https://pbs.twimg.com/media/GqRTxoTW...jpg&name=large
Σε αυτήν την εικόνα, παρατηρείς μπατζετ ή optimisation;
Εγω βλεπω πουσαρισμα του poly count σε άλλα λεβελς, φωτισμού σε άλλα λεβελς κ.α
Το μπατζετ εχει να κανει με το γεγονος οτι θα δεις 100δες διαφορετικες τετοιες εικονες στο συγκεριμενο παιχνιδι. Εννοω να ειναι διαφορετικες η μια απο την αλλη οσον αφορα τον πλουτο των assets (διαφορετικοί NPCs, διαφορετικά ρούχα, διαφρετική βρωμιά πίσω στο τζάμι, το μαλλί του οδηγού θα μεγαλώσει και θα θέλει κούρεμα, τέτοια πραγματα).
Κάλλιστα, θα μπορούσε η σονυ να φτιαξει ενα first party game με μονο αυτους τους 2 χαρακτήρες στο αυτοκινητο, σεμι οπεν, με το 1/100 του κοντεντ του GTA6, που να δειχνει και ανωτερο οπτικα.
Ασε που αν στην τελική έκδοση, το gta6 έχει και το RT που ειδαμε θα με κουφάνει, σε φάση δυσκολέυομαι να το πιστεψω, γιατί το να ζορίζονται τα παιχνιδια να έχουν RT και να έχει το GTA στο απλο ps5, αν αυτο δεν ονομαζεται optimisation τοτε τι.Παρ,'ολα αυτα κρατώ τις επιφυλάξεις μου. Και χωρίς το RT πάλι μου μοιάζει για παραδοσιακό optimised console game.
Aπλά νομίζω το σκεφτεσαι λίγο άσπρο ή μαυρο. Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Εδώ το μπατζετ δινει την άνεση στην ροκσταρ να ξεζουμίσει το μηχάνημα ακόμα περισσότερο. Σου λεει να αυτές ειναι οι δυνατότητες της κονσολας. Αλλα οχι οτι δεν μπορουν να το κανει και η ND.
Για μενα για παραδειγμα ακομα και τωρα δουλειες οπως το rope και το facial animation της ND ειναι ακομα αλλο λεβελ. Και εκει χρειαστηκε χρήμα. Μπορουν να το κάνουν και να ξεπεράσουν την ροκσταρ σε καποιους τομεις, αλλα επιλέγουν να μην.
Το μπάτζετ φαίνεται που ειναι βοηθητικό συγκεκριμένα, αλλά ακομα και εκεί το optimisation δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε. Δηλαδή το χρήμα φαίνεται στην μπύρα, φαίνεται στο πλαδαρο μπράτσο της γυναικας που κουνιέται. Αλλα ολα αυτα για να τα ενσωματωσεις στο game χρειάζεσαι μεν χρόνο και χρήμα, αλλά και να σπρώξεις την κονσόλα οσο γίνεται. Ειναι και τεχνικός τομέας το ανθρακικό στην κοκα κόλα, αλλά είναι και μπατζετ.
Bookmarks