Μια ιστορια για να εχει συνοχη, ενδιαφερον και να μην πλατιαζει δεν μπορει να ειναι 50 ωρες, ειτε αυτο λεγεται open world ειτε λεγεται linear... Ουτε εγω γνωριζω καποιο παιχνιδι που να ειναι πανω απο 20-25 ωρες το main campaign του και να μην καταντησει στην πορεια σαπουνοπερα. Το πολυ το κυρ ελεησον το βαριεται και ο παπας.

Οταν μαλιστα μιλαμε για βιντεοπαιχνιδια που μπορεις σε μεγαλο βαθμο να ελενξεις τον ρυθμο με τον οποιο θα παιξεις, οι ωρες, μοιαζουν κυριολεκτικα πλασματικες. Υπαρχουν ατομα που τελειωσαν το TLOU2 σε 10 ωρες. Προσπερασανε encounters, προσπερασανε περιοχες, δεν διαβασαν ουτε μια γραμμη απο ενα collectible, δεν ασχοληθηκαν καθολου με εξερευνηση και απλα ετρεχαν απο το ενα objective στο αλλο. Καλα εκαναν. Οι 10 ομως ωρες που τους πηρε το παιχνιδι δεν ειναι αντικειμενικα αντιπροσωπευτικες για το γενικο gaming κοινο. Ειναι καθαρα και μονο αντιπροσωπευτικες για τους ιδιους. Και ειναι κατι που οποιος παιζει ετσι θα επρεπε να το εχει υποψιν του, οτι ετσι θα ειναι ολα τα παιχνιδια γι αυτον και οτι οταν ακουει οτι το ταδε παιχνιδι ειναι 40 ωρες, αυτος θα πρεπει να υπολογιζει οτι γι αυτον θα ειναι 20. Ετσι κανω κι εγω. Ακουω οτι το ταδε παιχνιδι ειναι 40 ωρες και στο μυαλο μου εχω 60 ωρες στο τσεπακι...

Horizon ειμαι ηδη στις 40 ωρες και δεν βλεπω καν τη μεση... και οχι δεν εχει να κανει απαραιτητα με το 100%, εχει να κανει με το οτι γουσταρω το exploration, το ταξιδι, το gameplay και θελω να κανω τα side quests. Ετσι μου αρεσει να παιζω τα παιχνιδια μου, ετσι θεωρω οτι επενδυω σωστα τα χρηματα μου και τον χρονο μου. Χιλιες φορες να ξεζουμισω ενα παιχνιδι που το καταευχαριστιεμαι απο το να πω επαιξα 5 παιχνιδια απλα για να πω τα επαιξα. Δεν κρινω, απλα δινω μια εικονα του ποσο διαφορετικα το βλεπει ο καθενας.

Το παιχνιδι εχει υλικο και ποιοτητα που με τα δεδομενα της βιομηχανιας και του τι παιζουμε τριγυρω, τα 80euro ειναι στα δικα μου ματια, μια παρα πολυ καλη τιμη. No offense. Θα το πω.

ΥΓ: Τα side ειναι πολλες φορες αρρικτα συνδεδεμενα με το main story. Το οτι μπορει να επιλεγεις να μην τα κανεις γιατι δεν εχουν την ταμπελα του Main δεν φταιει το παιχνιδι σε αυτο. Δηλαδη αν σε υποχρεωνε να κανεις καποια side και να εφτανε το Main Story στις 50 ωρες τοτε θα ηταν οκ? Ειναι λιγο ακυρο αυτο ΙΜΟ. Σου δινει την επιλογη αν δεν εχεις χρονο να μην ασχοληθεις. Πανευκολα μπορει ο δημιουργος να κανει το Forbidden West 50 ωρες main story με ενα απλο tweaking. Και ουτε που θα αλλαζε κατι γιατι πολλα sides ειναι πολυ καλοφτιαγμενα.