Συμφωνω, βασικα δεν με ενδιαφερει καν αν ειναι feature απο τα PC.
Ειναι ενα απολιθωμα του παρελθοντος που εχει ξεμεινει στο gaming, δεν σημαινει οτι πρεπει να υπαρχει για παντα επειδη πριν 40 χρονια καποιος που σκεφτηκε να μεταφερει ενα P and P Rpg σε βιντεοπαιχνιδι εβαλε και αυτο μεσα.
Κακα τα ψεματα, στο 80% των παιχνιδιων που εχουν character creator ξερεις εκ προοιμιου οτι αυτος ο χαρακτηρας που φτιαχνεις ειναι ενα αψυχο avatar που δεν εχει backstory, προσωπικοτητα, πολλες φορες ουτε καν μιλαει και αλλες φορες δεν τον βλεπεις και ποτε.
Στα πραγματικα RPG (τα επιτραπεζια) εχει νοημα, στα videogames μετα απο τοσα χρονια μπορω νομιζω με σιγουριά να πω οτι δεν ειναι RPG element αυτο το πραγμα, πιο πολυ προειδοποιηση οτι το παιχνιδι που θα ασχοληθω δεν εχει κεντρικο ηρωα και κατα πασα πιθανοτητα χωλαινει story wise.
Ελπιζω να μας αφησει χρονους καποια στιγμη
Οπως ειπες κι εσυ σε εποχες ομογενοποιησης και γιγαντωσης της συγκεκριμενης βιομηχανιας κατα τη γνωμη μου το προιον εχει ξεπερασει προ πολλου τετοιες εννοιες κατηγοριοποιησης. Σαφεστατα, παλια στις κονσολες παιζαμε αποκλειστικα JRPG με συγκεκριμενα αρχετυπα χαρακτηρων, στα PC επαιζαν με τα αψυχα avatars. Πλεον προσωπικα δεν μου βρωμαει τιποτα PCιλα η κονσολιλα.
Μου βρωμαει απαρχαιωμενο mechanic ειτε προερχεται απο τη μια πλευρα ειτε απο την αλλη.
Πολλα στοιχεια που εφεραν τα WRPG εδωσαν πνοη στο genre για εμενα που επαιζα σχεδον αποκλειστικα σε κονσολες και καλως ηρθαν, το θεμα ειναι οτι ειμαστε στο 2021 και η βιομηχανια εχει περασει σε αλλη φαση για να συνεχισει να ακολουθει απαρχαιωμενα προτυπα ειτε απο τη μια ειτε απο την αλλη πλευρα.
Δεν με χαλαει το character creation επειδη μου θυμιζει PC, με χαλαει γιατι δεν εχει το παραμικρο νοημα σε ενα videogame.






Reply With Quote
Bookmarks