Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 61 to 80 of 86

Thread: Death Stranding 2

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Πολυ καλη αρχη για το παιχνιδι απο θεμα πωλησεων, δεδομενου το ποσο αντισυμβατικο ειναι. Μακαρι να συνεχισει ετσι.

Almost 1.5 Million Copies Sold Death Stranding 2 Ended June on a Strong Note

Data firm Ampere estimates that Death Standing 2: On The Beach sold 1.4 million copies by the end of June. The game has had a slower start than the original in terms of physical sales across Europe, but digital sales have been stronger.

As for that last note, the physical copies of DS2 quickly sold out, so that may be one of the reasons why the digital copies did better.

https://n4g.com/articles/playstation...a-strong-note/

2. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

WolfRathmA (07-07-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Χάιρομαι ιδιαίτερα για την είδηση Δημήτριέ μου.

Μακάρι να σκίσει γιατί το παιχνίδι το αξίζει ξεκάθαρα. Τέτοια ολική βελτίωση σε σίκουελ, δύσκολα βρίσκεις.

Βέβαια με στεναχωρεί λίγο, το γεγονός ότι physical δεν τα πήγε καλύτερα (σηκώστε τον κώλο σας να αλλάξετε κάνα δισκάκι να ξεπιαστείτε, έλεος), αλλά όπως λέει μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τυπώθηκαν αρκετά αντίτυπα.

Σε ποιο κεφάλαιο είσαι? Εγώ κάπου στη μέση του 4, λίγο μετά το συγκλονιστικό μουσικό θέμα της Rainy...

4. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Valkyre (07-07-2025)

Name
    Δημήτρης

Στο 7-8 ειμαι αλλα γενικα δεν ξερω καν ποσα κεφαλαια εχει ουτε και θελω να μαθω γιατι αποφευγω τα παντα γυρω απο το παιχνιδι!

Ναι κι εμενα μου κανει εντυπωση να μην τυπωθηκαν αρκετα δισκακια. Δεν το περιμενα. Θα δειξει αν θα συνεχισει ετσι, αλλα μακαρι.

6. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (09-07-2025)

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Το αγόρασα και εγώ εχθές και ανυπομονώ να το ξεκινήσω. Θέλω πρώτα να τελειώσω το Expedition 33 που είμαι στο τέλος
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789

8. The Following User Says Thank You to WolfRathmA For This Useful Post:

mihalis13 (09-07-2025)

Elite polakis's Avatar
    PSN ID
    polbitz

Μολις τερματισα το story! Απο τα πληρεστερα παιχνιδια ολων των εποχων. Ευχαριστουμε Hideo για αυτο το αριστουργημα. Τιποτα αλλο…

10. The Following 2 Users Say Thank You to polakis For This Useful Post:

mihalis13 (13-07-2025),Valkyre (14-07-2025)

Name
    Δημήτρης

Κι εγω το τερματησα εχθες. Δεν θελω ακομα να γραψω κατι περαν του οτι πραγματικα το παιχνιδι εχει της Παναγιας τα ματια μεσα.

Θα επανελθω σε δευτερo χρονο για την ολοκληρωμενη μου αποψη γιατι ακομα επεξεργαζομαι καποια πραγματα.

Επίτιμο Μέλος Forum GOD WolfRathmA's Avatar
    PSN ID
    WolfRathmA_GR
    Name
    Αποστόλης

Τόσο γρήγορα ρε παιδιά; Πόσες ώρες σας πήρε περίπου;
    LG OLED 65C3 | Marantz SR5015 | PS5 Pro | Switch 2 | Klipsch R-620F , R-51M , R-34C - Sub SVS SB1000 Pro - Elipson IC6 [5.1.2] Dolby Atmos

Follow me!
    https://www.instagram.com/tolislivemoments/

Nintendo Switch Friend Code: 2914-8485-5789

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Κι εγώ την ίδια απορία έχω. (περί του πόσο γρήγορα το τερματίσατε / αν θέλετε γράψτε την ώρα που σας πήρε)

Εμένα (D.S. 1) στο easy κιόλας μου πήρε πάνω από 60-70 ώρες, ίσως παραπάνω. Βέβαια το τελευταίο πράμα που έκανα ήταν οι main αποστολές. Κυριολεκτικά το τελευταίο. Έκανα αβέρτα deliveries, έχτιζα παντού όπου μπορούσα, βοηθούσα άλλους παίχτες, μάζευα υλικά, απολάμβανα το τοπίο (το οποίο είχα μάθει σχεδόν απέξω). Μόνο όταν καταλάβαινα ότι το παιχνίδι "δεν προχωράει άλλο" έκανα μια main αποστολή. Και βουρ ξανά οποιοδήποτε side quest έπεφτε μπροστά μου (υπάρχει ΠΟΛΥ στόρυ στις παράπλευρες ασχολίες).

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Εγώ πάντως που το πάω λάου-λάου, έχω γράψει περίπου 17 ώρες και δείχνει ότι είμαι στο 50% της ολοκλήρωσης.

Σημειωτέον ότι δεν κάνω deliveries πέρα από τις βασικές, εκτός και αν είναι στο δρόμο μου και βολεύουν να περάσω από εκεί.

Έχω μαμηθεί πάντως να φτιάχνω δρόμους. Έχω στερέψει κάθε σταθμό από υλικά!!

Name
    Δημήτρης

Το "γρηγορα" ειναι σχετικο παιδια. Μπορειτε να πειτε "καψιμο" καλυτερα.

Βλεπετε ο μικρος ειναι διακοπαρες στους παππουδες και ο ελευθερος χρονος εγινε ξαφνικα τεραστιος.

Το τερματησα εχοντας κανει τα περισσοτερα side quests (εννοω deliveries με ιστορια) εχοντας σχεδον 4 αστερια (απο 5) σε ολα τα stations και εχοντας δοκιμασει σχεδον τα παντα.

Ολα αυτα 90 ωρες.

Ναι.

Καψιμο.

Το κατευχαριστηθηκα ομως γιατι ειχα καιρο να το κανω. Σημειωτεον οτι το παιχνιδι το ξεκινησα λιγο νωριτερα απο την επισημη κυκλοφορια του.

16. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (15-07-2025),mihalis13 (15-07-2025),WolfRathmA (15-07-2025)

Elite polakis's Avatar
    PSN ID
    polbitz

Εγω στις 41 ωρες τερματισα. Με λιγα side quests

Name
    Δημήτρης

Λοιπον ηρθε η ωρα να γραψω τις εντυπωσεις μου. Πλεον μπορω να πω οτι εχω δει σχεδον τα παντα απο το παιχνιδι και αν κατι δεν εχω δει θα ειναι μικρο και δεν προκειται να επηρεασει ιδιαιτερα.

Θα ξεκινησω λεγοντας οτι πραγματικα νομιζω θα πληρωνα αντιτιμο για να περασω μια μερα μεσα στο μυαλο του Κοτζιμα... νομιζω οτι θα ηταν τρελο rollercoaster η εμπειρια!

Ειλικρινα δεν ξερω πως αυτος ο ανθρωπος σκεφτεται αυτα που σκεφτεται και κυριως με τον τροπο που τα σκεφτεται. Το Death Stranding γενικα ειναι νομιζω μοναδικο στο ειδος του. Οχι μονο σαν βιντεοπαιχνιδι, αλλα σαν συλληψη, σαν ιδεα, σαν κοσμος ο οποιος δεν υπαρχει πραγματικα πουθενα αλλου ειτε κοιταξουμε σε φιλμ ειτε σε αλλη μυθοπλασια.

Εξακολουθει να με συναρπαζει το πως αυτος ο ανθρωπος μετα το fallout με την Κοναμι, καταφερε να επινοησει αυτο το συμπαν, το οποιο οχι μονο τον εκφραζε προσωπικα (ενιωθε αποκλεισμενος, "stranded", απο μια βιομηχανια που αγαπουσε) αλλα κατεληξε να εκφραζει και ολον τον πλανητη με εναν φοβερα προφητικο τροπο (Covid).

Ο ανθρωπος σιγουρα σκεφτεται μπροστα γενικα σαν δημιουργος... θυμαμαι να παιζω το MGS2 και να ακουω οοοολους αυτους τους διαλογους περι Α.Ι. και information control κλπ κλπ και ναι μεν εβλεπα το μηνυμα πισω απο αυτο, παραλληλα ομως ελεγα μεσα μου "οκ υπερβαλλει, ουτε σε 100 χρονια δε θα γινει αυτο"... και σημερα... δεν ξερω... ακους τι εγραφε το 2001 για αυτα τα πραγματα και ειναι λες και τα εγραψε για το 2025... τοσο επικαιρο που ανατριχιαζεις. Τα ιδια και για το Peace Walker... ειναι εξωφρενικο το πως αυτο το παιχνιδακι του PSP ειναι τοσο μα τοσο επικαιρο σημερα γεωπολιτικα και τεχνολογικα. Ετσι λειτουργει ο Κοτζιμα, σκεφτεται μπροστα, καταπιανεται με σημερινα κυριως ζητηματα, τα οποια ομως τα φανταζεται σε βαθος χρονου. Και ετσι λοιπον καταληγει να του αποδιδεται συχνα ο χαρακτηρισμος των ιδεων του: "προφητικος".

Το Death Stranding 2 ειναι ενα παιχνιδι που εχει μεσα του πολυ υλικο. Και σε θεμα ιστοριας και σε μηχανισμους και σε features. Νομιζω αξιζουν συγχαρητηρια στους υπευθυνους που εστησαν ολα αυτα τα συστηματα και καταφεραν να τα κανουν να λειτουργουν σωστα, αρμονικα και χωρις bugs/glitches.

Το παιχνιδι, ακομα περισσοτερο απο το πρωτο, σου δινει την δυνατοτητα να το παιξεις οπως ακριβως θελεις εσυ. Υπαρχουν ατομα που απλα πανε στα βουνα και κανουν πεζοπορια κατακτωντας τις κορυφες και συνδεοντας τις με τελεφερικ. Και μετα κανουν "snowboard" στην βουνοπλαγια και κολπα με αλματα κλπ. Legit αυτο. Υπαρχει γκρουπ που το μονο που κανει ειναι να φτιαχνει "χιονοδρομικα κεντρα" για να κανουν snowboard. Υπαρχουν αλλοι που απλα θελουν να αυτοματοποιησουν/μεγιστοποιησουν τον τροπο με τον οποιο κανουν τα deliveries. Υπαρχουν ατομα που γουσταρουν να χτιζουν το οδικο και σιδηροδρομικο δικτυο. Υπαρχουν αλλοι που θελουν να μοιραζονται δημιουργιες και να τοποθετουν κατασκευες σε καιρια σημεια που οποιος παιξει το παιχνιδι θα το εκτιμησει παααρα πολλες φορες. Και υπαρχουν και αυτοι που θελουν να το παιξουν πιο δυναμικα και επιθετικα.

Για ολους, υπαρχουν τα παντα. Το πληθος του εξοπλισμου που ξεκλειδωνεται ΣΥΝΕΧΩΣ στο παιχνιδι ειναι απλα εντυπωσιακο. Δεν νομιζω οτι εχω παιξει αλλο παιχνιδι με τοσο ποικιλια σε πραγματα που εχει μεσα. Δεν μιλαμε απλα για μια βελτιωμενη εκδοση ενος οπλου. ΜΙλαμε για αντικειμενα που μπορει να αλλαξουν εντελως τον τροπο με τον οποιο μπορεις να προσεγγισεις τα παντα μεσα στο παιχνιδι. Ειτε μιλαμε για μετακινηση, ειτε για μαχη, ειτε για οδηγηση, ειτε για κουβαλημα κλπ κλπ. Ο παιχτης εχει στη διαθεση του ενα σωρο εργαλεια για να τα χρησιμοποιησει οπως θελει. Και φυσικα σε τυπικο στυλ Κοτζιμα το καθε ενα απο αυτα μπορει να χρησιμοποιηθει με ποικιλους, ιδιαιτερα ευρηματικους τροπους. Δεν νομιζω να ανακαλυψω ποτε ολα αυτα τα παλαβα που μπορεις να κανεις. Βλεπω καποια πραγματα στο ιντερνετ και λεω "ας το καλο!".

Οι βελτιωσεις λοιπον ειναι εξαιρετικες στο κομματι αυτο. Το παιχνιδι ακολουθει στην βαση του την ιδια συνταγη με το πρωτο και δεν φοβαται να το κανει καθολου αυτο. Παροτι ειναι το δευτερο μερος, εξακολουθει να μοιαζει μοναδικο γιατι πολυ απλα δεν παιζουμε τετοια παιχνιδια συχνα.

Στο κομματι της ιστοριας, δεν θελω να πω πολλα, θελω να πω ομως οτι αξιζουν συγχαρητηρια στην ομαδα που ηταν υπευθυνη για τα cutscenes. Τα σχεδον φωτορεαλιστικα γραφικα, η σκηνοθεσια και ο αψεγαδιαστος ηχος δημιουργουν ενα οπτικοακουστικο ονειρο, ειδικα σε καποια σημεια του παιχνιδιου.

Εχει κριντζιες? Εννοειται! Κοτζιμας ειναι και εσκεμμενα το κανει με δικη του παραδοχη. Του αρεσει η nerd-ια, του αρεσει να σπαει τον 4ο τοιχο και του αρεσει να παιζει με τους χρηστες. Ομως ποτε, και τονιζω αυτο, δεν το κανει χωρις να εχει κατι να πει, χωρις να εχει να δηλωσει κατι. Η ιστορια ειναι αρκετα πιο προσωπικη αυτη την φορα και οι χαρακτηρες εχουν τον πρωτο ρολο μιας και τωρα το lore του κοσμου ειναι γνωστο απο το πρωτο παιχνιδι. Σιγουρα παντως, παλι σε τυπικο Κοτζιμα στυλ θα σου "καψει" τον εγκεφαλο, αλλα με την καλη εννοια για εμενα και απο οτι φαινεται αρκετους αλλους.

Μπορω να πω οτι το ταξιδι ειναι μια φοβερη εμπειρια στο συνολο του. Ενω συμφωνω οτι δεν ειναι παιχνιδι για ολους (οπως και το πρωτο), ταυτοχρονα θεωρω αδυνατον καποιος που του αρεσουν τα βιντεοπαιχνιδια, να μην βρει κατι στο Death Stranding 2 που να τον εκφραζει ως παικτη και να τον ευχαριστει.

Αν κατι αξιζει να κρατησει κανεις απο ολο αυτο ειναι οτι ο Κοτζιμα στα 61 του χρονια εξακολουθει να σκεφτεται διαφορετικα απο τους υπολοιπους, εξακολουθει να εχει φρεσκιες ιδεες παροτι τον ξερει απο 2 franchises η συντριπτικη πλειοψηφια (ναι εχει κανει και αλλα, το ξερω, αλλα μιλαω για την πλειοψηφια). Ακομα και με το MGS που τον αναγκασαν να το αρμεξει, καθε ενα απο αυτα καταφερνε να το κανει να μοιαζει διαφορετικο απο το προηγουμενο.

Ειναι θεωρω μοναδικος στον χωρο και ειναι κριμα πραγματικα που του απομενουν μοναχα μια χουφτα ακομα παιχνιδια στην καλυτερη για να μας προσφερει...

19. The Following 8 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Error Flynn (21-07-2025),hakoo (18-07-2025),Lefteris_X (16-07-2025),Nodens (16-07-2025),obione (16-07-2025),PDS (16-07-2025),Snk (19-07-2025),WolfRathmA (16-07-2025)

Cool Member Nodens's Avatar
    PSN ID
    Lord_Nodens

Γρήγορη ερώτηση. Η ενσωμάτωση των ελληνικών σε μενού και υπότιτλους στη φυσική έκδοση του Death Stranding 2, δεν αφορά μόνο τις τοπικές localized (ελληνικές) εκδόσεις, αλλά είναι γενική, σωστα; Δηλαδή είτε το πάρεις από Ελλαδα είτε από πχ. Αγγλία, τα ελληνικά θα τα βρεις στο δισκάκι, έτσι;

Name
    Δημήτρης

Δεν εχω ιδεα να ειμαι ειλικρινεις αλλα εγω το επαιξα στα αγγλικα γιατι νομιζω οτι η μεταφραση του συγκεκριμενου παιχνιδιου εαν εχει εστω και μικρα λαθη (που συνηθως υπαρχουν πολλα σε υποτιτλους ταινιων κλπ) μπορουν να αλλαξουν αρδην το νοημα της ιστοριας και να σε μπερδεψουν πολυ. Ειναι αρκετα πολυπλοκο το lore και το συμπαν του Death Stranding για λαθη.

PSN ID
    Lord_Nodens

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Δεν εχω ιδεα να ειμαι ειλικρινεις αλλα εγω το επαιξα στα αγγλικα γιατι νομιζω οτι η μεταφραση του συγκεκριμενου παιχνιδιου εαν εχει εστω και μικρα λαθη (που συνηθως υπαρχουν πολλα σε υποτιτλους ταινιων κλπ) μπορουν να αλλαξουν αρδην το νοημα της ιστοριας και να σε μπερδεψουν πολυ. Ειναι αρκετα πολυπλοκο το lore και το συμπαν του Death Stranding για λαθη.
    Σ' ευχαριστώ πολύ Δημήτρη. Ρωτάω επειδή είδα ότι από κάποια μαγαζιά τα οπισθόφυλλα είναι εξελληνισμένα, ενώ από άλλα είναι στα αγγλικά. Οπότε αναρωτιέμαι εάν και αυτά θα εμπεριέχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Εάν κάποιος έχει δισκάκι με αγγλικό οπισθόφυλλο μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Name
    Δημήτρης

^^ To Chatgpt μου λεει παντως οτι ολες οι εκδοσεις εχουν ελληνικα ανεξαιρετως. Βεβαια δεν θα βαλω και το χερι μου στη φωτια, αλλα ειναι ενα καλο σημαδι.

PSN ID
    Lord_Nodens

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    ^^ To Chatgpt μου λεει παντως οτι ολες οι εκδοσεις εχουν ελληνικα ανεξαιρετως. Βεβαια δεν θα βαλω και το χερι μου στη φωτια, αλλα ειναι ενα καλο σημαδι.
    Κάτι παραπάνω θα ξέρει το ChatGPT :-)
    Απ'ότι φαίνεται τα δισκάκια είναι global release.
    Σ' ευχαριστώ Δημήτρη!

25. The Following User Says Thank You to Nodens For This Useful Post:

Valkyre (17-07-2025)

Name
    Δημήτρης

Τι να πω ρε παιδια για τον οπτικο τομεα αυτου του παιχνιδιου.. μετα απο τοσες ωρες το σαγονι ακομα στο πατωμα ειναι..

Δε ξερω, ειλικρινα δεν μπορω να διανοηθω που εχουμε φτασει. Η προσοχη στη λεπτομερια, ο φωτισμος, τα καιρικα φαινομενα μιλαμε για σχεδον φωτορεαλιστικη κατασταση. Υπαρχουν μεγαλα κομματια του παιχνιδιου που νιωθω οτι βλεπω κατι πραγματικο, δυσκολα σπαει το immersion.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τις φωτο να τις ανοιξουν οσοι εχουν παιξει/τελειωσει το παιχνιδι καθως υπαρχουν σποιλερς εκτος και αν δεν σας πειραζει καποιους απο εσας αυτο. Οπως παντα οι φωτο χανουν ποιοτητα στην μεταφραση και αν τις βλεπει κανεις χωρις HDR.

27. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (18-07-2025),mihalis13 (26-08-2025)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Έχοντας ολοκληρώσει και το 8ο κεφάλαιο θα ήθελα να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου μέχρις στιγμής.
    Το sequel αν το συγκρίνουμε με το πρώτο παιχνίδι είναι σχεδόν στα πάντα καλύτερο, γραφικά, pacing, gameplay κλπ.
    Ειδικά στο gameplay έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις και να προσεγγίσεις μια κατάσταση με όποιον τρόπο εσύ θες.
    Αλλά για εμένα λείπει η μαγεία του πρώτου παιχνιδιού. Το άγνωστο..
    Που όσο προχωρούσα έπαιρνα απαντήσεις αλλά μου δημιουργούνταν ακόμα περισσότερες. Γιατί είναι έτσι ο τάδε χαρακτήρας, τι είναι η Παραλία, τι θα συναντήσω στην επόμενη περιοχή, κλπ.
    Ακόμα και η διαδρομή στα χιόνια μου είχε φανεί απολαυστική!

Όλα αυτά λείπουν από το 2ο παιχνίδι και για αυτό μέχρι στιγμής μου φαίνεται κατώτερο.
    Επειδή ακούω όμως πολύ καλά λόγια από όσους το τερματίζουν ευελπιστώ πως η ιστορία θα αρχίσει να παίρνει μπρος. Γιατί τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό.
    Έχει 2 ενδιαφέροντες χαρακτήρες αλλά νιώθω πως κάτι λείπει από το παιχνίδι..

Προφανώς αξίζει να παιχτεί ειδικά από όποιον αγάπησε το πρώτο DS, δεν θα έλεγα το ίδιο για κάποιον που τον κούρασε το πρώτο παιχνίδι.
    Spoiler!

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Το τέλος του 9ου επεισοδίου ήταν όμως Pure Cinema!!!!

Spoiler!

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Bookmarks

Bookmarks