@Λευτέρη: Αν βάλεις μέσα όλους τους gamers και τους mobile και τους casual και αυτούς που παίζουν μόνο sports κτλ ναι η πλειοψηφία είναι αυτό που λες.
Η Sony έχει δείξει με τις επιλογές που κάνει κατα καιρούς όμως ότι κατευθύνετε είτε σε πιο hardcore κοινό είτε σε κοινό που εκτιμάει τα πιο story driven παιχνίδια! Αυτό είναι το κοινό της.

@Λεωνίδα: Μπορεί να ισχύει αυτό που λες σε έναν βαθμό (καλά ειδικά για Λάρα πολύ πιθανό). Αλλά πλέον ισχύει και η άλλη πλευρά και σε τεράστιο βαθμό. Με το που βάλει love interest ένα παιχνίδι μέσα αρχίζουν τα παράπονα:
-Ακόμα ένα παιχνίδι που έχει μόνο straight romances.
Μετά βάζουν και gay romances
-Ναι αλλά το straight female romance ήταν καλύτερο απο το lesbian
-O gay male character ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον απο τον straight female.
-Εγώ που είμαι transexual male γιατί δεν έχω option romance που να με καλύπει;
Οι εταιρίες καταλήγουν να μην ξέρουν πως να το handleάρουν γιατί δεν θέλουν να "αποξενώσουν" κανέναν. Και καταλήγουν είτε στην (χειρότερη απ' όλες κατ' εμέ επιλογή) να δίνουν ανοιχτό sexual identity σε όλους τους npcs (ubisoft εσένα κοιτάω που όλοι οι χαρακτήρες είναι bisexuals) είτε να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνη οποιαδήποτε ένδειξη της σεξουαλικής προτιμήσης του πρωταγονιστή (πχ Aloy στο horizon).

@Valkyre: Η αλήθεια είναι οτι δεν μου φάνηκε τόσο πολύ στο Tsushima ίσως γιατί δεν είναι rpg και δεν περίμενα να δω απαραίτητα romance. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι πολύ πιθανό και εκεί να το κάναν απο τον παραπάνω φόβο.

@Hakoo: Σε ένα παιχνίδι που θέλει να εμβαθύνει στους χαρακτήρες και έχει τέτοια διάρκεια και έχει τόσα side tasks πολύ εύκολα μπορεί να χωρέσει κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται καν να είναι το focus. Θα μπορούσε να είναι και εντελώς optional.

Γενικά η έκταση ενός παιχνιδιού καθώς και το πόσο story driven μπορεί να κρίνει σε ένα βαθμό το αν χρειάζεται romance ή όχι. Πχ όταν βλέπω μια ταινία δράσης που είναι μέσα στις εκρήξεις και στο action δεν περιμένω να δω απαραίτητα love interest. Όταν όμως βλέπω μία σειρά η οποία κρατάει πολλά επεισόδια και είναι story driven αν δεν δω κάποιο romance καθόλου, ε κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο και εδώ. Δεν περιμένω να δω απαραίτητα love interest σε ένα linear game το οποίο έχει συγκεκριμένο point. Όταν όμως ένα παιχνίδι προσπαθεί να εμβαθύνει σε έναν χαρακτήρα και να τον εξελίξει μέσα σε μία πιο ανοιχτή δομή συνήθως περιμένω. Δηλαδή στο horizon ας πούμε μου φάνηκε πολύ έντονα.