Ναι μπορεί, usb 3.0 και στα 100 MB/s give or take.
Αν και είναι γνωστό ας το ξαναπώ: μόνο για να παίζεις παιχνίδια ps4 ή να αντιγράψεις -όχι να παίξεις- παιχνίδια ps5 στον εξωτερικό.
Ναι μπορεί, usb 3.0 και στα 100 MB/s give or take.
Αν και είναι γνωστό ας το ξαναπώ: μόνο για να παίζεις παιχνίδια ps4 ή να αντιγράψεις -όχι να παίξεις- παιχνίδια ps5 στον εξωτερικό.
Υπάρχει port, αναμένουμε όμως την Sony (κάπου αόριστα εντός καλοκαιριού είχε πει) να μας ανακοινώσει ποιες θα είναι οι συμβατές συσκευές.
21 Αυγουστου θα βγάλει η θυγατρική της Sony εναν M.2 SSD που ίσως να μπορεί να λειτουργήσει και στο PS5.
https://pc.watch.impress.co.jp/docs/news/1336742.html
jk_blue_tiger (08-07-2021)
For beta users: how to add an M.2 SSD to a PS5β’ console
This feature is only available to beta users at this time. The internal M.2 SSD expansion feature will be enabled via an upcoming PS5 system software update.Interface: PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe SSD
Capacity: 250GB β 4TB
Cooling structure: Using an M.2 SSD with your PS5 console requires effective heat dissipation with a cooling structure, such as a heatsink. You can attach one to your M.2 SSD yourself, either in a single-sided format, or double-sided format. There are also M.2 SSDs that have cooling structures (such as heatsinks) built in.
Sequential read speed: 5,500MB/s or faster is recommended
jk_blue_tiger (29-07-2021),psx3 (29-07-2021)
Πω μιλάμε επιστήμη! Θα κάτσει τώρα ο μέσος user να βάλει heatsink...
Ενδιαφέρον ότι επιτρέπει μέχρι 4TB (η MS μέχρι 1TB -προς το παρόν- με το proprietary expansion).
Φτηνιάρηδες DRAMless (HMB το λέει) δεν υποστηρίζει καν και ορθώς. Δεν είναι καλό να έχεις περιττά σούρτα-φέρτα δεδομένων στην RAM.
Η ταχύτητα (5.500 MB/s) που αναφέρει είναι σίγουρα σωστή; Γιατί ο Cerny θυμάμαι έλεγε ότι πρέπει να είναι λίγο γρηγορότερος συγκριτικά με τον internal για να κάνει compensate.
Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εγγύηση για το αποτέλεσμα (θα έχει ενδιαφέρον να γίνουν tests, λογικά το DF ετοιμάζεται για Ratchet):
You should carefully review drive specifications prior to purchase and contact the vendor or manufacturer if you need further information. SIE cannot guarantee that all M.2 SSD devices meeting the described specifications will work with your console and assumes no responsibility for the selection, performance or use of third-party products.
Not all games are necessarily playable with the exact same performance provided by the PS5 console’s internal Ultra-High Speed SSD, even where the M.2 SSD device’s sequential read speed is faster than 5500MB/s.
Πάντως ένα γρηγορο search που εκανα για τις προδιαγραφές που ζητάνε, δε βρήκα κάτι με heatsink και σε αυτό το ύψος... 11,25 mm. Τα περισσότερα παίζουν στα 15mm.
Last edited by drifterx; 29-07-2021 at 15:08.
Signup για beta (uk account).
Sonys first PS5 software beta arrives with M.2 SSD support
including Samsungs 980 Pro, Western Digitals SN850s
Κοιτουσα το αρχικο μου post κ βλεπω οτι οι 2 δισκοι που ειχα αναφερει ειναι και οι προτεινομενοι.
Οι τιμες τους εχουν πεσει (οχι σημαντικα ομως), ενω εχουν βγει κ σε μεγαλυτερη χωρητικοτητα (2tb).
Οι τιμες για τα 2tb ειναι δυστυχως στο θεο (425).
Last edited by jk_blue_tiger; 30-07-2021 at 03:27.
Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...
Spoiler!
Seagate confirms FireCuda 530 is PlayStation 5 ready
We have done some testing with Sony on the PlayStation 5 and today we can confirm that the FireCuda 530 with the heatsink has met all the PS5 requirements. With the PS5 design, the SSD card slot is very narrow, so there's not much room for the SSD to mount. However, with the FireCuda 530 – even with the heatsink on the top – the slim design allows for it to fit. Of course, the FireCuda 530 without the heatsink is slimmer, so both of them will fit into the PS5.”
jk_blue_tiger (30-07-2021)
Αυτός φαίνεται καλή περίπτωση αν χωράει το heatsink του, πιο φτηνός από XBOX expansion και πιο γρήγορος (Gen4 up to 7 GB/s):
https://www.skroutz.gr/s/28554163/Gi...-AG70S1TB.html
Νωρίς είναι ακόμα θεωρώ, έχει να βγει πράμα (και παιχνίδια και SSDs)...
https://www.ign.com/articles/the-bes...ntly-available
Οι δίσκοι που είναι συμβατοί
jk_blue_tiger (30-07-2021)
Πάντως βλέπω σχόλια και posts με κόσμο (πάλι) να αγχώνεται και να το θεωρεί εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία το να βάλει ssd στο PS5 που πραγματικά απορώ...
Πόσο τεχνολογικά αναλφάβητοι είμαστε πλέον; Βάζω και τον εαυτό μου μέσα αλλά ένα ρημάδι σκληρό ξέρω να τον αλλάζω. Σιγά την επιστήμη!
Πάντως δεν ξέρω αν θα χρειαστώ ποτέ την έξτρα χωρητικότητα. Με το PS4 7 χρόνια δεν χρειάστηκα ποτέ κάτι παραπάνω από τα 500gb που μου προσέφερε. Αλλά οκ εγώ γενικά θα παίξω ένα παιχνίδι θα το τερματίσω και θα το σβήσω, όσοι παίζουν 4-5 gaas σαφώς την χρειάζονται.. Αλλά οκ μια βίδα είναι όλη η υπόθεση, δεν είναι επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.
psx3 (30-07-2021)
Διαλέγεις και παίρνεις: plug'n'play cards με πιασοκωλέ τιμές (και ελάχιστη ποικιλία, μόνο η Seagate βγάζει και μόνο 1TB) ή θα κάνεις λίγο κόπο παραπάνω και θα έχεις μεγαλύτερη ποικιλία από μοντέλα/τιμές.
Επί της ουσίας δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι, η όλη φάση είναι περίπου σαν τις εποχές PS360: το PS3 έπαιρνε 2.5" HDDs του εμπορίου, ενώ το XBOX 360 μόνο proprietary HDD σε ειδικό caddy (μετά νομίζω βγήκαν και hacks, αλλά έτρωγες banάκι στο XBL, οπότε don't do it at home!).
Να θυμίσω ότι το PS Vita απέτυχε παταγωδώς και λόγω των πανάκριβων proprietary memory cards... και αυτό γιατί το διαχειρίζεται διαφορετικό τμήμα (νομίζω με τα κινητά έχει σχέση?) εντός της Sony συγκριτικά με τις home consoles (ήδη από το PSX/PS1 ο Kutaragi είχε πει ότι δεν θέλουν να πιάνουν τον κώλο του κόσμου με τις memory cards, για αυτό και υπήρχαν και 3rd party για όλα τα βαλάντια).
ΥΓ: Το «άγχος» που λες παίζει να είναι concern trolling 101.
Τεσπά, προσωπικά δεν βιάζομαι (δεν είναι ότι έχουμε και πολλά next-gen παιχνίδια), πιο πολύ ακαδημαϊκά το κοιτάω το θέμα να δω τι παίζει και να είμαι ενήμερος (σε περίπτωση που κανάς φίλος ζητήσει την γνώμη μου επί του θέματος).
mihalis13 (30-07-2021)
Bookmarks