Παιδιά προσωπικά next gen παιχνίδι εως τώρα στο PS5 θεωρώ μόνο το Demon Souls και ας είναι remake. Άντε και λιγο το Morales. Τίποτε άλλο.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παιδιά προσωπικά next gen παιχνίδι εως τώρα στο PS5 θεωρώ μόνο το Demon Souls και ας είναι remake. Άντε και λιγο το Morales. Τίποτε άλλο.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γενικα το ''Sony is doomed'' παιζει σε καθε νεα γενια (στην αρχη) και εχει γινει meme εδω και χρονια. Αυτο το ποστ πρεπει εντωμεταξυ να το κανω σε καθε νεα αρχη γενιας οπου υπαρχει η ιδια γκρινια και οι πεποιθηση απο καποιους οτι θα βγει αληθινο αυτη τη φορα (το sony is doomed). Ποτε δεν βγαινει ομως. Το αναποδο συμβαινει στο τελος, αφου παραμενει το πρωτο ονομα οταν κανουμε ταμειο.
Αυτο αυτοματα σημαινει οτι δεν θα βγει καποια στιγμη; οχι.
Καποια στιγμη οντως η sony θα χασει εδαφος και πιθανον ακομα και να αποσυρθει. Τωρα αν αυτο θα συμβει σε αυτη τη γενια ή θα το ζησουν τα τρισεγγονα μας κανεις δεν το γνωριζει.
Κατι που με κραταει προσωπικα στην sony απο τοτε που εκανα μεταβαση απο SEGA συστηματα(με αρκετη δυσκολια ομολογω) και εγινε η αποκλειστικη μου επιλογη τελικα, ειναι αυτη η εμπιστοσυνη που εχει δημιουργηθει για αυτα που προσφερει. Ξερω οτι θα παρω την κονσολα με κλειστα ματια και στο τελος θα με αποζημιωσει.
Ειναι η πρωτη φορα να ειμαι ειλικρινης που εχω χασει ενα κομματι της εμπιστοσυνης μου. Αυτο αισθανομαι εστω. Δεν ξερω πως να το εξηγησω. Γιατι οπως λεει και ο Val παραπανω καθε φορα υπηρχαν προβληματα. Αυτη τη φορα μου φαινεται καπως διαφορετικο. Ελπιζω να πεσω εντελως εξω.
Επισης την MS την θεωρω - ως επι το πλειστον - κακη επιρροη οσον αφορα τον ανταγωνισμο και οχι καλη. Αυτο με κανει λιγοτερο αισιοδοξο. Κατι ακουω και για απαντηση στο gamepass. Βεβαια καποιοι θεωρουν θετικο για τις κονσολες της MS το οτι δεν χρησιμοποιουν πλεον το πλεονεκτημα των κλειστων συστηματων και γινονται ''steam machines'' και επισης θετικο για την βιομηχανια οτι θα ξοδευουν λιγοτερα πλεον για το gaming ενω αυτοματως το gaming θα εξελιχθει με αυτον τον τροπο. Εγω δεν τα καταλαβαινω αυτα, ισως κατι χανω. Και βλεπω την Sony να τα λιγουρευεται.
Αν αρχισει multiplatform releases και δεν κανει focus στο PS5 αυτο μαλλον θα το ξεχασουμε. Θα ειναι οπως τα multiplatform games στο μελλον.
.
mihalis13 (10-04-2021)
Εγώ πάντως Βάγγο δε βρίσκω λόγο να σταματήσει να κάνει Focus το δικό της σύστημα.
Θυμάμαι πριν λίγες μέρες συζητούσαμε περί "ταυτότητας" των εταιρειών όσον αφορά το gaming.
Για μένα η ταυτότητα της Sony από την PS3 ERA και κατόπιν είναι αυτή.
Τα jaw dropping Triple A Exclusives της.
Αν την χάσει αυτή την ταυτότητα θα έχει θέμα κατά τη γνώμη μου και αυτό έλεγα πριν λίγο και αλλού.
Απλά δε βρίσκω ούτε ένδειξη ούτε λογο για να συμβεί αυτό.
Το PS4 έγινε τεράστια επιτυχία για 2 λόγους.
Ο πρώτος γιατί η Sony συνέχισε με φορά από εκεί που σταμάτησε με το play 3 και επένδυσε σε first party.
Και ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός λόγος το ότι ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ η MS.
Δεν γίνεται όμως πάντα να αποτυγχάνει ο ανταγωνιστής ώστε να έχει ένας σχεδόν το μονοπώλιο.
Κάποια στιγμή οι ψαλίδες κλείνουν γιατί απλά κάνουν και οι 2 καλά αυτό που κάνουν και ο κόσμος μοιράζεται.
Αυτό δεν είναι κακό ούτε αποτυχία.
Απ' ότι φαίνεται η MS θα βαδίσει στο δικό της πλάνο το οποίο έχει σχεδιάσει πολύ προσεκτικά από το 2014 που ανελαβε ο Spencer.
Είναι παντελώς διαφορετική φιλοσοφία από αυτή της Sony ,αλλά είναι στοχευμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη και αναπόφευκτα θα τραβήξει το δικό της μερίδιο από την πίτα.
Από εκεί και πέρα η Sony μπορεί άνετα να συνεχίσει στο δικό της πλάνο το οποίο είναι δοκιμασμένο και απόλυτα ασφαλές
Επένδυση σε First Party.
Συγνώμη αλλά δε μπορώ από μια φήμη για ένα Remake (Last of us) να δω αλλαγη φιλοσοφίας.
Ακόμα και στο PC να το βγάλουν δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό.
Οι εταιρείες θέλουν έσοδα.
Ακόμα και τα μελλοντικά PS5 exclusives να βγουν σε PC δε μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό αν φέρνουν λεφτά στα ταμεία ώστε να χρηματοδοτηθούν νέα IPs.
Ας απαιτούν PC τούμπανο για να παίξουν who gives a shit?
Αρκεί να ξεζουμιζουν την κονσόλα που παίζω εγώ όπως κάνουν τα παιχνίδια της sony χρόνια τώρα.
Επίσης οφείλω να υπενθυμίσω ότι όλα σχεδόν τα μεγάλα παιχνίδια της sony τα βλέπουμε από τη μέση της γενιάς και μετά.
Απλά το θεωρώ τεράστια υπερβολή κάποιοι να τα θέλουν από τώρα.
Δε γίνεται αυτό ρε παιδιά.
Δεν έγινε ποτέ για να γίνει τώρα.
Βλεπω επίσης κάποιους να ανησυχούν μην γίνει η MS και τα συστήματα της βασικη πλατφόρμα των Multiplat. Ε και?
Θα είναι άσχημα τα παιχνίδια στο PS5? Με την καμμία.
Η μήπως αεριστηκε καμία φοράδα σε κανένα αλώνι αν έχουν timed exclusive ένα strike στο destiny του μέλλοντος?
Προσωπικά δε βλέπω καμμία ένδειξη αλλαγής φιλοσοφίας και επιμένω σε αυτό .
Επιμένω να είναι καθαρά επικοινωνιακό το θέμα.
Αυτός ο Ryan πρέπει να πάει σπίτι του άμεσα.
ΥΓ: Υπερασπίζομαι τη Sony και το playstation απεναντι σας.
ΤΙ ΖΟΥΜΕ???
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Last edited by Giannis1979; 10-04-2021 at 23:49.
Για ποιόν λόγο πρέπει να γίνει remake για να βγει σε PC; Δεν μπορεί να βγει η remastered PS4 έκδοση; Δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται ένα πιθανό PC port με «ανάγκη» για remake.
remaster = ίδια assets (textures/polygons) με νέο κώδικα και αυξημένη ανάλυση/fps
remake = νέα assets δουλεμένα από την αρχή, συν τα υπόλοιπα που ανέφερα παραπάνω
Για ποιόν λόγο χρειάζεται remake λοιπόν; Κάτι μου διαφεύγει.
Το HZD1 δεν έγινε remake για να βγει σε PC. Ούτε το Death Stranding. Άρα;
Ναι, αλλά δεν μπορεί ο Jim Ryan να το παίζει δίπορτο (την μια να λέει θέλουμε €80 για να ανεβάσουμε production values και την άλλη θέλουμε και PC ports).
Ή το ένα ή το άλλο... αλλά αυτός τα θέλει όλα φαίνεται.
Λεφτά μπορεί να φέρουν, αλλά αν η ND έχει να κάνει juggle 5-6 καρπούζια (platforms) κάτω από την μασχάλη (βλ. CP2077), αποχαιρέτα το optimization που ήξερες...
Αν απαιτούν PC με PCIe 4.0 και SSD των 5.5 GB/s minimum και DirectStorage API (αυτό δεν έχει έρθει ακόμα νομίζω), πόσα λεφτά θα φέρουν; Από το 1-2% της PCMR;
Δεν πρόκειται να υπάρξει ξεζούμισμα έτσι. Εξήγησα παραπάνω γιατί.
Το θέμα είναι ότι το PS5 δεν έγινε launch με ένα exclusive shooter (έστω κάποιο Killzone).
Επίσης, προσωπικά μου αρέσει το concept ενός Uncharted prequel (βλ. Bend rumors) και τώρα βλέπω ότι μπήκε στον πάγο/ακυρώθηκε. Τι ακριβώς να περιμένω στο μέλλον; Μπορεί να μην βγει και ποτέ (α λα Days Gone 2).
Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά ότι δεν γίνεται να έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, αλλά εγώ με βάση τα γούστα που έχω μια κρυάδα την έφαγα. Όπως και κάποιοι φίλοι που έχουν τα ίδια γούστα με εμένα και με ρωτάνε τι γίνεται.
Το έχω ξαναπεί ότι η ποιότητα των PS4 exclusives χρηματοδοτήθηκε (3rd party royalties) σε ένα σημαντικό ποσοστό και από τους πρώην XBOX 360 users που έκαναν την μετάβαση σε PS4. Μιλάμε για καραβάνια εκατομμυρίων χρηστών όπως γνωρίζεις κι εσύ.
Και τώρα λένε γυρίζουν πίσω (δεν κρίνω, πάντα υπάρχουν οι swing voters που αλλάζουν «κόμμα» από γενιά σε γενιά). Ή έστω αν προσέξεις η MS λέει δεν έχω πρόβλημα να έχεις PS5, αρκεί να αγοράσεις κι ένα XSS και να παίζεις εκεί τα 3rd party μέσω Game Pass.
Λιγότερα 3rd party royalties = ή θα γίνουν περικοπές στην ποιότητα ή θα μπει χοντρά μέσα η Sony
Το 2ο το αποκλείω κατηγορηματικά. Μια φορά έγινε επί PS3 εποχής και τότε τα παιχνίδια κόστιζαν λιγότερο να φτιαχτούν. Τώρα;
Η Sony έχει πολλά περισσότερα να χάσει σε ένα τέτοιο σενάριο από ό,τι εμείς. Αυτοί ζούνε από αυτό, δεν είναι απλά ένα past-time hobby.
Τέλος, το να σπρώξεις τον κόσμο στην πλατφόρμα των PC με 1st party ports και αυτός ο κόσμος να αρχίσει να γλυκοκοιτάζει άλλα ψηφιακά οικοσυστήματα για 3rd party games (Steam, Uplay, Origin, GOG, EGS) καθώς και emulators (preservation), πάλι το λες στρατηγική γκάφα ολκής.
Πάνω στο ζήτημα του preservation (άπειρα kudos στην emulation scene, δεν το συζητώ!) θέλω να θυμίσω την διαμαχή/debate περί του αν είναι τα video games μια μορφή τέχνης.
Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια είναι τέχνη (π.χ. Journey). Υπάρχουν και άλλα που είναι τίγκα εμπορίλα (π.χ. FIFA). Σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύω εγώ (γιατί εγώ δεν έχω καμία εξουσία).
Σημασία έχει τι πιστεύουν άτομα που κατέχουν πόστα εξουσίας, όπως ο Jim Ryan καλή ώρα... και είναι ευνόητο ότι δεν τα βλέπει και πολύ ρομαντικά τα πράγματα, αλλά μάλλον πιο υπολογιστικά/ψυχρά.
Το πρόβλημα με την Sony για μένα δεν είναι η ταυτότητα/μασκότ, αλλά ότι δεν έχει κάποιον σταθερά να κρατάει τα γκέμια και να του έχεις εμπιστοσύνη ότι αυτός είναι και τέλος. π.χ. η Nintendo επί πάνω από 40 χρόνια έχει τον Miyamoto.
ΟΚ, είναι η διαφορετική η φιλοσοφία προφανώς, ίσως μπορείς να πεις πιο «δικτατορική» την Nintendo (με ισόβιο benevolent dictator τον Miyamoto), αλλά αυτή η συνεχής αλλαγή προσώπων στην Sony δεν βλέπω να κάνει καλό. Προκαλεί παλινωδίες. Ας βρουν κάποιον με όραμα και ας τον χρίσουν benevolent dictator της Sony.
PDS (11-04-2021)
Θεωρω υγιη ανταγωνισμο ενα μερος αυτου που ειδαμε με ps3 vs 360. Με την sony να αναγκαζεται να βελτιωσει το online κομματι τοσο στο πως δουλευει αυτο, αλλα οσο και σε sotfware(multiplayer παιχνιδια). Και την MS να δινει οσο γινεται εμφαση στα αποκλειστικα παιχνιδια χωρις να σκεφτεται οκ θα το περιορισω τοσο ωστε να το παιζει και ο low end pc gamer.
Aν σημερα η επιρροη αυτου του ανταγωνισμου φερει ''gamepass'' λογικη και στροφη αποκλειστικα σε φθηνοτερες παραγωγες, αυτο δεν ειναι καλος ανταγωνισμος κατ'εμε.
Aν αρχισει να τους ενδιαφερει το PC market για ταυτοχρονες κυκιλοφοριες day οne, δεν θα τους ενδιαφερει ο high end, αλλα ο low end. Mε οτι αυτο συνεπαγεται για το ιδιο το game. Οταν ανοιχτεις σε μια αγορα σε ενδιαφερει να παρεις ολο το πακετο, αλλιως δεν ανοιγεσαι καθολου. Δεν αξιζει το ρισκο για μερικες χιλιαδες πωλησεις (που θα κανει αν απευθυνεται μονο σε high end)να χασει το exclusivity. Οποτε αν το κανει τα παιχνιδια αυτα θα απευθυνονται σε πολλους και τελικα θα χασουν απο την ποιοτητα τους(που αφορα το κομματι του focus σε μια πλατφορμα). Αυτη ειναι η αποψη μου εστω.
Μακαρι αλλα υπαρχει μια ανησυχια εδω που τα λεμε.
.
psx3 (11-04-2021)
Bookmarks