Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 61 to 80 of 84

Thread: Marvel's Spider-Man-2 (2023)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Παρα πολυ ενδιαφερουσα συνεντευξη για την τεχνολογια πισω απο το παιχνιδι δια στοματος Insomniac. Πραγματικα εκαναν κατι εκπληκτικα πραγματα με την μηχανη και ειναι ιδαιτερα ιδιοφυες το πως ελυσαν διαφορα προβληματα στο παιχνιδι (αυτο για τους εσωτερικους χωρους των κτιριων... νταξει ουαο απλα...).

2. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

cocous (25-10-2023),drifterx (25-10-2023),Lefteris_X (25-10-2023)

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Οι άνθρωποι (προγραμματιστές) δείχνουν είτε ότι είναι πολύ παλιοί, είτε έχουν μελετήσει τους παλιούς πολύ καλά.

Η τεχνική "κρύβω" εκτός κάμερας (άρα δεν τρώγονται πώροι για render) διάφορα πράγματα, από objects, sprites, έως ολόκληρα δωμάτια και όποτε θέλω φέρνω επιμέρους στοιχεία ή ολόκληρα δωμάτια εντός παιχνιδιού ακριβώς στο nanosecond που θέλω......είναι μια τεχνική των αρκετά παλιών!

Πήραν αυτή την (σχετικά ξεχασμένη) τεχνική και την μετουσίωσαν στο έπακρο.
    Εύγε τους!

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην χρήση του SSD+custom controller, είναι η διαχείριση του animation προκειμένου να μην καταναλώνει τεράστια μεγέθη στη RAM, καθώς τα animation frames για τον Σπαϊντυ είναι ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλά. Με την custom τεχνική τους, είχαν προ-φορτωμένα στη RAM τα βασικά key-frame και όταν το engine χρειάζεται τα ενδιάμεσα-frame τα φορτώνει ο SSD σε νανοσεκοντ χωρίς να καταλαβαίνει ο παίκτης τίποτα από το "φόρτωμα".

Μετάφραση: όλοι οι 3rd party devs @@ χρησιμοποιούν τον PS5 SSD+custom controller. Κυριολεκτικά @@ έτσι; Όχι "απλώς τον χρησιμοποιούν σε βασικό επίπεδο" αλλά "πραγματικά δεν εκμεταλλεύονται ΚΑΘΟΛΟΥ τον custom controller και σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ τον SSD, πλην κάααααποιων πιο γρήγορων loading". Ότι ακριβώς είχα προβλέψει όταν πριν 3.5 χρόνια είχαμε δει την παρουσίαση του Cerny.

4. The Following 4 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

cocous (25-10-2023),drifterx (25-10-2023),nikosgnr (27-10-2023),Valkyre (25-10-2023)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Ρε φίλε έχω μία απορία:

Αυτή την χρήση του ssd και custom controller που περιγράφεις, πως θα μπορούσαν να τη μεταφέρουν αυτούσια στο pc port που αναποφευκτα θα γίνει κάποια στιγμη?

ΥΓ. Πάντως οι 3rd party καλά καλά δεν χρησιμοποιούν τα χαπτικς και τις σκανδάλες στο χειριστήριο, σιγά μην ασχολούνταν με τον ssd + cc

6. The Following User Says Thank You to drifterx For This Useful Post:

Lefteris_X (25-10-2023)

PSN ID
    Lefteris_X

Απλά και ρητά: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να την μεταφέρουν, ούτε αυτούσια ούτε κατά προσέγγιση.

Πολύ απλά κάνουν αυτό που ανέκαθεν έκανε η χαζή αρχιτεκτονική των PC: τα φορτώνεις όλα στην RAM (γι' αυτό τα PS5 ports σε PC απαιτούν διπλάσια και παραπάνω RAM + VRAM σε σχέση με τα 12-12.5GB VRAM που έχει διαθέσιμα το PS5 για gaming / τα υπόλοιπα δεσμεύονται από το PS5 OS) και παράλληλα έχουν πολύ πιο γρήγορους SSD για να φορτώνονται εξαρχής (και γρήγορα*) όλα τα assets στην RAM.

*γρήγορα = γρήγορα για PC επίπεδα. Ακόμα και ο πιο ταχύς SSD στον PC δεν μπορεί να φτάσει την ταχύτητα του PS5 SSD+CC σε κάποια 1στ παρτυ παιχνίδια, πχ Astrobot, Ratchet, Spiderman, GT7, HFW που είναι σχεδόν λες και είναι σε cartridge δηλαδή instant loading ή αλλιώς zero wait state.

8. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

drifterx (25-10-2023)

Name
    Δημήτρης

Νομιζω και στο Rachet port στο PC κανενα PC δεν κανει τοσο seamless την μεταφορα απο τον ενα κοσμο στον αλλο οπως το κανει το PS5. Οχι οτι ειναι και αδιανοητη η διαφορα ετσι, απλα κανει κατι σπασιματα 1 δευτερολεπτου ας πουμε.

Πραγματι αναρωτιεμαι στο Spiderman 2 τι θα συμβει.

10. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

drifterx (25-10-2023),Lefteris_X (25-10-2023)

PSN ID
    Lefteris_X

Δεν είναι μόνο τα custom κόλπα που προσφέρει ο SSD+CC εντός παιχνιδιού, αλλά είναι και:

α) Ο αρχικός χρόνος loading του παιχνιδιού. Δε πα να έχεις PC 5.000 ευρώ, κανένα PS5 port δεν έχει αρχικό loading τόσο γρήγορο όπως η έκδοση του PS5.

β) Κανένα παιχνίδι στον PC δεν έχει "activities", όπου στο PS5 το πατάς και σε χρόνο DT φορτώνει το game, προσπερνάει τα πάντα-όλα (τις αρχικές εικόνες/logos/videos/start menus) και σε πηγαίνει απευθείας στην "πίστα"/activity που επέλεξες. Για παράδειγμα αυτό χρησιμοποιούσα στο HFW και Astrobot: πάταγα από το PS5 OS "continue activity" και σε ολίγα δευτερόλεπτα ήμουν ακριβώς εκεί που είχα κάνει το τελευταίο save. Ε, αυτή δυνατότητα δεν υπάρχει καν στα PC ports.

12. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

drifterx (25-10-2023)

Name
    Δημήτρης

Name
    Δημήτρης

Τι εχουν φτιαξει οι ανρθωποι...

Δεν εχω τελειωσει το παιχνιδι πρεπει να ειμαι κοντα στα 3/4 ή κατι τετοιο τελωσπαντων αλλα ηδη υποκλινομαι.

Και μιλαμε για εναν ανθρωπο (εμενα) ο οποιος λιγο πολυ εχει ψιλοσιχαθει το superhero genre και τις Μαρβελιες καθως μας εχουν μπουχτισει κυριολεκτικα στο entertainment industry με τους ηρωες με τα κολαν.
    Εαν το παιχνιδι δεν ηταν first party Sony studio και προερχομενο απο Insomniac, θα ηταν παρα πολυ πιθανο απλα να μην το αγοραζα ποτε.

Ομως οφειλω να ομολογησω οτι αυτο που εχουν φτιαξει ειναι μοναδικο ανεξαρτητως φορμα. Αυτο που βλεπω αν το μετεφεραν σε πιο συμπαγη μορφη σε μια κινηματογραφικη ταινια, ειναι παρα πολυ πιθανον να ηταν απο τις καλυτερες super hero movies που εχω δει ποτε μου...ευκολα δε θα ελεγα η καλυτερη Spiderman ταινια.

Το γεγονος οτι μεσω του υπεροχου αυτου χομπι, μπορω να γινω εγω ο ιδιος ο ηρωας, ενισχυει την διασκεδαση στο κατακορυφο!

Το παιχνιδι δυσκολα σε κανει να αφησεις το χειριστηριο απο το χερι. Θελεις να δεις τι θα συμβει στην συνεχεια. Η δουλεια που εχουν κανει στο στορυ ειναι φοβερη και σε βαζουν κυριολεκτικα στο πετσι της. Μονο τα βιντεοπαιχνιδια μπορουν να προσφερουν αυτο το πραγμα. Καμμια ταινια.

Ανυπομονω πραγματικα να δω την συνεχεια, αλλα ειναι και η φαση οτι "δεν θελω να τελειωσει"... ποιος εγω... που ακουω superhero stuff και βγαζω σπυρια...

15. The Following 6 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

chronohill (30-10-2023),drifterx (30-10-2023),hakoo (31-10-2023),Lefteris_X (30-10-2023),panos74gr (30-10-2023)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Έτσι ακριβώς Δημήτρη.

Γιαυτό πλέον στην ηλικία που βρίσκομαι, βάζω πρώτο στη λίστα το story του παιχνιδιού.

To gameplay είναι σαφώς σημαντικό, αλλά ως συμπληρωματικό στοιχείο.

Όταν η ιστορία είναι καλοδουλεμένη και σε κρατάει από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι ο μόνος τρόπος να σου μείνει ανεξίτηλο ένα παιχνίδι.

Η sony το έχει, και ελπίζω να μην χάσει το δρόμο της με τις μαλακίες gaas που πάει να κάνει.

ΥΓ. Αυτός είναι ο λόγος που νομίζω ότι πλέον η πλειοψηφία των παιχνιδιών nintendo δε μου κάνει κλικ.

Name
    Δημήτρης

Εγω πληρωνω την Sony για διαδραστικες κινηματογραφικες παραγωγες. Το λεω ξεκαθαρα. Απλα παιχνιδακια μπορει να παιξω εδω και εκει, και να διασκεδασω, αλλα μεχρι εκει.

Δεν θα μου μεινει στο μυαλο κανενα παιχνιδι απλοικο. Ασε που πλεον τετοια παιχνιδια που απλα περνας τον χρονο σου, τα εχω στην κατηγορια "mobile gaming".

H Σονυ εχει βρει τον τροπο να παντρευει ανεπαναληπτη κινηματογραφικοτητα με φοβερο gameplay.

Εαν καποιος 10-15 χρονια πριν μου εδειχνε gameplay απο Spiderman θα του ελεγα οτι ειναι αδυνατον εντελως αυτο το πραγμα να ειναι κανονικο gameplay και οχι cinematic. Οχι τοσο απο αποψη γραφικων, οσο, animation, camera work, χορογραφιας κλπ.

Εδω θυμαμαι να βλεπω gameplay demo απο το πρωτο Spiderman και να λεω "μα καλα πως θα δουλευει αυτο? ποσο πραγματικο ελεγχο θα εχω σαν παικτης, πως θα κανω ολες αυτες τις κινησεις?".

Τρελα πραγματα...

18. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (30-10-2023)

PSN ID
    Lefteris_X

Φανταστείτε ότι το "αντίπαλο" στρατόπεδο χλευάζει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτού του είδους τα Σονυ παιχνίδια. (3rd person action cinematic)

Ευτυχώς που ο λαός μας έχει το απόλυτα ταιριαστό ρητό: όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

*Έτσι από περιέργεια, Δημήτρη σε ποιο mode παίζεις; Υποθέτω σε 40fps;

Name
    Δημήτρης

40 fps ναι. Κραταει ολα τα καλα του fidelity mode και η διαφορα στην αναλυση ειναι μη αντιληπτη.

21. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

Lefteris_X (30-10-2023)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Ειμαι λιγο πριν το τελος, αυτο που με εχει αφησει εντελως μαλακα ειναι ξεκαθαρα το main κομματι του παιχνιδιου. Οι βασικες αποστολες ειναι ενα οπτικοακουστικο υπερθεαμα, πραγματικα η μια καλυτερη απο την αλλη. Μιλαμε για επιπεδο κινηματογραφικοτητας που ντροπιαζει ακομα και τις κανονικες ταινιες της marvel. Ολο αυτο δενει απιστευτα αρμονικα με το gameplay οπως μας εχει συνηθισει η Insomniac, μιλαμε για setpieces που ειλικρινα δεν ξερω πως καταφεραν να τα οπτικοποιησουν σε playable μορφη. Respect.
    Απο κει και περα ενταξει, εχει αρκετα ψεγαδια σαν open world προιον κατα τη γνωμη μου. Το side υλικο ειναι διαδικαστικο εντελως, σαφεστατα και ενα open world προιον δεν ειναι δυνατον να εχει την ιδια ποιοτητα σε ολο το υλικο που προσφερει αλλα υπαρχουν levels και levels. Στο forbidden west και στο ghost of tsushima ας πουμε σαφεστατα και ξεχωριζει το main αλλα εχει πραγματα να κανεις ενδιαφεροντα εκτος main path. Δεν ειναι αυτο το διαδικαστικο πραγμα, περιμενα καλύτερη δουλεια εκει, ξεκαθαρα.
    Τεχνικα επισης παρατηρω καποιες ανισοροπιες, το παιχνιδι ειναι πανεμορφο αλλα υπαρχουν στιγμες που σε αφηνει με το στομα ανοικτο και αλλες που δειχνει καπως flat ειδικα σε free roam καταστασεις. Ειναι σιγουρα το πιο technically advanced exclusive της Sony ( σε 1 δευτερο fast travel, σχεδον μηδενικο pop in με ιλιγγιώδεις ταχυτητες στην οθονη) αλλα δεν του φαινεται. Πρεπει να εχεις γνωσεις για να καταλαβεις ποσο υψηλου επιπεδου ειναι σε αντιθεση με το forbidden west που ειναι gorgeous ολες τις στιγμες, σε καθε σπιθαμη του χαρτη. Δεν υπαρχει αυτο στο spiderman.
    Ενα απιστευτα fun to play παιχνιδι που το εχω ρουφήξει κανονικοτατα και δεν εχω βαρεθει ουτε ενα δευτερολεπτο αλλα γι αυτο ευθυνεται το main κομματι, οταν τελειωσω το story θεωρω οτι ψιλοτελειωνει και η ενασχοληση μου με το παιχνιδι. Θα κανω τα παντα εννοειται αλλα οπως το ιδιο το παιχνιδι σε προδιαθετει, διαδικαστικα δλδ.

Η απουσία new game+ είναι για άλλη μια φορά αισθητή,και ο Miles Morales αδιάφορος σαν χαρακτήρας.

Το παιχνίδι συνολικά είναι καλό(ειδικά για όσους τους αρέσει ο Venom),αλλά πάσχει σε extra περιεχόμενο/replay value(για 80ευρώ παιχνίδι πάντα).

Επίσης η ύπαρξη bugs/glitches κλπ είναι κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει η Insomniac. Δεν μιλάμε για τραγικές καταστάσεις, αλλά υπάρχουν.

Name
    Δημήτρης

New game + θα υπαρξει με Update το εχουν πει. Ετσι εγινε και στο πρωτο Spiderman και νομιζω ειναι εσκεμμενη τακτικη απο την Insomniac.

Οπως ειπα κι εγω στις εντυπωσεις μου οντως το side υλικο στο μεγαλυτερο μερος του μοιαζει περισσοτερο διαδικαστικο. Υπαρχουν story sidequests που εχουν δουλευτει καλα, αλλα υπαρχουν και πολλα που ειναι απλα σημαδια στον χαρτη και που στο τελος οδηγουν σε μια καπως μεγαλυτερη και πιο ουσιαστικη αποστολη.

Bugs δεν συναντησα προσωπικα ουτε ενα, δεν λεω φυσικα οτι δεν υπαρχουν αλλα εμενα ευτυχως δεν μου ετυχε καποιο και γενικα δεν εχω ακουσει πολλα παραπονα για κατι τετοιο.

Παντως το παιχνιδι στο ειδος του ειναι κορυφαιο και θα ελεγα ανετα στα τοπ εβερ superhero stuff, ανεξαρτητως format.

Προσωπικά πέτυχα ορισμένα, όχι game breaking αλλά ήταν ενοχλητικά(πχ να μην μου δέχεται σε νέα επίθεση οταν σου δινει στο παιχνιδι την εντολή και αρα να πρέπει να κάνω restart για να προχωρήσω).

Και όσο για το ίδιο το παιχνιδι, δυστηχώς δεν με κέρδισε όσο θα ήθελα λόγω Miles Morales στην κεντρική ιστορία(τέρμα ενοχλητικός/αδιάφορος για μένα),και σε εξτρα περιεχόμενο που είναι ψιλο αδιάφορο πέρα απο ορισμένα emotional side quests(πχ Howard).

Αυτό που βγάζω το καπέλο στην Insomnia ειναι για το Loading. Κυριολεκτικά σχεδόν ανύπαρκτο.

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Εχω συναντησει κι εγω καποια αλλα ειναι πταισματα, πχ σε μια side αποστολη ειχε κολλησει ενα αντικειμενο η οι διαλογοι προχωρουσαν καποια στιγμη και το voice over εμενε πισω. Τιποτα, πταισματα για το scope του παιχνιδιου και την πολυπλοκοτητα του.

Elite gonzalez's Avatar
    Name
    Κώστας

Το παιχνίδι από τη μέση και μετά στο main story δίνει πόνο, είναι αυτό ακριβώς που περίμενα…
    Η αποστολή δλδ που μόλις έπαιξα ήταν απίστευτα επική.

28. The Following User Says Thank You to gonzalez For This Useful Post:

Valkyre (06-11-2023)

Name
    Δημήτρης

Κι εγω το τελειωσα και μπορω να μιλησω με τα καλυτερα λογια για το στορυ και το gameplay και τον τεχνικο τομεα. Τρομερο επιτευγμα το παιχνιδι, ευκολα απο τα καλυτερα superhero shit εκει εξω ανεξαρτητως φορμα. Μπραβο στην Insomniac. Τα Side activities πρεπει να δουλευτουν λιγακι παραπανω και θα ηθελα οι αντιδρασεις των NPCs οταν βλεπουν τον Spiderman να ειναι λιγακι πιο διαχυτικες. Τωρα απλα τον βλεπουν και λενε cool και γενικα ειναι λιγο klein. Ποσο συνηθισμενοι ειναι πια?

Γενικα λιγη περισσοτερη "ζωντανια" στον κοσμο και λιγο πιο καλοδουλεμενα side activities να προσθεσουν και το παιχνιδι θα αγγιξει σημαντικα το "τελειο" στο ειδος του.

30. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

gonzalez (06-11-2023),Lefteris_X (06-11-2023),panos74gr (06-11-2023)

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

Τέλος και για μένα!

Ενώ οταν το ξεκίνησα τα γραφικά μου φάνηκαν κάπως άνισα σε σημεία και ο ρυθμός του παιχνιδιού πολύ γρήγορος για τα γούστα μου αλλά γρήγορα το συνίθησα και πέρασα πολύ καλά! Η Insomniac έκανε φοβερή δουλειά για άλλη μια φορά και παρέδωσε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και ίσως από τα καλύτερα του είδους του όπως λέει ο Val.

Από όλο τον χαμό που γίνεται σε όλο το παιχνίδι αυτό που μου έμεινε ίσως από τις πιο ωραίες στιγμές σε παιχνιδι φέτος ειναι σε side story και συγκεκριμμένα στο FNSM request από τον Howard, βάζω σε spoiler το τι γίνεται...

Spoiler!

Μακάρι να είχε και άλλες τέτοιες το παιχνίδι και γενικά όλα τα παιχνίδια… ένα μπράβο στην Insomniac.

32. The Following User Says Thank You to panos74gr For This Useful Post:

Valkyre (06-11-2023)

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Bookmarks

Bookmarks