Results 1 to 20 of 3378

Thread: Xbox Series S | X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

δε μπορω να σου απαντησω για τα mp shooters, δε με ενδιαφερει καθολου το genre.

αλλα απο τη μια λες οτι δεν πουλησαν ποτε τα mp της sony και απο την αλλη οτι θα ειναι η σωτηρια της οικονομικα, αντι του να συνεχισει την πετυχημενη της συνταγη δλδ, να παει να μπλεξει σε μια αγορα που ειναι υπερκορεσμενη.

δεν ειπα οτι το gamepass δεν εχει sp παιχνιδια, αυτο που λεω ειναι δες τις μεγαλες κυκλοφοριες της ms, gears, halo, sea of thieves, forza , τι focus εχουν.
    Γιατι ειναι ακριβως αυτη η λογικη του σου δινω το παιχνιδι τσαμπα, αλλα απο καπου πρεπει να υπαρξουν και τα εσοδα. Και τα mp εχουν παραπλευρα εσοδα που τα sp δεν εχουν.

στα νουμερα που πουλανε τα παιχνιδια της σονι, το one and done sp ειναι μια χαρα βιωσιμο.
    Κοιτα αν ηταν να βγαλουν απλα ενα ακομα uncharted δεν καιγομαι κιολας. Καλες οι περιπετειουλες του drake αλλα δεν εχουν και το τρομερο lore που να καιγομαι για την ιστορια τους.
    To crossgen ηταν επιλογη τους, απο τη στιγμη που βγαλαν τα μεγαλα τους παιχνιδια πανω κάτω στο launch year, ως ενα βαθμο λογικη.
    Θα μπορουσαν να περιμενουν 3 χρονια για να αποκτησουν βαση χρηστων που να μπορει να ανταπεξελθει στις πωλησεις που χρειαζονται τα ΑΑΑ παιχνιδια της σονι, οπως έγινε με το ps4.
    Θελησαν να ακολουθησουν διαφορετικο δρομο αυτη τη γενια. Αν στην 3ετια πανω, αρχιζουν να εμφανιζονται τα πραγματικα first part next gen, ε τοτε δε με χαλαει καθολου.

Ειναι πολλες οι χαζομαρες που εκανε η κοναμι με το pro, δε νομιζω οτι το προβλημα της ηταν η χρηματοδοτηση του παιχνιδιου, ή οτι δεν λειτουργουσε καλα το gaas.
    Για μενα με πειραξε που χαλασανε ειναι πολυ πετυχημενο online mode σε κατι που δε δουλεψε ποτε, οπως και οι τραγικοι σερβερ τους, που ουσιαστικα εκαναν το παιχνιδι unplayable.
    Φετος καταστρεψαμε αμετακλητα νομιζω και το offline, οποτε η σειρα ψιλοπεθανε.

Δε διαφωνω σε τιποτα απο αυτα που γραφεις για το fortnite, απλα το μελλον της εταιρειας ειναι η unreal engine και οχι το fortnite. Ακομα και τωρα τα εσοδα απο την engine ειναι τεραστια.

το φτηνο παει, στο οτι εδωσαν απλα ενα ντεμο, αντι να δωσουν κανονικο παιχνιδι. Και τα γραφω αυτα , ακριβως εχοντας στο μυαλο μου παιχνιδια οπως το far cry ή το heavy rain.

Οι πωλησεις των κονσολων παραμενουν στο 2:1 υπερ της σονι, οσο ηταν και στην προηγουμενη γενια, εγω τετοιο trend οπως αυτο που αναφερεις δεν βλεπω.
    Και στη σονι ειναι πολυ πιο λογικο να θελουν να συνεργαστουν με την epic και την rockstar, παρα να τις ανταγωνιστουν στα ισια , στο μεριδιο αγορας που αυτες ηδη εχουν.

Ποσο πιο μεγαλος εισαι ρε? Απο το 86 ασχολουμαι με το gaming. μια ηλικια ειμαστε πανω κατω. Πως το φανταζεσαι δλδ ενα ΑΑ απο τη naughty dog? πραγματικα δεν το καταλαβαινω αυτο.
    Δλδ αν δωσει resources για να κυκλοφορησει καποιο ΑΑ, ποσο καιρο θα της παρει να κυκλοφορησει τα ΑΑΑ που θελει ο κοσμος.
    Εννοεις να κυκλοφορει κανα jak and daxter αναμεσα? Ειναι αυτο που μας λειπει?

Banned Forum GOD psx3's Avatar

Quote Originally Posted by tomic20 View Post
    δε μπορω να σου απαντησω για τα mp shooters, δε με ενδιαφερει καθολου το genre.
    Και αυτό σε κάνει αντικειμενικό; Πως θα σου φανεί να πω εγώ «στα @@ μου τα Soulsborne, ποτέ μην σώσει να τα σουλουπώσει η From»; Όλα καλά;

Αν θες (ευρύ) κοινό, χρειάζεσαι (ευρεία) ποικιλία. Δεν γίνεται αλλιώς. Εσύ λες κατά μια έννοια «στα @@ μου η ποικιλία, δώστε μου μόνο αυτό που θέλω εγώ και οι υπόλοιποι να πάτε να γ........».

αλλα απο τη μια λες οτι δεν πουλησαν ποτε τα mp της sony
    Γιατί βάζεις λόγια στο στόμα μου; Που ακριβώς το έγραψα αυτό; Ρωτάω πολύ συγκεκριμένα το «δεν πούλησαν». Λοιπόν;

Κάθε κόπια UC3 είχε μέσα και το MP. Δεν ήταν εποχές Fortnite τότε με standalone MP.

Για να δούμε λοιπόν τι συνέβαινε εκείνες τις εποχές, γιατί ένα θεματάκι με την μνήμη σου το έχεις βλέπω. Με στοιχεία πάντα, όχι out of my ass.

https://aws.amazon.com/solutions/cas...s/naughty-dog/

But Uncharted 3 and its AWS-based online features are still riding a wave of popularity.
    Promo στην Αμερική (XBOX Land) σε γνωστή αλυσίδα fast food:

Η μεγαλύτερη PS3 beta ever:

UNCHARTED 3 Multiplayer Beta Concludes, Is Largest PS3 Beta Ever

https://blog.playstation.com/2011/07...ps3-beta-ever/

Βλέπεις τι προσπάθεια έκανε η Sony του 2011; Το μοναδικό MP που το προμόταρε τόσο πολυ. Τυχαίο;

Fortnite-style customization (MTX cosmetics) το 2012:

Προσωπικά θυμάμαι είχα ρίξει κράξιμο τότε στην ND, επειδή εντελώς υποκειμενικά δεν μου αρέσει το καραγκιοζέ customization, αλλά και γιατί αντικειμενικά υπήρχαν τεχνικά θέματα που δεν έλυναν (αλλά cosmetics έβγαζαν με το κιλό!).

Οφείλω να τους παραδεχτώ όμως πόσο κερδοφόρα μπίζνα ήταν. Αυτό αντέγραψε η Epic στο Fortnite (και άλλα πολλά).

F2P το 2013:

UNCHARTED 3 Multiplayer Goes Free-to-Play Today

https://blog.playstation.com/2013/02...to-play-today/

Ξαναλέω, χρόοοοονια μπροστά από το Fortnite... πόσοι τα θυμούνται όλα αυτά;

Θα ξαναρωτήσω λοιπόν για πολλοστή φορά: εσύ που ήσουν εποχές ps3forums.gr; Γιατί δεν σε θυμάμαι καν. Μόνο για Pro (κανά τουρνουά) έμπαινες;

Για να σου φρεσκάρω λίγο την μνήμη, μέτρα πόσες σελίδες είναι το κάθε θέμα:

http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...s-Deception-3D

vs

http://www.ps4forums.gr/vb/showthrea...-A-Thief-s-End

2 τα τινά: ή είχε ανώτερο SP το UC3 (και για αυτό έχει διπλάσιες σελίδες) ή πολύ μεγαλύτερο MP engagement... διάλεξε την ερμηνεία που σε βολεύει. Εγώ στοιχεία σου παρέθεσα παραπάνω.

και απο την αλλη οτι θα ειναι η σωτηρια της οικονομικα
    Η εναλλακτική είναι να αφήσει την MS να συνεχίσει το attrition war και στο τέλος να της στερήσει το οξυγόνο (3rd party royalties)... αν εσένα σε ευχαριστεί αυτό, κακώς δεν έχεις ήδη XBOX με 3 χρόνια Game Pass.

αντι του να συνεχισει την πετυχημενη της συνταγη δλδ
    Μια πετυχημένη συνταγή funded by 3rd party royalties ξαναλέω... και Fortnite και άλλα. Επειδή σου χαλάει το αφήγημα, προτιμάς να τα κάνεις ignore, λες και ξέρω εγώ είμαι Fortnite fan(boy) και για αυτό το μνημονεύω.

να παει να μπλεξει σε μια αγορα που ειναι υπερκορεσμενη.
    Ξαναρωτάω για άλλη μια φορά: ποιά αγορά είναι υπερκορεσμένη;

Αυτή του BR/looter shooter; Ναι, μαζί σου. Δεν ζήτησε κανείς τέτοια όμως. Να το ξαναπώ τι λείπει από το roster; Τα είπα και πιο πάνω.

δεν ειπα οτι το gamepass δεν εχει sp παιχνιδια, αυτο που λεω ειναι δες τις μεγαλες κυκλοφοριες της ms, gears, halo, sea of thieves, forza , τι focus εχουν.
    Το Gears 5 τι focus έχει δηλαδή; Νεκρό εντελώς το online MP (τίγκα στα bots). Από που βγάζει τα σπασμένα;

Έχεις μια συγκεκριμένη εντύπωση στο μυαλό σου ότι αν ένα παιχνίδι έχει και MP, τότε αυτομάτως δεν αξίζει το SP... όχι, δεν πάει έτσι, είναι αρκετά biased οπτική. Το Uncharted 2 δεν αξίζει δηλαδή; Τόσες φορές ρώτησα και απάντηση δεν πήρα (ούτε θα πάρω φυσικά).

Γιατι ειναι ακριβως αυτη η λογικη του σου δινω το παιχνιδι τσαμπα, αλλα απο καπου πρεπει να υπαρξουν και τα εσοδα. Και τα mp εχουν παραπλευρα εσοδα που τα sp δεν εχουν.
    Γιατί κοιτάς ΜΟΝΟ τα MP και δεν κοιτάς και τα open-world SP/GaaS; Τα δεύτερα δεν έχουν παράπλευρα έσοδα; Γιατί νομίζεις έγινε ξαφνικά super popular genre στην PS4 γενιά;

Τα τελευταία 3 AC τι είναι κατά την γνώμη σου; Δεν είναι GaaS; MP δεν έχουν πάντως. Έχεις μπερδευτεί (όχι μόνο εσύ) ότι "GaaS = MP". Όχι, δεν πάει έτσι. Είναι αρκετά ευρύς ορισμός. Περιλαμβάνει και SP.

Για τα έσοδα που λες είναι λόγω grind. Και προσωπικά ως non-RPG player το grind το έχω στηλιτεύσει πολλάκις, τόσο σε SP (RPG/open world), όσο και σε MP.

Απλά σε MP μπορώ να αγνοήσω το grind αν αφορά αυστηρά και μόνο cosmetics. Ούτε πιτσιρίκι είμαι, ούτε fashion victim (δώσε μου κουρέλια να φοράω, μαζί με καλό gameplay και θα πω κι ευχαριστώ!).

Δεν μπορώ να το αγνοήσω αν αφορά gameplay elements (π.χ. ξεκλείδωμα νέων classes, νέα boosters/perks κλπ.)

Γιατί λοιπόν κύριε tomic δεν στηλιτεύεις και τα open world/RPG; Από που προέρχεται η λούπα του grind νομίζεις; Το Fortnite την ανακάλυψε πρώτο; Ή μήπως τα mobile games; CRPG υπάρχουν από τα 80s.

Εννοείται ότι ποτέ δεν συμπάθησα αυτή την λούπα, αν και καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ελκυστική σε completionists με OCD (οι άντρες είμαστε γεννημένοι completionists/goal-driven και αντίστοιχα οι γυναίκες είναι γεννημένες για να τραβάνε την προσοχή -> μάντεψε πόσες εταιρίες εκμεταλλεύονται την γενετική προδιάθεση του κάθε φύλου).

Το gaming έχει 2 σχολές, ακριβώς όπως η ανθρώπινη φύση είναι δισυπόστατη: υπάρχει ο hunter (arcade/reflexes/instant gratification), υπάρχει και ο τροφοσυλλέκτης (looting/grind/delayed gratification).

Ε, εγώ ανέκαθεν γέρνω περισσότερο στην πρώτη σχολή... για να καταλάβεις τι είδους MP παίκτης είμαι στα του grind, δεν έχω κανέναν ηθικό ενδοιασμό να ανακαλύψω cheats/exploits για XP boosting.

Αν κάτι μπορώ να το τελειώσω σε 1 ώρα, αντί για 100 ώρες, μετά χαράς θα το κάνω! Ανήθικος είναι ο developer που κάνει παράλογα δύσκολη την οικονομία του παιχνιδιού για να κολλάμε «ένσημα» (ψευτο-engagement).

Το έχω κάνει παλιότερα αυτό για κάτι unlocks, πότε την σκαπουλάραμε, πότε τρώγαμε ban. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα σε πληροφορώ.

Δεν είμαι εγώ ο τύπος του παίκτη που αναζητά "endgame content" (ορολογία των MMO) για να γίνει engage. Για μένα είναι pure fun ένα MP όταν έχω τελειώσει με πάσης φύσεως progress bars.

Για μένα ξαναλέω, ε; Γιατί είχα και φίλους που βαριόντουσαν εύκολα με μαξαρισμένο account και φτιάχνανε νέο μετά...

Pure fun είναι να μπορώ να επικεντρωθώ σε αντανακλαστικά, συνεργασία/teamplay και χαβαλέ. Αυτά με τραβάνε εμένα. Ούτε ως μικρό παιδί ήθελα progress bars να αναβοσβήνουν πάνω από το κεφάλι μου όταν έπαιζα κρυφτό/κυνηγητό κλπ.

Μου αρέσει το καλό reflex-based gameplay and that's it. Δεν ζητάω κάτι παραπάνω από instant gratification στα παιχνίδια.

στα νουμερα που πουλανε τα παιχνιδια της σονι, το one and done sp ειναι μια χαρα βιωσιμο.
    Αν είναι βιώσιμο, να μας εξηγήσει κάποιος την cross-genίλα στα 1st party (πρώτη φορά by Sony, τους 3rd parties τους ξέρουμε εδώ και χρόνια).

Κοιτα αν ηταν να βγαλουν απλα ενα ακομα uncharted δεν καιγομαι κιολας. Καλες οι περιπετειουλες του drake αλλα δεν εχουν και το τρομερο lore που να καιγομαι για την ιστορια τους.
    Ωραία, τώρα είσαι επιτέλους ειλικρινής και θα κάνουμε σωστή κουβέντα.

Εμφανώς ανήκεις στην κατηγορία (δεν κρίνω, διαπίστωση κάνω) που απλά θέλουν να παίξουν ένα tech demo (να σου πέσει το σαγόνι όπως λες) και να πάνε παρακάτω (κατά προτίμηση προς Soulsborne μεριά, που όντως, έχει πιο βαθύ/περίπλοκο gameplay).

Δεν σε κάνει engage, δεν είσαι fan του shooting (δεν έχουν μόνο τα FPS), δεν κόβεις φλέβες για Indiana Jones-style/treasure hunting theme, απλά θες τα top-notch γραφικούλια σου, κι ας μην γνωρίζεις γρι από προγραμματιστικό κόπο.

Ε, εγώ φίλε μου είμαι άλλη κατηγορία. Δεν είναι cinematic ξεπέτα του ΣΚ τα Uncharted για μένα. Αν θες το πιστεύεις φυσικά, δεν σε υποχρεώνω.

Αντίστοιχα εγώ δεν κόβω φλέβες για το lore του Miyazaki... περί ορέξεως λοιπόν.

To crossgen ηταν επιλογη τους, απο τη στιγμη που βγαλαν τα μεγαλα τους παιχνιδια πανω κάτω στο launch year, ως ενα βαθμο λογικη.
    Θα μπορουσαν να περιμενουν 3 χρονια για να αποκτησουν βαση χρηστων που να μπορει να ανταπεξελθει στις πωλησεις που χρειαζονται τα ΑΑΑ παιχνιδια της σονι, οπως έγινε με το ps4.
    Θελησαν να ακολουθησουν διαφορετικο δρομο αυτη τη γενια. Αν στην 3ετια πανω, αρχιζουν να εμφανιζονται τα πραγματικα first part next gen, ε τοτε δε με χαλαει καθολου.
    Δεν ήταν next-gen το KZ-SF; Το Infamous Second Son; Το The Order 1886;

Ειναι πολλες οι χαζομαρες που εκανε η κοναμι με το pro, δε νομιζω οτι το προβλημα της ηταν η χρηματοδοτηση του παιχνιδιου, ή οτι δεν λειτουργουσε καλα το gaas.
    Για μενα με πειραξε που χαλασανε ειναι πολυ πετυχημενο online mode σε κατι που δε δουλεψε ποτε, οπως και οι τραγικοι σερβερ τους, που ουσιαστικα εκαναν το παιχνιδι unplayable.
    Φετος καταστρεψαμε αμετακλητα νομιζω και το offline, οποτε η σειρα ψιλοπεθανε.
    Προσπαθώ να σου πω τι καλά που θα ήταν να πήγαινε τρένο το Pro ως GaaS και να βλέπαμε χρηματοδότηση AAA Silent Hill ή Metal Gear, ό,τι τραβάει η ψυχούλα του καθενός.

Ας πρόσεχε η Konami, δεν θα την λυπηθώ.

Δε διαφωνω σε τιποτα απο αυτα που γραφεις για το fortnite, απλα το μελλον της εταιρειας ειναι η unreal engine και οχι το fortnite. Ακομα και τωρα τα εσοδα απο την engine ειναι τεραστια.
    Και τότε γιατί πριν το Fortnite ήταν μια μικρή εταιρία; Γιατί η Tencent αγόρασε κοψοχρονιά μετοχές της Epic το 2012;

Το μέλλον της εταιρίας είναι το EGS. Απλά δες την Valve τι κονομάει από το Steam. Που ζεις ρε συ;

Η Unreal Engine 5 είναι απλά PR goodwill. Καίνε χρήμα για να πάνε μπροστά την βιομηχανία (αφού δεν το κάνουν οι παραδοσιακοί παίκτες πλέον).

το φτηνο παει, στο οτι εδωσαν απλα ενα ντεμο, αντι να δωσουν κανονικο παιχνιδι. Και τα γραφω αυτα , ακριβως εχοντας στο μυαλο μου παιχνιδια οπως το far cry ή το heavy rain.
    Και που ξέρεις εσύ τι θα βγάλουν στο μέλλον; Πως το έχεις προεξοφλήσει ότι δεν θα βγάλουν τίποτα;

Το Heavy Rain το ανέφερα επίτηδες για να σου δείξω ότι τους πήρε 4 χρόνια να γίνει το tech demo εμπορικό προϊόν.

Άρα εσύ πως ξέρεις ότι το Matrix demo δεν θα είναι κανονικό παιχνίδι το 2025; Εγώ σου λέω ότι οι άνθρωποι καίνε τόσο χρήμα στο EGS, που δεν θα απορήσω αν μας το δώσουν και τσάμπα ως promo για το store τους.

Οι πωλησεις των κονσολων παραμενουν στο 2:1 υπερ της σονι, οσο ηταν και στην προηγουμενη γενια, εγω τετοιο trend οπως αυτο που αναφερεις δεν βλεπω.
    Το ξέρω ότι είναι μπροστά η Sony (αφού δεν έχει κάνει ακόμα τραγικές βλακείες όπως στο ξεκίνημα του PS3 να μαγαρίσει το brand name), αλλά για 2:1 δεν είμαι σίγουρος, είχα την εντύπωση ότι έχει μικρύνει (όχι κλείσει) η ψαλίδα.

Σε βάθος χρόνου όμως ενδέχεται να κλείσει... και τότε προφανώς και το Game Pass δεν θα το πουλάνε για μια ζαμπονοτυρόπιτα.

Και στη σονι ειναι πολυ πιο λογικο να θελουν να συνεργαστουν με την epic και την rockstar, παρα να τις ανταγωνιστουν στα ισια , στο μεριδιο αγορας που αυτες ηδη εχουν.
    Νέο αφήγημα αυτό;

Εξήγησέ μου τότε γιατί βγάζουν open-world (π.χ. HZD), ενώ η Rockstar ξέρουμε ότι είναι market leader στα open world (GTA, RDR). Εκεί γιατί τους ανταγωνίζονται, αφού είναι «κακό» πράγμα ο ανταγωνισμός vs 3rd parties; Χμμμ;

Γιατί τόσο bias με τα MP μόνο; Θέλω να πω σύμφωνα με την λογική σου ούτε open-world δεν πρέπει να βγάζουν... κι αυτά grindy του κερατά δεν είναι;

Ποσο πιο μεγαλος εισαι ρε? Απο το 86 ασχολουμαι με το gaming. μια ηλικια ειμαστε πανω κατω.
    Τα έχω κι εγώ τα χρονάκια μου. Gamer από εποχής Atari VCS (σκέψου ότι αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το Pitfall, για να καταλάβεις από πόσο παλιά κρατάει η λατρεία στο είδος).

Τελοσπάντων, δεν θα τις μετρήσουμε, δεν ήταν αυτό το point μου, απλά απόρησα που σου φάνηκε «φτηνό» το Matrix demo.

Φτηνό μπορεί να μου φανεί κι εμένα ΑΝ η Sony βγάλει ένα tech demo με 10TF baseline... μέχρι τότε, τα εύσημα στην Epic παρακαλώ.

Πως το φανταζεσαι δλδ ενα ΑΑ απο τη naughty dog? πραγματικα δεν το καταλαβαινω αυτο.
    Το The Lost Legacy μετράει για AA; Τεχνικά δεν ήταν άσχημη παραγωγή και η διάρκεια αξιοπρεπής για την τιμή (€30 day 1 αν θυμάμαι καλά).

Ένα Uncharted 2 αν έβγαινε σήμερα, AA δεν θα το θεωρούσαμε; Εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό στα AA, αρκεί να έχουν την ανάλογη τιμολόγηση.

Δλδ αν δωσει resources για να κυκλοφορησει καποιο ΑΑ, ποσο καιρο θα της παρει να κυκλοφορησει τα ΑΑΑ που θελει ο κοσμος.
    Να μεγαλώσει σαν ομάδα δεν παίζει; Στάσιμη έχει μείνει τόσα χρόνια;

Εννοεις να κυκλοφορει κανα jak and daxter αναμεσα? Ειναι αυτο που μας λειπει?
    Έχουν πρόβλημα τα ελληνικά μου ή μήπως τα δικά σου;

Uncharted έγραψα τόσες φορές. Ούτε Jak & Daxter, ούτε Crash Bandicoot.
    Last edited by psx3; 31-12-2021 at 18:52.

Bookmarks

Bookmarks