Το RE:Village στο Psvr2 ειναι οτι πιο immersive εχω βιωσει μεχρι στιγμης και με διαφορα κιολας!

Στην αρχη μου φαινοταν "βουνο" ολα αυτα τα mechanics να μπορω να τα διαχειριστω αμεσα και σωστα μεσα στο παιχνιδι, σε καταστασεις πανικου με τους εχθρους να τρεχουν καταπανω μου. Μετα απο καποια ωρα ολα εγιναν δευτερη φυση.Ηξερα ανα πασα ωρα και στιγμη τι ειχα πανω μου και που το ειχα ακριβως.Εβλεπα ας πουμε κιβωτιο,ασυναισθητα εβγαζα το μαχαιρι και το πετουσα απο μακρια για να το σπασω.Πεταγοταν ξαφνικα εχθρος,τραβουσα επιτοπου το pistol και headshot.Πολλοι εχθροι μαζι,ανοιγα το σακακι,επιανα ενα pipe bomb και γεια σας.

Ολα λειτουργουν ΑΨΟΓΑ μολις το συνηθισεις και η ικανοποιηση που παιρνεις οταν κατεβαζεις τους εχθρους και ειδικα τα bosses δεν περιγραφεται.Επισης, το reloading των οπλων και ειδικα του shotgun ποσο μα ποσο απολαυστικο ειναι!Νιωθεις κυριολεκτικα badass!Ολα τα mechanics ειναι μελετημενα αρτια.Πιανεις το οπλο με τα δυο χερια αντι για το ενα,επιτοπου σταθεροποιειται το aiming.Πιανεις τον φακο και μπορεις να τον περιστρεψεις οπως σε βολευει,με τεντωμενο το χερι η με λυγισμενο τον αγκωνα (το ιδιο ισχυει και για το knife).Μπορεις να κρατας τον φακο στο ενα και το οπλο στο αλλο και να εχεις και σταυρωτα τα χερια σου και με περιστροφες του καρπου να φωτιζεις στον χωρο εκει που θελεις, ενω με το αλλο χερι κρατας το οπλο και σημαδευεις.Μπορεις επισης να κρατας τον χαρτη την ωρα που κανεις εξερευνηση της περιοχης χωρις να χρειαζεται να μπεις σε menu και στο αλλο χερι να κουβαλας καποιο οπλο.Αλλη μια λεπτομερεια που εντοπισα ειναι πως το R2 εχει και αυτο touch λειτουργια,δηλαδη αν απλα το ακουμπησεις την ωρα που κρατας οπλο,το δαχτυλο του χαρακτηρα πιανει τη σκανδαλη.Πραγματικα εδωσε ρεστα η Capcom στην psvr2 εκδοση του RE:Village. Καμια επαφη με το RE7 στο πρωτο psvr μιας και εκει επαιζες απλα με το dualshock 4 και σημαδευες με το κεφαλι σου lol.

Ελπιζω η capcom να ετοιμαζει κατι δυνατο για το RE4 remake στο psvr2 και οχι κατι τυπου demo.