Quote Originally Posted by Giannis1979 View Post
Σε αυτή τη γενιά θα πάμε ένα βήμα παραπέρα και θα έχουμε midgen χωρίς να έχει βγει ούτε ένα σοβαρό exclusive .

Όχι μόνο exclusive ούτε καν multiplatform.

Όλα έχουν ανακοινωθεί ως cross gen.
Ευτυχώς που είχα χάσει επί 2 χρόνια όλα τα καλά αποκλειστικά τις sony και έχω υλικό να παίξω αλλιώς θα ένιωθα πολλαπλάσια απογοήτευση από αυτή που νιώθω ήδη.

Με το δρόμο που τραβάει η sony αλλοιώνει τη δική της ταυτότητα και το δικό της ξεκάθαρα ανώτερο σημείο που την έχει φέρει και στην κορυφή (Την εκμετάλλευση της κονσόλας της από τα FistParty της) και
μεταφέρει τη μπάλα σε ένα γήπεδο που ο αντίπαλος της είναι ξεκάθαρα καλύτερος .
(BC, Multisystem Gaming) δίνοντας του τον χρόνο που διακαώς θέλει ώστε να αρχίσουν να παράγουν τα (πολλά και μεγάλα) studio που διαθέτει και αυτός πλέον και κατόπιν να μπορέσει να τη χτυπήσει και στο δυνατό της σημείο.

Sorry αλλά εγώ αυτό βλέπω.
Νομίζω ότι η Sony βλέπει ότι πηγαίνει τρένο (2:1 η αναλογία πωλήσεων PS5/XBOX) και σου λέει αφού πουλάμε παραπάνω (παρά τον ανταγωνισμό της MS με Game Pass, BC κλπ), γιατί να μην κάνουμε τα ίδια στο θέμα των cross-gen (easy money)...

Αν μπορούσαν να γυρίσουν τούμπα τα πράγματα (1:2 PS5/XBOX), τότε ναι, θα προβληματιζόταν η Sony. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι χαρτογιακάδες/bean counters μόνο έτσι καταλαβαίνουν (ό,τι πουν τα Excel/PowerPoint charts).

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις αρχές του PS3 (το delay έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ενώ τώρα δεν συνέβη κάτι ανάλογο). Μάλιστα πολλοί δυσαρεστημένοι με τα pre-orders ακριβώς αυτό πρότειναν (να γινόταν delay το PS5 κανά χρόνο ακόμα).

Η αλήθεια είναι ότι η MS θα μπορούσε να κάνει παραπάνω πράγματα, αλλά δεν τα κάνει. Από συνεργασίες με retailers (π.χ. οι πωλητές να προτείνουν XBOX αντί για «μπλέηστεησο»), μέχρι δωρεάν online MP παντού (και στα buy2play, όχι μόνο F2P). Τώρα βασίζονται μόνο στο word of mouth των fora/social media (VPN Brazileiros κλπ.) και ό,τι πιάσουν.