Σήμερα διάβασα λεπτομερώς ολόκληρο το gtplanet σχετικά με το PSVR2. Όχι μόνο τα άρθρα αλλά και τα μυριάδες σχόλια, αρκετά από αυτά με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν άτομα εκεί μέσα που ήταν πρώην αγωνιζόμενοι επί δεκαετίες, άλλοι είναι επιστήμονες στον κλάδο τεχνολογίας κλπ, μεταφράσεις από το περιοδικό Famitsu (που ούτε καν αναφέρονται στα ευρωπαϊκά/αμερικάνικα site) κλπ.
Ένας λοιπόν, από τους πρώην αγωνιζόμενους (έχει ήδη βιώσει PSVR2 + GT7), είπε ότι την τάδε πίστα την έχω ζήσει πάμπολλες φορές σε αγώνες. Την ξέρω πολύ καλά. Κυριολεκτικά έμεινα άφωνος με την εμπειρία μου στο PSVR2 "ήμουν όντως εκεί, εντός πίστας", "τα σημάδια για στρίψιμο, γκάζι, φρένα που είχα στους κανονικούς αγώνες, με εντελώς φυσικό και αβίαστο τρόπο μου επανήλθαν μετά από λίγα δευτερόλεπτα φορώντας το PSVR2", "πραγματικά αισθάνεσαι, όπως στην πραγματικότητα, το μέγεθος/διαστάσεις του αυτοκινήτου, την απόσταση από τα όρια της πίστας και το εσωτερικό των στροφών, όπως και τις αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορείς να οδηγείς πολύ κοντά στο προπορευόμενο όχημα προφυλακτήρα-προφυλακτήρα, κάτι που δεν γίνεται με ΤΙΠΟΤΑ στην flat έκδοση".
Ένας άλλος, επιστήμων από κάποιο μεγάλο/γνωστό πανεπιστήμιο και ο οποίος εργάζεται σε προτζεκ για sim VR στρατιωτικού επιπέδου, είχε πάει ως καλεσμένος στην Polyphony Digital και φίλος του Καζουνόρι, για να του δείξουν το PSVR2. Έμεινε έκπληκτος με την απόδοση, αναλογιζόμενος το πενιχρότατο κόστος PS5 και PSVR2 σε σχέση με των εκατομμυρίων δολαρίων προτζεκτ που εργάζεται.
Τέλος, από την μετάφραση του Famitsu, ο Καζουνόρι δήλωσε "μόλις ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του GT Sport, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη του GT7. Η έκδοση του PS5 εξαρχής φτιαχνόταν το engine ώστε να αποδίδει ότι βλέπει ο χρήστης στην flat έκδοση, ακριβώς τα ίδια να βλέπει στην PSVR2 έκδοση", προσθέτοντας "πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της σχεδίασης του PSVR2 hardware είχα συμμετοχή και συμβούλευα τους μηχανικούς πως να το φτιάξουν" και επίσης "το PSVR2 είναι ο απόλυτα φυσικός τρόπος για να παίξει κάποιος το GT7".
Οι πιστοί του GT7 μπορούν άνετα να λιποθυμήσουν!

Bookmarks