Quote Originally Posted by hakoo View Post
Σε αυτο συμφωνω απολυτα με τον Δημητρη χωρις αλλα και χωρις αστερισκους. Να βρασω το ray tracing αν αυτο που βλέπω δεν με πειθει. Κυκλοφορησε το Demon’s souls χωρις RT, so what? Ηταν τοσο gorgeous σε ολα τα επίπεδα που με επεισε οτι παιζω σε καινουριο hardware.
Αλλα
Απο τα λιγα που θεωρω οτι καταλαβα (και το λιγα το λεω με καθε ειλικρίνεια, δεν εχω γνωσεις σε βαθος αλλα επιφανειακες) συμπερανα απο την ομιλια του Cerny αλλα και απο την παρουσιαση της UE5 οτι ο ssd δεν εχει εχει να κανει μονο με τα loadings αλλα με πολλα ακομα πραγματα. Ελεγε για παραδειγμα ο τυπος στο demo του nanite οτι τα assets ειναι movie quality (τεραστια δλδ αρχεια) που δεν θα μπορουσαν να φορτωσουν χωρις ssd.
Ενα προιον που προοριζεται και για PC δεν μπορει να εξαιρεσει οσους δεν εχουν ssd οπως πολυ σωστα ειπε ο psx3. Ειναι απλα χαζο.
Οποτε? Δεν ειναι λογικο να σκεφτεται καποιος οτι τα exclusives της Sony απο την στιγμη που απο δω και περα οπως φαινεται θα βγαινουν σωρηδον σε PC θα περιοριστουν?
Δεν ειναι μονο τα loading times, τουλαχιστον αυτο καταλαβα εγω, μπορει να εχω καταλαβει και λαθος βεβαια.
Οταν ακουσα οτι το nanite τρεχει και σε κονσολες τωρινης γενιας, κατευθειαν εκανα ποστ εδω μεσα.

Μου φανηκε κουλο εντελως. Εξακολουθει να μου ακουγεται κουλο. Ειδαμε βεβαια το nanite να τρεχει σε PC και κονσολες και απο το πρωτο δειγμα φανηκε οτι στο PC ετρεχε πιο καλα. Οχι οτι λεει κατι αυτο, μιας και μιλαμε για multiplat δουλεια και ντεμο.

Φανταζομαι ομως, οτι οπως ειπε και ο Λεωνιδας, αργα ή γρηγορα, ο SSD θα γινει απαραιτητος στα PC. Δεν ξερω σε ποσο καιρο, αλλα ισως οντως τα "next gen" games του PS5/XSX να τρεχουν σε PC αλλα να χρειαζεται SSD.

Eγω στα αληθεια θα ηθελα να δω ενα next gen PS5 SSD level που να μην διαθετει rifts και να με κανει να πω με απολυτη σιγουρια οτι αυτο το πραγμα design-wise δεν μπορει να κυκλοφορησει scaled down σε παλιες κονσολες. Δεν λεω οτι δεν γινεται. Λεω οτι θελω να το δω, για να μπορεσω να εχω ενα μετρο συγκρισης στο μυαλο μου.

Στο Infamous second Son μας ειχε πεσει το σαγονι κατω που μπορουσαμε με το photo mode να πλησιασουμε την κορη του ματιου του πρωταγωνιστη και να βλεπουμε να αντανακλαται το περιβαλλον σε αυτην. Υπο κανονικες συνθηκες gameplay αυτο δεν το βλεπεις ποτε οταν παιζεις. Αλλα σαν λεπτομερεια υπαρχει. Απο τοτε σε καθε λογης ΑΑΑ exclusive καναμε τετοια πειραματα και παθαιναμε πλακα με το ποση λεπτομερια υπαρχει που δεν την βλεπουμε ποτε.

Αν ολα αυτα εγιναν στο PS4... στο PS5 τι ακριβως περιμενουμε να δουμε για να μας εντυπωσιασει? Θα πρεπει να πλησιασω μεσα στην αντανακλαση του ματιου του πρωταγωνιστη για να βρω το ματι ενος αλλου NPC να δω αν και αυτο αντανακλα το περιβαλλον? Παιδια δεν κοροιδευω, δεν ειρωνευομαι, στα αληθεια δεν ξερω.