Page 5 of 5 FirstFirst 12345
Results 81 to 91 of 91

Thread: Grand Theft Auto VI (2025+)

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Δεν μπορω να καταλαβω πως για εσενα το optimization ειναι ασχετο με ενα απυθμενο budget να ερχεται απο πισω του.

Δεν διαφωνουμε στην "ορολογια". Optimization λεγεται. Αλλα το θεμα ειναι οτι το optimization εφτασε σε αυτο το επιπεδο επειδη το optimization αυτο υποστηριζεται απο 13 χρονια αναπτυξης και 2 δις κοστος αναπτυξης...

Ειναι αρρικτα συνδεδεμενα μεταξυ τους. Ολα αυτα τα πολυγωνα, ολους αυτους τους φωτισμους, τα raytracing τα ετσι και τα γιουβετσι δεν τα ριξανε χυμα σε ενα κωδικα και μετα ειπαν ωραια τωρα ας τα κανουμε να τρεχουν σωστα. Ολη η τεχνολογια πισω απο αυτο το παιχνιδι, στηθηκε σταδιακα γι αυτο το παιχνιδι αποκλειστικα. Αντιλαμβανεσαι για τι μιλαμε? Δεν ειναι απλα ενα ξερο "optimization", δουλευουν την μηχανη του παιχνιδου ολα αυτα τα χρονια και ριχνουν λεφτα λεφτα λεφτα γιατι θελουν να τιναξουν την βιομηχανια στον αερα και να θεσουν νεα στανταρτς.

Πως γινεται να χαρακτηριζεις ενα budget 2 δις ως κατι "βοηθητικο"? Πως γινεται να το διαχωριζεις απο την κουβεντα του optimization? Στο ειπα και πιο πανω, 100 εκατομμυρια budget ειναι απροσιτο για το 90% των devs εκει εξω... με το δικο σου σκεπτικο ποσα χρηματα αξιζει αυτο το 'optimization" οπως το φανταζεσαι? Αν ειναι πανω απο 100 μυρια ειναι ανουσιο να το συζηταμε για τον every day dev. Αν ειναι κατω απο 100 εκατομμυρια τοτε θελω να μου πεις τι κανει με τα υπολοιπα 1,900 εκατομμυρια η Ροκσταρ γιατι σιγουρα δεν κολαει να πουμε οτι 1,9 δις ειναι απλα "βοηθητικο κομματι του budget".

Το λενε ξεκαθαρα ολοι. Το αποτελεσμα που βλεπουμε, ειτε το βαφτιζουμε τεχνικο, ειτε optimization (ειναι αμεσα συνδεδεμενα μεταξυ τους ολα αυτα) ειναι ετσι οπως ειναι για ευνοητους λογους.

Στο τελος που αναφερεσαι στον SSD, αρα καλα λεω, εχει και αλλο ζουμι το PS5 αρα ουτε η Ροκσταρ επισημως τα καταφερε με ολα αυτα τα χρονια, ολο αυτο το ανθρωπινο δυναμικο και ολα αυτα τα λεφτα. Αρα κατα μια εννοια μπορουμε να συνεχισουμε να θεωρουμε ακομα και αυτο το αποτελεσμα κατωτερο των προσδοκιων μας.

Πρεπει να αντιληφθουμε οτι το GTA6 παιζει να ειναι ηδη το πιο ακριβο entertainment product ολων των εποχων ανεξαρτητως κατηγοριας...

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Δήμητρη έκανα αρκετά edits. Αλλα και πριν απο αυτά, δεν διαφωνησα καπου οτι το τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το μπατζετ. Ισα ισα ειναι το βασικο asset αυτου του παιχνιδιου.

Στο προηγουμενο μηνυμα μου απαντω σε αυτα που λες παραπανω. Ειδικά μετα το edit.

Quote Originally Posted by PDS View Post
    https://pbs.twimg.com/media/GqRTxoTW...jpg&name=large
    Σε αυτήν την εικόνα, παρατηρείς μπατζετ ή optimisation;

Εγω βλεπω πουσαρισμα του poly count σε άλλα λεβελς, φωτισμού σε άλλα λεβελς κ.α

Το μπατζετ εχει να κανει με το γεγονος οτι θα δεις 100δες διαφορετικες τετοιες εικονες στο συγκεριμενο παιχνιδι. Εννοω να ειναι διαφορετικες η μια απο την αλλη οσον αφορα τον πλουτο των assets (διαφορετικοί NPCs, διαφορετικά ρούχα, διαφρετική βρωμιά πίσω στο τζάμι, το μαλλί του οδηγού θα μεγαλώσει και θα θέλει κούρεμα, τέτοια πραγματα).
    Κάλλιστα, θα μπορούσε η σονυ να φτιαξει ενα first party game με μονο αυτους τους 2 χαρακτήρες στο αυτοκινητο, σεμι οπεν, με το 1/100 του κοντεντ του GTA6, που να δειχνει και ανωτερο οπτικα.

Ασε που αν στην τελική έκδοση, το gta6 έχει και το RT που ειδαμε θα με κουφάνει, σε φάση δυσκολέυομαι να το πιστεψω, γιατί το να ζορίζονται τα παιχνιδια να έχουν RT και να έχει το GTA στο απλο ps5, αν αυτο δεν ονομαζεται optimisation τοτε τι.Παρ,'ολα αυτα κρατώ τις επιφυλάξεις μου. Και χωρίς το RT πάλι μου μοιάζει για παραδοσιακό optimised console game.

Aπλά νομίζω το σκεφτεσαι λίγο άσπρο ή μαυρο. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Εδώ το μπατζετ δινει την άνεση στην ροκσταρ να ξεζουμίσει το μηχάνημα ακόμα περισσότερο. Σου λεει να αυτές ειναι οι δυνατότητες της κονσολας. Αλλα οχι οτι δεν μπορουν να το κανει και η ND.
    Για μενα για παραδειγμα ακομα και τωρα δουλειες οπως το rope και το facial animation της ND ειναι ακομα αλλο λεβελ. Και εκει χρειαστηκε χρήμα. Μπορουν να το κάνουν και να ξεπεράσουν την ροκσταρ σε καποιους τομεις, αλλα επιλέγουν να μην.

Το μπάτζετ φαίνεται που ειναι βοηθητικό συγκεκριμένα, αλλά ακομα και εκεί το optimisation δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε. Δηλαδή το χρήμα φαίνεται στην μπύρα, φαίνεται στο πλαδαρο μπράτσο της γυναικας που κουνιέται. Αλλα ολα αυτα για να τα ενσωματωσεις στο game χρειάζεσαι μεν χρόνο και χρήμα, αλλά και να σπρώξεις την κονσόλα οσο γίνεται. Ειναι και τεχνικός τομέας το ανθρακικό στην κοκα κόλα, αλλά είναι και μπατζετ.

Χαρακτηρίζω βοηθητικό το μπατζετ οσον αφορά το optimisation της κονσολας στο τεχνικο κομματι. Οσον αφορα τον πλούσιο κόσμο ειναι το Α κ Ω. Μπορουν να το κάνουν κι άλλοι, να σπρωξουν την κονσολα, με πολυ μικρότερο μπατζετ απο αυτο της ροκσταρ.

Σε καμια περιπτωση δεν θεωρω αυτο το αποτελεσμα κατωτερο τον προσδοκιων μας. Ισα ισα δειχνει ακριβως το ποσο ικανες ειναι αυτες οι κονσολες. Καλως ή κακώς θα ειναι το καλύτερο παράδειγμα της γενιας.

Εκτος απο τα σχολια που παρεθεσες απο το DF (με τα οποια συμφωνω, αλλα για καποιο λογο τα ποσταρες και ως απαντηση σε αυτα που λεω), λενε και το ''sets sort of a new bar for what you can expect from open world gaming on console'' ουσιαστικα τέτοιο μπατζετ δεν μπορεις να περιμενεις ξανά, αλλά τεχνικά μπορεις να δεις αναλογα πραγματα με το πλουτο του περιεχομενου ενος AC για παραδειγμα.
    .

Name
    Δημήτρης

Aυτη η ατακα λιγο πολυ θελει να σου πει που εχει παει ο πηχης. Οχι ομως οτι αυτο το τεχνικο συνολο μπορεις να το δεις ή να το περιμενεις απο καποιον αλλο. Ειναι το benchmark.

Και οχι δεν μπορουν αλλοι να σπρωξουν την κονσολα σε αυτο το επιπεδο. Αν θελουμε δλδ να λεμε τα συκα συκα και την σκαφη-σκαφη, αυτο που βλεπουμε σε αυτο το scope δεν γινεται. Γιατι πολυ απλα δεν εχουν προσβαση σε τετοιους πορους.

Τωρα μικροτερο scope, ναι φυσικα, ειμαι σιγουρος οτι το intergallactic θα ειναι ανεπαναληπτο οπτικα οπως ηταν και το τρεηλερ του (που καποιους εδω δεν σας ειπε και πολλα αν θυμαμαι καλα!). Και στα καθαρα τεχνικα σημεια (ποιοτητα εικονας, framerate) φανταζομαι θα ειναι ακομα καλυτερο. Ομως δεν ειναι επουδενι τοσο πολυπλοκο παιχνιδι και επουδενι δεν θα σπρωξει την κονσολα οπως το κανει το GTA6.

Ομως και η Naughty Dog, δεν ειναι να την παιρνουμε ως παραδειγμα ενος απλου, καθημερινου dev. Εχει και αυτη την χαρα να εχει τρομερα ψηλο budget και ελευθερια σε σχεση με την συντριπτικη πλειοψηφια της βιομηχανιας. H Ubisoft εδωσε 300 εκατομμυρια για το Assassins Creed Shadows.

Αν μιλαμε για καθαρα τεχνικο κομματι φαινονται αυτα τα λεφτα. Και με το παραπανω. Για εμενα οχι απλα next gen γραφικα, καρα next gen. Το οτι το GTA6 θα το ανεβασει αυτο 2-3-4-5 σκαλια παραπανω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα λεφτα λεφτα και χρονος χρονος. Και δεν μπορω να περιμενω ή να απαιτω τετοια αποτελεσματα.

Επισης δεν ειναι ολα ξερα "γραφικα". Το Clair Obscur ειναι απο μια μικρη ομαδα, με ενα budget 10-15 εκατομμυριων. Τεχνικα δεν διεκδικει δαφνες, παρολαυτα το οπτικο αποτελεσμα, αυτο που βιωνουν τα ματια σου ειναι απολαυστικοτατο. Οταν βλεπω τετοια αποτελεσματα ποσως με ενδιαφερει αν το παιχνιδι εκμεταλλευεται το 40% της κονσολας ή το 97% της κονσολας. Πραγματικα μου ειναι αδιαφορο.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Θα σταθω λιγο εδω.,
    Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Ειναι αρρικτα συνδεδεμενα μεταξυ τους. Ολα αυτα τα πολυγωνα, ολους αυτους τους φωτισμους, τα raytracing τα ετσι και τα γιουβετσι δεν τα ριξανε χυμα σε ενα κωδικα και μετα ειπαν ωραια τωρα ας τα κανουμε να τρεχουν σωστα. Ολη η τεχνολογια πισω απο αυτο το παιχνιδι, στηθηκε σταδιακα γι αυτο το παιχνιδι αποκλειστικα. Αντιλαμβανεσαι για τι μιλαμε? Δεν ειναι απλα ενα ξερο "optimization", δουλευουν την μηχανη του παιχνιδου ολα αυτα τα χρονια και ριχνουν λεφτα λεφτα λεφτα γιατι θελουν να τιναξουν την βιομηχανια στον αερα και να θεσουν νεα στανταρτς.
    Ακριβως αυτο (το βλεπουμε on steroids στο GTA6) βλεπαμε απο τα first party κονσολ γκειμς στο παρελθον.
    Δεν εριχναν το παιχνιδι χυμα σε κωδικα. Βλεπαμε μηχανες προσαρμοσμενες στο ps3, στο ps4 κ.α Αυτο που λες εδω (σαν να ειναι κατι νεο) ήταν κάτι δεδομένο στο παρελθόν στα first party (οχι μονο της σονυ). Αυτο προσπαθω μεσες ακρες να πω. Το GTA6 ειναι το ακραιο παραδειγμα, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί παράδειγμα.
    Οχι, δεν περιμενω κάτι αναλογο απο φερστ παρτυ σε μεγεθος, ποικιλία assets κτλ. Θα ήθελα ομως να λειτουργούσαν οπως το παρελθον. Μπορεί και να το κάνουν, αλλά οι δηλώσεις τους ουσιαστικα δειχνουν οτι αυτο που περιμενα για αυτην την γενια, συμβαινει.
    .

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Και οχι δεν μπορουν αλλοι να σπρωξουν την κονσολα σε αυτο το επιπεδο. Αν θελουμε δλδ να λεμε τα συκα συκα και την σκαφη-σκαφη, αυτο που βλεπουμε σε αυτο το scope δεν γινεται. Γιατι πολυ απλα δεν εχουν προσβαση σε τετοιους πορους.

Τωρα μικροτερο scope, ναι φυσικα, ειμαι σιγουρος οτι το intergallactic θα ειναι ανεπαναληπτο οπτικα οπως ηταν και το τρεηλερ του (που καποιους εδω δεν σας ειπε και πολλα αν θυμαμαι καλα!). Και στα καθαρα τεχνικα σημεια (ποιοτητα εικονας, framerate) φανταζομαι θα ειναι ακομα καλυτερο. Ομως δεν ειναι επουδενι τοσο πολυπλοκο παιχνιδι και επουδενι δεν θα σπρωξει την κονσολα οπως το κανει το GTA6.

Ομως και η Naughty Dog, δεν ειναι να την παιρνουμε ως παραδειγμα ενος απλου, καθημερινου dev. Εχει και αυτη την χαρα να εχει τρομερα ψηλο budget και ελευθερια σε σχεση με την συντριπτικη πλειοψηφια της βιομηχανιας. H Ubisoft εδωσε 300 εκατομμυρια για το Assassins Creed Shadows.

Αν μιλαμε για καθαρα τεχνικο κομματι φαινονται αυτα τα λεφτα. Και με το παραπανω. Για εμενα οχι απλα next gen γραφικα, καρα next gen. Το οτι το GTA6 θα το ανεβασει αυτο 2-3-4-5 σκαλια παραπανω δεν ειναι τιποτα αλλο παρα λεφτα λεφτα και χρονος χρονος. Και δεν μπορω να περιμενω ή να απαιτω τετοια αποτελεσματα.

Επισης δεν ειναι ολα ξερα "γραφικα". Το Clair Obscur ειναι απο μια μικρη ομαδα, με ενα budget 10-15 εκατομμυριων. Τεχνικα δεν διεκδικει δαφνες, παρολαυτα το οπτικο αποτελεσμα, αυτο που βιωνουν τα ματια σου ειναι απολαυστικοτατο. Οταν βλεπω τετοια αποτελεσματα ποσως με ενδιαφερει αν το παιχνιδι εκμεταλλευεται το 40% της κονσολας ή το 97% της κονσολας. Πραγματικα μου ειναι αδιαφορο.

Σκεψου την ND να ξεκινά τωρα το Part2 με βάση το ps5, με μηχανη προσαρμοσμενη στο ps5 (με την νοοτροποία πουσάρουμε στο τέρμα το hardware που έχουμε στην διαθεση μας) με το ιδιο ακριβως μπατζετ και scope που ειχε το part 2. Σε πολλους τομεις θα ήταν benchmark της παρουσας γενιας. Το ξέρεις και το ξέρω. Ακόμα και τωρα το part 2 ειναι απο τα πιο δυνατά οπτικά games ever, δημιουργημένο σε hardware του 2010-2013.

Για το intergalactic πάνω κάτω τα συζητήσαμε. Για μενα δεν φαινεται να κανει τπτ απο τα παραπάνω. Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς.

Για το τελευταίο που λες συμφωνω. Ειναι ωραίο που το βλέπεις έτσι. Και έτσι ειναι σε μεγάλο βαθμό.
    Απλα θεωρώ οτι η σονυ ειναι απογοήτευση σε αυτην την γενιά. Ειμαι απογοητευμενος και απο τους 3rd παρτυ αλλα οχι στον ιδιο βαθμο.
    .

Name
    Δημήτρης

Eγω το εχω πει πολλες φορες. Χειροτερη γενια Playstation γενικα οχι συγκεκριμενα exclusive, απο το PS3 δεν υπηρχε για εμενα. Μια κονσολα που με εκανε να παρω ΧΒΟΧ... δε χρειαζεται να πω τιποτα αλλο. Χεστικα για τον CELL και τα 25 καρε του που ηθελε να κανεις τριγωνομετρια για να βγαλεις "παπαδες".

Απο εκει και περα αν με ρωταει κανεις αν εδιναν 2 δις και 13 χρονια στην Naughty Dog να βγαλει παιχνιδι, τοτε ειμαι σιγουρος οτι θα ηταν ακομα καλυτερο απο το GTA6. Εκ των πραγματων βεβαια μιας και θα επρεπε να τρεχει σε ενα μονο μηχανημα.

Αλλα εμενα το προβλημα μου ειναι τα 13 χρονια και ολες αυτες οι σαχλαμαρες. Και καταληγω οτι ειμαι 45 χρονων και δεν με ενδιαφερει για τα κωλογραφικα να πρεπει να κανω 13 χρονια να παιξω το επομενο GTA και 8 χρονια να παιξω το επομενο Naughty Dog game κλπ. Αλλα ετσι ειναι δυστυχως τα πραγματα και το χειροτερο ειναι μας δειχνει το τρεηλερ η Naughty Dog 5 χρονια μετα και εμεις λεμε "σιγα το πραγμα δεν βλεπω κατι ιδιαιτερο, μαλλον βαρανε μυγες ολο αυτο τον καιρο"... ε κατι δεν παει καλα εδω... και θα με συγχωρεσετε αλλα εγω μιλαω με απτα, πραγματικα γεγονοτα και οχι "what ifs" και πως τα φανταζεται ο καθενας οτι επρεπε να ειναι τα πραγματα απο μια ομιλια του Cerny και απο ενα tech demo μιας μηχανης γραφικων η οποια αποδειχθηκε εντελως για τα μπαζα επι τοις ουσιας.

Στη σφαιρα της φαντασιας ο καθενας μπορει να νομιζει οτι το PS5 επρεπε να ειναι εξωγηινο μηχανημα και δεν ξερω κι γω τι γραφικα παραπανω χρειαζονται, οχι απο ενα GTA6, οχι απο ενα Intergallactic, ουτε καν απο ενα Assassins Creed Shadows...

Θελω να παιξω παιχνιδια. Οχι να μετραω σε ποσες δεκαετιες θα παιξω το επομενο ετσι σκατα που τα καναμε με τις τεχνικες απαιτησεις και τις προσδοκιες μας και αν θα ζω μεχρι τοτε... Αν το ξεζουμισμα προυποθετει τετοιους χρονους αναπτυξης και τετοια budget, ευχομαι απο καρδιας να τα σταματησουν ολοι. Ας ειναι το GTA6 το κυκνειο ασμα του gaming και ας βγει το GTA7 με τον ιδιο οπτικο τομεα (μη σου πω χειροτερο σε λεπτομεριες κλπ) σε 5 χρονια απο σημερα. Μπορουμε να το κανουμε αυτο? (απαντηση: οχι δεν μπορουμε).

ΥΓ: Για το τελευταιο σου μηνυμα, το budget του Intergalactic ειναι σημαντικοτατα πιο μεγαλο απο το αντιστοιχο του TLOU2. Οποτε οχι, δεν θα μπορουσε με τα ιδια λεφτα που εδωσε στο 2 να φτιαξει κατι που θα σε εντυπωσιαζε στο PS5 και δεν υπαρχει καλυτερη αποδειξη απο το γεγονος οτι κανει ακριβως αυτο με το Intergalactic και παρολαυτα δεν καταφερε να σε κερδισει.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

και θα με συγχωρεσετε αλλα εγω μιλαω με απτα, πραγματικα γεγονοτα και οχι "what ifs" και πως τα φανταζεται ο καθενας οτι επρεπε να ειναι τα πραγματα απο μια ομιλια του Cerny και απο ενα tech demo μιας μηχανης γραφικων η οποια αποδειχθηκε εντελως για τα μπαζα επι τοις ουσιας.

Στη σφαιρα της φαντασιας ο καθενας μπορει να νομιζει οτι το PS5 επρεπε να ειναι εξωγηινο μηχανημα και δεν ξερω κι γω τι γραφικα παραπανω χρειαζονται, οχι απο ενα GTA6, οχι απο ενα Intergallactic, ουτε καν απο ενα Assassins Creed Shadows...
    Δημήτρη κάπ

Θελω να παιξω παιχνιδια. Οχι να μετραω σε ποσες δεκαετιες θα παιξω το επομενο ετσι σκατα που τα καναμε με τις τεχνικες απαιτησεις και τις προσδοκιες μας και αν θα ζω μεχρι τοτε... Αν το ξεζουμισμα προυποθετει τετοιους χρονους αναπτυξης και τετοια budget, ευχομαι απο καρδιας να τα σταματησουν ολοι. Ας ειναι το GTA6 το κυκνειο ασμα του gaming και ας βγει το GTA7 με τον ιδιο οπτικο τομεα (μη σου πω χειροτερο σε λεπτομεριες κλπ) σε 5 χρονια απο σημερα. Μπορουμε να το κανουμε αυτο? (απαντηση: οχι δεν μπορουμε).

ΥΓ: Για το τελευταιο σου μηνυμα, το budget του Intergalactic ειναι σημαντικοτατα πιο μεγαλο απο το αντιστοιχο του TLOU2. Οποτε οχι, δεν θα μπορουσε με τα ιδια λεφτα που εδωσε στο 2 να φτιαξει κατι που θα σε εντυπωσιαζε στο PS5 και δεν υπαρχει καλυτερη αποδειξη απο το γεγονος οτι κανει ακριβως αυτο με το Intergalactic και παρολαυτα δεν καταφερε να σε κερδισει.
    Ρε συ. Μου φερνεις παραπανω πράγματα για τα οποια σου εχω πει την αποψη μου και μπαινω στην διαδικασια να ξαναπω τα ιδια. Με την οποια αποψη μου συμφωνουν κι αλλα παιδια εδω εντωμεταξυ. Δεν νιωθω μονο εγω ετσι για αυτην την γενιά.

Η ομιλια του σερνι φαινεται παραπανω απο ξεκαθαρα για τι ακριβως προκειται. Δεν εχεις παρα να την παρακολουθήσεις και να κρινεις απο μονος σου,να χρησιμοποιήσεις την κριτική σου σκέψη και να αποφασίσεις τι ήταν αυτο ακριβώς που έιδες.

Ο Σερνι στο ps4 τα ελεγε ολα σωστα και τελικά εγιναν ολα οπως τα ειπε. Αυτή την φορά για χ λόγο αποφάσισε κ εφτιαξε ενα ευφανταστο σενάριο μυθοπλασιας για τo ps5, με τεχνικούς όρους για να μας ξεγελάσει ολους. Εβαλε ισχυροτερο και ακριβοτερο SDD για να κερδισει 1-2s στο loading (και πολλες φορες να μενει και πισω απο το xbox σε αυτο). Μαλιστα αφιερωσε ολοκληρο μερος της ομιλιας για αυτα τα 1-2s για να τονισει την εξωπραγματική διαφορα απο τον ανταγωνισμο σε αυτην την γενιά. Και στο που δίνει εμφαση η κονσολα. Καταλαβαίνεις οτι δεν στεκει κατι τέτοιο ελπιζω.

Ο Cerny απλά είχε κάτι άλλο στο μυαλό του οταν δημιουργουσε την κοσνολα και έγινε κάτι άλλο. Aλλο ειναι το hardware ως τεχνολογία και άλλο το πως θα αποφασίσεις να το αξιοποιήσεις. Μπορείς να το κανεις pixelated indie machine, μπορεις να αποφασισεις να τρεχουν τα παιχνιδια στα 240fps, μπορεις στα 24fps, μπορεις να δωσεις στατικες εικονες. Εξαρταται απο εσενα ως εταιρια και απο την στρατηγικη που θελεις να ακολουθήσεις. Εδω ειναι η μονη για μενα συζήτηση που μπορεί να γίνει. Το τι τους ώθησε να αλλαξουν στατηγικη στο πως βλέπουν την κονσολα. Τα υπολοιπα που διαπραγματευομαστε ειναι δεδομενα κατ εμε.

Οι υπολοιποι που βλέπουμε το ίδιο και εχουμε απογοητευτεί απο την σονυ και την γενιά, δεν μας τσίμπησε κάτι. Σε κάθε γενιά αποθεώναμε το optimizasion της κονσολας. Σε αυτην αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό; Και μας ξανατσίμπησε άλλη μυγα με το GTA6. Οπου το εκθιαζουμε (μιλάω για μένα εδώ).

Επισης και την σονυ μαλλον την τσιμπησε μυγα που ξαφνικα αποφασισε να πει: ξερετε κατι,δεν εχουν και τοσο σημασια τα γραφικά. Θα δώσουμε εμφαση αλλου. Και αυτο μαλλον στην φαντασια μας δημιουργήθηκε. Μερος μια μεγαλης συνωμοσίας. Και εγω βαλτός, γιατι αν πας στα μηνυματα μου, αρκετα χρονια πριν η σονυ αρχιζει να διατυμπανίζει πως τα γραφικα πλεον δεν μετρανε και τοσο, τα ποστ μου εδω επιχειρηματολογολούσαν περιμένωντας αυτην την εξελιξη...

Εγραψα(δες το υπογραμμισμενο):
    Σκεψου την ND να ξεκινά τωρα το Part2 με βάση το ps5, με μηχανη προσαρμοσμενη στο ps5 (με την νοοτροποία πουσάρουμε στο τέρμα το hardware που έχουμε στην διαθεση μας) με το ιδιο ακριβως μπατζετ και scope που ειχε το part 2.
    Αν το κανει με αυτον τον τροπο, θα με εντυπωσιασει και με λιγοτερο μπατζετ απο το par2. Γιατι θα ειναι κοντα στο GTA6 ή και ανώτερο σε σημειά. Για την ωρα φαινεται λιγοτερο εντυπωσιακο απο το part2 της προηγουμενης γενιάς. Θα ήθελα να περιμένω να το δώ στο τέλος.

Στο οτι σε χαλαει οτι αργουν να βγουν τα παιχνιδια, θα συμφωνησω. Και μενα με χαλάει πολυ. Αν ανοιξουμε μια τετοια κουβεντα δεν θα διαφωνησω καθολου. Η ζωη ειναι μικρη. Μακαρι να ειχαμε πιο συχνα και πιο ευκολα δυνατες κυκλοφοριες.
    Και επισης έχω ξαναπει οτι το προσεγγίζεις πιο ορθά απο εμένα αυτο το πιο φιλοσοφικό (αν μπορω να το πω έτσι) σκέλος. Παιζεις και ευχαριστιεσαι στο μεγιστο αυτο που σου προσφέρεται.
    .

Name
    Δημήτρης

Δεν εχω να πω κατι Βαγγελη αληθεια. Σηκωνω τα χερια ψηλα. Ο νοων νοειτω πραγματικα.

Παντως "για τα μπαζα" δεν εγραψα ποτε για κανεναν Cerny ουτε για devs ουτε και για συνομωσιες και αλλα τετοια. Αυτα ειναι δικα σου κατασκευασματα.

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Χαρακτηρισες την μηχανη της UE, έχεις δικιο. Θυμαμαι οτι ειχες υποτιμήσει κάπως εκείνη την ομιλία και ισως για αυτο παρασυρθηκα και υπεθεσα οτι πάει εκεί. Απολογούμαι, θα το διορθώσω.

Ωστόσο, δεν αλλαζει κάτι στο βασικο νοημα του ποστ μου.

ΥΓ. Μιλησα για συνωμοσίες, κάπως πιο ειρωνικά, ως απαντηση στην υπόνοια οτι η επιχεριηματολογια μου προκυπτει απο την φαντασία μου.
    .

Name
    Δημήτρης

Δε χρειαζονται απολογιες Βαγγελη, δεν γνωριστικαμε εχθες για να τιθεται θεμα.

Εγω απο τη νεα γενια αυτο που θελω ειναι οι developers να εστιασουν στην αναπτυξη των καταλληλων εργαλειων, των καταλληλων τεχνικων και τεχνολογιων ουτως ωστε να μπορω να εχω οπτικο αποτελεσμα εφαμιλλο του GTA6, του Intergalactic, του Death Stranding, του Assassins Creed Shadows και τετοια σε μια περιοδο αναπτυξης μαξιμουμ 4-5 ετων.

Αυτο θα ειναι οχι απλα τεραστιο αλμα για τους gamers αλλα και για την υγεια της βιομηχανιας κατ εμε. Γιατι διαολε, για καποιο λογο τους παιρνει τοσο καιρο να κυκλοφορησουν αυτα τα παιχνιδια με την παρουσα κατασταση..

Δεν με ενδιαφερει καθολου να βελτιωσουν το οπτικο αποτελεσμα απο τα καλυτερα δειγματα αυτης της γενιας. Το επιπεδο του φωτορεαλισμου σε αυτα τα παιχνιδια ειναι τετοιο που ειναι υπεραρκετο για να καλυψει το κομματι αυτο.

Αυτο που θελω ειναι να μην παιξω το επομενο GTA στα 60 μου και να αναρωτιεμαι αν θα ειναι το τελευταιο της ζωης μου επειδη κυνηγαω εναν οπτικο τομεα ο οποιος δεν θα πρασφερει και πολλα παραπανω επι τοις ουσιας απο αυτο που βλεπω τωρα. Προτιμω να παιξω αλλα 4-5 GTA στο lifespan μου απο το να παιξω 2.

11. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

PDS (08-05-2025)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Το ΑΙ αναμενεται να βοηθήσει λογικα προς αυτην την κατευθυνση. Ισως δώσει χέρι βοηθειας γενικοτερα σε αυτη την δύσκολη περιοδο της βιομηχανίας (αυτο που θα με ενοχλουσε βεβαια ειναι το να μπει και στο art design. Η προσωπική εκφραση κάθε δημιουργου θα ευχομουν καπως να προστατευτεί).
    .

Page 5 of 5 FirstFirst 12345

Bookmarks

Bookmarks