-
Τα review αναφέρουν αρκετούς περιορισμούς που θέτει η Capcom στους αρθρογράφους, στην ελευθερία έκφρασης για πολλά σημεία του παιχνιδιού (όπως για ολόκληρο το σπίτι).
Όλα τα review που διάβασα, πλαγίως κάνουν λόγο για 2 "μέρη" του παιχνιδιού, ξεκινώντας από το πρώτο μέρος που έχει ήπιο-horror το οποίο δεν συγκρίνεται με τίποτα με το horror level της αυθεντικής RESI σειράς και μετά ακολουθεί το δεύτερο μέρος (που ανήκει σε αυτά που δεν επιτρέπεται να μιλήσουν) που είναι σκέτο action.
Επίσης, όλα τα review είναι συγκεκριμένα: δεν είναι κακό, ούτε μέτριο παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν είναι πολύ καλό.
*Εννοείται ότι όσοι είναι fan της σειράς, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: όσοι αγαπούν ταμάλα την σειρά, ΔΕΝ μπορούν να είναι αντικειμενικοί. (το ίδιο ισχύει για κάθε hardcore fan οποιασδήποτε σειράς)
Επίσης, από αυτά που διαβάζω και προσπαθώ να ερμηνεύσω τα "ψιλά γράμματα" είναι ότι η Capcom δεν ξέρει πλέον να διαχειριστεί την σειρά.
Δεν ξέρει δηλαδή ποιο είναι το target group της, διότι θέλει ντε και καλά να βγάλει πολλά λεφτά από όλα τα target group.
Βάζει λίγο από horror (ενώ τα RESI φημίζονται για πολύ horror) μπας και ελκύσει όσους κάνουν κέφι το horror theme, βάζει αρκετή δράση (ενώ τα RESI ανέκαθεν ΔΕΝ είχαν τόση δράση, πλην του 4-5) μπας και τα πάρει από όσους τους αρέσουν τα action, βάζει ολίγο survival (ολίγο: γιατί όπως διαβάζω μπορείς να τουμπανιάσεις τα όπλα γρήγορα οπότε οι εχθροί είναι σχετικά βατοί), ξαναβάζει 1st person κάμερα ώστε να ελκύσει όσους παίζουν 1st person action games (όπως έκανε και στο RESI 7).........και τέλος είναι περί τις 11-12 ώρες.
Replayability = μηδέν.....καθώς όταν περνάς κάποια set-pieces δεν μπορείς να επισκεφτείς αυτούς τους χώρους ξανά. Είναι one-shot-walkthrough.
Από τεχνικής άποψης δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο (μέτριο θα έλεγα).
Από αισθητικής άποψης...........περί ορέξεως κολοκυθόπιτα = ανάλογα την προσωπική κρίση/κριτική του καθενός.
All in all, εμένα μου φαίνεται ότι η Capcom μπλέκει διάφορα στοιχεία gameplay αλλά με άτεχνο τρόπο, προσπαθώντας να ελκύσει διαφορετικούς gamer (μετάφραση: να πάρει χρήμα από όσους πιο πολλούς μπορεί).....και τελικά δεν καταφέρνει κανένα είδος (gameplay) να το προσφέρει άψογα.
Ξέρω ξέρω, οι φανατικοί του RESI θα εναντιωθούν με αυτά που λέω............όμως όπως είπα πιο πάνω, δεν είναι τα καταλληλότερα άτομα για να τοποθετηθούν λόγω της αγάπης που έχουν για το RESI. Είναι εκ των προτέρων "θετικοί" προς την Capcom στην κριτική τους. (προσωπικά αν ήμουν ένας από αυτούς, δηλαδή φανατικός μέχρι αηδίας με το RESI, θα ήμουν ο πιο σκληρός κριτής απέναντι στην Capcom και φυσικά θα την έκραζα άσχημα)