Tι Ζουμε...
ποτε δεν θα σταματησει να μου σηκωνει την τριχα αυτο το θεαμα...οσες μα οσες φορες και να το δω...
Ειναι σαν εικονες βγαλμενες απο ταινια επιστημονικης φαντασιας...
Lefteris_X (27-06-2024)
Σα να βλέπεις ένα ας το πούμε "Star Trek Origins" (κυριολεκτώ)!!!
Valkyre (27-06-2024)
Σας παρακαλω δειτε αυτο το βιντεο..
Ειναι απο τα πιο εντυπωσιακα πραγματα που εχω δει στην ζωη μου. Πρεπει να αναλογιστειτε τα μεγεθη για να μπορεσετε να εκτιμησετε αυτο που καταφερε η SpaceX και ειδικα ποσο γρηγορα προχωρανε.. πλεον δεν θα μου κανει εντυπωση να γινουν ολα τα concept που διατυμπανιζει ο Musk πραγματικοτητα.
Ειναι προιον επιστημονικης φαντασιας το σκηνικο..
Τα σεβη μου. Ο ρυθμος αναπτυξης της SpaceX δεν υπαρχει.
Lefteris_X (13-10-2024),PDS (13-10-2024),Slay (14-10-2024)
Μερικες ακομα οπτικες γωνιες του εξωφρενικου αυτου επιτευγματος:
<span style="font-family: Helvetica">
<span style="font-family: Helvetica">
Πιστεύω ότι θα βελτιώσουν λίγο ακόμα το heat shield γιατί και πάλι υπηρξε πρόβλημα, αν και στα @@ του το Starship, και μετά πάνε για orbital trajectory και επαναφορά στην βάση του. Μέχρι τότε θα έχει μπει και σε λειτουργία και ο 2ος πύργος, αν και νομίζω ότι χρειάζεται ούτως η άλλως 3-4 περιφορές γύρω απο τον πλανήτη για να βρεθεί σε κατάλληλη θέση για επιστροφή στην βάση.
Kαι άλλα μικρά βίντεο απο την SpaceX από την προσγείωση.
https://www.pttl.gr/new-videos-space...oogle_vignette
Valkyre (15-10-2024)
Εχουμε φτασει στο σημειο ολοκληρη εκτοξευση Falcon Heavy και να θεωρειται κοινοτυπια...!
Τα boosters στο συγκεκριμενο ταξιδι δεν επιστρεφουν καθοτι χρειαζεται ολο το ζουμι ωστε να βρεθει στη σωστη τροχια το φορτιο.
Καλο ταξιδι στο Europa Clipper!
myst77 (18-10-2024)
Αυριο η εκτη πτηση του starship (weather permitting)!
Ο ρυθμος με τον οποιο εκτοξευουν το ενα μετα το αλλο ειναι ασυλληπτος..
Μακαρι να πανε ολα καλα!
Εξαιρετικα πετυχημενη και η 6 εκτοξευση! Μπορει να μην ειχαμε booster catch αυτη τη φορα (αδιευκρινιστο ακομα το γιατι ματαιωθηκε το "πιασιμο" θα μαθουμε ομως υποψιαζομαι τον πυργο περισσοτερο παρα το booster) ομως ολα πηγαν οπως ακριβως τα ψιλοπεριμεναμε. Και το booster εδειξε οτι ηταν πληρως λειτυοργικο καθολα.
Εντυπωσιακο οτι το Starship παροτι δεν ειχε το νεο heat shield και εισηλθε με μεγαλυτερη γωνια στην ατμοσφαιρα για να τεσταρει τα ορια, περασε απο οτι φαινεται το τεστ με επιτυχια.
Γενικα αν καθε 1-2 μηνες εχουμε ενα τετοιο σοου ειναι φοβερο και προσωπικα δυσκολο για εμενα να το κατανοησω λογιστικα...
ΥΓ: Απο οτι φαινεται ο λογος της ματαιωσης δεν ηταν καποιο θεμα με το booster αλλα καποια critical safety checks του launch/catch tower που δεν γυρισαν τα νουμερα που περιμενε η SpaceX. Οπως το φανταζομουν. Φανηκε αλλωστε οτι το booster απεδωσε οπως αναμενοταν.
Mια κεραία στην κορυφή του πύργου έφαγε πολύ εξάτμιση απο raptor και στράβωσε. Είπαν ότι ακόμα και έτσι το πιθανότερο ήταν να το έπιαναν, αλλά πήγαν στο better safe than sorry. Το Starship από την άλλη προσπάθησαν να το καταστρέψουν στην επανείσοδο και με την γωνία εισόδου αλλά και προς το τέλος που έριξαν την μύτη προς το έδαφος. Τελικά το starship τους έδωσε το μεσαίο δάκτυλο, και προσθαλασώθηκε στην προκαθορισμένη περιοχή. Ακόμα δεν το έχουν κάνει να είναι και υποβρύχιο, αλλά με αυτούς στην Space X όλα να τα περιμένεις.
Valkyre (26-11-2024)
Valkyre (Today)
Ειναι ωραιο να παει καλα και η Blue Origin και ενω στην αρχη ξενερωσα με την αποτυχημενη αποπειρα και φοβηθηκα οτι θα περιμενουμε πολυ καιρο, με χαρα διαπιστωσα οτι τελικα εγινε αμεσα. Καλα τα πηγε στο ιδιο μοτιβο με την SpaceX θα χρειαστει και αυτο το φινιρισμα του.
Οσο Blue Origin και SpaceX σπρωχνει ο ενας τον αλλο τοσο πιο γρηγορα θα δουμε μεγαλα πραγματα.
Για το Starship ενω αρχικα με το booster catch ημουν εκστασιασμενος, η καταστροφη του Starship (δεν την περιμενα με τιποτα ετσι και νομιζω ουτε και οι ιδιοι) με απογοητευσε λιγακι. Μοιαζει σαν να ηταν ενα βηματακι πισω η φαση.
Ενα αλλο πραγμα που λιγο με ανησυχει ειναι μηπως τωρα με την ελευση του Τραμπ στην προεδρια και την προφανη σχεση/συνεργασια που εχει με τον Μασκ οι αδειες για νεες πτησεις δινονται "για πλακα". Ειναι κατι που το εχει ζητησει ο Μασκ και δεν ξερω αν καπου πρεπει να υπαρχουν και λιγα μποσικα για να εξασφαλιζουν οτι δεν θα γινονται πτησεις με επιπολαιο τροπο.
Bookmarks