Page 48 of 48 FirstFirst ... 384445464748
Results 941 to 958 of 958

Thread: PlayStation VR2 - Virtual Reality Headset

Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Name
    Δημήτρης

Nαι μπορει να βελτιωθει μεσω καλυτερου/εξυπνοτερου software που θα καλυπτει το οποιο κενο του hardware. Αλλα για να δεις πραγματικη διαφορα θα πρεπει να ανανεωθει και το hardware (αν τελικα υπαρξει ποτε PSVR3 γιατι να ειμαι ειλικρινεις το κοβω χλωμο... μακαρι βεβαια να κανω λαθος).

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Στα 450 ευρώ μόνιμη πτώση τιμής. Βήμα προς την σωστή κατευθυνση.
    https://blog.playstation.com/2025/02...?sf276497679=1
    .

PS4forums Addict panos74gr's Avatar
    PSN ID
    panos74gr
    Name
    Πάνος

PS4forums Addict obione's Avatar
    PSN ID
    constantineobi

Εδώ είμαστε !
    Επιτελους έρχεται και στο ps5 σε vr έκδοση !
    Μαζί με το gt7 πιστεύω θα είναι από τα δυναμικότερα παιχνίδια στο psvr2

https://www.flightsimulator.com/micr...playstation-5/

5. The Following User Says Thank You to obione For This Useful Post:

Valkyre (29-09-2025)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Φίλος μου δάνεισε την Logitech G29 μαζί με το. shifter της. Έπαιξα εχθές για πρώτη φορά μαζί με τιμονιέρα και εκει η εμπερία απογειώνεται.
    Ζαλίστηκα λίγο βέβαια, κάτι που δεν πάθαινα όταν οδηγούσα με το dualsense, αλλά πραγματικά ήταν λες και ήμουν σε αγώνα.

Αλλά παιχνίδια που έχω δοκιμάσει είναι το Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge το οποίο ναι μεν μου αρέσει αλλά με δυσκολεύει ο χειρισμός του.
    Ένα με τρενάκια λούνα πάρκ το οποίο ήταν fun και το Arcade Paradise το οποίο δεν με ξετρελάνε.
    Σίγουρα θα βάλω το no man's sky το οποίο έχω παίξει παλαιότερα και έχω ακούσει καλά λόγια για την VR έκδοσή του.
    Spoiler!

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Πωπω ένα από τα όνειρά μου είναι να παίξω γτ7 μαζί με τιμονιέρα..

Δυστυχώς δεν έχω ούτε τη διάθεση να σπαταλήσω σχεδόν 300 ευρώ, αλλά ούτε και το χώρο να στηθώ όμορφα...

Ζηλεύω!!

Name
    Δημήτρης

Κι εγω θα ηθελα πολυ να βλαω μια τιμονιερα με καθισμα κιολας, αλλα δυστυχως ο χωρος που πιανει ολο αυτο το rig ειναι απαγορευτικος για την περιπτωση μου.

9. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (08-12-2025)

Default PlayStation VR2 - Virtual Reality Headset

Quote Originally Posted by Valkyre View Post
    Κι εγω θα ηθελα πολυ να βλαω μια τιμονιερα με καθισμα κιολας, αλλα δυστυχως ο χωρος που πιανει ολο αυτο το rig ειναι απαγορευτικος για την περιπτωση μου.
    Το όνειρο της ζωής μου είναι ένα Game Room με ένα μπιλιάρδο και ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι στη μέση , και γύρω γύρω ένα Cabinet με όλα τα Arcades, και πάγκος με οθόνες και όλες τις βασικές κονσόλες ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα και την ιστορία του Gaming .
    Αν κάποτε πιάσω καλά λεφτά θα το κάνω γιατί έχω τον χώρο .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Name
    Δημήτρης

Eμενα το ονειρο ζωης μου ειναι απλα μπολικος ελευθερος χρονος και peace of mind.

Ολα τα αλλα μπροστα σε αυτο ειναι σχεδον αδιαφορα πραγματικα!

12. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

mihalis13 (10-12-2025)

Elite drifterx's Avatar
    Name
    Μάνος

Eμενα το ονειρο ζωης μου ειναι απλα μπολικος ελευθερος χρονος και peace of mind.

Ολα τα αλλα μπροστα σε αυτο ειναι σχεδον αδιαφορα πραγματικα!
    Πως φαίνεται ότι είσαι παππούς!

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη. Ελεύθερος χρόνος και peace of mind.

Στα του VR τώρα. Το GT7 με την τιμονιέρα είναι εθισμός. Είχα που είχα 350 ώρες στο παιχνίδι, με βλέπω να γράφω άλλες τόσες.
    Τώρα σε ο,τι άλλο έχω δοκιμάσει δεν έχω ξετρελαθεί. Σε όλα εχθρός μου είναι ο χειρισμός.

Καταλαβαίνω πως έτσι είναι πιο immersive αλλά προσωπικά με δυσκολεύει.
    Για αυτό άφησα το Star Wars, δόκιμασα και το Hubris που το είχε trial αλλά και εκεί με τον χειρισμό δεν..
    Θέλω τις επόμενες μέρες να δω το No Man's Sky, που έχω γράψει κάποιες ώρες και έχω περιέργεια να δω πως είναι σε VR.
    Spoiler!

Name
    Δημήτρης

Δοκιμασε Resident Evil Village ή Resident evil 4 remake. Εχουν πολυ ωραιο και στιβαρο χειρισμο. Απο τις καλυτερες εμπειριες.

Θα συμφωνησω ομως γενικα οτι σε πολλα VR παιχνιδια ο χειρισμος πασχει αρκετα. Βασικα το κυριοτερο προβλημα ειναι περισσοτερο game design related παρα gameplay related... Πολλοι devs νομιζουν οτι πως να το πω, "το πολυ immersion κανει καλο". Αυτο εχει ως αποτελεσμα πληθος παιχνιδιων να εχουν επι μονιμου βασεως τον παικτη να κανει διαφορες κινησεις ταχατες μου χαρην ρεαλισμου. Ελα μου ομως που το κανουν τοσο συχνα που μονο ρεαλιστικο δεν ειναι, απλα και μονο εκνευριστικο.

Ενα παραδειγμα προσφατο που με εκανε στα αληθεια να παρατησω παιχνιδι VR το οποιο μαλιστα υποτιθεται ηταν και καραμπινατο ΑΑΑ.

Μιλαω για το Metro.

Αυτο το παιχνιδι λοιπον θελει ολη την ωρα να σε βαζει να κανεις μικρες αγγαρειες που καταντανε πολυ κουραστικες και χαλανε εντελως το pacing του παιχνιδιου.

Αααα σου τελειωσε η μπαταρια του φακου. Για να την φορτισεις, τραβα βγαλε το backpack (αναθεμα τα backpacks στα VR παιχνιδια... ειλικρινα οτι πιο μαλακια εχουν σκεφτει στην συντριπτικη πλειοψηφια των παιχνιδιων). Τωρα παρε απο το backpack την μικρη γεννητρια και φορτισε την μπαταρια του φακου σου. Μην ανησυχεις, σε περιπου 2 λεπτα θα πρεπει να το ξανακανεις, γιατι ειναι πολυ ρεαλιστικο να τελειωνουν οι μπαταριες στους φακους σε 2 λεπτακια.

Αααα κοιτα χρειαζεσαι καινουργιο φιλτρο για την μασκα οξυγονου σου, κοιτα τα φιλτρα στις μασκες οξυγονου κρατανε 3, αν εισαι τυχερος 5 λεπτα. Ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα... θελουμε να βαλουμε σασπενς. Οποτε βγαζε βαζε φιλτρα ολη την ωρα.

Και μην ξεχνας να σκουπιζεις την μασκα σου καθε 30 δευτερολεπτα γιατι βρεχεται θολωνει κλπ...

Και αυτα ειναι απλα 3 παραδειγματα απο πληθος αλλων τετοιων σπαστικων actions.

Ποιος σκεφτηκε οτι επι μονιμου βασεως να κανεις τετοιες μικρες χαζομαρες προσδιδει immersion και οχι απλα εκνευρισμο, αληθεια θα ηθελα να τον ρωτησω....

Oι devs στο VR θα πρεπει να καταλαβουν οτι δεν χρειαζεται καθε τρεις καιλιγο να κανεις καποιο VR interaction για να ειναι καλο το παιχνιδι και επισης θα πρεπει να μην ξεχνανε οτι και τα VR games ειναι ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ πρωτιστως.

ΥΓ: Το Νο Mans Sky το πηρα λογω VR και δυστυχως Μιχαλη δεν αντεξα να παιξω πανω απο 2 ωρες. Νιωθω ομως οτι εφταιγε απλα το παιχνιδι απο την φυση του, οχι το VR της υποθεσης. Αλλα θυμαμαι ομως οτι ειχε μεγαλα θεματα με το framerate σε VR, δεν ξερω αν το διορθωσαν τωρα. Μακαρι να σου αρεσει.

16. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

PDS (21-03-2026)

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

Δοκιμασε Resident Evil Village ή Resident evil 4 remake. Εχουν πολυ ωραιο και στιβαρο χειρισμο. Απο τις καλυτερες εμπειριες.

Θα συμφωνησω ομως γενικα οτι σε πολλα VR παιχνιδια ο χειρισμος πασχει αρκετα.
    Έχω παίξει το Village πολύ λίγο σε φίλο και δεν μου άρεσε πάλι λόγω χειρισμού. lol
    Όπως και το Horizon, το οποίο οριακά με είχεν ταλαιπωρήσει.
    Γενικά στο VR οι πιο ωραίες μου εμπερίες ήταν στο πρώτο που είχα παίξει στο X wing mission και τώρα στο PSVR2 το GT7.
    Spoiler!

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

To Village θέλει λίγο χρόνο για να εξοικειωθεις, αλλά αξίζει. Η Capcom γενικά το έχει βρεί πολυ με το χειρισμό και δεν κάνει πρόχειρη δουλεια. Και τα haptics ειναι πολύ σωστά. Στο γέμισμα του όπλου, ανοίγεις ενα συρτάρι και αισθάνεσαι το σύρσιμο κ.α. Για μένα οταν συνηθισεις τον χειρισμό γίνεται σημαντικά πιο απολαυστικός απο το χειριστήριο. Σε φάση που δεν υπάρχει γυρισμός, αλλά οκ γούστα ειναι αυτά.

Το Backback Δημήτρη μου αρέσει στα VR games, αλλά θα συμφωνήσω οτι δεν χρειάζεται να το παρακάνει κάποιος στο VR. Οταν προσπαθούν να το κάνουν σουπερ immersive οπως την πραγματική ζωή χαλάει. Η πραγματική ζωή πολλές φορές γινεται βαρετή απο μονη της με αυτες τις αγγαρειες δεν χρειάζεται να βιωνεις κάτι ανάλογο και σε VR.

Το No mans sky εχει ωραιο pro upgrade. Εχει μεγάλη διαφορά. Νομιζω οτι μπορεις να επιλέξεις πως θα το παιξεις, ειτε με χειριστήριο είτε με dualsense

Πολύ καλό χειρισμό έχει και το Red Matter 2. Εκεί Μιχάλη θα δεις και κάποιες απο τις δυνατότητες του headset, οσον αφορα την ανάλυση, HDR, 120 native frames. Toσο το 1 οσο και το 2 ειναι εξαιρετικά παιχνίδια.

Οσον αφορά γενικά τον χειρισμό σε VR, σκέφτομαι οτι εχουμε συνηθίσει τις τελευταίες 4-5 γενιές να παιζουμε με εναν συγκεκριμένο χειρισμό τα games, εχει γινει φύση μας. Στο VR ξεφευγεις απο αυτην την συνήθεια. Κάποιος που δεν εχει συνηθίσει ομως για παράδειγμα τον παραδοσιακό χειρισμό σε κονσόλα (δλδ με δύο μοχλάκια), αν τον βάλεις να παιξει για πρωτη φορά θα δυσκολευτεί πολυ να κουνήσει την κάμερα και να στοχευσει. Εχει ενδιαφέρον οτι πολλοι που δεν εχουν εξοικειωθει με το κλασικο console χειρισμο, αλλα ουτε και με τον VR χειρισμό, αυτός του vr του φαίνεται πιο ευκολος. Το εχω δει αρκετές φορές απο το 2016 αυτό.

Προσωπικά ο VR χειρισμός έχει γίνει 2η φύση μου και μου είναι πιο ευκολος απο το κλασικό console χειρισμο. Αλλά αυτό δεν έγινε αμέσως. Ηθελε λίγο χρόνο.
    .

Name
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by PDS View Post
    To Village θέλει λίγο χρόνο για να εξοικειωθεις, αλλά αξίζει. Η Capcom γενικά το έχει βρεί πολυ με το χειρισμό και δεν κάνει πρόχειρη δουλεια. Και τα haptics ειναι πολύ σωστά. Στο γέμισμα του όπλου, ανοίγεις ενα συρτάρι και αισθάνεσαι το σύρσιμο κ.α. Για μένα οταν συνηθισεις τον χειρισμό γίνεται σημαντικά πιο απολαυστικός απο το χειριστήριο. Σε φάση που δεν υπάρχει γυρισμός, αλλά οκ γούστα ειναι αυτά.

Το Backback Δημήτρη μου αρέσει στα VR games, αλλά θα συμφωνήσω οτι δεν χρειάζεται να το παρακάνει κάποιος στο VR. Οταν προσπαθούν να το κάνουν σουπερ immersive οπως την πραγματική ζωή χαλάει. Η πραγματική ζωή πολλές φορές γινεται βαρετή απο μονη της με αυτες τις αγγαρειες δεν χρειάζεται να βιωνεις κάτι ανάλογο και σε VR.

Το No mans sky εχει ωραιο pro upgrade. Εχει μεγάλη διαφορά. Νομιζω οτι μπορεις να επιλέξεις πως θα το παιξεις, ειτε με χειριστήριο είτε με dualsense

Πολύ καλό χειρισμό έχει και το Red Matter 2. Εκεί Μιχάλη θα δεις και κάποιες απο τις δυνατότητες του headset, οσον αφορα την ανάλυση, HDR, 120 native frames. Toσο το 1 οσο και το 2 ειναι εξαιρετικά παιχνίδια.

Οσον αφορά γενικά τον χειρισμό σε VR, σκέφτομαι οτι εχουμε συνηθίσει τις τελευταίες 4-5 γενιές να παιζουμε με εναν συγκεκριμένο χειρισμό τα games, εχει γινει φύση μας. Στο VR ξεφευγεις απο αυτην την συνήθεια. Κάποιος που δεν εχει συνηθίσει ομως για παράδειγμα τον παραδοσιακό χειρισμό σε κονσόλα (δλδ με δύο μοχλάκια), αν τον βάλεις να παιξει για πρωτη φορά θα δυσκολευτεί πολυ να κουνήσει την κάμερα και να στοχευσει. Εχει ενδιαφέρον οτι πολλοι που δεν εχουν εξοικειωθει με το κλασικο console χειρισμο, αλλα ουτε και με τον VR χειρισμό, αυτός του vr του φαίνεται πιο ευκολος. Το εχω δει αρκετές φορές απο το 2016 αυτό.

Προσωπικά ο VR χειρισμός έχει γίνει 2η φύση μου και μου είναι πιο ευκολος απο το κλασικό console χειρισμο. Αλλά αυτό δεν έγινε αμέσως. Ηθελε λίγο χρόνο.
    Αυτο που λεω Βασιλη ειναι οτι δεν ειναι ρεαλισμος αυτο που πολλες φορες προσπαθουν να κανουν στα VR παιχνιδια αλλα μια βλακεια και μιση. Δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με το backpack mechanic, εχω προβλημα οταν καποιος θελει να το κανω 5 φορες μεσα σε ενα λεπτο. Αυτο δεν ειναι ρεαλισμος. Εγω καθε μερα backpack φοραω, δεν το βγαζω καθε 5 βηματα που κανω γιατι εχω φροντισει αυτα που θελω να βρισκονται σε τσεπες κλπ.

Το να μου ζηταει ενα παιχνιδι καθε 2 λεπτα να γεμιζω τις μπαταριες ενος φακου με γεννητρια ειναι το ακρως αντιθετο του ρεαλισμου. Αν μου το ζηταγε καθε 30-60 λεπτα δεν θα ειχα απολυτως κανενα προβλημα. Παρομοιως με το φιλτρο οξυγονου. Δεν κρατανε τα φιλτρα οξυγονου 2 ρημαδιασμενα λεπτα.

Γενικα σε πολλα παιχνιδια νομιζουν οι devs οτι οσο περισσοτερο σε κανουν να κανεις VR gameplay stuff τοσο το καλυτερο. Ομως αυτο ουτε ρεαλιστικο ειναι, ουτε ευχαριστο ειναι.

Ενα αλλο ας πουμε λαθος για εμενα που πολλοι devs κανουν σε shooting παιχνιδια στο VR, καλη ωρα τα Walking Dead games, ειναι που προσπαθουν να "εξομειωσουν" το βαρος ενος ντουφεκιου με το να χρειαζεται ο παικτης να κανει αργες κινησεις για να κουνηθει σωστα το οπλο. Αυτο μεσα στο παιχνιδι απλα μεταφραζεται ως ενα χαωδες lag και σε τιποτα δεν θυμιζει στον παικτη την εννοια "βαρος". Δεν χρειαζονται τετοιες κινησεις. Ο χειρισμος ειναι ηδη immersive απο την φυση του, δεν χρειαζεται να το μπλεκουμε περισσοτερο.

20. The Following User Says Thank You to Valkyre For This Useful Post:

PDS (11-12-2025)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Ναι καταλαβαινω τι λες Δημητρη. Ξεφευγει απο τον ρεαλισμο, και συχνά βλεπουμε σε παιχνιδια να σε αναγκαζουν να κανεις περισσότερες αγγαρειες απο οσες θα κανεις στην πραγματικη ζωη. Γιατι πράγματι πχ η μπαταρια κρατά περισσότερο στην πραγματικοτητα κ.α. Αυτο μπορεί να σε εντυπωσιασει στην αρχή, αλλά καταντά κουραστικό.

Για αυτο και εταιριες οπως η Capcom που έχουν μια εμπερία καταλαβαίνουν οτι η ευκολία είναι βασικός παράγοντας για να ευχαριστηθείς ένα παιχνίδι.

Για το βάρος των όπλων καταλβαίνω τι λες (όταν μιλάμε για σχετικά διαχειρίσιμα όπλα), σε ένα βαρύ τσεκούρι η αλυσοπρίονο χρειάζεται να νιώσεις το βάρος όμως και καλώς για μένα υπάρχει αυτο. Ειναι κάτι που μου άρεσε στο walking dead
    .

mihalis13's Avatar
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

H πολιτική για refund της Sony είναι κάπως αστεία..
    Ειδικά σε VR games, είπα να δοκιμάσω το VRacer Hoverbike το οποίο εκτός του ότι δεν μου άρεσε, με ζάλισε και πολύ. Πρώτη φορά που μου συμβαίνει σε VR Game είναι PSVR είτε PSVR2.
    Θα έπρεπε κάπως να σου δίνει ένα περιθώριο 1 ώρας έστω για να μπορείς να ζητήσεις refund.
    Spoiler!

23. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

Lefteris_X (29-12-2025)

Moderator PDS's Avatar
    PSN ID
    PDS_13

Microsoft Flight Simulator 2024: a deep dive into PS VR2 mode
    https://blog.playstation.com/2026/03...o-ps-vr2-mode/
    Εχει και μικρης διάρκειας βιντεάκια μέσα στο link

“Cockpit interactions in Microsoft Flight Simulator 2024 are complex,” explains Jorg Neumann, Head of Microsoft Flight Simulator. “There are so many different instruments, knobs, and switches to interact with. Every interaction model had to be redesigned to fit the PS VR2 Sense controllers to action them in a natural and intuitive manner.”

“Getting foveated rendering with Flexible Scaled Rasterization right was quite a challenge,” said Jorg. “It impacts the entirety of the rendering pipeline, and subtle off-by-on-pixel bugs during development could result in dramatic quality issues.

“Another tech developed specifically for PS VR2 support was frame duplication, where the render thread would iterate twice for one frame of the main thread, updating the camera position in-between. This technical approach was another key in achieving the framerate needed for PS VR2 support.”

Φαινεται για εχουν κανει αρκετη δουλιτσα στο optimization, αυτο το ''Another tech developed specifically for PS VR2 support was frame duplication'', δεν το διαβάζω ως το διαθέσιμο reprojection, αλλά κάτι σαν πιο custom.

Το update θα γίνει τον Απρίλιο:

MSFS 2024 PlayStation VR2 support gets a release window: it’s coming with Sim Update 5 in April
    https://msfsaddons.com/2026/03/21/ms...te-5-in-april/

Δύσκολα θα μου προκαλούσε το ενδιαφέρον ένα τέτοιο game αν δεν έτρεχε σε VR. Τώρα θα αγοραστεί σίγουρα.
    .

Page 48 of 48 FirstFirst ... 384445464748

Bookmarks

Bookmarks