-
Kατ'αρχας να συμφωνησω απολυτα με τον PDS στο οτι το VR δεν ειναι gimmick. Το οτι εμενα μπορει να μην με ικανοποιει πληρως για διαφορους λογους δεν το κανει gimmick. Η τεχνολογια ειναι fully playable και δουλευει, gimmick ειναι κατι που παταει πανω σε ενα fad της εποχης, ανουσιο και συνηθως δεν δουλευει και σωστα. Το παραδειγμα που εδωσε ο Βαγγελης ειναι spot on, το kinect ας πουμε απο αυτα που εχω δοκιμασει/δει ειναι ο ορισμος του gimmick γιατι σε πολλες περιπτωσεις δεν δουλευε καν σωστα. Τα motion controls του wii δεν μου αρεσαν εμενα, οκ, μπορω να πω οτι ηταν gimmick? Οχι γιατι δουλευαν πολυ καλα και προσεθεταν στην εμπειρια των παιχνιδιων που ειχαν κατασκευαστει με αυτα υπ οψιν.
Για να επιστρεψω στο VR, ειχα γραψει τις εντυπωσεις μου μιας και το ειχα μερες και το δοκιμασα εκτενως. Ημουν εντελως προκατειλημμενος αλλα μπορω να πω οτι ειδα τις προοπτικες που υπαρχουν. Δεν ειμαι τοσο ενθουσιασμενος αλλα θα ηταν ψεματα αν ελεγα οτι την πρωτη φορα που εβαλα το REVII δεν ειπα wow. Εκτος του οτι ηταν μια ξεχωριστη οπτικοακουστικη εμπειρια, επαιζε και σαν κανονικο videogame. Δλδ με τα controls ενος παραδοσιακου game, ημουν στον καναπε μου οπως παντα με το χειριστηριο να κανει ολη τη δουλεια.
Τα προβληματα για μενα ειναι συγκεκριμενα, πρωτον η χαμηλη αναλυση, δευτερον ολα αυτα τα καλωδια/παρακαλωδια/χαμος, τριτον το βαρος του headset και τελος το control scheme.
Με την λογικη οτι ολα τα παράπανω ειτε θα εξαλειφθουν ειτε θα βελτιωθουν με το PSVR 2 ειμαι πολυ θετικος να το παρω σε μια λογικη τιμη.
Δεν ειμαι της αποψης οτι μπορει να φερει αυτη τη στιγμη την επανασταση και να αντικαταστησει τον τροπο που παιζουμε ολα τα genres αλλα οτι εχει τις προοπτικες να δωσει καποιες εμπειριες που ο παραδοσιακος τροπος δεν μπορει να προσφερει.
Γενικοτερα δεν καταλαβαινω και τοσο αυτο το vs δλδ παραδοσιακο gaming vs VR gaming, ποιο θα επικρατήσει κτλ.
Το VR μπορει να συνυπαρχει με το παραδοσιακο gaming μια χαρα κατα τη γνωμη μου, για συγκεκριμενα παιχνιδια/εμπειριες.
Θεωρω οτι και η εμμονη των devs/παικτων να βρεθουν τροποι προσαρμοστουν τα παντα σε περιβάλλον VR ειναι λιγο ανουσια.
Δεν χρειαζεται τιποτα να αντικαταστησει τιποτα.
Μια μπορουν να συνυπαρξουν, ο καθε τροπος με το ειδος και την εμπειρια που του ταιριαζει.