Results 1 to 3 of 3

Thread: Chimparty

  1. #1
    Moderator BillyFlo81's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Galatsi
    Posts
    3,716
    PSN ID
    BillyFlo81
    Name
    Βασίλης

    Default Chimparty

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναζητήσει μια εναλλακτική πρόταση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για την παρέα μας. Θα σας έχει τύχει να έχετε προσκαλέσει στο σπίτι σας φίλους, συγγενείς που δεν έχουν κάποιες φορές όλοι όρεξη να χαζέψουν κάτι στην τηλεόραση, επειδή ίσως όλοι διαθέτουν τηλεόραση, ορισμένοι για παράδειγμα δεν το χουν με την "Δηλωτή" και τα χαρτιά γενικότερα, ενώ κάποιοι δεν το χουν ούτε με τα videogames καθώς τους φαίνονται αρκετά πολύπλοκα και χάνουν το ενδιαφέρουν τους.

    Πόσο μάλλον όταν στην παρέα μπορεί να βρεθούν και μικρά παιδιά που ενώ κάποιες φορές ζητάνε να δούνε παιδικά στην τηλεόραση, όλες τις υπόλοιπες φορές τα μαγνητίζει η κονσόλα και κοιτούν επίμονα στα μάτια τον κάτοχο της με ένα βλέμμα που δεν μπορεί να αντισταθεί για να την ανοίξει να ασχοληθούν. Οπότε, στον ίδιο χώρο, με μία τηλεόραση και με τις παραπάνω συνθήκες η πρόταση Napnok Games με το Chimparty της σειράς παιχνιδιών Playlink έρχεται ως μια λύση, ιδίως για τους οικογενειάρχες gamers, όπως και για τους μη.




    Developer: NapNok Games
    Publisher: Sony Interactive Entertainment Europe
    Διάθεση: Sony Hellas

    Το Chimparty βασικά είναι ένα board game που συμπεριλαμβάνει διάφορα minigames τα οποία είναι τόσο απλά και προσιτά, με τον παράγοντα τύχη να παίζει και αυτός τον ρόλο του, όπου ο καθένας θα μπορούσε να αναδειχθεί. Το παιχνίδι υποστηρίζει από έναν έως τέσσερις παίκτες και απαιτεί μια συσκευή για κάθε παίκτη που να υποστηρίζει Android και iOS. Σε κάθε συσκευή κάνουμε λήψη της εφαρμογής η οποία εντοπίζει και συνδέεται άμεσα με το Playstation. Από κει και έπειτα χειριζόμαστε τα πάντα στο παιχνίδι απλοϊκά από το tablet/smartphone.
    Η αρχική οθόνη μας παραπέμπει σε τέσσερις κεντρικές επιλογές παιχνιδιού. Αυτές είναι ένα τοπικό παιχνίδι από 2 έως 4 παίκτες, το ίδιο βασικό παιχνίδι με έναν παίκτη, ένα παιχνίδι που παίζεται σε δέκα random minigames συλλέγοντας βαθμούς και η custom διαδοχή του στην οποία επιλέγετε εσείς σε ποιά απ΄όλα τα παιχνίδια του τίτλου προτιμάτε να αγωνιστείτε, εύκολα και απλά μέσα από το μενού του κινητού σας το οποίο έχει μεταφραστεί και στην ελληνική γλώσσα.



    Τα πρώτα δύο παιχνίδια μας ρίχνουν στην λογική ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού όπου κινούμαστε πάνω σε τετράγωνα με σκοπό να φτάσουμε στο τερματισμό. Κάθε τετράγωνο μας παραπέμπει σε διάφορες μικρές δοκιμασίες όπου συλλέγουμε αστέρια. Αν μαζέψουμε για παράδειγμα από την πρώτη δοκιμασία τέσσερα αστέρια, θα προχωρήσουμε τέσσερις θέσεις μπροστά και θα ακολουθήσουν ομοίως και οι υπόλοιποι παίκτες βάσει των αποδόσεων τους. Στον τελευταίο παίκτη δίνεται δυνατότητα να ρίξει μια ζαριά που μπορεί να τον προωθήσει, όπως και να στείλει πίσω ή μπροστά όλους τους παίκτες μαζί. Στη συνέχεια ακολουθεί η επόμενη δοκιμασία και έτσι διεξάγεται το παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πάντα γίνονται τόσο άμεσα καθώς οι χρόνοι φόρτωσης είναι μικροί, ενώ στα δύο άλλα modes που κοντράρεστε απλώς για να συλλέξετε τα περισσότερα αστέρια, δεν υπάρχουν παύσεις. Οι παύσεις που υπάρχουν στο βασικό mode με το board game είναι για να δείτε εφόσον επιθυμείτε ένα video με παράδειγμα της δοκιμασίας, αλλά και να επιλέξετε να εξασκηθείτε σε αυτή προτού ριχτείτε στον αγώνα.



    Υπάρχουν δοκιμασίες ατομικές και ομαδικές, χωρισμένες σε δυάδες. Σε ένα minigame για παράδειγμα θα πρέπει να εκτοξεύσετε ένα χιμπατζή όσο μακριά μπορείτε συλλέγοντας μπανάνες στον αέρα για να συγκεντρώσετε μεγαλύτερο σκορ. Σε κάποιο άλλο θα πρέπει να βάζετε καλάθι στην μπασκέτα τον χαρακτήρα που ελέγχετε, άλλες φορές να πετύχετε τον στόχο, άλλοτε να προσπαθείτε να σπάτε βάζα είτε να συλλέγετε μπανάνες και σε άλλο minigame να συλλέγετε παπάκια στο νερό αποφεύγοντας έναν τεράστιο χιμπατζή να σας συλλάβει. Βέβαια οι δοκιμασίες έχουν τόσες παραλλαγές που άλλες φορές είτε θα κρέμεστε από σημείο σε σημείο για να πετύχετε τον σκοπό σας, είτε θα σημαδεύετε και θα εκτοξεύεστε με ένα βέλος, είτε θα κινήστε με δυσκολία κατευθυντικά στον χώρο με την βοήθεια ενός βέλους το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα σας. Συνυπολογίστε τα διάφορα εμπόδια, τα τραμπολίνο που σας αλλάζουν την πορεία, τα φαντάσματα που σας κόβουν την φόρα και κάποιες πόρτες που λειτουργούν σαν δίοδοι και σας μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Όλος ο χειρισμός στο παιχνίδι επιτυγχάνεται με τόσο απλό τρόπο, αγγίζοντας μία ή δύο φορές με το δάκτυλο την οθόνη του tablet/smartphone.





    Οι ομαδικές δοκιμασίες που προανέφερα πιο πάνω χωρίζουν τους παίκτες σε δύο ζευγάρια και έχουν να κάνουν με αγώνες τύπου βόλεϊ, χόκεϊ, μπιλιάρδο και κάποιες άλλες στο στυλ του WindJammers όπου προσπαθείτε να πετύχετε γκολ. Άλλες φορές θα πρέπει να κρέμεστε από σημείο σε σημείο για να πετύχετε την μεγάλη μπάλα που μερικές φορές μετατρέπεται σε μικρή, σε φουσκάλα, σε μπανάνα, ακόμη και σε βράχο. Μία άλλη δοκιμασία θα χωρίσει στη μέση πλάτη με πλάτη τις δύο ομάδες όπου ο ένας παίκτης μπορεί να κινήσει οριζόντια την ομάδα ενώ ο άλλος κάθετα και οι δοκιμασίες στην περίπτωση αυτή θυμίζουν το Arkanoid όπου αποκρούετε μια μπάλα για να σπάσετε όσα περισσότερα βάζα μπορείτε καθώς περνάνε συνεχόμενα μπροστά σας. Στην περίπτωση που χάσετε την μπάλα, αυτή περνάει στην αντίπαλη ομάδα και ενδέχεται να καταλήξετε με δύο και τρείς μπάλες μαζί τις οποίες θα πρέπει να διατηρήσετε για να πετύχετε μεγάλα σκορ. Οι δοκιμασίες γενικά διαρκούν ένα λεπτό περίπου και τα αστέρια που κερδίζετε σαν δίνουν την δυνατότητα να ξεκλειδώσετε διακοσμητικά accesories για τον χαρακτήρα σας, όμως ο κατάλογος είναι μικρός.



    Τα mini games έχουν τόσες παραλλαγές που καταφέρνουν να τα πολλαπλασιάσουν σκοπεύοντας με αυτόν τον τρόπο οι προγραμματιστές να κρατήσουν για περισσότερο καιρό αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών, όμως κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται καθώς με λίγα μόλις παιχνίδια η αίσθηση της επανάληψης είναι εμφανής και αυτό είναι το κύριο σημείο που πονάει ο συγκεκριμένος τίτλος. Κάθε παιχνίδι διαρκεί 20 με 30 λεπτά το πολύ και η ευκολία του μαζί με το περιεχόμενο του θα σας φτάσουν εύκολα και γρήγορα στην πλατίνα. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια επιλογή για online παιχνίδι και ένας πίνακας με στατιστικά και high scores για να μπουν στην διαδικασία οι παίκτες να κυνηγήσουν κάποιο ρεκόρ. Θα είχε ενδιαφέρον να αποθηκεύονται τουλάχιστον οι υψηλότερες επιδόσεις των παικτών σε κάθε minigame. Όπως και να χει, η αλήθεια είναι ότι με παρέα θα το καταευχαριστηθείτε, θα γελάσετε και θα διασκεδάσετε με το παιχνίδι μέχρι να αντιληφθείτε ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να σας προσφέρει για να παρατείνει το ενδιαφέρον σας.

    Τα γραφικά είναι συμπαθητικά. Οι προγραμματιστές της NapNok Games έχουν καταφέρει να δώσουν έναν χαρακτηριστικό σχεδιασμό σε κάθε επίπεδο με αποτέλεσμα να δείχνει γεμάτο, ευχάριστο και ξεκούραστο για τα μάτια. Τα γραφικά συνοδεύει εξαιρετικά και ο ήχος με το χαρούμενο ύφος της μουσικής και τα παιδικά ηχητικά εφέ ειδικά των αστείων απλοσχεδιασμένων animations.



    Συνοψίζοντας, το Chimparty αποτελείται από mini games με κάποιες παραλλαγές, καθώς σε κάποια από αυτά υπάρχουν διαφορετικά περιβάλλοντα που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, άλλα είτε έχουν εμπόδια, είτε βοηθήματα που μπορούν μερικές φορές λόγω λανθασμένης χρήσης να μετατραπούν σε εμπόδια και κάποιες άλλες μικρές εκπλήξεις που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ότι συμμετάσχετε ακριβώς στο ίδιο mini game. Βέβαια, η αμεσότητα των mini games και του παιχνιδιού γενικότερα, μετά από τρεις-τέσσερις συμμετοχές θα σας φανεί επαναλαμβανόμενη και η επανάληψη είναι ένας παράγοντας που ελαχιστοποιεί την αντοχή ενός τίτλου στον χρόνο. Ειδικά το single player κομμάτι του θα χάσει γρήγορα το ενδιαφέρον του, όπως εξίσου και το τοπικό παιχνίδι με παρέα ύστερα από κάποια παιχνίδια, όμως δεν θα παύει να παραμένει μια ευχάριστη επιλογή για οποιονδήποτε έρχεται σε πρώτη επαφή μαζί του. Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε και με κάποια επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και με videogames τα οποία τα έχουμε ξεζουμίσει με αποτέλεσμα να χάνουν κάποια στιγμή το ενδιαφέρον τους και στη συνέχεια να αντικαθίστανται από κάποιο άλλο.

    Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή λίγο πολύ έχουμε βρεθεί να ψάχνουμε μια πρόταση που θα διασκεδάσει την παρέα μας φέρνοντας γέλιο και χαμόγελα. Το Chimparty από την σειρά της Playlink είναι μια εγγυημένη λύση για διασκέδαση, που στοχεύει να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους.


    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6,5/10

  2. #2
    Moderator Nek_Food's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Helghan after the bomb (aka Athens)
    Posts
    7,086
    PSN ID
    Nek_Food

    Default

    Μάλιστα, ακόμη ένα Playlink παιχνίδι. Δοκίμασα το That's you πριν κάποιο καιρό που ανήκει στην ίδια κατηγορία παιχνιδιών (κάνοντας χρήση του κινητού με παρέα κλπ) αλλά τελικώς πέραν του αρχικού ενδοοικογενειακού χαβαλέ, τελικώς δεν με πολυσυγκίνησε να πω την αλήθεια για να επιστρέψω ξανά και ξανά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα για τους υπόλοιπους από εσάς, καθώς να πω την αλήθεια η κονσόλα μου στο σπίτι δεν είναι στο σαλόνι όπου ευνοεί το "ομαδικό" gaming αλλά σε πιο prive χώρο όπου γενικώς δεν χωράνε άλλοι.
    Πάντως σαν ένα ευχάριστο, χαβαλετζίδικο διάλειμμα από τους πιο "σοβαρούς" τίτλους, δείχνει να είναι ενδιαφέρον σαν επιλογή και αυτό το διαφορετικό στον χειρισμό που γεφυρώνει διαφορετικές "πλατφόρμες" (από πλευράς χρήσης - second screen).

    Ακόμη μία πολύ καλή παρουσίαση φυσικά από τον Βασίλη

  3. The Following User Says Thank You to Nek_Food For This Useful Post:

    BillyFlo81 (23-11-2018)

  4. #3
    Moderator BillyFlo81's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Galatsi
    Posts
    3,716
    PSN ID
    BillyFlo81
    Name
    Βασίλης

    Default

    Ετσι ακριβως οπως τα λες. Ειναι μια ενδιαφέρουσα επιλογη για ενα διαλειμα απο τους πιο μεγαλους τιτλους που κυκλοφορούν κ ασχολουμαστε τον τελευταίο καιρό. Ειναι ομως οτι πρεπει για παιχνιδι με παρεα οπου οι κοντρες μεταξυ των παικτων μεχρι και το ομαδικο παιχνιδι προσφερουν διασκεδαση, αγωνια, πειραγματα μαζι με πολυ γελιο.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •