Results 1 to 20 of 958

Thread: PlayStation VR2 - Virtual Reality Headset

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    PSN ID
    Lefteris_X

Να συμπληρώσω γιατί δεν είναι flawed.

1983 έχω μόλις δει το Star Wars VI / παράλληλα ήδη ασχολούμαι με τεχνολογία.

Και αναρωτιέμαι από μέσα μου καθώς βγαίνω από την αίθουσα κινηματογράφου: άραγε τα γραφικά στα videogames θα φτάσουν κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο; θα μπορέσω να παίξω κάποια στιγμή λες και είμαι μέσα σε ένα X-Wing;

Μετά από 35 περίπου χρόνια "μπήκα" μέσα σε ένα X-Wing χάρη στο PSVR.
    Και μπήκα κανονικά. Το πλήρες κοκπιτ μπροστά, αριστερά και δεξιά μου. Το σκάφος αναμένει από εμένα την κατάλληλη επιλογή ώστε να μπει σε λειτουργία και να βγει από τον διάδρομο.
    Και.......με το που βγαίνω στο διάστημα, παντού αστέρια και TIE Fighters.

Κυριολεκτώ: δάκρυσα ελαφρώς από συγκίνηση. ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ STAR WARS.

Από μέσα μου, απευθείας ήρθε η εικόνα του μικρού Λευτέρη πίιιισω 35 χρόνια που αναλογιζόταν όπως έβγαινε από την αίθουσα.

Αισθάνθηκα, λες και βγήκα μέσα από μηχανή του χρόνου, να εμφανίζομαι ως ελαφρώς γκριζαρισμένος 42άρης (2018) στον μικρό Λευτεράκο, να σκύβω, να τον αγκαλιάζω και να του λέω "τα καταφέραμε βρε! Δεν είμαι πλέον νέος, δεν είμαι όμως ανήμπορος παππούς. Έχω 35 χρόνια μετά ακόμα το μικρόβιο του gaming / αυτό οφείλω να στο πω μικρέ εαυτέ μου. Και ναι, μόλις έζησα κάποια λεπτά της ζωής μου μέσα σε ένα X-Wing. Μην ανησυχείς λοιπόν. Δεν θα είσαι νέος όταν θα το ζήσεις, αλλά δεν θα παίζει ρόλο. Θα μπεις μέσα στο X-Wing και θα νιώθεις λες και είσαι το μικρό παιδί που έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν έβλεπες τις SW ταινίες. Θα είσαι ένα μικρό παιδί 42 ετών, με ανοιχτό στόμα!"

Δεν κάνω πλάκα, όντως για μερικά δευτερόλεπτα συγκινήθηκα.

Εμπειρία ζωής.

ΥΓ: Τα παραπάνω νομίζω ότι αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα όταν τα λέει ένα άτομο που έχει βιώσει την απαρχή του VR στα videogames από το 1989-1990 έως το 1993-4 στο εξωτερικό. Δηλαδή, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να ήμουν προετοιμασμένος για το τι θα δω και βιώσω λόγω πρότερης εμπειρίας, εντούτοις η κατά έτη φωτός βελτιωμένη εμπειρία του PSVR - 2018 με έκανε να συγκινηθώ.

*****EDIT****

ΥΓ2: Επειδή όσο έγραφα το παρόν, ενδιάμεσα πόσταρε ο Τεραφλοπ = το 3D εξαρχής το είχα θάψει. Είχα πει (αλλά τότε δεν ήσουν στο φόρουμ) ότι είναι gimmick το οποίο σε λίγα χρόνια θα πεθάνει. Όπως έχεις πει ο ίδιος με κινηματογράφο δεν ασχολείσαι, ειδάλλως θα ήξερες ότι η πρώτη ταινία και μάλιστα τρόμου σε 3D ήταν το house of wax με τον Βίνσεντ Πράις κάπου στο 1954. Οι πρώτες μάλιστα ταινίες 3D μικρού μήκους είχαν επιτευχθεί από Ναζί επιστήμονες περίπου στις αρχές του 1930. Ο κινηματογράφος προσπάθησε ΠΑΡΑ πολύ να "πείσει" τους θεατές μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας '60. Απέτυχε οικτρά. Διότι το 3D είναι ο ορισμός του gimmick = εντυπωσιάζει τις πρώτες στιγμές γιατί είναι πρωτόγνωρη αίσθηση, κατόπιν όμως συνειδητοποιείς ότι δεν εξελίσσει καθόλου την θέαση του υλικού που προβάλλεται.

Στην αντιπέρα ακριβώς όχθη είναι το VR = εξελίσσει το (κατάλληλο) υλικό σε τέτοιο βαθμό που το flat gaming το αντιμετωπίζεις ως "φτωχή εμπειρία". Δεν υπερβάλλω, κυριολεκτώ. Κρίμα που τα δημοφιλή είδη παιχνιδιών (FIFA/Pro, NBA2K, Battlefield/CoD) δεν μεταφέρονται σε VR, είτε γιατί δεν εξυπηρετεί το είδος τους (ποδόσφαιρο/μπάσκετ), είτε γιατί επειδή η δράση είναι καταιγιστική (BF/CoD) θα μετατραπεί σε άκρως κουραστική εμπειρία. Τα δε racing όμως....πάνε σε άλλο επίπεδο. Έπαιζα Gran Turismo και ενστικτωδώς γύρναγα κεφάλι είτε ελαφρώς δεξιά και πάνω για να κοιτάξω τον μεγάλο καθρέφτη, είτε αριστερά-δεξιά για να τσεκάρω τους πλαϊνούς. Αυτά τα έκανα ενστικτωδώς, όπως όταν οδηγώ στην κανονική ζωή σαν μανιακός/ινδιάνος. ¶ρα; Next level of gaming.
    Last edited by Lefteris_X; 23-04-2020 at 20:26.

Bookmarks

Bookmarks