Page 159 of 164 FirstFirst ... 59109149155156157158159160161162163 ... LastLast
Results 3,161 to 3,180 of 3262

Thread: Xbox Series S | X

  1. #3161
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    31,230
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι δεν χρειαστηκε και πολυς χρονος για να γινει αντιληπτο το αυτονοητο: οτι το "τσαμπα", εχει το τιμημα του. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν συμφερει τους καταναλωτες ετσι? Φυσικα και συμφερει.

    Αλλα και τσαμπα και πολυτελεια, κομματακι δυσκολο.

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

    mihalis13 (09-05-2023),PDS (09-05-2023)

  3. #3162
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    10,672
    PSN ID
    Lefteris_X

    Default

    Όπως είπα σε προηγούμενο ποστ, η MS παίζει το long game μαζί με την τακτική της "κατάκτηση μέσω εξαγορών κι αν δεν πετύχει παραμόρφωση της αγοράς".

    Αυτή ήταν ανέκαθεν η τακτική της σε όλους τους τομείς. Είναι μια πετυχημένη (όπως έχει αποδειχθεί εδώ και 35 χρόνια) επιχειρηματική τακτική.

    Μπαίνει σε μια αγορά, όπως όλες οι επιχειρήσεις, με σκοπό να πετύχει δηλαδή να την κατακτήσει.

    Εν αρχή προσπαθεί (χωρίς όμως ιδιαίτερη επένδυση) με τους ίδιους σχεδόν τρόπους όπως οι ανταγωνιστές, εν προκειμένω στην αγορά των videogames = φτιάχνοντας κονσόλα και φτιάχνοντας πετυχημένα παιχνίδια για αυτήν.

    Αλλά ας κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για να καταλάβουμε το context που περιβάλλει τη νοοτροπία της MS, που σε άλλες αγορές πετυχαίνει ενώ σε άλλες (όπως τα videogames) αποτυγχάνει.

    Το OG Xbox πως το έβγαλε;
    Κάθισε μια μέρα και είπε θα βγάλω κονσόλα;
    Όχι.

    Πριν ανακοινώσει το Xbox είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει τη Νιντέντο. Η Νιντέντο αρνήθηκε και ο τότε CEO της είπε "βάζω σχεδόν όλη μου την περιουσία, αν χρειαστεί, ώστε να μην εξαγοραστούμε από την MS". Οπότε "έφαγε πόρτα" η MS.

    Ποια ήταν η πιο αδύναμη εταιρεία στα μέσα 90ς;

    Η SEGA.

    Δεν χρειάστηκε να την εξαγοράσει: της πρότεινε να φτιάξει όλο το ιντερνετικό infrastructure (με πρωτοποριακά για την εποχή καλούδια, όπως τσατ, τρόπαια, game scores, avatars, κλπ) για την επόμενη κονσόλα (που ήταν το DreamCast) με αντάλλαγμα να μπουν τα MS στελέχη/engineers μέσα στα εργαστήρια της SEGA ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία.
    Όμως........η MS κρέμασε την SEGA, δεν παρέδωσε ΠΟΤΕ αυτά που υποσχέθηκε (μονίμως τα καθυστερούσε με δικαιολογίες), εν τέλει το DreamCast βγήκε "λειψό" (αφής στιγμής η SEGA είχε ανακοινώσει όλα αυτά τα πρωτοποριακά πράματα που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα).

    Όλως τυχαίως αμέσως μετά η MS ανακοίνωσε το Xbox.

    Και τι παιχνίδι είχε το Xbox;

    Το Halo.

    Μόνο που........το Halo ήταν παιχνίδι για Mac από την Bungie που ήταν Mac-only dev στα 90ς.....και μάλιστα είχε παρουσιαστεί το Halo από τον ίδιο τον Στηβ Τζομπς το 1999!!

    Η MS εντελώς κρυφά εξαγόρασε την Bungie και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

    Ακολούθησαν κι άλλες εξαγορές, όπως Rare (διπλός σκοπός: να αποδυναμώσουμε τη Νιντέντο, την εταιρεία που συνεργαζόταν στενά με την Rare και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε το Xbox brand).

    Αποτέλεσμα: χαντακώθηκε η Rare (την έβαλε να ασχολείται με το Kinect).

    Και μετά άρχισε η κατρακύλα της MS στις κονσόλες (έχουμε φτάσει στην εποχή Xbox One).

    Έκτοτε οι υποσχέσεις αποδεικνύονται ΟΛΕΣ ψεύτικες, έως σήμερα.

    Συνεπώς αλλαγή τακτικής και αφοσίωση στην γνωστή (για την MS) τακτική παραμόρφωσης και εξαγορών.

    Με το GPass, η MS θέλει να πετύχει το Atari effect που γονάτισε την βιομηχανία videogames στις ΗΠΑ το 1983.
    Ποιο είναι αυτό το effect;
    Το quality control είναι στα τάρταρα, ώστε φαινομενικά να βγαίνει ΠΑΡΑ πολύ software (εν προκειμένω vgames) και ταυτόχρονα η μαμά εταιρεία βγάζει λεφτά από κάθε release (royalties).

    Σε βάθος χρόνου όμως......διαλύεται η "πίστη" των καταναλωτών προς την βιομηχανία, επειδή το σκουπίδι πάει σύννεφο.

    Αυτό όμως δεν συμφέρει κανένα πλην της MS.

    Και γιατί ρε φίλε συμφέρει την MS, θα μπορούσε να με ρωτήσει κάποιος.

    Διότι το long game, μιας βιομηχανίας που σταδιακά χάνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών......πολύ εύκολα μετατρέπεται σε cloud-base all devices (από το κινητό/ταμπλετα/λαπτοπ/ντεσκτοπ του κώλου έως και το dashboard του αυτοκινήτου, γενικώς οτιδήποτε έχει οθόνη+ιντερνετ).

    Και σε αυτό το κομμάτι (cloud) η MS είναι παγκόσμιος αρχηγός. Έχει υποδομές, στήνει ακόμα περισσότερες (ακόμα και στο Ελλάντα, το περίφημο datacenter που φτιάχνει η MS τι νομίζεται ότι είναι?).

    Ακόμα και τώρα να θέλει κάποια εταιρεία-κολοσσός (apple, amazon, google) να επενδύσει σε cloud για να κοντράρει μελλοντικά την MS πολύ απλά............είναι πολύ αργά.

    Έχει τέτοιο προβάδισμα η MS μαζί με τις υφιστάμενες υποδομές της, έχει ΠΟΛΥ καλά στρώσει το χαλί για το επερχόμενο global cloud domination. Ο Ναντέλα (MS CEO) ξέρει πολύ καλά τι κάνει εδώ και 8 περίπου χρόνια.

    Η εξαγορά της Activision (εξηγώ τους λόγους στο προηγούμενο ποστ) εξυπηρετεί ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή τη τακτική.

    Και οι δηλώσεις του Spencer είναι για να εξυπηρετήσουν την εξάπλωση του GPass (και αποσάθρωση της ποιότητας της αγοράς), να κάνουν down play την σημαντικότητα της εξαγοράς (ώστε να γίνει αποδεκτή)....και να ανοίξει ελεύθερα ο δρόμος για το μελλοντικό cloud domination.

    Και ακριβώς για τον τελευταίο λόγο οι Άγγλοι έριξαν άκυρο στην εξαγορά.

  4. The Following User Says Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

    drifterx (09-05-2023)

  5. #3163
    Elite drifterx's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Salonica
    Posts
    638
    Name
    Μάνος

    Default

    Ευτυχώς λοιπόν που ακόμη υπάρχει ένας μεγάλος πυρήνας (θεωρώ, δεν είμαι σίγουρος) των hardcore gamers, που αρχίζουν και βλέπουν πίσω από τέτοιες τακτικές και προτιμούν ποιότητα (sony, nintendo) από σκουπίδια.

  6. #3164
    Moderator PDS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Athens
    Posts
    20,399
    PSN ID
    PDS_13

    Default

    Quote Originally Posted by drifterx View Post
    Ναι άλλα με τόσο backlog ΤΖΑΜΠΑ-FREE, αν δε μας αρέσει κάτι το διαγράφουμε και πάμε στο επόμενο ΤΖΑΜΠΑ-FREE.

    Και στο τέλος θα καταντήσουμε όπως το νετφλιξ, περισσότερο θα ψάχνουμε παρά θα παίζουμε!
    Περισσότερο με Tik Tok του gaming μοιάζει. Γρήγορη εναλλαγή χαμηλής ποιότητας πληροφορίας. ’μεσο reward + αίσθηση διαθεσιμότητας άπλετου υλικού
    .

  7. The Following User Says Thank You to PDS For This Useful Post:

    Brazhlias (10-05-2023)

  8. #3165
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    31,230
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Quote Originally Posted by drifterx View Post
    Ευτυχώς λοιπόν που ακόμη υπάρχει ένας μεγάλος πυρήνας (θεωρώ, δεν είμαι σίγουρος) των hardcore gamers, που αρχίζουν και βλέπουν πίσω από τέτοιες τακτικές και προτιμούν ποιότητα (sony, nintendo) από σκουπίδια.
    Απο την αλλη βεβαια θυμαται κανεις τις αντιδρασεις που ειχαμε στην αρχη αυτης της γενιας οπου ηταν της μοδας να κραζουμε την Sony για την... ας την πουμε "κωλυσιεργια" της σχετικα με την ελειψη αντιστοιχου gamepass (μεταξυ αλλων) και τους διθυραμβους προς την "consumer-friendly" MS...

    Λιγοι τοτε γυρναγαν και φωναζαν οτι καποιο λακο εχει η φαβα.

    Ευτυχως που η Sony δεν ακολουθησε παρομοιο μονοπατι (αν και δεν της ηταν και εφικτο να το κανει οπως εγραψε ο Λευτερης) και ευτυχως που ακομα και με "cross gen-ιλα" τα PS Studio games δειχνουν πιο next gen απο τα ... "next gen".

  9. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

    Lefteris_X (09-05-2023),obione (02-06-2023),Slay (09-05-2023)

  10. #3166
    Moderator PDS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Athens
    Posts
    20,399
    PSN ID
    PDS_13

    Default

    Δημήτρη σε αυτό το φόρουμ δεν θυμάμαι πολλούς να ήταν φαν μιας gamepass λογικής. Εχω την εντύπωση οτι κανένας δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα. Και ευτυχώς δεν ήρθε. Ήρθε τελος πάντων αλλα με μια μορφή που δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα sony games η υπηρεσία.

    Γενικα το κράξιμο, τουλάχιστον απο εμένα, εξακολουθεί να το τρώει ακόμα η σονυ για την επιλογή της pcποίησης μιας κονσόλας με αποτέλεσμα να χάσουμε τα περισσότερα πλεονεκτήματα ενός κλειστού συστήματος. Για το γεγονός ότι αγόρασα ps5 το οποίο ουσιαστικά ειναι ps4 pro 2. Θα μου πείς οκ φταίει η MS σε αυτό και θα συμφωνήσω εν μέρει. Φταίνε όμως και οι δημοσιογράφοι και οι gamers που κανείς δεν αντιδρά (αν εξαιρέσεις ένα αρθρο του john απο το DF που και αυτός σταμάτησε να ασχολείται). Είμαστε 2023 και παιζουμε ακομα games του ps4.
    Καλά απο xbox μεριά καμία αντίδραση προφανώς απο τους έμπειρους users (εντάξει οι casuals ισως δεν έχουν καταλάβει καν τι είναι η γενιά). Και Χ360 games να τους δώσεις its ok, αρκεί να είναι στο pass και αν μπορεί να καταστραφεί και ο ανταγωνισμός ακόμα καλύτερα. Εντελώς οπαδικά.
    .

  11. #3167
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    31,230
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Βαγγέλη εγώ θυμάμαι πολύ καλά τα γιούπι και τα συγχαρητήρια σε εισαγωγικά πάντα προς την Microsoft. Από εκεί και πέρα τα έχουμε ξαναπεί η δική μου άποψη είναι ότι ο τρόπος για την Sony να αντιμετωπίσει την Microsoft και το gamepass Ήταν να συμβούν αυτά που συνέβησαν. Δε λέω ότι συμφωνώ αλλά είναι σίγουρα μια πραγματικότητα. Μακάρι τώρα να αλλάξει στάση και ο κόσμος και να ακολουθήσουν ανάλογα και οι εταιρείες.

  12. #3168
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    10,672
    PSN ID
    Lefteris_X

    Default

    Υπήρχαν γιούπι από κάποια μέλη εδώ μέσα, τα οποία ευτυχώς είτε δεν συμμετέχουν είτε αποχώρησαν. Φυσικά και ήταν ταγμένοι Xbox users (βασικά ήταν/είναι MS lovers), απλώς φόραγαν που-και-που έναν PlayStation μανδύα (άντε να έχουν παίξει μερικά παιχνίδια μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού sony 1st party), ίσα-ίσα για να νιώθουν ότι έχουν αποκτήσει δικαίωμα κραξίματος προς τη Σονυ (και αντίστοιχα επιβράβευση της MS).

    Κακά τα ψέμματα παιδιά.

    Ο κοσμάκης ΔΕΝ έχει ορθή κρίση και κριτική.
    ΔΕΝ μπορεί να "δει μπροστά".
    ΔΕΝ έχει ποικίλα κριτήρια ώστε να μπορεί να κρίνει σφαιρικά.

    Άλλωστε αυτό είναι διαχρονικό (το βλέπουμε κοινωνικά, πολιτικά εις τον αιώνα των αιώνων).

    Μην ξεχνάμε κιόλας ότι το gaming για τον περισσότερο κοσμάκη είναι απλώς για να σκοτώνει την ώρα του, άντε πες για να περνάει (που-και-που) την ώρα του.
    Απλά πραματάκια (εννοώ παιχνίδια άνευ εγκεφαλικής απαίτησης, άνευ κοινωνικής κριτικής από την πλευρά του παιχνιδιού).

    Ε, μην περιμένουμε από την μάζα του λαού να ασχολείται με τα ενδότερα της βιομηχανίας.

    Και αυτός ο κοσμάκης είναι που αρέσκεται στο GPass.
    Ναι, σίγουρα υπάρχουν συνειδητοποιημένα άτομα που τους αρέσει το GPass, αλλά αυτά τα άτομα είναι πολύ πολύ ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό των συνδρομητών GPass.

    Η μάζα του λαού, όντας κοντόφθαλμη και ταυτόχρονα αδιάφορη για τα ενδότερα της βιομηχανίας, κοιτάζει την ποσότητα και το "δωρεάν", χωρίς φυσικά να αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο μελλοντικά. Δεν τη νοιάζει κιόλας αν γ@μηθεί το gaming ή αν θέλετε καλύτερα αν υποβαθμιστεί πάρα πολύ η ποιότητά του (έτσι κι αλλιώς για να σκοτώσει/περάσει ώρα ασχολείται με απλοϊκά παιχνίδια).

    Αυτή τη μάζα του λαού στοχεύει η MS.

    Που αυτή η μάζα μελλοντικά, σε ένα (σάπιο ποιοτικά για εμάς τους πραγματικούς gamer και λίγους στον αριθμό) gaming τοπίο θα βολεύεται μια χαρά μέσω MS-cloud-streaming σε όλες τις συσκευές που υπάρχουν στον πλανήτη.

    Μπορεί να είναι ύπουλη η MS στις τακτικές της, αλλά μ@λάκας δεν είναι.

    ΥΓ: Απλό παράδειγμα = παίζω αυτές τις εβδομάδες το Tropico 5. Το έχω λόγω PS Plus Essential αρκετά χρόνια, αλλά τώρα μου ήρθε η όρεξη. Ξεκινάει από τον 18 αιώνα περίπου με διάφορα έτοιμα σενάρια και ξεπερνάει σταδιακά τις μέρες μας (διαστημικά προγράμματα στο μέλλον κλπ). Το ΠΟΣΗ κοινωνική κριτική-πολιτική/σάτιρα υπάρχει δεν περιγράφεται. Κυριολεκτώ. Πόσοι gamer αναλογίζεστε ότι την καταλαβαίνουν ή/και ασχολούνται με αυτήν; Τρίχες!
    Last edited by Lefteris_X; 09-05-2023 at 20:37.

  13. #3169
    PS4forums Fanatic jk_blue_tiger's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ηρακλειο
    Posts
    2,975
    PSN ID
    jk_blue_tiger
    Name
    Γιάννης

    Default

    Ρε σεις τι πίνουν εκεί στην ms?

    Πως κατάφεραν να κάνουν την arcane να βγάλει τόσο κακό παιχνίδι?

    Ήταν στην λίστα παρακολούθησής μου για μελλοντική αγορά, αλλά τώρα μπήκε στη μαύρη λίστα.
    Quote Originally Posted by drifterx View Post
    https://www.metacritic.com/game/xbox-series-x/redfall

    ΥΓ. Επικό σχόλιο από έναν τυπά στο twitter : Phil Spencer Approved - Glad he's a man & can't become pregnant cause this dude can not deliver

    YΓ2. Ακόμη πιο επικός τίτλος review από engadget : 'Redfall' review: Good enough for Game Pass

    https://www.engadget.com/redfall-rev...000641521.html




    Redfall: Οι developers ήλπιζαν η Microsoft να το ακυρώσει όταν πήρε τη Bethesda
    Last edited by jk_blue_tiger; 02-06-2023 at 04:01.
    Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...
    Spoiler!

  14. The Following User Says Thank You to jk_blue_tiger For This Useful Post:

    tomic20 (02-06-2023)

  15. #3170
    Elite drifterx's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Salonica
    Posts
    638
    Name
    Μάνος

    Default

    Λογικό αυτό που λέει καθώς η ανάπτυξη του παιχνιδιού είχε ξεκινήσει πριν το 2021 που έγινε η εξαγορά.

    ΑΛΛΑ

    Θα δανειστώ μία φράση από την πολυαγαπημένη μου σειρά chernobyl "competent management would have insisted on cancelling the test". Όπου test βάζουμε game και είμαστε μέσα.

    Δηλαδή αναπτυσσόταν μια μετριότητα της μετριότητας, άλλαξε ο επικεφαλής, είδε τι γίνεται και είπε ΟΚ πάμε να το βγάλουμε για να έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στο gp.

    Άρα λοιπόν είναι αποτυχία της ms και όχι της arcane, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι developers σύμφωνα με το άρθρο.

    Αλλά δυστυχώς είπαμε quantity over quality.

  16. The Following 2 Users Say Thank You to drifterx For This Useful Post:

    mihalis13 (02-06-2023),Slay (14-06-2023)

  17. #3171
    mihalis13's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Χολαργός
    Posts
    8,540
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

    Default

    Δεν ξέρω να μιλήσω για οικονομικα κλπ μιας και δεν το ψάχνω γενικά.
    Αλλά σαν ένας χρήστης που είχε και Xbox και Xbox One (μάλιστα πήρα και δεύτερο ένα Series S μιας και το βρήκα σε καλή τιμή). Και έχω και ένα 360 από ένα διαγωνισμό εδώ μέσα που είχε κάνει πριν χρόνια ένα παιδί.
    Ε από όταν έβαλε το game pass το Xbox για μένα έχει πάρει την κατιούσα. Δεν λέω πως είναι κακή υπηρεσία, μάλιστα βολεύει και πολυ κόσμο. Αν και εμένα προσωπικά δεν μου έκανε κλικ (το ίδιο ισχύει και Ps Plus Extra/Premium)
    Είμαστε 2,5 χρόνια σε αυτή την γενιά και δεν μου πέρασε από το μυαλό ούτε για ένα δευτερόλεπτο να αγοράσω Xbox Series X.
    Αυτό νομίζω κάτι λέει για την ποιότητα των παιχνιδιών της MS.
    Μακάρι να αρχίσει να βγάζει καλά παιχνίδια και να αλλάξω γνώμη.
    Αλλά μετά και τις δηλώσεις του Phil Spencer (ο οποίος ποτέ δεν μου κάθισε καλά και μου φαίνεται πολύ δήθεν και παρλαπιπας) νομίζω πως το Xbox δεν έχει σκοπό για να κάνει κάτι σπουδαίο.
    Πλέον ακόμα και σε γκρουπακια Xbox που είμαι στο fb βλέπω γκρίνια για τις προσθήκες του Game Pass.
    Προφανώς ο περισσότερος κόσμος έπαιξε τα hot παιχνίδια και πλέον δεν βλέπει κάτι να έρχεται. Τι redfall απογοήτευσε και τώρα περιμένουμε το Starfield.
    Και έχουμε την Sony να μην βλέπει ουσιώδη ανταγωνισμό και να μας δίνει κάτι ανάλατα showcases...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Spoiler!

  18. The Following 3 Users Say Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

    Error Flynn (02-06-2023),obione (03-06-2023),Valkyre (02-06-2023)

  19. #3172
    Stealth Moderator Valkyre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Outer Heaven
    Posts
    31,230
    Name
    Δημήτρης

    Default

    Νομιζω πολυς κοσμος μπορουσε να δει τον λακκο που ειχε η φαβα (gamepass). Βραχυπροθεσμα εισακουστηκε σαν ο Μεσσιας του gaming για τον κοινο λαο. Μακροπροθεσμα αποδεικνυεται σαν αυτο που πολλοι εβλεπαν απο την πρωτη στιγμη: η ταφοπλακα του ποιοτικου gaming και το εναυσμα της μετριοτητας.

    Καποιοι βεβαια αρκουνται στην μετριοτητα μιας και ειναι φθηνη και ευκολο να σκοτωσεις το χρονο σου. Δεκτο και σεβαστο και αυτο.

    Για τους υπολοιπους που ζητανε το κατι περισσοτερο η φαση εξελισσεται σχεδον σε μονοδρομο.

  20. The Following 3 Users Say Thank You to Valkyre For This Useful Post:

    mihalis13 (02-06-2023),panos74gr (02-06-2023),Slay (14-06-2023)

  21. #3173
    PS4forums Fanatic Ezio's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    3,566
    Name
    Γιάννης

    Default

    Η Microsoft θα μπορούσε ίσως να συνδυάσει gamepass και ποιότητα με παραγωγές πιο μικρού βεληνεκούς, είτε σε διάρκεια είτε σε μέγεθος κόσμου κτλ., αλλά δεν ξέρω πόσο θα το δεχόταν ο κόσμος αυτό, αν δηλαδή το 90-95% των παραγωγών ήταν πιο μικρής εμβέλειας σε σχέση με άλλα διάσημα παιχνίδια, π.χ. the last of us part 2. Πάντως αυτήν την τακτική που περιγράφω θα ήθελα να την δω και σε παιχνίδια της Sony, όχι σε όλα, αλλά θα ήθελα να δω π.χ. μια σειρά παιχνιδιών διάρκειας 10-12 ώρες (όπως τα παλιά uncharted) που να έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 ή 2,5 χρόνια.

  22. The Following 3 Users Say Thank You to Ezio For This Useful Post:

    mihalis13 (02-06-2023),obione (03-06-2023),panos74gr (02-06-2023)

  23. #3174
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    10,672
    PSN ID
    Lefteris_X

    Default

    Διάβασα εκτενές άρθρο (όχι ελληνικό site / αναμετάδοση, μάλλον διάβασα την πηγή του άρθρου).

    Λοιπόν.

    Το παιχνίδι είχε πολλά προβλήματα εξαρχής στην Arcane.

    - Περίπου το 70% των μελών που είχαν φτιάξει το Prey είχαν αποχωρήσει πριν ξεκινήσει η ανάπτυξη του Redfall.

    - Δεν ήξεραν τι στυλ παιχνιδιού θέλουν να φτιάξουν: να συγκλίνει πιο πολύ προς Farcry; Ή προς Bordelands;

    - Έστω κι έτσι ξεκίνησαν την ανάπτυξη. Επειδή τα οικονομικά της Arcane ήταν χάλια, αποφάσισαν να είναι online shooter. Πολύ γρήγορα επίσης, καθαρά λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, αποφάσισαν να βάλουν MTX μέσα του τύπου cosmetics. Οπότε το παιχνίδι άρχισε να "στήνεται" γύρω από αυτή τη φιλοσοφία. Μετά από κάποιο καιρό όμως, έκριναν ότι η γενική αίσθηση του gaming κοινού απέναντι στα cosmetics δεν είναι και τόσο θετική, οπότε ακύρωσαν εντελώς τα MTX το 2021 (ο λαός μας λέει: πίσω Γιάννη τα καράβια). Αυτό το μάθαμε μέσω ενός report από το Bloomberg.

    - Μετά η Arcane εξαγοράστηκε από την MS. Οι dev, γνωρίζοντας την εντελώς "φλου" κατάσταση του παιχνιδιού, ήλπιζαν ότι η MS θα δώσει άκυρο. Αντιθέτως η MS δεν έκανε τίποτα. Όταν λέμε "τίποτα" εννοούμε κυριολεκτικά τί-πο-τα. Δεν έριξε άκυρο, δεν έδωσε όμως και έξτρα χρήματα, δεν έδωσε ούτε καν μια σαφή κατεύθυνση στο τι είδους παιχνίδι θα είναι τελικά. Απλώς τους άφησε στην μοίρα τους. Ο dev επέμεινε στην MS "τελικά τι θα κάνουμε; Προς τα που βαδίζουμε;" . Από μεριάς MS σιγή ιχθύος, κυριολεκτικά η MS δεν ασχολήθηκε ούτε με τον dev (πχ. να πάνε μερικά στελέχη της MS για έλεγχο ή/και βοήθεια.....όπως κάνει η Sony πολλές φορές σε μικρά της στούντιο, βλέπε housemark).

    - Αυτό όμως που έκανε η MS, με πλήρη άγνοια της Arcane, ήταν να ξεπατωθεί στο μαρκετινγκ και δυναμική προώθηση του Redfall. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγαλύτερο πρόβλημα στην Arcane, η οποία ακόμα ήταν σε σύγχυση όσον αφορά τελικά τι είδους παιχνίδι θα είναι το Redfall. Η MS το παρουσίαζε ως το νέο σουπερ-ντούπερ τίτλο του XsX/XsS, ο δε developer είχε αρχίσει να χάνει την μπάλα τελείως γιατί το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με την μαρκετινγκ ρητορική.

    - Η ακύρωση της έκδοσης για PS5 ήταν απόφαση της MS και όχι της Arcane (γεια σου Σπενσερόπουλε με τις αντίθετες δηλώσεις σου, ότι δήθεν δεν σημαίνει το ότι αγοράζεις στούντιο αυτομάτως θα σταματάς τις εκδόσεις για PS5 / προσωπικά μου φαίνεται πολύ λογικό, αλλά μην κάνεις την μ@λακία ρε Φιλ και λες τα αντίθετα. Και η Σονυ και η Νιντεντο το ίδιο θα έκαναν αν αγόραζαν ένα στούντιο, αλλά μην βγαίνεις να κάνεις δηλώσεις που μετά ακυρώνεις εσύ ο ίδιος).

    - Προχωρώντας το development, έδειχναν το παιχνίδι στην MS, κυρίως για να δείξουν το πόσο μεγάλα προβλήματα έχει (bugs, μη-ολοκληρωμένα physics, ασάφεια κατεύθυνσης, ατελή γραφικά), πιο πολύ για να πείσουν την MS να ακυρώσει τον τίτλο. Η MS δεν ασχολείτο καν, αρκετές φορές δεν έβλεπε καν τα εσωτερικά previews. Αλλά συνέχιζε κανονικά την μάρκετινγκ καμπάνια.

    Το παιχνίδι βγήκε και όλοι ξέρουμε τα υπόλοιπα.

    Αυτό που ερμηνεύω, και που έχω πει αρκετές φορές, είναι διττό:

    Α) Η MS πολύ απλά "δεν το έχει" με το gaming. Δεν μπορεί να αφουγκραστεί τι θέλει/δεν θέλει ο κοσμάκης. Είναι λες και πάει στα τυφλά. Βέβαια σε αυτό δεν υπάρχει δικαιολογία, του στυλ "δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε εκτενείς έρευνες αγοράς και gaming κοινού", ή "δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να λαμβάνουμε metrics από τα PC ώστε να καταλάβουμε τι παιχνίδια προτιμά ο κοσμάκης". Πολύ απλά η "μαμά MS" δεν ασχολείται με το gaming τμήμα της. Τους έχει αφήσει στην μοίρα τους, με αρχηγό τον Φιλ.

    - Ο δε φουκαράς Φιλ, και ναι, τον χαρακτηρίζω με ειλικρίνεια "φουκαρά", μάλλον έχει πάρει αυτήν την θέση για να λειτουργεί ως hype machine άσχετα αν δεν υπάρχει περιεχόμενο (με ολόκληρο το MS gaming τμήμα να το γνωρίζει για αυτή την έλλειψη) και ταυτόχρονα ως αποδιοπομπαίος τράγος. Όταν κάτι ή όλα πάνε στραβά, αυτός να βγαίνει μπροστάρης να τρώει το ξύλο, να βγαίνει να πασαλείβει με όμορφα και απολογητικά λόγια τις πατάτες (σε επίπεδο διοίκησης) που κάνει η MS.

    Εν κατακλείδι, αυτό που καταλαβαίνω ότι τα μεγαλοστελέχη της MS (τα πραγματικά μεγαλοστελέχη, που είναι πολύ πιο πάνω από τα εκάστοτε τμήματα της εταιρείας) δεν ενδιαφέρονται ΚΑΘΟΛΟΥ για το gaming τμήμα. Αυτό ήταν εμφανές από το 2009 περίπου (δειλά-δειλά), μετά φάνηκε πολύ πιο πολύ με το λανσάρισμα του Xbone, μετά έγινε ξεκάθαρο το 2014-15 όταν ανέλαβε ο Φιλ και υποσχόταν το πιο δυνατό μηχάνημα με τα καλύτερα exclusive παιχνίδια ever (όντως το Xbone X ήταν το δυνατότερο αλλά παιχνίδι αποκλειστικά δεν έλαβε / εννοώ αποκλειστικό στο XboneX όχι κοινό και στο Xbone S+PC όπως πχ. τα Motorosport+Horizon, ούτε τελικά κατάφερε το Xbone brand να ανταγωνιστεί το PS4 σε πωλήσεις), και ακόμα πιο μετά ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν ενδιαφέρονται τα μεγαλοστελέχη, όταν έφτιαχνε το gaming τμήμα τη νέα κονσόλα και παράλληλα γνώριζαν ότι δεν θα έχουν το παραμικρό παιχνίδι να παρουσιάσουν ούτε στο launch, ούτε μετά από 3 μήνες, ούτε μετά από 6 μήνες, ούτε μετά από 1 χρόνο. Ήξεραν ότι το Halo που αναπτύσσεται δεν είναι υψηλών προσδοκιών (έφαγαν τρελό κράξιμο όταν το έδειξαν για τα χάλια γραφικά του, την έλλειψη co-op κλπκλπ / όμως όλα αυτά τα ήξερε η MS όταν φτιαχνόταν το Halo και το XsX/XsS εσωτερικά στα εργαστήρια).

    Β) Εμφανέστατα τα μεγαλοστελέχη ενδιαφέρονται μόνο για οποιαδήποτε cloud υπηρεσία, οπότε και ο Φιλ, έχοντας "δεμένα" τα χέρια του, κάνει ότι μπορεί: λέει παπάτζες, λέει δικαιολογίες όταν κάτι δεν πάει καλά τελικά, δίνει πολλές και "βαριές" υποσχέσεις, προωθεί συνέχεια το μοναδικό "χαρτί" που του έχουν τα μεγαλοστελέχη επιτρέψει να έχει δηλαδή το GamePass και στο τέλος........κάθεται και "τρώει το ξύλο" λέγοντας έξτρα δικαιολογίες μπας και σώσει ότι μπορεί να σωθεί.

    Γι' αυτό και χαρακτηρίζω "φουκαρά" τον Φιλ. Καλή η πλακίτσα που του κάνει ο κοσμάκης, αλλά μιλώντας σοβαρά τώρα, ο άνθρωπος πρέπει να βρίσκεται σε ΠΟΛΥ δύσκολη θέση. Απορώ πως αντέχει και αναρωτιέμαι αν είναι σε σκέψεις να τα βροντήξει και να φύγει.

    Κρίμα, γιατί η Σόνυ τα βλέπει όλα αυτά εδώ και χρόνια, οπότε δεν νιώθει ότι έχει ανταγωνισμό = εμείς οι καταναλωτές ζημιωνόμαστε όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός και μένει μόνο "ένας παίκτης να παίζει μπάλα" στην αρένα.
    Last edited by Lefteris_X; 02-06-2023 at 12:42.

  24. #3175

    Default

    Πρόκειται για τη χειρότερη γενιά στην ιστορία του Gaming.
    Αρπαχτή από όλους , 3 χρόνων κονσόλες παίζουν ακόμα Cross gen games .
    Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσει κανείς να τους δίνει λεφτά η να φτιάξει ένα pc και να τα παίζει όλα κοπιες .
    Τα hits της γενιάς τα Remakes της Capcom και μετρημένα (cross gen)exclusives ως τώρα .


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  25. #3176
    mihalis13's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Χολαργός
    Posts
    8,540
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

    Default

    Quote Originally Posted by Ezio View Post
    Η Microsoft θα μπορούσε ίσως να συνδυάσει gamepass και ποιότητα με παραγωγές πιο μικρού βεληνεκούς, είτε σε διάρκεια είτε σε μέγεθος κόσμου κτλ., αλλά δεν ξέρω πόσο θα το δεχόταν ο κόσμος αυτό, αν δηλαδή το 90-95% των παραγωγών ήταν πιο μικρής εμβέλειας σε σχέση με άλλα διάσημα παιχνίδια, π.χ. the last of us part 2. Πάντως αυτήν την τακτική που περιγράφω θα ήθελα να την δω και σε παιχνίδια της Sony, όχι σε όλα, αλλά θα ήθελα να δω π.χ. μια σειρά παιχνιδιών διάρκειας 10-12 ώρες (όπως τα παλιά uncharted) που να έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 ή 2,5 χρόνια.
    Αυτό πραγματικά...
    Τέτοια παιχνίδια μου έχουν λείψει. Linear 10-12 ώρες. Με ωραίο story και ευχάριστο gameplay. Που να μην το σκεφτώ να ξαναγυρίσω για 2ο και 3ο playthrough.
    Όπως έγραφε ο Λευτέρης για τα Uncharted τα οποία τα έχω παίξει και εγώ αρκετές φορές. Κάποια παιχνίδια όσο καλά και να είναι δύσκολο να αφιερώσω πάλι 50 και 60 ώρες να τα ξαναπαίξω.

    Δυστυχώς όμως ο περισσότερος κόσμος κοιτάει το πόσες ώρες διαρκεί ένα παιχνίδι και όχι την ποιότητα του παιχνιδιού...

    Τώρα για παράδειγμα παίζω dying light 2. Το πρώτο παιχνίδι το είχα λατρέψει.
    Ε το δεύτερο δεν.. Μεγάλος χάρτης 200 ανούσιες δραστηριότητες απλά για να σου πουν κοίτα με εμάς έχεις 150-200 ώρες περιεχόμενο..
    Ε προσωπικά το έριξα στο easy γιατί δεν έβρισκα νόημα και ασχολούμαι με τα main quest αποκλειστικά για να δω την ιστορία..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Spoiler!

  26. #3177
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    10,672
    PSN ID
    Lefteris_X

    Default

    Ειλικρινά Μιχάλη, είμαι προς το τέλος του Uncharted 4 (chapter 19) και μέχρι τώρα ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι παιχνίδι PS4 και μάλιστα του 2016!
    Σε 4Κ HDR TV + PS5 νομίζω ότι είναι παιχνίδι PS5. Δεν κάνω πλάκα. Το animation, ο ήχος (με ακουστικά Pulse 3D χωρίς ενεργοποιημένο τον 3D ήχο), η σκηνοθεσία (cuts, γωνίες λήψης), οι διάλογοι, τα puzzle, το platforming, το shooting, η πλοκή είναι ΟΛΑ απαράμιλλης ποιότητας.

    Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, όμως δεν είμαι.
    Μπορεί να έχω (λολ) "τεχνολογικά μάτια" που εντοπίζουν το παραμικρό, εντούτοις είναι τα πάντα τόσο άρτια και συνάμα αρμονικά, όμορφα δεμένα μεταξύ τους που συνέχεια μου πέφτει το σαγόνι. Λατρεύω την μετάβαση μεταξύ των chapter σε εντελώς διαφορετικά σκηνικά: από πόλη πυκνού πληθυσμού (παζάρι) σε κυνηγητό με αυτοκίνητα, επόμενο chapter σε θάλασσα, νερό παντού, βροχή του κερατά, σκαρφάλωμα σε πέτρινες κατασκευές, μετάβαση σε έπαυλη άψογα σχεδιασμένη με μπαρόκ επίπλωση, μετάβαση σε κρυφή πόλη εντός ζούγκλας με σπίτια 18ου αιώνα, μετάβαση σε high-class mansion με σμόκιν οι άντρες/τουαλέτες οι γυναίκες και stealth/shooting/platforming, μετάβαση σε υποβρύχια αποστολή.........γενικώς δεν βαριέται το μάτι σου.

    Και όλα τρέχουν νεράκι (πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι 30 fps, ούτε καταλαβαίνεις ότι είναι 2.5Κ αντί 4Κ).
    Παράλληλα η ροή της ιστορίας είναι γάργαρο νέκταρ. Παίζεις 1 chapter, το πολύ 2 chapter και αισθάνεσαι γεμάτος.

    Δεν έχει crafting, δεν έχει grinding, δεν έχει looting = δεν σε "κουράζει" το παιχνίδι ή αν θέλετε δεν σε υποχρεώνει να "εργάζεσαι". Απλώς το βιώνεις, απλά, όμορφα και χορταστικά. Είναι αμέτρητες οι φορές που κάθομαι και χαζεύω τα γραφικά (γι' αυτό μου έχει πάρει πάνω από 20+ ώρες το παιχνίδι).

    Σε πλήρη αντίθεση το RDR2. Ένα παιχνίδι που έχω εκτιμήσει βαθύτατα, ίσως το παιχνίδι που έχω πιο ψηλά στη γενιά του PS4........αλλά ούτε μισή φορά δεν έχει περάσει από το μυαλό μου για 2ο playthrough. Το αισθάνομαι ΠΑΡΑ πολύ "βαρύ" παιχνίδι, με απαιτητικά mechanics, ΠΑΡΑ πολύ "κοπιαστικό" από πλευράς του gamer (έχει άπειρα πράγματα να κάνεις / και που ουσιαστικά πρέπει να κάνεις αν θες να δεις το παιχνίδι σε όλη του την έκταση).

    Ήθελα να ξερα, ένα τέτοιο παιχνίδι σαν το Uncharted , ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ μωρή MS δεν μπορείς να φτιάξεις; Τόσα χρόνια = από το 2007 (που βγήκε το πρώτο Uncharted / αν συνυπολογίσουμε και τα προηγούμενα χρόνια που αναπτύσσονταν ο τίτλος και που ΑΝΕΤΑ εντός της βιομηχανίας θα είχε μαθευτεί μεταξύ των dev/στελεχών των εταιρειών).......μιλάμε για 2005-6 έως 2023, άρα 17-18 χρόνια......δηλαδή σε όρους gaming 5 αιώνες........και δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα τέτοιο τίτλο η MS;

    Απλώς στα @@ της.
    Αυτό καταλαβαίνω.


    ΥΓ: BTW, βλέποντας τα save game μου, πρώτο playthrough ήταν το 2017, το δεύτερο ήταν 2020, το τρίτο είναι τώρα. Δηλαδή ανά 3 χρόνια επισκεπτόμουν ξανά το U4. Στο ενδιάμεσο έπαιζα και την παλιά τριλογία (που είχε γίνει remaster στο PS4).

  27. The Following 2 Users Say Thank You to Lefteris_X For This Useful Post:

    mihalis13 (02-06-2023),panos74gr (02-06-2023)

  28. #3178
    mihalis13's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Χολαργός
    Posts
    8,540
    PSN ID
    mihalis_13
    Name
    Μιχάλης

    Default

    Επειδή το είχα παίξει και εγώ σχετικά πρόσφατα (πριν κάνα εξάμηνο) το Uncharted 4 στο PS5 σε νιώθω απόλυτα!
    Το απόλαυσα λες και ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα μαζί του.
    Συνολικά νομίζω το έχω παίξει 5 φορές.
    Μακάρι να βλέπαμε και άλλα τέτοια παιχνίδια τέτοιας λογικής.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Spoiler!

  29. The Following User Says Thank You to mihalis13 For This Useful Post:

    Lefteris_X (02-06-2023)

  30. #3179
    PS4forums Fanatic jk_blue_tiger's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Ηρακλειο
    Posts
    2,975
    PSN ID
    jk_blue_tiger
    Name
    Γιάννης

    Default

    @Lefteris-X
    Φουκαρα τον Φιλ δεν τον λες, φουκαρα λες π.χ. τον κουριερ που για το μεροκαματο κινδυνευει καθε μερα να παθει ατυχημα,
    "οργωνει" συνεχεια την ζωνη που δουλευει, ενω εχει να αντιμετωπισει και τα στοιχεια της φυσης.
    Ο Φιλ βγαζει κατι χιλιαρικα (ισως και δεκαδες) μηνιατικο, οποτε εχει αποδεχτει τον ρολο του αφου το μαρουλι που "τρωει" ειναι πολυ καλο.
    Εαν δουμε κ το βιογραφικο του, ξεκινησε στην ms ως μαθητευομενος, πηρε τοσες προαγωγες και εφτασε να κατεχει ηγετικη θεση εκει (ceo of xbox), ενω αναφερεται απευθειας στον γενικο ceo.
    Οποτε μαλλον ενα χρυσο gloden boy τον λες.

    ΥΓ
    Housemarque οχι Housemark.
    Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος...
    Spoiler!

  31. #3180
    Forum GOD Lefteris_X's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    10,672
    PSN ID
    Lefteris_X

    Default

    Ορθόν, είναι Housemarque!! (ντροπή μου καθότι τους ξέρω από το πρώτο Stardust που έβγαλαν πριν 30+ χρόνια στην Amiga)



    Ναι, αν το πάρεις με τη σωστή ερμηνεία της λέξης, φουκαράς δεν είναι σε καμία περίπτωση.

    Τηρουμένων των αναλογιών τον χαρακτήρισα έτσι, διότι ως τώρα ο ρόλος του -τουλάχιστον στα δικά μου μάτια- είναι hype machine και κατόπιν όταν δεν λαμβάνουν σάρκα και οστά οι υποσχέσεις μετατρέπεται σε φατούρο-man χαχαχχααχ.

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •