Quote Originally Posted by Valkyre View Post
Σε αυτο εδω θεωρω οτι εισαι λαθος. Δεν το λεω απολυτα αλλα ετσι νομιζω οτι ειναι.

Πρωτα απο ολα και το God of War και το Horizon ηταν πανω απο 2 χρονια πισω, αλλα ανεξαρτητα απο αυτο νομιζω οτι "target specs" μεχρι "final specs" αλλαζει κατα πολυ το πραγμα. Ποσο μαλλον οταν εχουμε να κανουμε ειδικα με τον νεο SSD που θεωρητικα αυτο το κομματι του hardware ειναι που μπορει να κανει το νεο αλμα. Και αν δεν κανω λαθος (υπαρχουν ατομα να με διορθωσουν) σιγουρα το 2017-2018 δυσκολο να ηξερε η Guerilla και η SM τι παιζει με τον SSD. Και δεν νομιζω να ειχαν και τα απαραιτητα εργαλεια για να το αναπτυξουν καπως. Γιατι θεωρω οτι πρεπει να εχουν κατι χειροπιαστο για να μπορεσουν να φτιαξουν τα παιχνιδια οχι να τους πει καποιος καποιες προδιαγραφες.

Ξαναλεω. Δεν το παιζω ειδικος. Υπαρχουν ατομα που μπορουν να απαντησουν σε αυτο το κομματι καλυτερα. Την αποψη μου λεω βαση της δικης μου λογικης/εμπειριας.

Kαι το παρακατω ειναι μια ειλικρινεις, δικη μου απορρια:

Χωρις devkits, μπορει καποιος να κανει πραγματικη δουλεια για next gen game?

Δημήτρη, ως "specs" εν γένει έχουμε συνηθίσει να λέμε τα σημεία CPU-RAM-GPU του hardware. Αυτά δεν είχαν αποκρυσταλωθεί το 2018 στο 100%, αλλά τουλάχιστον στο 80-90% (μην πω 95% ).
Αυτό όμως που ήταν 1.000.000% σίγουρο, γνωστό και ήξεραν τι συνεπάγεται για τον μελλοντικό σχεδιασμό και προγραμματισμό των PS5 παιχνιδιών, ήταν ο custom I/O controller μαζί με τον SSD.

Ε, αυτό επέλεξαν να το αγνοήσουν για όλες τις κυκλοφορίες 1στ παρτυ που μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστές, πλην το Ratchet το οποίο όμως δεν είναι βαρύ χαρτί.
Σε αυτά τα μήκη και πλάτη νοοτροπίας, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το Spiderman 2 του 2021/2022 θα είναι cross-gen + μετά ανακοινωθεί και για PC. (πολύ γνωστό όνομα κομικ χαρακτήρα = πολλά τα χρήματα από PS4 + PS5 + PC users)

Τα devkits Δημήτρη, μη νομίζεις, δεν είναι πανάκεια για το εσωτερικό μιας εταιρείας. Είναι πανάκεια για τους 2nd/3rd party.
Όταν είσαι εντός εταιρείας και φτιάχνεις τον custom I/O controller + SSD, ταυτόχρονα με την σχεδίαση των τσιπ τα τεστάρεις, τσεκάρεις με κώδικα. (θυμήσου τις παρουσιάσεις GT σε PS5 hardware, το Spiderman 1 σε PS5 ως case study)
Όταν λοιπόν είσαι εντός Sony, μια χαρά ξέρεις πως θα είναι το μηχάνημα από το 2018 στα καίρια σημεία του (I/O controller + SSD) και ΑΝΕΤΑ μπορείς να σχεδιάζεις/προγραμματίζεις παιχνίδια κατά το όραμα του Cerny-πραγματικής-αποκάλυψης.

Οπότε ναι, μας έχουν ταράξει στην μούφα.