Quote Originally Posted by Valkyre View Post
Αλλα δεν μπορω να μην κανω μια Α συνδεση με βαση τα "φιλανθρωπικα" ιδεωδη μας και την ολη σταση με το PS5. Δηλαδη κατα μια εννοια νιωθω οτι η οποια "φιλανθρωπικη" δραση σχετικα με το (ευτελες κυριολεκτικα μην το ξεχναμε) θεμα του PS4/PS5 και του καταναλωτικου κοινου και των δυο, μαλλον εστιαζει αποκλειστικα και μονο σε εμας, το κοινο του PS5. Δηλαδη:

α) Μας νοιαζει που οι τιμες για εμας τους Master Race PS5 ειναι αυξημενες κατα 10 ευρω. Συν τις ολες upgrade κοροιδιες κλπ. Εκει μας ποναει η αδικια και η σταση της Sony που ειναι εναντια στον καταναλωτη.
β) Μας ενοχλει που η Sony δεν μας συμπεριφεται αποκλειστικα ως αυτο που μας αξιζει, δηλαδη την Master Race της Sony κοινοτητας, με το να κυκλοφορει τα παιχνιδια της σε ολοκληρη την κοινοτητα και αρα οχι στο 10% της Master Race αποκλειστικα και μονο.
γ) Κατα συνεπεια ψιλοχεστηκαμε που το 90% της PS κοινοτητας που ειτε δεν εχει τα λεφτα για PS5, ειτε δεν βρισκει, ειτε οτιδηποτε αλλο, μενουν στην απεξω. Αυτη η factually "pro consumer" τακτικη ξαφνικα ειναι μη επιθυμητη και επαισχυντη. Να πα να παρουν οι peasants PS5 αν θελουν να παιξουν το καινουργιο God of War. Αν δεν βρισκουν, τοτε να περιμενουν. Αν δεν εχουν λεφτα, προβλημα τους. Not our problem.

Δεν ξερω... καπου το χανουμε το ολο θεμα μεσα στο μυαλο μου. Υπαρχει μια Α αντιφαση, θα την χαρακτηριζα ακομα και υποκρισια. Τελικα ειμαστε υπερ του καταναλωτικου κοινου γενικοτερα, ενδιαφερομαστε για ολους, ή απλα κοιταμε την παρτη μας? Εγω νιωθω το δευτερο. Εγω βασικα ετσι ειμαι το ξεκαθαριζω. Αλλα το λεω ξεκαθαρα και ντομπρα. Χεστηκα για το PS4. Κουτελο καθαρο ομως. Οχι επιλεκτικες ευαισθησιες και ρητορικες καθως με βολευουν. Just saying.

OBVIOUS DISCLAIMER 2: Δεν προσπαθω να υπονοησω οτι η "καλη Sony" σκεφτεται τον τυπο που δεν εχει λεφτα να παρει το PS5 και κυκλοφορει το God of War ως φιλανθρωπικη δραση... φυσικα κοιταει τους τονους απο φραγκα που προκυπτουν απο αυτην την κινηση. Τα χερια της τριβει. Απο την αλλη ομως, δεν παυει να ειναι γεγονος οτι αυτη η κινηση χαροποιει εκατομμυρια κοσμου/πελατες και τις τσεπες τους, μεσα σε ενα τετοιο δυσκολο οικονομικο κλιμα και περιοδο που βιωνουν. Δεν ειναι φιλανθρωπικο το ολο σκηνικο, αλλωστε... υπηρξε ποτε καμμια πολυεθνικη εταιρεια που επραξε με κυριο γνωμονα την φιλανθρωπια και οχι το συμφερον της? Μην τρελαθουμε κιολας...

Έχει ξαναγίνει η συγκεκριμένη συζήτηση και νομίζω ότι η πλειοψηφία του forum ήταν κατά της συγκεκριμένης τακτικής και οπτικής.

Όταν αγόραζες μια κονσόλα νέας γενιάς έκανες ένα "συμβόλαιο" με τον κατασκευαστή ότι για τα επόμενα 5-7 χρόνια εκείνος θα υποστηρίξει την συγκεκριμένη κονσόλα και θα την εκμεταλλευτεί πλήρως. Αυτό συνέβαινε μέχρι την τωρινή γενιά, όπου και οι δυο εταιρείες άλλαξαν τακτική.

Άρα ως καταναλωτής ήξερες να υπολογίσεις πότε σε συνέφερε να επενδύσεις στη νέα κονσόλα. Ήθελες high end; Το έπαιρνες στην αρχή. Είχες backlog και συγκεκριμένο budget; Το έπαιρνες στη μέση. Δεν σε ενδιέφερε και τόσο; Το έπαιρνες στο τέλος που οι τιμές είναι χώμα.

Δίκαιο για όλους. Αν έκανες μια βασική έρευνα αγοράς ήξερες πότε να πάρεις και τι. Αυτό είναι consumer friendly. Τώρα το γιατί είναι αρνητικό το να περιμένω όταν κάνω μια επένδυση η εταιρεία να είναι τίμια απέναντί μου, δεν το έχω καταλάβει.

Και περνάμε στο δεύτερο θέμα και κυριότερο για εμένα, το ότι η Sony μας κορόιδεψε στα μούτρα μας. Ας μου έλεγε, "λόγω budget/ρισκου δεν μπορώ να βγάλω το Horizon μόνο σε μια κονσόλα". Δεν θα μου άρεσε, αλλά το καταλαβαίνω. Θα έκανα και εγώ με την σειρά μου τα κουμάντα μου (προσωπικά και να το είχε πει θα το έπαιρνα, πολλοί άλλοι όχι). Το να με κοροϊδέψει όμως και να αφήσει την Microsoft να βγάλει το φίδι από την τρύπα (exclusives μετά από 2 χρόνια / δεν πιστεύουμε σε γενιές) είναι ίσως από τις πιο ξιπασμένες κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει.