Πολύ ευχαρίστως!
Αφού δεν έχεις FB, τότε να σου πω τους κανόνες που αναγράφονται εκεί σχετικά με το γκρουπ:
- απαγορεύεται υβριστικό περιεχόμενο (αφορά αναρτήσεις στο fb, οπότε δεν σε ενδιαφέρει. αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ότι δεν βριζόμαστε με άλλα μέλη στο πάρτυ τσατ του PS4/PS5. εννοώ να τσακωθούμε και να αρχίσουμε τα καντήλια)
- είναι υποχρεωτική η χρήση ακουστικών (όπως θα κατάλαβες, όλα τα μέλη που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν πρέπει να είναι σε party chat στο PS4/PS5. Ο λόγος είναι η γρήγορη και άρτια ενημέρωση, πχ. όταν θα συζητήσουμε ποια πίστα θα βάλουμε, πόσα άλογα, ποια κατηγορία αυτοκινήτων κλπ. Μέσω μηνυμάτων δεν γίνεται δουλειά της προκοπής. Οπότε έχουμε υποχρεωτική την χρήση ακουστικών ώστε να ακούει ο κάθε παίκτης)
- προαιρετική η χρήση μικροφώνου / δηλαδή αν θες μιλάς αν δεν θες δεν μιλάς. Καλό θα ήταν βέβαια να μιλάς για να κάνουμε πλακίτσα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.
Εν συντομία: α) δεν βρίζουμε (αισχρά), β) υποχρεωτικά πρέπει να έχεις ακουστικά, γ) αν θες έχεις και μικρόφωνο (δεν είναι υποχρεωτικό)
Αν συμφωνείς, με προσθέτεις ως φίλο στο PS (Lefteris_X).
Προσπάθησα να σου στείλω αίτημα φιλίας αλλά κάτι δεν πάει καλά.
Όταν στέλνουμε αίτημα το εικονίδιο από "Add" (friend) αλλάζει σε "Sent" και περιμένουμε να το αποδεχθεί ο παραλήπτης.
Δύο φορές σου έστειλα, αλλά το εικονίδιο παραμένει "Add" και δεν αλλάζει σε "Sent".
Επίσης προσπάθησα να σου στείλω μήνυμα αλλά δεν μου το επέτρεπε.
Μήπως έχεις βάλει πολλούς περιορισμούς στο account σου, με αποτέλεσμα κάποιος άγνωστος (όπως εγώ) να μην μπορεί να σου στείλει αίτημα, ούτε μήνυμα;
Όσο αφορά εμένα που είπες ότι δεν μπορείς να με βρεις είναι περίεργο, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό / τόσα χρόνια όποιος ήθελε να με ψάξει-βρει το έκανε άμεσα χωρίς κανένα πρόβλημα.
ΥΓ: Σε δείχνει online τώρα (12:07 ώρα Ελλάδας) και παίζεις GT7. Πήγα να σε καλέσω σε party chat και δεν μου το επιτρέπει λόγω των δικών σου ρυθμίσεων. Ούτε να σου στείλω αίτημα επιτρέπει, ούτε μήνυμα. ¶ρα οι δικές σου ρυθμίσεις (privacy settings) δεν επιτρέπουν!
Σου έστειλα!
Αυτή τη φορά από «Add» μετατράπηκε σε «Sent».
Valkyre (06-12-2022)
odytsak (05-01-2023)
Αναμενόμενο, δεν πέφτω από τα σύννεφα.
Μακάρι να μην είναι σαν ένα tech demo που ήταν το vr mode του gt sport.
Επομένως 2 παιχνιδάκια free στο λανσάρισμα, μια χαρούλα!
Να ξυπνήσει και η codemasters για το f1 2022!!
Hταν πραγματι δεδομενο οτι θα βγει, απλα δεν ξεραμε αν ειναι free και στο launch. Eγω το εχω εκει και περιμενει το παιχνίδι μεχρι να ερθει το psvr2.
Δεν βρίσκω λογο να μην ειναι το φουλ γκειμ σε VR. Ειναι cross gen και εχουμε eye tracking. Αν δεν μπορει αυτο το παιχνιδι να τρεξει full σε VR θα προβληματιζομουν. Περιμενω και ενα current gen GT να τρεχει κανονικα σε PSVR2 με eye tracking. Εδω σχεδόν τα κατάφεραν με το psvr1 και το GTsport.
.
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Μην νομίζετε, δεν είναι και ΤΟΣΟ καλο-προγραμματισμένο το GT7 στο PS5.
Σε συνθήκες βροχής σε απότομες στροφές (με λίγα χλμ ταχύτητα κιόλας) και με 2-3 αυτοκίνητα μπροστά σου (όπως διανύεις τις στροφές) χάνονται στιγμιαία κάποια frames (και σπανιότερα στιγμιαίο tearing).....τα οποία όμως είναι παρατηρήσιμα.
Δεν είναι rock-solid 60άρι (υπό συνθήκες όπως είπα).
Έχω κάποιες αμφιβολίες για τα αν θα είναι αυτούσιο 100% όλο το περιεχόμενο του GT7 σε VR mode.
Ίσως κάποιες πίστες να λείπουν (αυτές που έχουν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες ή/και νυχτερινές με ή χωρίς βροχή), ίσως να είναι λιγότερα τα αμάξια στον αγώνα.
(να σημειώσω ότι παίζω το GT7 σε performance mode, δηλαδή 60 fps με κατώτερη της 4Κ ανάλυσης, δεν θυμάμαι επακριβώς αλλά νομίζω 1800p)
Μου φαίνεται κάπως δυσκολάκι (βασικά τεράστια δυσκολία) όπως είναι ο προγραμματισμός να μπορεί να αποδώσει το ίδιο περιεχόμενο σε 120 fps X 2 οθόνες. Ούτε στα 90ς fps. Hell, εδώ που τα λέμε αμφιβάλλω και για 60 fps σε 2 οθόνες).
Γράφω και ξαναγράφω "2 οθόνες" γιατί εσωτερικά το engine πιέζει το hardware να κάνει render 2 φορές το παιχνίδι, μια για κάθε οθόνη του VR........δηλαδή κατάσταση-παλούκι!
Θέλω πολύ διαψευστώ, διότι αυτό θα σημαίνει ότι κάθισε η Polyphony Digital και έγραψε εξ αρχής νέο κώδικα, ειδικά για το PS5.
Απαραδεκτο παντως αν εχει framedrops στο ps5. Οταν το δοκιμασα εβλεπα ενα ps4 game μπροστα μου. Θελω να πιστευω οτι θα το βελτιωσουν ωστε να τρεχει κανονικα και σε VR.
Δεν νομιζω οτι θα πανε για 90fps, εκτος αν το eye tracking παιζει τοσο ''επιθετικα''. Γενικα θα ηθελα να δω τι επιπεδα optimization επτρεπει το eye tracking (ειδικα με την UE5).
.
https://blog.playstation.com/2023/01...neup-revealed/We’re thrilled that Gran Turismo 7 will be a PS VR2 launch title! Through a free upgrade, for those who have already purchased Gran Turismo 7, players will experience all cars and tracks in VR like never before. GT7 in VR takes full advantage of PS VR2’s next gen features. With eye tracking and foveated rendering, players will experience stunning visual fidelity while racing in any of the 450+ cars. While 2-player splitscreen races are not supported in VR, all other races, including online races, will be available. From the NΓΌrburgring to Tsukuba, tracks can be experienced exactly as they are in real life.
– Kazunori Yamauchi, President of Polyphony Digital
![]()
.
odytsak (06-02-2023)
Μια μέρα πριν το λανσάρισμα, στις 21 Φεβρουαρίου έρχεται το δωρεάν PSVR2 upgrade.
Free PS VR2 Upgrade Coming to GT7! Experience a Whole New Level of Immersive Gameplay
![]()
PDS (13-02-2023)
To update Φεβρουαρίου είναι τεράστιο και δεν προσθέτει απλά υποστήριξη για PSVR2.
Παρουσιάζουμε την Ενημέρωση Φεβρουαρίου του «Gran Turismo 7»:
Προσθέτουμε 5 Νέα Αυτοκίνητα και την Πίστα «Grand Valley»!
Αντιμετωπίστε την «GT Sophy» στη διοργάνωση περιορισμένου χρόνου «Ομαδικός Αγώνας» (μόνο στην έκδοση για την κονσόλα PS5).
https://www.gran-turismo.com/gr/news/00_4866094.html
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την GT Sophy, επισκεφθείτε την ακόλουθη επίσημη ιστοσελίδα:
https://www.gran-turismo.com/us/gran-turismo-sophy/
cocous (20-02-2023),drifterx (21-02-2023),Lefteris_X (20-02-2023),PDS (20-02-2023)
Brazhlias (01-03-2023)
Bookmarks