Results 1 to 5 of 5

Thread: Everybody’s golf VR

 1. #1
  Moderator PDS's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Location
  Athens
  Posts
  20,236
  PSN ID
  PDS_13

  Default Everybody’s golf VR

  To Golf είναι ένα άθλημα όχι από τα πιο δημοφιλή του πλανήτη. Για την ακρίβεια στις διάφορες λίστες των popular sport games βρίσκεται συχνά στα όρια της πρώτης 10δας ή και παρακάτω. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην καθρεφτιστεί και στο αγοραστικό κοινό των video games. Αν ρωτήσουμε τυχαία gamers που αφιερώνουν σημαντικό χρόνο στα βιντεοπαιχνίδια, είναι πιθανό να μην γνωρίζουν τίτλους παιχνιδιών Golf, παρόλο που μπορεί να ξέρουν ότι κάπου τριγύρω υπάρχουν αυτοί. Και πράγματι υπάρχουν, αφού την τελευταία δεκαετία έχουν κυκλοφορήσει κοντά στους είκοσι τίτλους Golf για οικιακές κονσόλες και PC! Από την άλλη μεριά στην Ιαπωνία η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική καθώς το Golf σαν άθλημα φαίνεται να είναι αρκετά πιο δημοφιλές σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο. To Ιαπωνικό studio Clap Hanz λοιπόν που συνεργάζεται με την Sony από το Playstation 1 για την σειρά Everybody’s Golf, δοκιμάζει για πρώτη φορά την VR τεχνολογία με το Everybody’s Golf VR, το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά για το headset της Sony.

  Click image for larger version. 

Name:	logo.jpg 
Views:	38 
Size:	127.3 KB 
ID:	11687  Developer: Clap Hanz, Smile Connect E!, Japan Studio
  Publisher: Sony Interactive Entertainment

  Η αλήθεια είναι ότι είτε ‘’τραβάει’’ κάποιον το Golf ως άθλημα είτε όχι, ο κλασικός χειρισμός με Dualshock δεν φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικός για ένα τέτοιο παιχνίδι. Όταν όμως τo Move είναι το ‘’Golf Club’’, το σαλόνι μας είναι το τερέν και εμείς ο golfer/αθλητής που χρειάζεται να εξομοιώσει πραγματικές κινήσεις του αθλήματος για να επιτύχει, τότε αυτό μάλλον προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι φαν του αθλήματος ή όχι. Πράγματι, στην πράξη ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι τόσο απλός και φυσικός όσο ακούγεται, με το tutorial να ‘’τρομάζει’’ αρχικά περισσότερο από όσο χρειάζεται (καλώς βέβαια εξηγεί τα πάντα αρχικά). Η εξέλιξη μας στο παιχνίδι από κει και πέρα εξαρτάται καθαρά από την εξάσκηση και την εμπειρία που αποκτάμε όσο περισσότερο παίζουμε. Η απόκτηση εμπειρίας έχει να κάνει με την αναγνώριση του πως ακριβώς οι διάφορες μεταβλητές μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα και στην συνέχεια με την εξοικείωση του σώματος μας στο άθλημα, ώστε αυτό να ακολουθεί τις αποφάσεις μας(όπως συμβαίνει και σε κάθε άθλημα άλλωστε). Για παράδειγμα η πορεία της Golf Ball επηρεάζεται από τις ιδιαιτερότητες του τερέν (παγίδα άμμου, ψήλο/κοντό γρασίδι) στο οποίο βρίσκεται αυτή, καθώς και από την κλήση του. Χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση από εμάς σε κάθε περίπτωση, από την γωνία που θα χρειαστεί να χτυπήσουμε το μπαλάκι, μέχρι και την δύναμη που θα δώσουμε ανάλογα με την απόσταση που έχουμε από την Hole ή ανάλογα την διεύθυνση και την ένταση του ανέμου. Αργότερα η εξάσκηση και απόκτηση ικανότητας στα φάλτσα θα μας δώσει μια επιπλέον βοήθεια. Όσο καλύτεροι γινόμαστε τόσο πιο εύκολα θα οδηγούμε την Golf Ball στο καλύτερο/βασικό μέρος του τερέν(Fairway), θα υπολογίζουμε καλύτερα την επιρροή του ανέμου και τις αποστάσεις. Με αυτά και με αυτά το gameplay καταφέρνει να είναι πολύ διασκεδαστικό στην βάση του, αλλά και να προσφέρει από μόνο του την απαραίτητη πρόκληση για να μας κρατήσει. To ‘’easy to learn and difficult to master’’ ταιριάζει γάντι στο Everybody’s Golf VR.

  Click image for larger version. 

Name:	EverybodysGolfVR_Shot_UI_1_1557501820.jpg 
Views:	38 
Size:	387.8 KB 
ID:	11688

  Παραπάνω δίνεται η εντύπωση ότι γίνεται κάποια απευθείας περιγραφή του αθλήματος και όχι του παιχνιδιού που προσπαθεί να το εξομοιώσει. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι η VR έκδοση του Everybody’s Golf καταφέρνει να μειώσει αυτές τις αποστάσεις προσφέροντας όσο πιο άμεσα γίνεται την εμπειρία του Golf. Τα δυνατά πρώτα χτυπήματα, απαιτούν την απότομη κίνηση σώματος/χεριών με την ίδια δεξιοτεχνία που θα απαιτούσε ένα πραγματικό παιχνίδι του αθλήματος. Για τα τελευταία χτυπήματα από την άλλη τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη ακρίβεια, ίσως χρειαστεί να τοποθετηθούμε στον χώρο διαφορετικά για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, όπως πιθανόν θα κάναμε και στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση αργά ή γρήγορα θα προσαρμοστούμε από μόνοι μας στην σωστή στάση σώματος όταν κρατάμε το μπαστούνι και με υπομονή και επιμονή, οι προσπάθειες θα ανταμειφθούν. Αυτή η ανταμοιβή όμως έχει να κάνει κυρίως με την βελτίωση των ικανοτήτων μας, καθώς οι αναμετρήσεις με άλλους αντιπάλους απουσιάζουν (είτε μιλάμε για ΑΙ, είτε για multiplayer αναμετρήσεις) και τα Leaderboard δεν αρκούν για να καλύψουν αυτό το κενό. Τα ‘’καλούδια’’ επίσης που ξεκλειδώνονται, όπως τα δύο ακόμα courses ή τα νέα μπαστούνια, δεν προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό παραπάνω κίνητρο οσον αφορα τον ανταγωνισμο(περα απο τα leaderboards και την ατομική βελτίωση). Όσο διασκεδαστικό και να είναι το gameplay, η όλη διαδικασία μοιάζει με ένα συνεχόμενο practice mode που αναμενόμενα θα κάνει κάποιες στιγμές ‘’κοιλιά’’. Για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον χρειάζεται την αυστηρή αφοσίωση του παίχτη στην προσωπική του βελτίωση καθώς και την προϋπόθεση ότι αυτή η διαδικασία είναι από μόνη της αρκετή για να περνάει καλά. Εδώ είναι το σημείο που το παιχνίδι χωλαίνει, καθώς συχνά αποτυγχάνει να κρατήσει σταθερά engaged τον παίχτη. Από την άλλη μεριά, ενώ το λειψό περιεχόμενο αφήνει μια πικρή γεύση, το παιχνίδι ‘’παίζει’’ τόσο καλά που δεν σε αφήνει να σταθείς για πολύ στις ελλείψεις. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Dualshock 4 υποστηρίζεται, αλλά προτείνεται η χρήση Move. Γιατί το πρώτο προσπαθεί μεν να προσομοιώσει το μπαστούνι (με τις motion δυνατότητες του) αλλά αναμενόμενα δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με το Move.

  Click image for larger version. 

Name:	EverybodysGolfVR_Course_2_Scenery_1_1557501817.jpg 
Views:	37 
Size:	216.9 KB 
ID:	11689

  Όσον αφορά το presentation, το Everybody’s Golf VR μας ξεναγεί σε γήπεδα που βρίσκονται σε όμορφες τοποθεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν πολύ πράσινο, όμορφες παραλίες και καταρράκτες, μέχρι…λάβα και Δεινοσαύρους σε σκηνικό που θυμίζει Jurassic Park! Τα γραφικά είναι γενικά απλοϊκά σχεδιασμένα, εκτός ίσως από το τελευταίο course (οι δεινόσαυροι που λέγαμε; ), ενώ οι εξέδρες είναι άδειες και δεν υπάρχουν αντίπαλοι Golfers. Πάντως οι Caddies (τα άτομα που μεταφέρουν την τσάντα, τα Golf Clubs ενός παίκτη και δίνουν συμβουλές), γεμίζουν αυτό το κενό με την παρουσία τους και έτσι ο παίχτης δεν νιώθει εντελώς μόνος. Οι συμβουλές τους συχνά επαναλαμβάνονται, όμως παραμένουν ιδιαίτερα χρήσιμες μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε σε κάποιο ανώτερο επίπεδο ικανοτήτων . Κάποια mini events ενδιάμεσα στο παιχνίδι, έχουν σκοπό να μας φέρουν λίγο πιο κοντά με τους Caddies(οι free για εμάς είναι δύο κοπέλες), αλλά στην πραγματικότητα είναι μάλλον αχρείαστες προσθήκες.

  Click image for larger version. 

Name:	EverybodysGolfVR_Course_2_Scenery_2_1557501817.jpg 
Views:	39 
Size:	227.8 KB 
ID:	11690

  Παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν modes και υλικό που θα ανέβαζαν ένα επίπεδο το Everybody’s Golf VR, μένει μια γλυκιά γεύση από την συνολική εμπειρία. Το gameplay(ειδικά όταν αποκτηθούν κάποια skills) γίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό καθώς η πρόκληση για να γίνουμε καλύτεροι είναι πάντα εκεί σαν να μην υπάρχει κάποιο ταβάνι. Ομολογώ ότι το Golf δεν μου είχε τραβήξει ποτέ το ενδιαφέρον σαν άθλημα, αλλά χάρη σε αυτή την εξαιρετική μεταφορά του σε VR περιβάλλον, μπήκα αβίαστα στην διαδικασία να μάθω τους κανονισμούς του και έχω την διάθεση να επιστρέφω στα ψηφιακά γήπεδα για να γίνω καλύτερος. Είναι και αυτό κάτι.


  7.5/10
  .

 2. #2
  PS4forums Addict Error Flynn's Avatar
  Join Date
  Dec 2013
  Location
  Αθήνα - Ν. Φιλαδέλφεια
  Posts
  1,473
  PSN ID
  Error__Flynn
  Name
  Βασίλης

  Default

  Πολύ ωραία παρουσίαση για έναν τίτλο που από την αρχή που τον είχα πάρει χαμπάρι με ενδιέφερε καθώς πιστεύω πως θα είναι μια πολύ χαλαρωτική εμπειρία.
  Τώρα αν στο μέλλον προσθέσουν και ένα απλό 1 vs 1 mode για μένα το παιχνίδι θα είναι πλήρες.

 3. The Following User Says Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

  PDS (25-05-2019)

 4. #3
  Moderator PDS's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Location
  Athens
  Posts
  20,236
  PSN ID
  PDS_13

  Default

  Πραγματικά αν το παιχνίδι είχε ενα story mode με ΑΙ αντιπαλους και multiplayer, να μπορεις να παιξεις με εναν φιλο ρε παιδι μου, θα ηταν παιχνιδι του 9/10. Οταν βελτιώνεσαι πολύ, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τώρα είμαι στο επίπεδο που κυνηγάω να κάνω σε όλα τουλαχιστον Par και σε οσα μπορώ birdie. Εχω κανει και κανα 2 eagles.

  Ανυπομονω για το επόμενο (με την ευχη να είναι πιο πλήρες) παιχνίδι της σειράς σε VR.
  .

 5. The Following User Says Thank You to PDS For This Useful Post:

  Error Flynn (25-05-2019)

 6. #4
  PS4forums Addict Error Flynn's Avatar
  Join Date
  Dec 2013
  Location
  Αθήνα - Ν. Φιλαδέλφεια
  Posts
  1,473
  PSN ID
  Error__Flynn
  Name
  Βασίλης

  Default

  Quote Originally Posted by PDS View Post
  Πραγματικά αν το παιχνίδι είχε ενα story mode με ΑΙ αντιπαλους και multiplayer, να μπορεις να παιξεις με εναν φιλο ρε παιδι μου, θα ηταν παιχνιδι του 9/10. Οταν βελτιώνεσαι πολύ, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον. Τώρα είμαι στο επίπεδο που κυνηγάω να κάνω σε όλα τουλαχιστον Par και σε οσα μπορώ birdie. Εχω κανει και κανα 2 eagles.

  Ανυπομονω για το επόμενο (με την ευχη να είναι πιο πλήρες) παιχνίδι της σειράς σε VR.
  Η πλάκα είναι πως από φύση του παιχνιδιού και χαλαρού ρυθμού θα ήταν πολύ απλό (φαντάζομαι) να είχαν vs mode. Ποιος ξέρει γιατί πήραν αυτή την απόφαση. Δεν είναι είναι πως δε θα το σκέφτηκαν πιστεύω. Κάτι άλλο θα παίζει. Ίσως να το προσθέσουν.

 7. The Following User Says Thank You to Error Flynn For This Useful Post:

  PDS (25-05-2019)

 8. #5
  Moderator PDS's Avatar
  Join Date
  May 2007
  Location
  Athens
  Posts
  20,236
  PSN ID
  PDS_13

  Default

  Μακαρι!
  .

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •