Τελος η παιχνιδαρα και απο μενα!! Οτι καλυτερο εχω παιξει τα τελευταια χρονια! Ο κοσμος, το lore, τα mechanics ολα κορυφη!
Οι νεες προσθηκες οπως το open world, το jump, τα ashes of war και τα spirit ashes εδωσαν νεα φρεσκαδα στα soul game της fromsoftware αν και θεωρω οτι εκανε το παιχνιδι αρκετα πιο ευκολο,πραγμα που δεν ειναι απαραιτητα κακο γιατι δινει την δυνατοτητα να δοκιμασουν και νεοι παικτες τα soulgames.. Ειδικα καποιοι που τους φαινοντουσαν δυσκολα και τα εχουν δαιμονοποιησει.. (εσενα κοιταω Jkbluetiger)
Στα αρνητικα τωρα του παιχνιδιου που πρεπει να βελτιωσει ο miyazaki κατα την γνωμη μου για να φτιαξει το ΑΠΟΛΥΤΟ game ειναι:
1oν)να βρει εναν τροπο να κανει πιο ξεκαθαρα τα Questlines των npc. Χωρις wiki δεν βγαινουν με τιποτα και πρεπει να διαβασεις και να θυμασαι χιλια δυο πραγματα ωστε να τα τελειωσεις, κυριως πρεπει να διαβασεις τι να ΜΗΝ κανεις για να μην γινει fail το questline.. Ενταξει δεν ειπαμε να μας τα δινεις και στο πιατο ρε miyazaki, γι αυτο παιζουμε τα παιχνιδια σου, αλλα που να ξερω εγω σαν gamer δηλαδη οτι αν σκοτωσω αυτο το boss η μιλήσω στον ταδε npc χανω το questline καποιου αλλου npc?
Και 2ον) Να βελτιωσει τα endings των παιχνιδιων.. Δεν γινεται να εχει πεσει τοση δουλεια στο χτισιμο του lore, οπου καθε αντικειμενο, καθε τοποθεσια, καθε οπλο, καθε npc, καθε boss εχει και μια ιστορια να πει και να μου ξεπετας το ending με 1 λεπτο βιντεακι!! Ακομα και τα βιντεακια οταν ενεργοποιεις τα grand lifts ειναι πιο μεγαλα απο αυτο του ending! Επισης τι μου διαφημίζεις οτι το παιχνίδι εχει 7 endings οταν ουσιαστικα 3 ειναι τα endings. Τα αλλα ειναι το ιδιο πραγμα και απλα αλλάζεις μια πρόταση!!
Αυτα..
Υ. Γ. Οποιος παιζει τωρα το παιχνιδι και χρειάζεται βοηθεια σε καποιο boss η κάποια περιοχη να μου στειλει μυνημα..
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Valkyre (10-01-2024)
Συγνωμη βγαζουν DLC μετα απο τοσο καιρο? Wtf?
Απλα σκεφτομαι οτι θα μου ειναι αδιανοητα δυσκολο να ξαναμπω στο παιχνιδι μετα απο τοσο καιρο. Συνηθιζουν δε η δυσκολια στα DLC να ανεβαινει κατακορυφα, οποτε το να εχει περασει τοσος καιρος απο το βασικο παιχνιδι αποτελει προβλημα για εμενα.
Τα souls παιχνίδια είναι σαν το ποδήλατο και το sex.
NOMIZEIΣ ότι τα έχεις ξεχάσει, αλλά μόλις μπεις στην αρένα αρχίζεις να θερίζεις
Είναι αυτό που το θες παρά πολύ πριν βγει και όταν βγει και δεις περί τίνος πρόκειται λες… άστο καλύτερα!
To γάμησε και ψόφησε η Bandai.
TI 40 ΕΥΡΩ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ EXPANSION?
Αγορά μόνο αν πέσει στα 15 ευρώ.
Το ξεκίνησα και γωμε μια "μικρή" καθυστέρηση (είχα την launch edition από day one)
Εντάξει στο ενδιάμεσο έπαιξα Sekiro (πλατίνα, γιατί το λάτρεψα, και ήταν τόσο satisfying το combat) και Armored Core (και εδώ ασχολήθηκα πάρα πολύ). Και Bloodborne πιο παλιά φυσικά.
Εντυπωσιασμένος από τις πρώτες 10 ώρες ξεκάθαρα, προβλέπω να ασχολούμαι πάρα πολύ καιρό. Δεν πιστεύω ότι έχω κατανοήσει πλήρως τα πάντα που προσφέρει από επιλογές, αλλά το 'χουμε. Φοβάμαι ότι όντως πρέπει να βλέπεις έστω σε high level λίγο κατευθυντήριες γραμμές μην χάσεις καμιά περιοχή ή quest, αλλά δεν νομίζω ότι θα ακολουθήσω τακτική να τα ψάχνω όλα σε guides πρώτα να είμαι ειλικρινής, δεν θα το απολαύσω 100% και ας μου ξεφύγουν και πράγματα.
Δεν έχω παίξει Souls, και γενικά μου φαίνεται αρκετά διαφορετικό από τα προηγούμενα που έχω παίξει της From. Ένα μικρό σχόλιο είναι μόνο πως κάπως τα πρώτα battles με bosses που έχω αντιμετωπίσει δεν μου έχουν δώσει την ίδια χαρά με τα περισσότερα bosses του Sekiro, αλλά είναι πολύ πολύ νωρίς ακόμη. Ίσως βέβαια επειδή έχουμε τις επιπλέον βοήθειες και δεν έχω συνηθίσει 100% την χρήση της ασπίδας!
Ενώ ο κόσμος ασχολείται με το DLC -> https://www.metacritic.com/game/elde...f-the-erdtree/
Εγώ συνεχίζω το ταξίδι δυστυχώς αργά, αλλά σταθερά, σε αυτόν τον μαγικοχαοτικό κόσμο (60-70 ώρες νομίζω σύμφωνα με το παιχνίδι)
Εντάξει τα έχετε πει όλα (θετικά και μη), σίγουρα πρεπει να έχεις κάποιου είδους supplementary material / guide για να καταλάβεις και να ασχοληθείς και με τα γύρω γύρω
Παρ' όλα αυτά το scale είναι εντυπωσιακό και η αίσθηση του να μην ξέρεις τι θα σου εμφανιστεί στην επόμενη περιοχή εξερευνώντας την είναι μοναδική!
Valkyre (19-06-2024)
Λοιπον.
Την παρουσα περιοδο για διαφορους λογους προσωπικους εχω "αναγκη" απο gaming. Εχω αναγκη να κανω shut down και εχω αναγκη να μεταφερομαι καπου αλλου οσο γινεται στον προσωπικο ελευθερο χρονο μου.
Ενω παραδοσιακα τα καλοκαιρια απεχω παρα πολυ απο το gaming, αυτο το καλοκαιρι ειναι διαφορετικο και το αναζητω πολυ. Εχω παιξει πολλα παιχνιδια. Απο παλια διαμαντια που δεν ειχα ακουμπησει (Dark Souls Trilogy), νεα ΑΑ παιχνιδια (Lies of P, Dragons Dogma, Plague Tales Requiem) μεχρι και replays απο παιχνιδια που μου αρεσαν πολυ και ηθελα να ξαναπαιξω (Demon Souls, Sekiro).
Θα παρατηρησατε οτι τα περισσοτερα εκ των παιχνιδιων αυτων ειναι τα παιχνιδια του κυριου Miyazaki...
Θελω να πω κατι. Τα παιχνιδια αυτα, δεν ξερω τι χημικες αντιδρασεις κανουν μεσα μου αυτον τον καιρο ή τι αλλο συμβαινει αλλα... με εχουν βοηθησει. Το λεω ειλικρινα. Δεν μπορω να εξηγησω το γιατι μην με ρωτησετε. Αλλα με εχουν βοηθησει ουσιαστικα.
Το "αγνωστο" σε αυτα τα παιχνιδια, η εξερευνηση, η ανακαλυψη και η επιβραβευση ειναι οτι καλυτερο εχω βιωσει σε game design. Τελεια και παυλα. Τοσα μυστικα, τοση ποικιλια, κοσμοι που σε τρομαζουν, σε ανατριχιαζουν αλλα απο την αλλη σε μαγευουν. Με ενα τροπο που και παλι δεν μπορω να εξηγησω. Δεν ξερω πως το εχει παντρεψει ετσι αυτο το πραγμα ο Μιγιαζακι, πως το εχει καταφερει.
Τα gameplay mechanics are so fucking solid που πραγματικα τα σεβη μου. Το lore... τι να πω... δεν ξερω ποιος και πως καθεται και στηνει ολη αυτη τη μυθολογια πισω απο καθε παιχνιδι. Ναι τα quest με χαλανε που ειναι πιασε το αυγο και κουρευτο ενα πραγμα και ποσο ευκολα μπορεις να τα σκατωσεις, αλλα ακομα και ετσι δινει αλλη μια πτυχη (ισως μαζοχιστικη η εν προκειμενω) στο τροπο που ειναι στημενο το παιχνιδι και ο κοσμος του.
Θα πει κανεις τωρα, καλα ρε Δημητρακο και γιατι μας τα λες αυτα στο θρεντ του Elden Ring? Διοτι παιζω και Elden Ring αυτη τη στιγμη. Καθαριζω οτι δεν ειχα κανει στο κανονικο playthrough μου και προετοιμαζω το εδαφος για το DLC.
Και εχω παιξει αυτες τις μερες Elden Ring 35 ωρες παρακαλω σε playthrough με 145 ωρες ηδη, πλατινα και τελειωμενο το στορυ και θα ελεγα τη συντριπτικη πλειοψηφεια του content ολοκληρωμενη. Και ομως επαιξα 35 ωρες... και εκανα ενα σωρο καινουργιες ανακαλυψεις... περιοχες, μυστικα που δεν βρηκα ποτε... δεν ξερω πως γινεται αυτο πραγματικα. Εχω σκοτωσει καμμια 30αρια καινουργια boss που δεν βρηκα στις πρωτες 145 ωρες.
Και καπου εδω αντιλαμβανομαι εκ νεου το μεγαλειο αυτων των παιχνιδιων... οταν πιανω τον εαυτο μου τις τελευταιες ωρες ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να καθυστερω την εναρξη του DLC... γιατι... δε ξερω... περιεργο... δεν θελω να τελειωσει. Θελω να σκεφτομαι οτι εχω ακομα ενα μεγαλο ταξιδι σε αυτον τον κοσμο να κανω.
Οποτε τωρα κανω ενα "διαλειμμα". Παιζω Jedi Survivor, τελειωσα GoW Ragnarok DLC και μετα ερχεται το Shadow of the Erdtree.
Ειδα στα προηγουμενα μηνυματα μου εδω οτι του εβαζα 9,5 και αυτο για τον τεχνικο τομεα (που εμενα δεν επηρεασε καθως επαιξα την PS4 version). Θυμαμαι διαφωνουσα με παιδια που δινανε δεκαρι ακομα και αν υπαρχουν τεχνικα θεματα. Με αυτα που εχουν συμβει προσφατα ισως αναθεωρω κι εγω. Απο την μια μερια δεν θελω να συγχωρησω τα ιδια τεχνικα θεματα που κουβαλαει στα παιχνιδια του ο Μιγιαζακι απο τοτε που εβγαλε το Demons Souls, απο την αλλη δεν μπορω παρα να υποκλιθω στο μνημειωδες αυτο δημιουργημα του.
Οποτε ναι. Το Elden Ring ειναι και για εμενα... 10ΑΡΙ.
Και οχι μονο το Elden Ring αλλα και τα περισσοτερα παιχνιδια που εχει ασχοληθει αυτος ο ανθρωπος. Εχει βρει μια μαγικη συνταγη. Θα ηθελα παρα μα παρα πολυ να δω τα υλικα και την σειρα μαγειρεματος της συνταγης αυτης. Τους πυλωνες στους οποιους στηριζεται η δουλεια του. Τα musts και must nots, τα dos and donts.
Respect και ευχαριστω απο εμενα.
Με το elden ring φυσικα ασχοληθηκα, το πλατιναρα, το ξετιναξα. World bulding, αψεγαδιαστο. Level design, απαράμιλλο. Combat, εθιστικοτατο. Ακομα και το traversing που σε αλλα open world ειναι ο,τι πιο βαρετο, εδω με την καλυτερη υλοποιηση mount που εχουμε δει ever ειναι απολαυση. Το πιο πληρες προιον της From στα χαρτια, του λειπει αυτο το κατι για μενα που το κραταει ουσιαστικα λιγο πιο πισω απο το Bloodborne και το Sekiro. Τι ειναι αυτο; Το οτι δεν ειναι τοσο unique για τα δικα μου γουστα, δεν εχει αυτο το edge σε επιπεδο ατμοσφαιρας που προσφερει το Bloodborne ( απιθανο cosmic horror παντρεμα με action) αλλα και το Sekiro (eastern αισθητικη και ο,τι πιο μινιμαλιστικο). Οσο πληρες και αψεγαδιαστο ειναι, παραμενει ενα open world dark souls για μενα που φυσικα το καταδιασκεδασα, δεν μου εδωσε ομως το κατι παραπανω.
Τωρα σε ο,τι αφορα τον Miyazaki, δεν μπορω παρα να συμφωνησω. Για μενα ειναι ο κορυφαιος συγχρονος δημιουργος της βιομηχανιας και δεν υπαρχει κανενα ερωτηματικο στο κεφαλι μου.
Τεραστια μαγκια σε εποχες που το ΑΑΑ development προσφερει μια απο τα ιδια ανα 5 χρονια να καταφερνει ενα τυπος να βγαζει το ενα διαμαντι μετα το αλλο με τετοια συχνοτητα και να καταφερνει την συνταγη που ιδιος εφηύρε να την αλλαζει τοσο μαεστρικα καθε φορα.
Για τα δεδομενα της From εχει περασει αρκετος καιρος απο το Elden ring, κοντοζυγωνει η ανακοινωση του επομενου major project.
Wishful thinking, θελω κατι εντελως καινουριο (οχι sequel) και ελπιζω τεχνικα αναβαθμισμενο με ενα προιον που να ανταποκρινεται στις απαιτησεις της γενιας που διανυουμε.
Valkyre (23-08-2024)
^^Κι εγω κατι καινουργιο θα ηθελα αλλα νομιζω ο παταγος του Elden Ring 2 και η τεραστια μυθολογια που εχει χτιστει πισω του, θα οδηγησει σχεδον σιγουρα σε συνεχεια.
Παντως δειχνει οτι ειναι τυπος που του αρεσει να ανακατευει την τραπουλα οποτε ακομα και αν δεν ειναι το επομενο παιχνιδι του καινουργιο, δεν θα αργησει να ερθει και αυτο!
Παρεπιπτοντως 25 εκ. κοπιες εχει πουλησει, νουμερα παρανοικα για οποιονδηποτε εκτος Rockstar και καποιων ελαχίστων εξαιρεσεων. Ρεαλιστικα θα εχουμε sequel, ιδανικα θα ηθελα κατι φρεσκο.
Bookmarks