Ας γραψω 2 λογια για το παιχνιδι μιας και το τελειωσα πριν λιγες μερες και πηρα και πλατινα μαλιστα.

LIKE:
Πολυ ωραιο gameplay. Πρωτο και βασικοτερο. Το παιχνιδι παιζει πολυ καλα και ειναι ακρως εντυπωσιακα αυτα που μπορεις να κανεις. Παιρνεις καποιες φανταστικες δυναμεις προς το τελος που αλλαζουν σε μεγαλο βαθμο το παινχιδι. Οι αναβαθμισεις ειναι κατα τη γνωμη μου που κρατανε το παιχνιδι ζωντανο καθως οσο ωραια παιζει εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα που θα το αναφερω στην αναλογη ενοτητα.

Ο οπτικος τομεας ειναι αρκετα καλος. Η αποδοση του τιτλου δεν μου δημιουργησε προβληματα, μαλλον το πατς εκανε δουλεια (παιζω σε Προ). Σιγουρα ειδα μερικες πτωσεις αλλα τιποτα το αξιοσημειωτο. Συνολικα ο οπτικος τομεας κινειται σε αρκετα καλα επιπεδα με το πιο εντυπωσιακο ολων να ειναι ο βαθμος και το μεγεθος της καταστροφης των περιβαλλοντων. Εντυπωσιαστικα παρα πολυ απο αυτο καθως δεν ηξερα τιποτα για το παιχνιδι και την πρωτη φορα που ειδα το μεγεθος της καταστροφης που μπορεις να προκαλεσεις, ανεβηκε τεχνικα το παιχνιδι αρκετα στην υποληψη μου.

Ο ηχος επισης κινειται σε εξαιρετικα επιπεδα. Και λεω ηχος γιατι απο μουσικη δεν μου εμεινε τιποτα απολυτως εκτος απο ενα φανταστικο υπερπορωτικο section που φανταζομαι ολοι που εχετε παιξει ξερετε σε τι αναφερομαι. Ο ηχος λοιπον απο τις εκρηξεις, την γενικοτερη καταστροφη, τα αντικειμενα ειναι παρα μα παρα πολυ καλος.

MIXED:

Η ιστορια ενω κινειται με ενδιαφερον καθολη την διαρκεια του παιχνιδιου δε κανενα σημειο δεν κορυφωθηκε για εμενα παντα. Ηθελα να δω τι θα γινει και ειχα απορριες που ηθελα να απαντηθουν και λιγο πολυ το παιχνιδι με αφησε χλιαρο. Ναι μεν ειχε πολυ ωραιες ιδεες και concept και παταγε σε πρωτοτυπα μονοπατια, ομως δεν με γεμισε στο τελος.

DID NOT LIKE:

Το νο1 μειονεκτημα του παιχνιδιου για εμενα ειναι οτι παρολο που το gameplay το κραταει ζωντανο με τις αναβαθμισεις του, κατανταει στο τελος πολυ, παρα πολυ επαναλαμβανομενο. Υπηρχαν στιγμες που απλα ετρεχα απο objective σε objective αδιαφοροντας για τη μαχη και αποφευγοντας τα παντα.

Το νο2 εξισου μεγαλο μειονεκτημα που ισως να βοηθαγε και το 1, ειναι οτι το level design ειναι πολυ πολυ μονοτονο... Αν εχεις δει ενα επιπεδο, λιγο πολυ τα εχεις δει ολα... κατανοω οτι βαση ιστοριας περιοριζεται σε αυτον τον τομεα το παιχνιδι, αλλα δεν νομιζω οτι το lore δεν το βοηθαει να κανει πραγματικα οτι θελει με τα level designs του. Ειλικρινα ενω μου αρεσαν τα γραφικα, το γεγονος οτι η ποικιλια τους ειναι σχεδον ανυπαρκτη με ξενερωσε.

Χαρακτηρες. Δεν με συγκινησε κανενας. Ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι η πρωταγωνιστρια μιλαγε καθολη τη διαρκεια με στραβο στομα. Δεν καταλαβαινω την αισθητικη παρεμβαση επι τουτου. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν κακο Lip sync αλλα μετα καταλαβα οτι ηθελαν ετσι να την παρουσιασουν (ξερω γω απο χωριο φαση λολ? ). Γενικα δεν ενιωσα τιποτα με το παιχνιδι οσον αφορα στο θεμα αυτο δεν συνδεθηκα με κανεναν.

NITPICK:

Οκ δεν ξερω τη φαση με τη Remedy, αλλα ειλικρινεις ερωτηση, προσπαθουν να σπασουν ολα τα παγκοσμια ρεκορ για collectibles?? Οκ το καταλαβαινω οτι ειναι προεραιτικα και φυσικα δεν μιλαω για την πλατινα που το παιχνιδι σου ζηταει να βρεις πολυ λιγα (120) collectibles για να παρεις το τροπαιο, πραγμα πανευκολο μιας και το παιχνιδι πρεπει να εχει καμμια 500αρια λολ. Αλλα γιατι τοσα πολλα documents ρε συ Remedy? Ατομα καμμενα οπως εγω που θελουν να εμπλουτισουν το lore οσο μπορουν γαμηθηκα στο διαβασμα... δηλαδη ημαρτον, λιγο συνοψιστε τη φαση, το ξεχειλωσατε!

Γενικα το παιχνιδι το ευχαριστηθηκα οσο το επαιξα. Μπορω να πω οτι στα 3/4 επαιζα πολυ ευχαριστα και στο τελευταιο 1/4 αρχισα να κουραζομαι. Πιστευω οτι παρολο που δεν με κερδισε οπως θα ηθελα, εχει ολα τα φοντα να δωσει τρελα πραγματα σε μια συνεχεια. Θα το εχω στα υποψιν και το 2ο (αν υπαρξει) αναλογα φυσικα του τι θα δω απο reviews.