολυ ωραιο και ενδιαφερον παιχνιδι. Συνεχιζω και επανερχομαι.
Το τελειωσα κι εγω προσφατα, το παιχνιδι ειναι πολυ καλο στον πυρηνα του, πολυ βελτιωμενο combat και traversing, ψιλοενδιαφερουσα ιστορια, κινηματογραφικο τοσο οσο. Τεχνικα δεν μπορω να πω πως τρελαθηκα αλλα ειναι παρα πολυ ομορφο, πολυ πιο ανοιχτο απο το πρωτο με ομορφα levels.
Στον πυρηνα του πολυ καλο, στα γυρω γυρω ψιλοαδυναμο οπως και το πρωτο.To exploration υπαρχει χωρις να σε ανταμειβει ομως, μιας και τα περισσοτερα απο αυτα που βρισκεις ειναι cosmetic stuff, αδιαφορα δλδ.
Τιμιο προιον παντως, λογικα θα εχει και τριτο μερος.
mihalis13 (10-09-2024)
Το είχα παίξει στην πολύ αρχή σε fidelity mode και ήταν από τα πιο ωραία παιχνίδια που έχω δει. Θυμάμαι ότι ειδικά ο φωτισμός ήταν παρά πολύ ωραίος και ατμοσφαιρικός. Είχε βέβαια αρκετά τεχνικά θέματα τότε, κυριως crashes.
Σε σχέση με τα side quests, μπορεί όντως αυτό που σου έδιναν στο τέλος να είναι εντελώς cosmetic, αλλά τα είχα βρει πολύ ευχάριστα ως gameplay, ειδικά αυτά που ήταν βασισμένα στο platforming. Γενικά νομίζω το platforming σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ δυνατό.
Εγω παλι που ειμαι videogame fashion whore τα cosmetic items μου αρεσουν γιατι παντα μου αρεσει να αλλαζω την εμφανιση του χαρακτηρα μου
Περα απο αυτο ομως, διαφωνω οτι το exploration σε ανταμοιβει μονο με cosmetic stuff. Τα περισσοτερα ναι ειναι τετοια, αλλα υπαρχουν και perks και skill points και health/force upgrades και φυσικα stim (πως λεγονται) charges για να healαρεις περισσοτερο.
Επισης μου αρεσει που τα περισσοτερα απο αυτα ειναι πισω απο καποιο puzzle ή καποιο platforming σκηνικο. Γενικα δεν εχω παραπονο. Με το combat μπορεις να κανεις κατι φοβερα impressive stuff που πραγματικα σε κανουν να νιωθεις Jedi. Case in point:
Για το τεχνικο τομεα, τι να πω εμενα παιδια μου φαινεται σε καποιες σκηνες σχεδον CGI η φαση... Εχει θεματα, ακομα και τωρα, αλλα ο φωτισμος και γενικα η λεπτομερεια ειναι παρα πολυ δυνατα.
Παιδια οσο παιζω τοσο περισσοτερο μου αρεσει!!
Και γενικα τον τελευταιο καιρο ενω το Star Wars με απωθει ως franchise ετσι οπως το εχει καταντησει η disney, με το Survivor πραγματικα εχει ανανεωθει το ενδιαφερον μου!
Ειναι τρομερα καλοφτιαγμενο στον πυρηνα του οπως πολυ σωστα ειπε ο Hakoo πιο πανω. Στην αρχη ειχε ενα καρο τεχνικα θεματα ομως τωρα ειναι ολα οκ και τρεχουν οπως πρεπει να τρεχουν. Εξαιρετικο για εμενα exploration, με ωραια και ευρηματικα platforming puzzles, ανανεωνει την τραπουλα συνεχως με νεες ικανοτητες που αποκτας και αρα αποκτας προσβαση σε νεες περιοχες, γενικα πολυ ωραιο και rewarding progression.
Και ενταξει η μαχη ειναι φοβερη. Οι συνδυασμοι που μπορει να επιτευχθουν με τα stances και η διαφορετικοτητα της καθε μιας ειναι πραγματικα πολυ πολυ καλα υλοποιημενη. Ειδικη αναφορα αλλη μια φορα για το animation που εχουν κανει στο combat ειδικα. Στο πρωτο παιχνιδι θυμαμαι οτι ειχα "σοβαρο" θεμα με το core animation του χαρακτηρα. Ετρεχε αχαρα εντελως, εμοιαζε σαν κατι να μην πηγαινε καλα με τα ποδαρια του, παταγε περιεργα στο εδαφος. Στο δευτερο μερος ειναι ολα αυτα παρελθον. Εξαιρετικο σε ολα τα animation.
Γενικα πιανω τον εαυτο μου να εχει λιγα παραπονα. Το ενα απο αυτα ειναι οτι το audio σε home cinema πρεπει να ειναι broken εντελως, κατι δεν παει καλα, ο Cal οποτε μιλαει ακουγεται απο τα πισω ηχεια μονο, ενω το γενικοτερο surround sound ειναι οτι ναναι και δεν χρησιμοποιειται τις περισσοτερες φορες. Αποτελεσμα αυτου ειναι να παιζω το παιχνιδι καθολικα με headphones οπου εκει ολα τα προβληματα λυνονται με τον ηχο και βασικα εχει πολυ καλο surround 3d audio. Δεν ξερω πως τα σκατωσαν με το home cinema.
Αλλο ενα gameplay παραπονο που εχω ειναι οτι οι εχθροι εχουν πολλα unblockable moves και ειναι σπαστικο ωρες ωρες...χαλαει το flow του combat.
Γενικα μου αρεσει πολυ. Πολυ περισσοτερο απο οσο περιμενα. Τοσο που ηδη googlαρω για ενδεχομενο sequel το οποιο γνωριζα οτι ειναι στα σκαρια καθως το concept ηταν εξαρχης τριλογια. Δυστχυως ομως ειδα οτι ο director (Asmussen GOW II,III) ο οποιος εχει κανει και τα 2 παιχνιδια Fallen Order και Survivor εφυγε απο την Respawn προσφατα... παντως το sequel ειναι σε αναπτυξη. Ελπιζω να ακολουθησει την ιδια συνταγη με επιτυχια.
tonybsg (18-09-2024)
FUN FACT.
Η έκδοση ps4 που βγήκε πριν λίγο καιρό, φαίνεται να έχει όλο το παιχνίδι σε 2 δίσκους και όχι τις μαλακίες που έκανε η ΕΑ στην έκδοση για ps5.
Προφανώς με κάποιες θυσίες στα γραφικά ΑΛΛΑ σταθερό 60άρι από ότι διαβάζω, είναι σαφέστατα καλύτερη επιλογή από το σουβέρ του ps5. Πουλάω το ένα και αγοράζω το άλλο!
Σταθερο 60αρι όταν παίζει στο ps5 μέσω backwards compatibility Δημήτρη.
Mαλλον έχει ξεκλειδωτο frame rate και η έξτρα δύναμη του ps5 του δίνει 60άρι.
Last edited by drifterx; 18-09-2024 at 15:13.
Valkyre (18-09-2024)
Aαααα καταλαβα τι λες. Οτι εκανα δηλαδη με το Elden Ring.
Παντως εγω που παιζω τωρα το παιχνιδι δεν εχει κανενα σχεδον θεμα με το framerate τουλαχιστον στο performance mode που παιζω. Δηλαδη ειναι νερο και πολυ πολυ καθαρο.
Ειδα το συγκριτικο PS4/PS5 και ενταξει οκ οι διαφορες ειναι πολυ μεγαλες ΙΜΟ, τετοιες που με τιποτα δεν θα επαιζα την PS4 εκδοση στο PS5. Δεν ειναι δηλαδη σαν το Elden Ring που οι διαφορες ηταν πολυ μικρες και μαλιστα προβληματικες καθως το εξτρα χορταρι (οχι δεντρα, απλα χορταρι) ερχοταν πακετο με ενα απαραδεκτο pop in στις next gen εκδοσεις, τετοιο που κατεληγε στα ματια μου να ηταν πολυ περισσοτερο immersion breaking material παρα να μην υπηρχε καν. Ξεχωρα φυσικα το αθλιο framepcaing και framerate.
Παντως περα απο ολα αυτα, ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα και στο PS4 τηρουμενων των αναλογιων. Ομως ο φωτισμος, η γενικοτερη λεπτομερια του κοσμου, οι σκιες, οι αντανακλασεις κλπ τρωνε μεγαλο hit.
Πολύ ωραία μιλάς σοφέ γέροντα.
Βέβαια στη μία περίπτωση αγοράζεις ολοκληρωμένο παιχνίδι, ενώ στην άλλη έχεις μόνο την εισαγωγή.
Προτιμω την φουλ εμπειρια. Το να παιξω ενα παιχνιδι κατακουτσουρεμενο απλα για να λεω οτι σε 20 χρονια θα μπορω να το παιξω ξανα (που δεν ξερω καν αν θα ζω) δεν αξιζει. Ποσο μαλλον οταν το πηρα μεταχειρισμενο για 20 ευρω. Δεν με εμποδιζει τιποτα να παρω και την PS4 εκδοση οταν ειναι χωμα τελειως αν θελω.
mihalis13 (21-09-2024)
Επιβεβαιώνω αυτό που λέει ο Δημήτρης. Εγώ γενικά τα περισσότερα games τα παίζω στα 30 frames και αυτό έχω βάλει σαν προεπιλογή από το μενού του PS5. Το Jedi Survivor που το έπαιξα πριν λίγους μήνες το ξεκίνησα στα 30 και μετά από μερικές ώρες παιχνιδιού το άλλαξα στα 60 (το κάνω σε όλα τα παιχνιδια γιατί έτσι μόνο καταλαβαίνω την διαφορά σε γραφικα και frames μιας και πολλές φορές το 60αρι με ενοχλεί (πχ spiderman, horizon)).
Πραγματικά στο συγκεκριμένο στα γραφικά δεν κατάλαβα καμία διαφορά και η μάχη ήταν πιο ωραία.
Τώρα αυτό που λέει ο Δημήτρης. Αν θέλω ολόκληρο το παιχνιδι αγοράζω και την PS4 έκδοση κάποια στιγμή μτχ. και έχω και τις 2 εκδόσεις.
Bookmarks