Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 21 to 40 of 53

Thread: Black Myth: Wukong

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Default Black Myth: Wukong

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Δημητρη εκανα merge μιας και ειχαμε thread για το παιχνιδι. Απιστευτο συνεχιζει να δειχνει, περιμενα οτι θα ειναι αρκετα toned down την επομενη φορα που θα το εδειχναν αλλα δειχνει το ιδιο εντυπωσιακο με την πρωτη εκεινη παρουσιαση. Θα ειναι υπερβολη να πω οτι ειναι απο το πιο αναμενομενα παιχνιδια για μενα ? Ισως. Παντως ξεχωριζει στα δικα μου ματια απο ολους τους souls κλωνους που εχουν κατακλυσει την αγορα. Καλλιτεχνικα ειναι πολυ ενδιαφερον, combat wise φαινεται φανταστικο, γραφικα απιστευτη λεπτομερεια ειδικα στα environment textures που εχουμε πηξει στη μετριοτητα.
    Στοχευουν σε κυκλοφορια καλοκαιρι του 24 και απο πλατφορμες εχουν επιβεβαιωθει ps5,xbox s-x, PC. Για last gen κυκλοφοριες δεν το κοβω, αν και αρχικα ειχαν πει οτι στοχευουν σε ολες τις κονσολες. Εγινε και μεταβαση του παιχνιδιου απο UE4 σε UE5 οποτε μαλλον απιθανο.

Name
    Δημήτρης

Καλα εκανες φιλε μου. Δεν το θυμομουν. My bad.

Name
    Δημήτρης

Το Παιχνίδι πήρε εξαιρετικές κριτικές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει κριτικές καθόλου για την έκδοση της κονσόλας. Υπάρχει μία ανησυχία ως προς αυτό καθώς δεν ξέρουμε την απόδοση του τίτλου στο PlayStation. Παρόλαυτά βγήκε το πρώτο βίντεο το οποίο όμως είναι πολύ Σύντομο από ένα μικρό κομμάτι από την έκδοση του PlayStation. Προσωπικά, εάν το παιχνίδι τρέχει καλά στο PlayStation είναι σχεδόν σίγουρη αγορά από εμένα. Θεωρώ ότι είναι από τα πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια ίδιος ως προς την θεματολογία του.

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Action -Adventure game with light RPG elements.
    Κρατάω και αυτό διότι πλέον δεν την παλεύω με την δυσκολία κάποιον τίτλων παιδιά .
    Θα το αγοράσω σίγουρα .

Edit : wtf it’s only digital?? I pass lol
    Last edited by obione; 18-08-2024 at 05:44.

6. The Following User Says Thank You to obione For This Useful Post:

mihalis13 (19-08-2024)

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

Default Black Myth: Wukong

Υπεροχο φαινεται, σημερα εμφανιστηκαν και καποια λιγα ps5 reviews. Εδωσαν review codes μονο για pc σε ολα τα publications για καποιο λογο. Σε αυτο που χαζεψα λιγο τα παρουσιαζει πολυ καλα τα πραγματα για την ps5 version. Βεβαια καλο θα ηταν να περιμενουμε λιγο.

Ολα μια χαρα αλλα το παιχνιδι προσωπικα θα το παρω οπως πρεπει και οχι ετσι νταβατζιλικι. Στα ελληνικα μαγαζια physical δεν υπαρχει, απ οτι ειδα στο εξωτερικο υπαρχει physical version χωρις δισκακι. Digital με κουτι δλδ lol. Η επισημη δικαιολογια ειναι αυτη

“It is the first time for Game Science to release a console game globally, and we are currently facing limitations in offline resources required for the import, export, transportation, distribution, and sales of physical discs. These factors have made it difficult for us to sell physical discs simultaneously with the official release of the game.

Our publishing team is actively working on resolving these issues and exploring options to offer physical discs.”

Δεν εχω κατι με τα digital παιχνιδια, εχω αγορασει ενα καρο απο το store αλλα full price για αερα κοπανιστο δεν δινω. Θα περιμενω μεχρι να βγει σε sale στο store η οταν βγαλουν κανονικη physical version.

Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Το DF πάντως παρουσιάζει μια καθόλου καλή τεχνική εικόνα. Πάμπολλα σκαμπανεβάσματα στο frame rate, 1080 ανάλυση στα mode performance και balanced, 1256-1440 στο quality και χρήση FSR3 που προκαλεί artifacts όταν η εικόνα δεν είναι ακίνητη. Επίσης γίνεται κάκιστη χρήση frame generation.

Σε γενικές γραμμές η τεχνική απόδοση είναι μέτρια. Υποθέτω ότι επηρεάζει το gameplay.

Name
    Δημήτρης

Καλημερα. Ηθελα να γραψω και εγω εχθες αλλα δεν ειχα χρονο.

Λοιπον το παιχνιδι το διερευνω παρα πολυ τον τελευταιο καιρο και εχω δει τα παντα σχετικα με την PS5 εκδοση, εχω δει και βιντεο απο την PS5 εκδοση χωρις καθολου compression, ειδα και το Digital Foundry και μπορω να πω τα εξης:

Οι επιλογες που εκανε η ομαδα αναπτυξης στα Quality και balanced modes ειναι πραγματικα αξιες απορριας.

Το Quality mode δεν ειναι λοκαρισμενο στα 30 καρε ενω το παιχνιδι ανετα δειχνει οτι στο συγκεκριμενο mode μπορει να το κανει, με αποτελεσμα το frametime να ειναι σκατε ολε.
    Το δε Balanced mode για καποιο τρομερα περιεργο λογο τρεχει στα 1080p (οσα και το performance) αλλα για εναν ακομα πιο περιεργο λογο ειναι και αυτο ελευθερο να κανει οτι γουσταρει, με αποτελεσμα να τρεχει στα 45 καρε την περισσοτερη ωρα και να εχει ενα frametime ακομα χειροτερο απο το Quality mode καθως τα 45 καρε δεν συμβαδιζουν με τα refresh rates των τηλεορασεων μας, ακομα και αν ειναι 120 hz.

Το Performance mode ειναι μονοδρομος και θα ελεγα οτι με μερικα tweaks μπορει η ομαδα αναπτυξης να το κανει εξαιρετο. Κατα το DF τα προβληματα του εν λογω mode ειναι το input lag, τα artifacts απο το frame generation και το oversharpening.

Μπορω να πω οτι σχεδον τα περισσοτερα απο τα παραπανω δεν με απασχολουν. Ειδικα η φαση με το input lag, ναι καταλαβαινω οτι δεν ειναι ιδανικο, αλλα ρε φιλε single player game ειναι οχι multiplayer. Τα δε artifacts, ok και αυτα τα καταλαβαινω αλλα μπορεις να κανεις τα στραβα ματια αν αυτος ειναι ενας τροπος που μπορεις να κανεις το παιχνιδι να τρεξει στα 60 καρε. Και γενικα, να ζουμαρω 300% για να δω τα artifacts σε ενα παιχνιδι που η δραση ειναι φρενηρης, ε δεν μουλεει κατι. Λογικα τα περισσοτερα απο αυτα δεν θα τα βλεπω ενω παιζω. Τελος το oversharpening, οντως νομιζω δεν χρειαζεται σε αυτον τον βαθμο αλλα και παλι δεν καταστρεφεται ο κοσμος μου. Οσον αφορα στις πτωσεις των καρε, οκ ειναι σε σημεια που στην συντριπτικη πλειοψηφια δεν επηρεαζουν. Θεωρω οτι γενικα τρεχει καλα.

Το DF καποιες φορες υπερβαλλει με καποια θεματα οπως τα artifacts και κολλανε σε κατι πραγματα που ειλικρινα αν δεις την μεγαλη εικονα (νεος developer, απειρος κλπ) μπορεις να κρατησεις μια ισορροπια στις απαιτησεις σου upon launch day. To χειροτερο ειναι που καποιες φορες το DF φασκει και αντιφασκει με τον εαυτο του. Στο Alan Wake 2 analysis που εκαναν δηλαδη πριν μηνες, το παιχνιδι ειχε (και ακομα εχει) μερικα αδιανοητα artifacts και alliacing issues (εχουν βελτιωθει απο τοτε αλλα ακομα υπαρχουν) τα οποια λιγο πολυ τα περασαν στο ντουκου με την δικαιολογια "ε τετοια γραφικα σε κονσολα ειναι λογικο να υπαρχουν συμβιβαασμοι κλπ, αλλα δεν ειναι και τοσο ασχημα και δεν ενοχλουν". Artifacts/alliacing/IQ issues τα οποια ειναι πολυ χειροτερα/εντονα απο αυτο που βλεπω εγω εδω στο Wukong... και μιλαμε για την Remedy οχι καποιον νεο dev...

Απο εκει και περα το παιχνιδι ουτε εγω θα το παρω ακομα, θα περιμενω μερικα πατς εδω και εκει να δω τι ειδους υποστηριξη θα εχει ο τιτλος και μετα βλεποντας και κανοντας.

Γενικα ομως ειναι ενα καλο παιχνιδι, και δεν μπορεις παρα να συγχωρησεις καποια πραγματα απο ενα απειρο στουντιο το οποιο εκανε οτι μπορουσε με τους διαθεσιμους πορους και γνωσεις που ειχε. Δηλαδη εγω απο μεσα μου ειμαι εντυπωσιασμενος απο την PS5 εκδοση τηρουμενων των αναλογιων και θεωρω οτι ολα τα τεχνικα προβληματα που υπαρχουν διορθωνονται. Μην ξεχναμε οτι ουτε η PC εκδοση ειναι χωρις τεχνικα θεματα επισης.

Το σημαντικο ειναι οτι ειναι καλο παιχνιδι και οτι σιγουρα καποια στιγμη θα το παιξω.

10. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

hakoo (22-08-2024)

PSN ID
    Lefteris_X

Από διάφορα σχόλια που διάβασα και λίγο ψάξιμο που έκανα, δεν είναι νέος developer αλλά είναι ασιατικό/ιαπωνικό team αποκλειστικά αφοσιωμένο σε PC development.

Η έκδοση για PS5 είναι "port στο πόδι" = εξ ου και τα "περίεργα" φαινόμενα και επιλογές του dev στην απεικόνιση.

Είναι japan/PC-centric dev, στοχεύοντας (όπως οι περισσότεροι PC devs) στο raw power ώστε να ξεπεραστούν οι "ατέλειες" στον κώδικα.

Τέτοια πράγματα στις κονσόλες (PC κώδικας, unoptimized στο console port) έχουν αυτές τις συνέπειες.

Για τα artifacts, όπως και για όλα τα παιχνίδια που κατά το DF παρουσιάζουν artifacts, ομολογώ πως αν δεν δω το παιχνίδι στην δική μου TV δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, ούτε όμως να θεωρήσω την κριτική του DF ως "θέσφατο".

Name
    Δημήτρης

Οχι ουτε εγω προσπαθω με το προηγουμενο ποστ μου να πω οτι η γνωμη του DF δεν εχει θεση ή βαση. Απλα ειναι αυτο που ειπα με το παραδειγμα του Alan Wake2. Εκαναν 15 βιντεο εκθειαζοντας τον οπτικο τομεα και παραβλεποντας τις ατασθαλιες (χαμηλη αναλυση, artifacts, alliacing) του σε μεγαλο βαθμο. Εδω φαινεται να κανουν το αναποδο. Εστιαζουν υπερβολικα σε παρομοια ζητηματα, χωρις να στεκονται στα καλα πραγματα που κανει το παιχνιδι.

Επισης αυτα που εγραψαν ειναι σε προσωπικο επιπεδο, δλδ ας πουμε το input lag. Εμενα το συγκεκριμενο δεν με ενοχλει τοσο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να φτιαχτει/βελτιωθει.

Εν κατακλειδι, παντα κοιταω την αποψη του DF γιατι μετραει, μερικες φορες ομως εχουν την ταση να χανουν την ουσια και να γινονται πρωταθλητες nerds με καποια πραγματα.

PSN ID
    Lefteris_X

Προσωπικά έχω αναπτύξει με τα χρόνια και διαβάζω τα πραγματικά στοιχεία "διεισδύοντας" την νερντ-οσύνη του DF (και του κάθε DF).

Όταν εντοπίζω νερντ-οσύνη (κουλή λέξη) ή bias, προσπαθώ να αρμέξω τα λίγα στοιχεία αντικειμενικότητας, κι αν δεν μπορέσω (έχει συμβεί και αυτό) τότε δεν λαμβάνω το τεχνικό άρθρο υπόψιν μου.

Το προηγούμενο μου ποστ, δεν αναφέρεται στο DF αλλά στον dev και την PC-centric εμπειρία του όπως και το μέχρι τώρα target group του (PC)...που αιτιολογεί (όχι δίκαιο-λογεί) την περίεργη τεχνική απόδοση του τίτλου.

Name
    Δημήτρης

Nαι σιγουρα. Ειναι φως φαναρι οτι δεν γνωριζουν απο κονσολες. Πιστευω ομως οτι επειδη ειναι πρωτη ουσιαστικα μεγαλη προσπαθεια τους και ενα μεγαλο στοιχημα που θελουν να πετυχει οτι θα προσπαθησουν να λυσουν ολα τα θεματα και να κανουν καλη εντυπωση.

Θεωρω δηλαδη οτι ο τιτλος θα υποστηριχθει πολυ δυνατα. Ιδωμεν.

PSN ID
    Lefteris_X

Από τα λίγα που προσπάθησα να καταλάβω (από πλευράς προγραμματισμού) ψιλο-εντόπισα τι έχει γίνει:

- Η Σονυ έχει ένα εξαιρετικό (εύκολο εννοώ) port kit από PC--->PS5. Οπότε το πήρε ο dev και το χρησιμοποίησε όσο πιο default μπορούσε. Δεν ασχολήθηκαν με optimization.

- Ακριβώς το παραπάνω που είπα δίνει χώρο για μελλοντικό optimization χωρίς πολύ κόπο. Αρκεί ένα σύνολο ερωταπαντήσεων μεταξύ dev και Sony (ή μεταξύ άλλων dev) να ρωτήσουν και να μάθουν πως μπορούν να κάνουν optimize τον κώδικα.

- Από τις επιδόσεις, μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι εύκολο το optimize στο Quality mode = βάζεις αρχικά ένα frame rate cap στα 30. Μετά (δύσκολο) προσπαθείς να λύσεις το θέμα των ανισόρροπων frames (frame pacing) / αν θες βέβαια.

- Για τα άλλα mode είναι κομματάκι πιο δύσκολο να βελτιωθούν (απαιτείται μεγαλύτερη ομάδα, από αρκετά έμπειρους δυτικούς προγραμματιστές, άρα πολύ περισσότερο χρήμα, οπότε δεν έχω ιδιαίτερες προσδοκίες. Μακάρι βέβαια να τα καταφέρουν, αλλά για τα performance και balanced modes κρατώ μικρό καλάθι).

Moderator hakoo's Avatar
    PSN ID
    hakoo_

It has been revealed that Black Myth: Wukong, the Journey to the West-inspired action RPG, has reached a staggering 10 million copies sold across all platforms in its first 3 days.

Name
    Δημήτρης

Προσπαθησαν να το κανουν cancel καποιοι με ιδιαιτερο σθενος και παθος, με αποτελεσμα να τους γυρισει μπουμερανγκ..

PS4forums Addict corsaopc3071r's Avatar
    PSN ID
    corsaopc3071r

Πολύ ωραίο gameplay. Όλο το ζουμί είναι τα πολλά boss που έχει με πολύ όμορφες μαχες με το καθένα.

Το κρίμα είναι ότι έτσι όπως είναι στημένες οι πίστες θα μπορούσε να έχει και απίστευτο exploration αλλά το εχουνε κόψει (δεν μπορείς να πας σε σημεία που φαίνεται ότι μπορείς να σκαρφαλωσεις κλπ) και για αυτό το λόγο δεν υπάρχει και χάρτης λογικά.

Η έκδοση PS5 πάντως έχει τα μικροπροβληματακια της. κάποιες φορές κολλάει η εικόνα και ο ήχος για κλασματα του δευτερολέπτου. Σε γρήγορη περιστροφή της κάμερας αριστερά και δεξιά στα άκρα της οθόνης και για 15 εκαστοστα εμφανίζονται κάθετα αχνές σκουρες λωρίδες. Δεν είναι ενοχλητικό και προοσπαθεις να το δεις. Ίσως έχει να κάνει με την ΤV μου. Αυτά σε performance mode.

Ερχόμενος πάντως από souls games το απολαμβανω παρα πολυ αλλα περισσοτερο θα το συγκρινα με το KENA (με σαφως πολυ πιο σοβαρα γραφικα, story κλπ) παρα με souls.

19. The Following 2 Users Say Thank You to corsaopc3071r For This Useful Post:

mihalis13 (24-08-2024),Valkyre (25-08-2024)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Σαρώνει σε πωλήσεις όπως βλέπω!!
    Αυτο που βλέπω είναι πως ο κόσμος και χαρά ζητάει και στηρίζει τα single player games όσο και αν οι εταιρίες θέλουν και προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο..
    Spoiler!

21. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

panos74gr (02-09-2024)

PS4forums Addict cocous's Avatar
    PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Πραγματικά θέλω να το πάρω και προσπαθώ να βρω αυτό το click που θα με πείσει. Διαβάζω για πολλά προβλήματα απόδοσης. Άλλοι λένε ότι το 60αρι φαίνεται σαν 30 κτλ. Πάντα για ps5. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Και δεν υπάρχουν και πολλά reviews για την ps5 έκδοση ώστε να δω εάν όλα αυτά ισχύουν.

Στάλθηκε από το 2311DRK48G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

PS4forums Addict corsaopc3071r's Avatar
    PSN ID
    corsaopc3071r

Quote Originally Posted by cocous View Post
    Πραγματικά θέλω να το πάρω και προσπαθώ να βρω αυτό το click που θα με πείσει. Διαβάζω για πολλά προβλήματα απόδοσης. Άλλοι λένε ότι το 60αρι φαίνεται σαν 30 κτλ. Πάντα για ps5. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Και δεν υπάρχουν και πολλά reviews για την ps5 έκδοση ώστε να δω εάν όλα αυτά ισχύουν.

Αν σε βοηθάει αυτό... όσο προχωράω τα προβλήματα του αυξανονται...

PS4forums Addict cocous's Avatar
    PSN ID
    Cocous-XL
    Name
    Κωνσταντίνος Βελεντζάς

Quote Originally Posted by corsaopc3071r View Post
    Αν σε βοηθάει αυτό... όσο προχωράω τα προβλήματα του αυξανονται...
    Τι να πω. Κρίμα. Θα περιμένω για κανένα patch. Αλλά πραγματικά πως κάποιοι λένε ότι είναι άψογο και προβλήματα που αναφέρονται από DF κτλ δεν τα έχουν δει και άλλοι να τα επιβεβαιώνουν.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Bookmarks